Photos
Posts

In deze 📸‘in the picture’📸 vertelt Feline over haar studie in de sector Handel & Ondernemen.

🔹Welke opleiding volg je?
“Ik volg de opleiding Manager Retail in de richting Handel & Ondernemen. Dit is een niveau 4-opleiding. Ik studeer aan het MBO College Zuidoost.”

...

🔹Waarom heb je voor een opleiding in de sector Handel & Ondernemen gekozen?
“Ik heb een studie in deze richting gekozen, omdat ik graag iets met ondernemen wil gaan doen. Daarnaast heb ik bewust voor een brede opleiding gekozen zodat ik nog veel kanten op kan gaan.”

🔹Welke dingen tijdens je opleiding zijn je bijgebleven?
“Bij de opleiding Manager Retail werk je vrij zelfstandig en dat vind ik erg fijn. Zo kan ik in mijn eigen tempo werken. Het tempo ligt in het begin van het schooljaar vrij hoog. Voordeel hiervan is dat ik nu waarschijnlijk wel de opleiding eerder kan afronden.”

🔹Wat vind je het leukst om te doen tijdens je opleiding?
“Leukste aan de opleiding vind ik dat je een goed beeld krijgt over de winkels en bedrijven waar je elke dag zelf mee te maken hebt. Zo kom je bijvoorbeeld te weten met welke marketingwijze Albert Heijn aan de slag gaat.”

🔹Wat is je droom voor de toekomst en waarom?
“Eerst wilde ik graag iets met ondernemen gaan doen maar nu ik een paar jaar verder ben, heb ik ondervonden dat ik toch iets in de media wil gaan doen. Wel vind ik ondernemen nog steeds interessant en daarom rond ik dit jaar ook gewoon mijn studie af.”

Meer interviews lezen? http://bit.ly/2DEVXoV

See More
Image may contain: 1 person, smiling, closeup

Valentijnsdag! Op MBO College Zuidoost deelt de studentenraad rozen uit. #alleenmaarliefde

Image may contain: 2 people, people smiling, people sitting, people standing and indoor
Videos
Aftermovie Try-out day
10
2
Ga jij een van onze Open Dagen bezoeken? Bekijk dan eens de aftermovie en kom alvast in de stemming! Deze zaterdag ben je tussen 10.00 - 14.00 uur van harte welkom op onze mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp. Zaterdag 27 januari opent MBO College Hilversum haar deuren. Schrijf je in via ==> http://bit.ly/2fvJchy . . #tryoutday2018 #rocva #opendag #docenten #studenten #praktijkruimtes #kantines #probeerhetallemaaluit #amsterdam #amstelveen #hoofddorp #hilversum
19
2
Ben jij op zoek naar een opleiding 📘❔Bezoek onze Open Dag op donderdag 23 november (16.00 - 20.00 u)! Doe mee aan de Try-Out activiteiten💪 en stel vragen aan onze studenten! Zo krijg je een beter beeld van welke opleidingen bij jouw talenten passen! Meld je aan👉 http://bit.ly/2fvJchy
19
1
Posts

In deze 📸‘in the picture’📸 is student Latisha aan het woord. Latisha is een echte doorzetter.💪 Ze heeft de entree-opleiding Kapper afgerond en is nu begonnen aan een kappersopleiding op niveau 2 en wil daarna misschien wel doorstromen naar een niveau 3-opleiding.💇‍♀

💠Je hebt een entree-opleiding afgerond, wat houdt dat in?
“Een entree-opleiding is een opleiding voor studenten die geen vmbo-diploma hebben behaald, maar toch aan het mbo willen studeren. Ik had de middelbare s...chool niet afgemaakt, maar ik wilde toch graag studeren.”

💠Waarom heb je voor de kappersrichting gekozen?
“In het begin van mijn opleiding wist ik nog niet zo goed welke kant ik op wilde. Mijn begeleider vond een kappersopleiding bij mij passen. Daar had ze gelijk in want ik vind het erg leuk.”

💠Wat vind je het leukst om te doen tijdens je opleiding?
“Ik vind het leuk om verschillende kapsels te creëren. Vooral haren föhnen. Ook spreekt mij het werken met klanten aan. Je kunt ze tips geven hoe zij hun haar kunnen behandelen.”

💠Waar heb je het meeste van geleerd?
“Ik heb het meest van de praktijklessen geleerd. Daar leer je verven, permanenten, watergolven, föhnen, highlights zetten en natuurlijk knippen. Je krijgt ook theorielessen, maar ik leer beter door echt te 'doen'.”

💠Wat is je droom voor de toekomst en waarom?
“Na mijn opleiding wil ik graag in een kapsalon werken, dat lijkt me echt heel leuk. Het maakt mij niet uit wat voor soort. Zowel een Europese kapsalon als een ‘black hair-kapsalon’ lijkt mij interessant.”

