See more of PendekarBerkuda dot Org by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more.
See more of PendekarBerkuda dot Org by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more.
Not Now
Community
Icon of invite friends to like the lage
Invite your friends to like this Page
Highlights info row image
1,883 people like this
Highlights info row image
1,887 people follow this
Highlights info row image
23 people have visited
PlacesKuala Lumpur, MalaysiaPendekarBerkuda dot Org
Photos
Videos
Post Viral Lelaki Pekerja Binaan Ini Meniru Suara Imam-imam membaca alQuran. Subahanallah.... 😔😔😔 . Lelaki ini membaca alQuran menurut suara imam2 yang muktabar. 😊😊😊 . MasyaAllah. MasyaAllah. . Kita mampu ke jadi macam ni? 😟😟 . Tag kawan2 anda yang suaranya memang merdu bila mengaji. . . #PB
85
Tasik Bukit Merah Lake Town Kering
18
5
Ini dia lighter paling besar di dunia. Bapak segala lighter. Haha. #JanganLupaShare
10
3
Posts

🌅PANDUAN SOLAT HARI RAYA AIDILFITRI🌇

Solat hari raya Aidilfitri dua rakaat hukumnya sunat, segala rukun dan syarat serta sunatnya sama seperti solat fardu yang lima, kecuali perkara sunat yang ditambahkan iaitu bertakbir tujuh kali pada rakaat pertama dan lima kali pada rakaat yang kedua, disertakan dengan bertasbih di antara tiap-tiap takbir.

1. Lafaz niat

...Continue Reading

Bila Perdana Menteri DS Najib Razak bergurau.

😂😂

Image may contain: 2 people, text
Image may contain: 1 person
Posts

Ketika kita dah ramai lupa. Beliau masih ingat.

Alhamdulillah.

Image may contain: 6 people, people smiling, people standing and indoor
Image may contain: 4 people, people standing and indoor
Image may contain: 3 people, people standing
Najib Razak added 3 new photos.

Berkesempatan bertemu Encik Ghaddafi, ayah kepada arwah adik Thaqif Amin pelajar tahfiz yang pulang ke rahmatullah 26 April lalu. Hanya Allah yang mengetahui pe...rasaan yang beliau dan keluarga lalui, sama-sama kita doakan semoga mereka terus diberi ketabahan dan roh adik Thaqif terus dicucuri rahmat Allah, Insya-Allah.

See More

Fuh. Melampau2 sesak jammed nih.

.

Itulah data terbaru yang dikongsi pihak Waze bersempena Hari Raya yang akan tiba pada 25 Jun ini. Bermula Rabu, 21 Jun hinggalah Ahda 25 Jun 2017, anda boleh menjangkakan jumlah kenderaan yang amat tinggi memasuki ibu negeri paling utara di pantai timur Semenanjung Malaysia itu. Data aktiviti polis…
theskop.com

Kadangkala saya fikir rakyat Malaysia sudah hilang sikap murni berterima kasih kepada manusia lain.Misal contohnya apabila order di kedai makan.

Sangat sedikit yang mahu berterima kasih kepada pelayan yang hantarkan makanan dan minuman ke mejanya.

Itu belum lagi yang pulangkan bagi wangnya sama ada di kaunter ataupun di mejanya sendiri.

Menurut bancian yg dibuat oleh Malaysiakini, daripada 12,777 respondens yang menyertai untuk memilih/menyokong Tun Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri, memperolehi keputusan 69.9% bersetuju. Bagaimana dgn pandangan anda?

Mampu ke yang undi "No" tu hidup selamat di zaman Mahathir nanti?

😂😂

Image may contain: 1 person, smiling, text
462 Views
462 Views
Akmar Hisham Mokhles

Dijemput semua sekali ke Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri YAB Perdana Menteri dan Anggota Jemaah Menteri di Seri Perdana, Putrajaya pada Hari Raya Pertama.

