Photos
Videos
Warga PDRM Lipis mengucapkan Ribuan Terima Kasih Kepada YB Dato’ Hj Abdul Rahman bin Hj Mohamad Ahli Perlimen Lipis kerana membahaskan isu Pembinaan IPD Baru di Daerah Lipis. Semoga ada berita baik buat kami warga PDRM Lipis..
116
9
PERLEPASAN PESARA PENCEN KE MAJLIS BERSAMA PERDANA MENTERI
65
14
SELAMAT MENYAMBUT HARI POLIS KE 209 TAHUN 2016. "POLIS DAN MASYARAKAT BERPISAH TIADA" Fahami isi tersirat dan tersurat disebalik video ini.
17
Posts

MAJLIS PERASMIAN PENUTUP MASISUPA KE 34

Lipis- Program Majlis Perasmian Penutup Masisupa telah diadakan di Padang SMA Al- Maiddah Addiniah Padang Tengku Kuala Lipis Pahang. Turut sama hadir YDH Tuan Timbalan Ketua Polis Daerah Lipis mewakili YDH Ketua Polis Daerah Lipis.

Lipis-Ceramah Bulanan telah diadakan di Surau Darul Ibadah IPD Lipis. Cerah telah diasampaiakn oleh Ustaz Khaidir b Kusnin Imam Masjid Berchang yang bertajuk Kalbu Salim. Turut sama hadir pegawai kanan,pegawai pegawai awam dan penduduk berek.

#ceramahbulanan
#ilmuakhirat
#kalbusalim

Posts

MESYUARAT AGUNG TABIKA KEMAS IPD LIPIS

Lipis- Perasmian Mesyuarat Agung Tabika Kemas IPD Lipis telah diadakan di Dewan Kelab Polis IPD Lipis. Ydh Asp Ahmd Zaki b Hj Abdullah Ketua Bahagian Pengurusan Daerah Lipis wakil Ketua Polis Daerah Lipis telah merasmikan Mesyuarat Agung Tabika Kemas IPD Lipis bagi Sesi 2018. Turut sama hadir Ydh Asp Mohd Daud b Esa Ketua Polis Balai Lipis Merangkap Pengerusi Tabika Kemas IPD Lipis dan Wakil Pegawai Tabika Kemas Daerah Lipis.

Lipis- Sessi Taklimat Bersama Amanah Raya telah diadakan di Dewan Kelab Polis IPD Lipis. Taklimat telah disampaikan oleh Puan Akma Pegawai Amanah Raya Kuantan Pahang. Turut sama hadie YDH Asp Ahmad Zaki B Hj Abdullah, Pegawai Kanan, Pegawai dan Pegawai awam.

#taklimatdariamanahraya

MAJLIS PERASMIAN MESYUARAT AGUNG PPRPD DAERAH IPK PAHANG SESI 2018 - 2020

Kuantan, 13 Mac 2018 – Bertempat di Dewan Kelab Polis IPD Lipis Sekitar Majlis Perasmian Mesyuarat Agung PPRPD Daerah LipisPahang yang telah di rasmikan oleh YDH ASP Ahmad Zaki Bin Hj Abdullah Ketua Bahagian Pengurusan Daerah Lipis pagi tadi.

*CERAMAH BULANAN*

Lipis- Ceramah Bulanan telah diadakan di Surau Darul Ibadah IPD Lipis Pahang. Ceramah telah disampaikan oleh Ustaz Zakaria B Omar yang bertajuk Kitab Tauhid Misbh Al- Munir / Bahru Al- Mazi.

#ceramahbulanan...
#suraudarulibadah

See More

LORI TERBALIK

LIPIS- Sebuah m/lori yg membawa muatan baru bata terbalik di Bulatan di hadapan IPD Lipis sebentar tadi. Lori yang membawa muatan batu bata telah terbalik di atas jalan raya secara tidak langsung telah mengakibatkan kesesakan lalulintas sepanjang 3km.Turut membantu mengalihkan batu bata kpl 144079 dan kpl 154117 dari cawangan MPV. Tahniah dan syabas untuk tindakan pantas.

