Posts

Lycka till alla Pulsenmedarbetare som springer Göteborgsvarvet idag. Ta hand om er i värmen!

På måndag samlas närmare 250 personer på Pulsen Konferens & Restaurang Astern i Borås för gemensam uppladdning inför derbyt mellan Elfsborg och IFK Göteborg där Pulsen står som matchvärd.

Innan matchstart kommer Elfsborg också passa på att gratulera Pulsens grundare och tidigare Elfsborgsspelaren Wigar Bartholdson som nyss fyllde 80 år. Läs gärna intervjun med Wigar och Jonus Bartholdson på Elfsborgs webbplats.

http://elfsborg.se/…/wigar-bartholdson-elfsborg-ar-boras-s…/

Reviews
3.0
2 Reviews
Tell people what you think
Tobias Östberg
· May 14, 2018
Hur kan man gilla ett företag som asfalterar i nationalstadsparken för att alla anställda ska kunna åka bil till jobbet. Trots femstjärnig kollektivtrafik. Bedrövligt och omodernt.
Photos
Posts

På Hooks herrgård pågår Omsorgsdagarna för fullt. Onsdagen var fylld till bredden med intressanta förelösningar, erfarenhetsutbyte och goda möten. Vi passade även på att uppmärksamma några kunder vi fått glädjen att jobba tillsammans med i över två decennier vid det här laget. Underbart med långa relationer där man växer tillsammans! Idag fortsätter dag 2 på Omsorgsdagarna.

Image may contain: 3 people, text

Omsorgspodden denna vecka pratar om vår mobilapp för tjänsten Combine tillsammans med Sandra Carlsson på Pulsen. Vad är de stora fördelarna med att kunna jobba mer mobilt inom omsorgssidan?

In och lyssna på avsnittet direkt på webben eller i din podcastspelare.

https://pulsen.se/…/poddav…/2018-05-15-combine-mobilapp.html

Omsorgspodden, avsnitt 9: Vi träffar Sandra Carlsson på Pulsen och pratar om Combine mobilapp
pulsen.se

I dag har vi haft den äran att gratulera Pulsens grundare och styrelseordförande Wigar på hans 80-årsdag! Stort grattis önskar vi!

Image may contain: food
Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and indoor
Image may contain: 3 people

I det senaste avsnittet av Omsorgspodden svarar vi på och resonerar kring lyssnarfrågor tillsammans med verksamhetskonsulten Madeleine Hedqvist Nordholm.

https://pulsen.se/…/2018-05-07-fraga-verksamhetskonsulten.h…

Omsorgspodden, avsnitt 8: Verksamhetskonsulten Madeleine Hedqvist Nordholm svarar på lyssnarfrågor
pulsen.se

På Pulsen ser vi att det är viktigt att man får möjlighet att utvecklas både som person och i sin yrkesroll tillsammans med oss. Det är såklart också viktigt att vi håller oss ajour med vad som händer inom våra områden.

Därför har fyra av våra utvecklare på Pulsen Omsorg varit på utvecklarkonferensen GOTO Chicago 2018 i USA. Så här rapporterar Andreas Carlsson från den sista dagen:

”Vi är oerhört nöjda med tre spännande och lärorika dagar. Idag stod workshop med Kevlin Henne...y på agendan. Ämnet var hur vi behöver arbeta med de ständiga förändringar som påverkar både systemarkitektur och organisation samt de beroenden som finns mellan dessa faktorer. Vi fick exempel på bra arkitektur samt några av arkitektens arbetsuppgifter i en utvecklarorganisation.

Kevlin hade många infallsvinklar på de problem företag står inför idag. Fokus bör enligt honom ligga på hur man kan arbeta agilt på empiriskt sätt, där kunskap är den viktigaste resursen för att driva produkten framåt på ett hållbart sätt.

Under de här tre dagarna har vi fått många nya idéer och tankeställare för hur vi kan vidareutveckla det arbetssätt vi tillämpar idag. Vi har fått möjligheten att lyssna på de främsta experterna inom IT-världen, deras utmaningar, strategier och lösningar har gett oss kunskap och inspiration som vi nu tar med oss tillbaka hem till Pulsen Omsorg."

Vi ser fram emot att ta del av all den kunskap och de tankar ni tar med hem igen, Andreas Carlsson, Erik Strandgård, Philip Borgström och Dick Stenqvist!

See More
No automatic alt text available.

Samtidigt i USA:
Fyra utvecklare från Pulsen Omsorg är just nu på GOTO Chicago 2018 i USA. Så här rapporterar Andreas Carlsson från konferensen:

”Dag 2 på GOTO Chicago-konferensen bidrog med många intressanta ämnen där vi fick möjlighet att lyssna några av de stora namnen inom IT-världen, som Adrian Cockroft, Kevlin Henney, Dave Thomas och Michael Feathers.