MACAM MANA NAK SPEAKING MACAM AWEK KL?

Sepanjang aku di KL, aku teruja dengan awek2 KL kerana kepetahan mereka bercakap dalam bahasa Inggeris. Sekali dengar macam wow..ada class betul awek KL ni. Actually, dalam pemerhatian aku, sebenarnya diorang ni campur2 juga bahasa Melayu dan English.

How to sound like a KL girl? ...
Senang je, korang perlu hafal 3 ayat ni dan makesure guna selalu dalam setiap conversation.

Ayat-ayat itu adalah:

----------------------------------
"You know what.."

"It was like.."

ataupun "I was like.."
--------------------------------

OK JOM CUBA:
(Katakan awak tengah lepak dengan kawan di Starbucks Pavillion, then awak start sembang2 cerita pengalaman awak harini)

"Maria, you know what, this morning when i wake up.i was like cari-cari my handphone."

"Then you know what?, it was like 9am. Owh my god. Then i terus mandi cepat2. I was like kelam kabut gilerrrr.."

"Then my boyfried Rashid asyik call call..I was like..arrgghhh.."

"I terus silent my phone. Like annoying giler."

"Lepas mandi bagai, i terus rushing ke ofis. you know what? It was like jeeemmm nak mampos la depan PWTC tu.. and i was like ahhh shitttt.."

"Then i call my officemate si Zaza tu nak minta dia tolong punch card. You know what?..dia tak angkat..dekat 20 kali i call. And i was like tension giler."

"I sampai je opis dekat kul 10. And my boss like pandang je i. Punch card aku merah beb.Then boss panggil aku masuk bilik dia...you know what, cuti Raya i dia tak approve. Alasan dia sebab last year i dah ambik cuti raya so tahun ni giliran Zaza pulak cuti.."

"Then i was like tak boleh balik Raya la.."

"Like upset giler.."

--------------------------------------
SELAMAT BERAMAL &
SELAMAT HARI RAYA 😂
--------------------------------------

- fB : Tun Carlos

See More
Image may contain: 5 people, people smiling

Enam hari berturut-turut Israel merayakan kejayaan mereka dalam Perang Enam Hari (Six Days War) yang mereka panggil Pembebasan Jerusalem.
.

Naik muak pulak abang baca status yang diorang update kat page2 diorang.
.

Nasi Ganja Ipoh.

Ada orang sebut nasi vanggey.

Pilihan ramai katanya. Sedapp..

...

Lebih banyak Video di PendekarBerkuda dot Org.

See More
29 Views
29 Views

Takut tinggi.

Kesian... Terketar-ketar kaki dia tu..

😂😂😂😂

...

Lebih banyak video di PendekarBerkuda dot Org.

See More
53 Views
53 Views

Iklan Raya Samsung Keluarga PKR.

😂😂😂

8,004 Views
8K Views

Perempuan Tak Bertudung Dalam Masjid?
.
.
.
....
.

Manusia yang berputus asa dengan Tuhannya.

Maka di carilah masjid. Semoga dapat jumpa ketenangan dalam masjid.

Berharap Semoga doanya di terima dalam masjid.

Semoga mereka diberikan hidayah juga. Ditemukan dengan pendakwah yang mukallaf.

Aamiinn..

.
Lebih banyak video di 👉👉👉 PendekarBerkuda dot Org 👈👈👈

See More
3,793 Views
3.7K Views

Jangan pandang rendah kat orang lain.

Sekali kena ... tobaatt... baru ada akaiii.. 😂😂😂

Lebih banyak video di 👉👉 PendekarBerkuda dot Org 👈👈👈

84,715 Views
84K Views

Katanya ini dadah baru yang menjadikan seseorang itu seperti zombie.

Gila.

😱😱😱😱

...

Like untuk lebih banyak Video 📺📺📺

PendekarBerkuda dot Org

See More
1,464 Views
1.4K Views