Posts

Inmiddels 38 boeken "Rijst met Krenten" verkocht!

Krantenartikel over Anny van der Vliet en haar boek "Rijst met Krenten" in het Sneeker Nieuwsblad van 6 november 2013. http://www.dekrantvantoen.nl/vw/page.do…

Photos
Posts
Rijst met Krenten is with Anny Van Der Vliet Wienia in Sneek.

Anny van der Vliet in Sneeker Nieuwsblad met haar boek Rijst met Krenten

Image may contain: 1 person

Het boek "Rijst met krenten" kost €17,55 en is te bestellen bij Boekscout via de volgende link: http://www.boekscout.nl/shop/ViewProduct.aspx?bookId=4243

boekscout.nl

Een pagina met fotos, herinneringen etc van en over Sneek

'tied fur een bakje'
Public Group
2,243 Members

Het verhaal in het boek "Rijst met krenten" speelt zich grotendeels af in Sneek.

Sneek is a city southwest of Leeuwarden and seat of the former municipality of Sneek in the province of Friesland (Netherlands). As for 2011 it is part of the municipality Súdwest Fryslân. The city has approximately 33,000 inhabitants.

Auteur Anny Van Der Vliet Wienia snijdt, onder toeziend oog van haar vijf kinderen, een taart ter gelegenheid van de presentatie van de eerste druk van haar boek "Rijst met Krenten".

Image may contain: 6 people, people standing and indoor

Een extract uit het boek, voorgelezen tijdens de presentatie van het Boek op zondag 13 oktober in Sneek:

De bleekneusjes
Toen ik zo’n negen jaar oud was, gingen mijn zus en ik samen naar Bergen aan zee, naar een kindervakantiekolonie. En dat was voor een tijd van zes weken. Ik hoorde nu ook bij de bleekneusjes en ik was nog steeds zo mager als een lat. Daar konden dus nog wel wat pondjes bij. Met nog drie kinderen uit mijn klas, gingen we met een grote bus naar de zee in Noo...rd Holland. Die had ik nog nooit gezien. Ik was nog nooit op vakantie geweest, dus moesten er nog heel wat voorbereidingen getroffen worden. Twee stuks van dit, twee van dat en natuurlijk ook tandpasta en een tandenborstel moesten worden in gepakt. Dat was me wat, dat soort dingen hadden wij nog nooit gehad.
We kregen ieder een mooi blauw rond doosje waar de tandpasta in zat. Gek dat je dergelijk onbenullig dingen kunt herinneren.
Van de busreis weet ik nog dat we door een bospad reden en uiteindelijk stopte de bus voor een groot gebouw met ervoor een brede trap en ook een even imposante groene deur waar we door naar binnen werden gebracht. Er waren veel kinderen uit alle delen van het land. Dit was dus ‘het Zee huis’ waar we ons zo’n zes weken gingen vermaken. Eenmaal binnen kwamen we in een grote, hoge hal. Het leek wel een balzaal. Daar werden we op leeftijd verdeeld in groepjes.
Elk kind kreeg een nummer toebedeeld. Mijn nummer was 100, hoe kon het ook anders. Alles wat nummer 100 had, was stuk. Mijn bed wiebelde, mijn houten strandschep was ook stuk. Daar was de helft van afgebroken. Nummer 100 had nooit trek in eten. Nummer 100 werd altijd aan tafel uitgescholden. Kieskauwer, die naam hadden ze voor mij bedacht. Nou dat wisten we dan maar weer. Iedere middag om twaalf uur werd er warm gegeten. Maar op maandag begon de maaltijd prettig, want dan was er heerlijke groentesoep en dat was smullen. Na de soep werden er grote witte schalen op de tafels gezet, die gevuld waren met rijst en krenten. Hoe verzonnen ze het? Wie had dat bedacht? Want rijst at ik niet!
En omdat ik dus niet at werd ik na het middagdutje, dat moest ook gebeuren, met een van de leidsters in een donker kamertje gezet en het bord met rijst en krenten werd voor mijn neus gezet. Koud. Eet smakelijk. Nou, ze bekeken het maar. Het ging niet door. Dus niet naar het strand. Nou, dan maar niet. Maar om zeven uur ‘s avonds, werd het bord met dezelfde rijst wéér voor mijn neus gezet. De damesleidsters, inclusief de directrice, konden hoog en laag springen, maar de rijst bleef in het bord. “Al zal ik dan ook nooit meer eten!” was mijn koppige gedachte. Uiteindelijk hebben ze het opgegeven. Het had toch geen nut om door te gaan, dat hadden ze ook wel in de gaten. De volgende morgen had ik natuurlijk best trek. Mijn maag rammelde, maar ’s morgens was het fijn om te eten. Tien boterhammen met appelstroop gingen er met gemak in. Ook nog een beker melk en een rode, glimmende appel at ik met smaak op.

See More
CityNetherlands
69,394 people checked in here
Rijst met Krenten is with Anny Van Der Vliet Wienia and Jeannette van der Vliet in Sneek.

Anny leest uit haar eigen boek "Rijst met Krenten"

Image may contain: one or more people, people sitting, table and indoor

Taart ter gelegenheid van de presentatie van het eerste boek "Rijst met Krenten" geschreven door Anny van der Vliet - Wienia. Een autobiografie over haar leven in Sneek, Friesland. Taart was vakkundig gemaakt door Miger Mauris.

No automatic alt text available.