Posts

Viikonloppu menee SDP:n puoluevaltuustossa Helsingissä. Paljon puhetta mm. vaaleista ja yleisturvasta. SDP on valmiina vaaleihin ja gallupitkin antavat hyvän lähtökohdan tuleviin koitoksiin.

Puolue on myös julkaissut oman ehdotuksensa sosiaaliturvajärjestelmän uudistamiseksi. Yleisturva on lähtöisin Demarinuorten kynästä ja nyt sitä viedään eteenpäin puolueen kantana. Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa!

#SDP #puoluevaltuusto #Demarinuoret #yleisturva #sosiaaliturva #vaalit

Image may contain: 2 people, people sitting, table and indoor
360

Porvoon länsirannan ns. Jokicittarin kaavasta tehdyt valitukset ovat kaatuneet. Hyvä ja odotettu päätös! Nyt pitää toivoa, että kukaan ei valita asiasta seuraavaan oikeusasteeseen, vaan saadaan kaupungin kehittämistä vietyä eteenpäin. Porvooseen todella tarvitaan uusi hotelli ja myös uudet kauppapalvelut ovat lämpimästi tervetulleita!

Helsingfors förvaltningsdomstol har enhälligt förkastat alla besvär mot det planerade hybridbygget vid Konstfabriken. Men ännu är det möjligt att någon anhåller om besvärsrätt hos Högsta förvaltningsdomstolen.
ostnyland.fi
Videos
Tänään oli ensimmäinen Pride Porvoossa. Oli ilo olla mukana tärkeässä tapahtumassa. Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta! #Porvoo #Pride #ekakerta #tasaarvo #yhdenvertaisuus #SDP
8
Ennakkoäänestys on alkanut ja tässä miun terveiset Nuori2017 -tapahtuman hulinasta. Muistakaa äänestää ja vaikuttaa kotikuntanne asioihin! Miuta voi äänestää Porvoossa numerolla 232. #kuntavaalit #Porvoo #SDP #MikkoValtonen2017 #UusiValtuutettu #VaihtamallaParanee
9
Kahvi-Jopo oli liikkeellä tänä aamuna ja sen voit bongata myös huomenna. Jaetaan Markus Hammarströmin kanssa kahvia porvoolaisille keskustan alueella. Tule kahville ja juttusille! #kuntavaalit #Porvoo #SDP #yhteistyö #Valtonen232 #Hammarström186 #Jopo #kahvit
9
Photos
Posts

Valitukset Porvoon länsirannan ns. ”Jokicittarin kaavasta” ovat kaatuneet. Hyvä ja odotettu päätös. Nyt voi vain toivoa, että kukaan ei valita uudestaan ja pääsemme kaupungin kehityksessä eteenpäin. Länsirannan kehittäminen pitää viedä loppuun ja kaupunkiin tarvitaan uusi hotelli. Nyt!

Helsingfors förvaltningsdomstol har enhälligt förkastat alla besvär mot det planerade hybridbygget vid Konstfabriken. Men ännu är det möjligt att någon anhåller om besvärsrätt hos Högsta förvaltningsdomstolen.
ostnyland.fi

Kirjoitin eilen työnantajan verkkolehteen ammattikorkeakoulujen ahdingosta. Kurjistaminen on ollut kovaa tämän ja myös edellisen hallituksen toimesta. Nyt olisi aika kääntää suunta. Ensimmäiset ratkaisut voidaan tehdä jo huhtikuun kehysriihessä valtion budjettikehyksistä päätettäessä. Kunnon korjausliikettä odotan viimeistään 2019 eduskuntavaalien jälkeen aloittavalta uudelta hallitukselta, jonka hallitusohjelmassa koulutuksen ja korkean osaamisen tärkeys toivottavasti näkyy!

Ammattikorkeakoulujen rahoitus on supistettu äärimmilleen. Rahan niukkuus näkyy jo toiminnassa.
insinoori-lehti.fi

Aamiaista on mukava syödä, kun on hyvää luettavaa. Ylen tuoreimmassa gallupissa SDP kiilasi Kokoomuksen ohi kärkipaikalle. Ja muutos oli jopa yli tutkimuksen virhemarginaalin. Tästä suuntaa tuleviin vaaleihin! #Yle #gallup #kannatus #SDP #kärkipaikka

Kuohunta työttömyysturvan aktiivimallin ympärillä nostaa vasemmisto-oppositiota.
yle.fi

Porvoon uusi strategia pitää tehdä kaupunkilaisten näkökulmasta, ei kaupunkiorganisaation. Porvoolla on kaikki mahdollisuudet kasvaa ja menestyä, kunhan uudessa strategiassa otetaan rohkeasti katse tulevaisuuteen ja asetetaan selkeät askelmerkit sinne pääsemiseksi. #Porvoo #kaupunki #kaupunkilaiset #strategia

Image may contain: text

Tässä Vuoriston lausunnossa haiskahtaa vähän oman bisneksen suojelu. Mikä on toki ymmärrettävää, mutta ei Porvoon kannalta järkevää.