...

Dagen började med en föreläsning om Chaos Engineering med Adrian Cockcroft. Därefter gick Dave Thomas igenom olika strategier och mönster för transformering av legacy-system med fokus på data snarare än kod. Efter detta följde spännande presentation av Michael Feathers med fokus på olika strategier för att minska komplexitet genom att eliminera villkor i koden. När dagen började närma sig sitt slut gick Casey Rosenthal igenom fall där en högre komplexitet är det rätta alternativet. Det vill säga att vi inte kan simplifiera allt utan vissa gånger är det komplexa alternativet det rätta. Dagen avslutades med föredrag om bland annat micro services, testning och att bygga kvalitétsmjukvara.

Idag fredag väntar en heldag med spännande workshop om agil arkitektur som hålls av Kevlin Henney.

See More
Image may contain: 2 people, text

Några av våra utvecklare på Pulsen Omsorg är på utvecklarkonferensen GOTO Chicago i USA. Så här rapporterar Dick Stenqvist från konferensens första dag:

”Dagen inleddes med Joe Armstrong (Principal Inventor of the Erlang Programming Language) som på ett lättsamt sätt ramade in utmaningarna för framtiden.

Därefter valde jag att delta i de agila föreläsningarna, som var oerhört givande och gav oss en fingervisning att vi på Pulsen Omsorg är på väg åt rätt håll när det gäller s...ystemutveckling och den föränderliga och komplexa värld vi lever i.

Erik, Andreas och Philip valde att titta på mer tekniknära spår där det diskuterades allt från hur vi kan designa feltoleranta system till hur vi arbetar för en hållbar företagskultur och hur vi kan arbeta med ”open source”-baserade verktyg.

Dagens höjdpunkter var däremot Bret Fisher och Michael Irwins föredrag om ”Containers” vilket också är ett hett ämne. Förövrigt så trivs vi alla väldigt bra här i nördträsket "

See More
Image may contain: 4 people, people smiling, people standing

Under dagens KommITS-konferens passade Max Rosencrantz på Pulsen på att sätta in ett chip i handen för nya möjligheter till både fysisk och digital access och behörighet.

Image may contain: one or more people

Utvecklarkonferensen GOTO Chicago 2018 lyfter fram de senaste trenderna kring teknologi, metodik och kunskap som behövs för att bygga framtidens lösningar. Vi ser fram emot att höra vad vårt gäng från Pulsen Omsorg ( Dick Stenqvist, Erik Strandgård, Andreas Carlsson och Philip Borgström) tar med sig tillbaka därifrån.

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and closeup

Idag träffar ni Anette Salmela och Lena Jivesten från Pulsen Omsorg på Vitalis-mässan i Göteborg. Kom gärna förbi vår monter och hälsa om ni är på plats.

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing, people sitting, screen and indoor

Dags för fortbildning. Erik Strandgård, Andreas Carlsson och Philip Borgström på Pulsen Omsorg planerar inför sin medverkan på utvecklarkonferensen GOTO Chicago 2018. I morgon lyfter planet mot USA. #gotochicago

Image may contain: 3 people, people sitting, screen and indoor

Vad sägs om att avsluta veckan med att söka nytt jobb?

Pulsen Omsorg satsar på agil utveckling och söker nu en Scrum Master som kommer leda och utveckla företagets agila processer. På vår webb hittar du mer info om jobbet.

Som Scrum Master hos Pulsen Omsorg har du, tillsammans med dina två Scrum Master-kollegor, en nyckelroll för att leda och utveckla agila processer.
pulsen.se

– Det som lockade med Pulsen var inte minst chansen att få arbeta i ett IT-företag som i stort sett varit med [i branschen] sedan dag ett. För mig har kombinationen av trygghet, öppenhet, stimulans och möjligheten att ha kul på jobbet gjort Pulsen till en väldigt bra arbetsplats, säger Rikard Thorin på Pulsen Production.

För Pulsens Rikard Thorin har företagets historia och samlade erfarenhet varit ett avstamp som gör det roligt och utvecklande att gå till jobbet
pulsen.se

I veckans avsnitt av Omsorgspodden pratar Stina och Linda med Stefan Elmquist på ProAgile om agil systemutveckling och om den agila resa Pulsens Omsorg påbörjat.

Lyssna i din favoritspelare eller direkt på webben.

https://pulsen.se/…/p…/2018-04-16-agil-systemutveckling.html

Omsorgspodden, avsnitt 7: Vi pratar med Stefan Emquist på ProAgile om agil systemutveckling.
pulsen.se