#pdrmlipis...
#polisdanmasyarakatberpisahtiada

See More

Bengkel Kemahiran Keibubapaan Tabika/ Taska Permata Kemas Dan Perasmian Mesyuarat Agung Berkelompok Aktiviti Kemas Daerah Lipis telah diadakan di Dewn Kem BTN Kuala Lipis Pahang. Program telah dirasmikan Oleh Y.B Dato Hj Abdul Rahman b Hj Mohamad. Program dihadiri oleh ibubapa anak-anak tabika kemas IPD Lipis 1 dan 2.

Pasukan IPD Lipis di Perlawanan Akhir Bolasepak Piala Ketua Polis Pahang 2018. Stadium Perbandaran Temerloh.
Tahniah kepada yang Berjaya dan cuba lagi di tahun hadapan kepada pasukan yang senasib dengan kami..
#sepatutnyateamkitadifinal
#gupadandengankuantan.

Lipis- Kuliah bulanan berkitab Syarah Kitab Riyadus Solihin yg disampaikan oleh ustaz Suhaimi bin Hadir pensyarah dari IPGTAA. Turut sama hadir YDH Tuan Ketua Polis Daerah Lipis.

*PEMANTAUAN PILIHAN RAYA UMUM KE 14*

Lipis- Lawatan Kerja YDH SAC Wan Abdul Aziz bin Wan Hamzah, Ketua Penolong Pengarah D9 JSJ bersama pasukan JSJ bukit Aman ke IPD Lipis Sempena Pemantauan Pilihan Raya Umum ke 14 pada 08.03.2018 (Khamis)

UNTUK PERHATIAN WARGA LIPIS MENGENAI ISU M/CAR PERSONA AGN --68

Pihak kami berjaya mengesan m/car tersebut dan setelah membuat siasatan lanjut serta pemeriksaan melalui rekod jenayah dapati m/car dan pemandu / penumpang tidak melakukan kesalahan dan mereka juga adalah penjual penapis air dari syarikat yang berdaftar.

Terima Kasih kepada pemberi maklumat. Buat penduduk lipis yang mencurigai sesuatu yang berlaku di sekitar lipis atau mempunyai maklumat salurkan segera kepada ...pihak kami untuk tindakan dan siasatan lanjut.

See More

Latihan Public Order exercise (P.O.X) Bagi Bilik Gerakan PRU - 14 Fasa ke - 2 Bagi IPD Lipis

Tarikh / Masa : 030001 - 042400 hrs

- Latihan telah dijalankan secara 'Live Move' bagi menambahkan realiti untuk latih amal PRU ke-14.

...

- Latihan digerakan mengikut senario yang telah disuntik yang melibatkan (3) unit LSF, Pegawai Pemantau Zon, Team Tangkapan, Unit Pemantauan MPV serta Kawalan Lalilintas.

- Taklimat latihan telah disampaikan oleh KBKA , ASP Mohd Zaidi

- Latihan telah dijalankan di Kawasan IPD Lipis , dan dewan Jubli Perak Daerah Lipis

See More

Lipis- Taklimat Ex- PRU telah diadakan di Bilik gerakan IPD Lipis. Taklimat yang diketuai oleh YDH Asp Mohd Zaidi Ketua Bahagian Ketenteraman Awam kepada semua cawangan yang terlibat.

Lipis- Ceramah Yang bertajuk Maqasid Puasa telah disampaikan oleh Ustaz Yusrimi dari Cawangan Baka IPD Lipis. Turut hadir dalam program ini Pegawai Kanan, Pegawai dan penduduk berek IPD Lipis.

Lipis- Kuliah tafsir bulanan tafsir surah al-mulk yg telah disampaikan oleh Dr. Khairudin bin Said pensyarah ipgtaa. Turut sama hadir pegawai kanan dan pegawai.