On totta, että Valtimotalon hotelliprojekti on haastava toteuttaa, mutta tuskin mahdoton. Tilanne on myös se, että Porvooseen tulevat matkailijat eivät juuri yövy Porvoossa. Jos saisimme isomman osan heistä yöpymään edes muutaman yön, voisimme moninkertaistaa kaupunkiin jäävät matkailutuotot. Siitä hyötyisivät kaikki!

Hotelli tarvitaan myös Läns...irannalle. Taidetehdas on hieno paikka isommillekin konferensseille tai vastaaville, mutta majoitus puuttuu. Harva järjestäjä jaksaa roudata väkeä Sokos Hotel Vantaaseen tai edes Haikkoon.

Toivon yrittäjiltä/sijoittajilta/hotellioperaattoreilta rohkeutta ja päättäjiltä kaupunkia kehittäviä päätöksiä. Meillä ei ole varaa jäädä kehityksen takapajulaksi!

See More
PORVOO | Porvoon hotelli- ja ravintolabisneksen lippulaivaa Haikon Kartanoa pyörittävä Vuoristo-yhtiöt ei ole kiinnostunut hankkimaan Valtimontaloa omistukseensa eikä aio osallistua tarjouskilpailuun.
uusimaa.fi

Tänään oli miun ensimmäinen Porvoon Työväenyhdistyksen kuukausikokous puheenjohtajana. Tiukkaa asiaa, käsiteltiin nimittäin Porvoon kaupungin tulevaa strategiaa. Alustamassa oli kaupunginjohtaja Ujula.

Porvoon uuden strategian tulee lähteä nykyisten ja tulevien kaupunkilaisten tarpeista. Siitä, kuinka me teemme Porvoosta entistä paremman ja vetovoimaisemman kaupungin. Porvoo ei ole mikään Helsingin nukkumalähiö, vaan vahva Uudenmaan kaupunki.

Image may contain: indoor

Hyvä, että Helsingin kaupunkibulevardien kanssa otetaan paussia. Pitää muistaa, että Helsingin työssäkäyntialueelle tulee valtava määrä ihmisiä päivittäin kaupungin ulkopuolelta, muun muassa Porvoosta. Näiden ihmisten sujuvat liikenneyhteydet pitää järjestää jatkossakin ja tiejärjestelyiden oltava sen mukaiset!

Kaupunginvaltuusto hyväksyi yleiskaavan 2016. Helsinki harkitsee hallinto-oikeuden päätöksestä valittamista.
hs.fi

Tänään työnantajan verkkolehdessä miun kirjoitus korkeakoulujen opiskelijavalintauudistuksesta. Uudistus ei ole täysin ongelmaton. Opiskelijoiden täytyy tietää korkeakoulujen valintakriteerit jo toisen asteen opintojen alkuvaiheessa, jotta omia opintojaan voi suunnata oikein. Todistusten pisteytys varmasti vaikuttaa nuoren valintoihin toisen asteen opinnoissa ja mie ennustan, että esim. matematiikan opiskelu tulee lisääntymään. #opiskelijavalinnat #todistusvalinnat #korkeakoulut #Insinööriliitto

Korkeakoulujen opiskelijavalinnat painottavat tulevaisuudessa todistuksen arvosanoja. Siksi valintakriteereistä pitää kertoa heti toisen asteen opintojen alussa, muistuttaa koulutuspolitiikan erityisasiantuntija Mikko Valtonen.

Opiskelijavalinnan uudistamisella on sivuvaikutuksia. Hyvä olisi mitata myös motivaatiota ja soveltuvuutta alalle.
insinoori-lehti.fi

Kirjoittelin työn puolesta Opetus- ja kulttuuriministeriön aiemmin syksyllä julkaisemasta korkeakouluvisiosta. Tai ehkä hyvä kysymys on, että kuinka paljon visiopaperissa oikeasti on visiota? Paljon konkretiaa jää nyt tekeillä olevan vision tiekartan harteille ja odotukset ovat kovat. Suomen tulee jatkossakin olla korkean osaamisen maa! #koulutus #osaaminen #korkeakouluvisio2030

Insinööriliiton koulutuspolitiikan erityisasiantuntija Mikko Valtonen: "Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio 2030 on tuttu ja turvallinen paperi. Tärkeää on sen edellyttämät toimenpiteet."

Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio 2030 on tuttu ja turvallinen paperi. Tärkeää on sen edellyttämät toimenpiteet.
insinoori-lehti.fi

Viikonloppuun mahtui puolueen vuoden 2018 toiminnasta päättämistä, upean presidenttiehdokkaamme Tuulan tsemppausta ja hyvää poliittista keskustelua tovereiden kanssa. Kaiken kruunasi sunnuntain gallupluvut, joissa suunta on ylöspäin! #SDP #puoluevaltuusto #SDPpuva #Turku #politiikka

Image may contain: 7 people, people smiling

Uutisia sunnuntailta! Kiitos Porvoon Työväenyhdistyksen jäsenistölle luottamuksesta. Uusi mielenkiintoinen luottamustehtävä odottaa vuodenvaihteessa. #Porvoo #SDP #PTY #puheenjohtaja

No automatic alt text available.

Tänään pohditaan Porvoon elinvoiman tulevaisuutta Porvoo 2020 -seminaarissa. Alustajina kovia asiantuntijoita mm. Enstolta, Sitralta, Posintralta, Nesteeltä ja Porvoon kaupungilta.

Hyvä kysymys on, että mistä elinvoima ja vetovoima muodostuvat. Siitä tuntuu olevan monia näkemyksiä. Miun mielestä elinvoiman kulmakivi on kaupungin jatkuva kehittyminen siten, että porvoolaisille on erilaisia mahdollisuuksia asua ja rakentaa, palveluita on monipuolisesti ja runsaasti sekä kaupun...kiympäristö on viihtyisä ja erilaiset tarpeet huomioiva.

Mie nään, että tiivis kaupunki toimii parhaiten ja palvelee porvoolaisia parhaiten. Kehitetään ensisijaisesti kaupungin keskustaa sekä kyläkeskuksia, ei lähdetä rönsyilemään ympäriinsä. Säilytetään Porvoolle tunnusomaiset kulttuurihistorialliset piirteet, mutta ei anneta niiden estää järkevää kehitystä. Ja muistetaan ottaa yritysten tarpeet huomioon ja tukea uusien yritysten saamista Porvooseen.

Ja mikä tärkeintä koko kehittämisprosessissa, osallistetaan nykyisiä ja tulevia porvoolaisia. Viisaus ei asu vain virastotaloissa ja päättäjien mielissä. Kaupungin tulee olla kaupunkilaisten näköinen!

#Porvoo #tulevaisuus #kehittyminen #seminaari #elinvoima #vetovoima #tulevaisuus #Porvoo2020

See More
Image may contain: one or more people and indoor

Ruotsissakin aletaan ottaa takapakkia, kun huomattiin ettei yksityisten sote-yritysten päästäminen temmeltämään sote-kentälle karsinutkaan kuluja ja parantanut ihmisten saamaa hoitoa. Taisipa käydä ihan päinvastoin!

Voitaisiinko Suomessa nyt olla ennakkoon viisaita tämän asian kanssa ja välttää samat ongelmat?! Rakennetaan sote-malli, joka perustuu pääsääntöisesti vahvoihin julkisiin toimijoihin ja eri palveluiden hyvään integraatioon.

#sote #uudistus #yksityistäminen #Suomi #Ruotsi

Ruotsin oppositio ja hoitoyritykset vastustavat esitystä.
yle.fi

Nyt meni puolueen puheenjohtajalla sanavalinta ihan metsään. Ei synnytystalkoita vaan perhemyönteistä politiikkaa, kiitos! #perhepolitiikka #perhevapaat #varhaiskasvatus #toimeentulo

Image may contain: text
Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry
Youth Organization
Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Ei #synnytystalkoot, vaan perhemyönteistä politiikkaa!

Perhemyönteinen politiikka tarkoittaa meille demarinuorille kunnollista perhevapaiden uudistamista tasa-a...rvon lisäämiseksi ja vanhemmuuden vastuiden tasaisemmaksi jakaantumiseksi, maksutonta varhaiskasvatusta eriarvoistumisen vähentämiseksi ja perheiden parempaa toimeentuloa lapsiperheköyhyyden ehkäisemiseksi.

See More
Not #birth, but family positive politics! A Family-friendly policy means a proper family-Free Reform of the European Union in order to increase equality and a more balanced distribution of parental responsibilities, free early childhood education to reduce the value of different values and a better livelihood for families to prevent child poverty.
Translated