💠Heb je nog tips voor toekomstige studenten?
"Geloof in jezelf! In het begin van mijn opleiding dacht ik dat ik dat niet zou kunnen, maar ik ben nu toch wel trots wat ik allemaal geleerd heb. Je moet er echt voor gaan!"

Meer informatie over entree-opleidingen? http://bit.ly/2EqVF59.

See More
Image may contain: 1 person, smiling, text

Onze docent Sander Dol zat bij de minister-president aan tafel. Samen met andere studenten, docenten, werkgevers en schoolbestuurders ging hij het gesprek aan over de aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt.

Image may contain: 10 people, people smiling, people sitting, table and indoor
Image may contain: 2 people, people smiling, people sitting, table and indoor
Minister-president added 2 new photos.

Nu de economie weer groeit, neemt ook de vraag naar goed opgeleide vakmensen toe. In een aantal sectoren zoals de techniek, de bouw, de zorg en in het onderwijs... dreigt een tekort te ontstaan aan mensen met een mbo-opleiding. Sterke mbo-opleidingen met een goede aansluiting op de arbeidsmarkt zijn dan ook van groot belang. Vorige week heeft het kabinet een bestuursakkoord gesloten met de MBO Raad voor de verdere ontwikkeling van het mbo als beroepsonderwijs voor iedereen. Het akkoord bevat afspraken over de kwaliteit van het mbo en nieuwe plannen van scholen over gelijke kansen, over het verder brengen van kwetsbare jongeren en over een leven lang ontwikkelen.

Vandaag heb ik samen met minister Van Engelshoven van Onderwijs met studenten, docenten, werkgevers en schoolbestuurders gesproken over de aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt. Op de Dag van de Ondernemer sprak ik met enkele ondernemers die hier hun zorgen over uitten. Leren mbo-studenten wel de juiste dingen in hun opleiding? En hoe leiden we jongeren op voor de banen van morgen? In een speciale bijeenkomst in het Catshuis hebben we deze vragen met elkaar besproken.

Het mbo staat voor grote uitdagingen. Er zijn op dit moment meer vakmensen nodig in onder andere de zorg en de bouw, en tegelijkertijd verandert de arbeidsmarkt snel onder invloed van technologisering, automatisering en robotisering. Vandaag hebben we ons over drie thema’s gebogen. Moeten we studenten breed of juist specifiek beroepsgericht opleiden? Hoe zorgen we voor genoeg opleidingsplekken in de beroepspraktijk? En hoe geven we de ruimte voor regionaal maatwerk? Samen zijn we tot een aantal conclusies gekomen die de komende periode toegepast kunnen worden in het mbo.

See More
ROC van Amsterdam added 2 new photos to the album: Studenten van het Power-Team.
February 12 at 3:00am

Deze studenten van het MBO College Zuid maakten in 2017 deel uit van het Power-Team. Een excellentieprogramma voor gemotiveerde studenten waarin zij zich persoonlijk verder kunnen ontwikkelen naast hun opleiding. Het programma is een combinatie tussen een werkervaringsplek, een stage en de eigen interesse van de student binnen hun vakgebied. In april start het Power-Team 2018! 👊

Oud-student van het Johan Cruyff College Akwasi Frimpong plaatst zich voor de Olympische Winterspelen van Pyeongchang. De topsporter skeleton mag bij de opening van de Olympische Winterspelen de vlag dragen voor zijn geboorteland Ghana. Vandaag rond 12.30 uur zal de oud-student het Olympisch stadion binnenlopen. Wij wensen hem veel succes tijdens de wedstrijden toe! 🤞🍀

Image may contain: 4 people, people smiling, closeup
Akwasi Frimpong is with Michael Davidson and Lauri Miller Bausch.

Big day tonight! ‪In a couple hours, #Ghana🇬🇭 will be the 2nd nation marching in directly after Greece, the traditional first country in the Parade of Nations! @ghanaolympicmedia @nbc @olympicchannel @adsportwereld

Hoe meld ik mij aan voor een opleiding?
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Deze vraag beantwoordt Alvin in de nieuwe ROC Q&A!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
315 Views
ROC van Amsterdam added 2 new photos to the album: Management Game.
February 8 at 5:00am

Dit zijn de winnaars van de 'Management Game'!️🎉 Twee dagen lang werd er keihard door studenten van de opleiding Mbo-plus Hospitality Management aan uitdagende opdrachten gewerkt. De studenten kregen een hoofdopdracht waarbij 'ondernemen' centraal stond. Tussendoor werden er digitaal kleinere opdrachten afgegeven aan de managers van de teams. Hierbij werd het werken onder tijdsdruk, het stellen van prioriteiten, risico's durven nemen en het doorzettingsvermogen van de studenten op de proef gesteld.

Super trots op onze oud-student Eva Crutzen! 🤗

Wat een heerlijke recensie om te lezen! Toi-toi-toi Eva Crutzen! Geweldig om te zien hoe studenten van de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater bezig zijn met hun passie.

Recensie: Juist door het persoonlijke aan het kolderieke te verbinden, is Eva Crutzen in haar nieuwe programma Opslaan als tegelijkertijd grappig en ontroerend.
nrc.nl
ROC van Amsterdam added 2 new photos to the album: Jouw stem heeft toekomst.
February 7 at 6:00am

Burgemeester Bas Eenhoorn gaf gisteren op MBO College Amstelland de aftrap van de campagne ‘Jouw stem heeft toekomst’. De campagne is bedoeld om de opkomst te bevorderen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Er is voor MBO College Amstelland gekozen om ook jongeren bij de campagne te betrekken. Daarnaast wordt hier op 21 maart voor het eerst een stembureau ingericht! Meer lezen? => http://bit.ly/2E5OGPG

Wil jij net als Lars een studie volgen met een internationaal karakter? 🌍 Kies dan voor een opleiding binnen de sector 'International Studies'. Vraag de (gratis) sectorflyer (met Lars op de cover!) aan. Hierin vind je meer info over de sector en de opleidingen. http://bit.ly/2fSDBG8

Image may contain: 2 people, people smiling, people sitting and phone

In deze ‘in the picture’ is student Lars aan het woord. Lars volgt een opleiding in de sector International Studies en heeft grootse ambities. Hij wil namelijk later minister-president worden! 🤓 Lees hier het hele interview.

🔹Welke opleiding volg je?
“Op dit moment volg ik de opleiding International Business Studies, aan het MBO College Amstelland. Binnen deze opleiding zijn er twee uitstroomrichtingen: Marketing & Communicatie en International Trade. Mijn keuze is gevalle...n op International Trade. Dit is een niveau-4+ opleiding, dat houdt in dat al mijn businessvakken in het Engels worden gegeven.”

🔹Waarom heb je voor deze studie gekozen?
“Voor deze studie heb ik eerst 1 jaar bij het Korps Mariniers gezeten, helaas heb ik daar een chronische blessure opgelopen waardoor ik niet in staat was om het traject af te ronden. Voordat ik bij het leger ging heb ik altijd gezegd dat mocht het leger niets worden dan ga ik economie studeren.”

🔹Wat vind je het leukst om te doen tijdens je opleiding?
“Het mooie van deze opleiding is dat je gepusht wordt om je grenzen te verleggen en dat je jezelf echt kan ontwikkelen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat de opleiding mij geholpen heeft voorzitter te worden van de Studentenraad. Na 1 jaar voorzitter geweest te zijn wilde ik nog een stap hoger, namelijk de voorzitter van de Centrale Studentenraad. Ook met deze stap heeft de opleiding mij geholpen. Zij bieden mij de ruimte om deze functie zo goed mogelijk uit te voeren naast mijn opleiding.”

🔹Waar heb je het meeste van geleerd?
“Tijdens mijn studie heb ik geleerd dat waar een wil is, een weg is. Als je iets wilt, moet je er 100% voor gaan. Ook is het belangrijk om te blijven leren en te genieten van alles wat op je pad komt.“

🔹Wat is je droom voor de toekomst?
"Het liefst wil ik eerst nog een hbo-studie doen. Ik zit te denken aan MER (Management Economie Recht). Daarna wil ervaring in het bedrijfsleven opdoen en zodra ik er klaar voor ben word ik de nieuwe minister-president!"

Meer interviews lezen? http://bit.ly/2DEVXoV

See More
Image may contain: 1 person, smiling, eyeglasses and phone

Student Karina Fattah wint award voor beste mbo-stagiair van 2017 🎉

Tijdens de feestelijk uitreiking van de MBO Stage Awards 2017 in Amsterdam Noord werden de winnaars bekend gemaakt. Karina liep stage bij de gemeente Zaanstad. Door haar goede instelling creëerde ze kansen en kreeg ze taken die je als stagiaire niet zomaar krijgt. Volgens de jury dus echt een uitblinker en daarom vonden zij dat Karina deze Award moest winnen. Gefeliciteerd!

Bekijk de foto's om indruk te krijgen van deze feestelijke avond 👇

MBO Stage Awards added 38 new photos to the album: Uitreikingsgala MBO Stage Awards 2017 — with Saskia Groenewoud at Rietwijker / A'dam Noord.

De derde editie van de MBO Stage Awards Amsterdam-Noord!

PACT + Dans presents;

Identity 2018

Identity is een voorstelling gechoreografeerd voor en door de dansstudenten. Reserveer uw kaarten snel via pactdans@rocva.nl...
.
#Repost @pactdans

See More
Image may contain: one or more people and text

Marketingstudenten van MBO College Amstelland op bezoek bij internationaal retail-conceptbureau 'JosDeVries'. Het bedrijfsbezoek vormde de afsluiting van een intensief project van acht weken waarin teams studenten marktonderzoek hebben verricht naar de formule 'De Broodzaak'. De meeste studenten hebben het bezoek als leerzaam ervaren. Een goede aanvulling op de marketinglessen op school!

Lees hier meer over het project van de studenten > http://bit.ly/2ExoMl6

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing