See more of Studentska sekcija za neuroznanost by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more.
See more of Studentska sekcija za neuroznanost by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more.
Not Now
CommunitySee All
Highlights info row image
1,809 people like this
Highlights info row image
1,805 people follow this
Highlights info row image
1 person has visited
People
People Also Like
PlacesZagreb, CroatiaStudentska sekcija za neuroznanost
Photos
Reviews
10 Reviews
Tell people what you think
Posts
Studentska sekcija za neuroznanost celebrating this special day.
June 9

[DOBITNICI REKTOROVE NAGRADE]

S ponosom javljamo kako je predani rad naše sekcije nagrađen Rektorovom nagradom za akademsku godinu 2016./2017. iz područja biomedicine i zdravstva! 🤓🎈

http://www.unizg.hr/…/2016_2017_Dobitnici_Rektorove_nagrade…

www.unizg.hr
Posts

Dobro jutro uz ovu prekrasnu sliku kralježnične moždine

No automatic alt text available.
Daily Anatomy with I Love Anatomy and Aya Scabiosa.
June 7

Incredible view on the human's nervous system, showing the brain, spinal cord, cauda equina, spinal nerves and the lumbar plexus!

Credit: Gunther von Hagens, Body Worlds

U četvrtak se u KSET-u ponovo družimo s inženjerima i pričamo o Brain-Computer Interfaceu!

JUN8
Thu 4:30 PM UTC+02KSETZagreb, Croatia
139 people interested

Vidimo se u petak na kliničkom osvrtu o boli!

JUN9
Fri 5:00 PM UTC+02Hrvatski Institut Za Istraživanje MozgaZagreb, Croatia
135 people interested

Nakon uspješnog prvog predavanja "Neuroznanost za inženjere" KSET i Studentska sekcija za neuroznanost donose ti nastavak orijentiran prema Brain-Computer Interface-u. U četvrtak 8.6. u 16:30 pridruži nam se u KSET-u i saznaj kako nastaju EEG signali, kakvom tehnologijom ih snimamo, kako ih obrađujemo i koja je budućnost primjene BCI-a.
Elektrofiziologiju neurona i nastanak napona na membrani približit će nam Nikola Prpić iz Studentske sekcije za neuroznanost. Krešimir Friganović, asistent sa Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija pričat će o tehnologiji snimanja i obradi signala.
Nadamo se da se vidimo u jednako velikom broju kao i prošli put!

JUN8
Thu 4:30 PM UTC+02KSETZagreb, Croatia
139 people interested

Drage kolegice i kolege, ovaj utorak u 16 sati pridružite nam se u jednom od posljednjih sastanaka Rhoton radionice za ovu akademsku godinu! Nakon dugog prijeđenog puta raznih neurokirurških pristupa te dijagnostičkih i anatomskih konsideracija, preko ovoga seminara dolazimo do zadnjeg, integrativnoga druženja pod temom separacje kraniopagus sijamskih blizanaca. Svi ste dobrodošli bez obzira na godinu studija ili prethodno pohađanje Rhotona. Vidimo se u utorak u 16 sati u seminarskoj dvorani u prizemlju HIIM-a!

MAY30
Gyrus
May 25

[Dan doktorata 2017. – MEF Zagreb]

U petak, 26. svibnja 2017., održat će se šesti po redu Dan doktorata s početkom u 10 sati.
U prostorima Fakulteta, Šalata 3,... imat ćete priliku razgledati preko 140 postera o istraživačkom radu doktoranada druge i treće godine doktorskih studija Biomedicina i zdravstvo te Neuroznanost.
Također, ove ćete godine, između ostaloga, moći poslušati i predavanja trojice međunarodno priznatih znanstvenika u području neurologije bolnih stanja, patologije karcinoma dojke te neuroznanstvenih istraživanja učenja i pamćenja.

See More
Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u ozračju proslave stogodišnjice svoga utemeljenja, po šesti puta održava Dan doktorata 26. svibnja 2017. u prostorima Fakulteta, Šalata 3, s početkom u 10 sati. Više od 140 doktoranada druge i treće godine doktorskih studija Biomedicina i zdravstvo te Neur...
mef.unizg.hr

[SUTRA KVIZ @HIIM]

Autori: Tomislav Vlahek i Lovro Vujičić

This event was canceled
This event was canceled

Vidimo se sutra

MAY17
Wed 5:00 PM UTC+02Hrvatski Institut Za Istraživanje MozgaZagreb, Croatia
167 people interested

Prenosimo poziv organizacijskog odbora 10. ISABS kongresa ( http://www.isabs.hr ),a koji će se održati 19. – 24. lipnja 2017. u Dubrovniku.

Posebno se ističe da će biti prisutno 5 nobelovaca!

Kongres je organiziran uz pomoć Specijalne bolnice Sveta Katarina, Mayo Clinic, American Academy of Forensic Sciences te sedam sveučilišta iz SAD-a, Njemačke i Hrvatske. Po prvi puta će na području RH na nekom kongresu govoriti 5 dobitnika Nobelove nagrade te brojni drugi istaknuti znan...stvenici. Glavne teme ovogodišnjeg kongresa su forenzička i antropološka genetika te personalizirana medicina.
Studenti, kao potencijalni budući znanstvenici, čine važan dio ISABS-a, zbog čega smo spomenutom Kongresu dodijelili oznaku Student Friendly: studente se potiče da prijave svoje radove u okviru Young Investigator Award, nagrade koja uključuje novčani iznos od 500 eura, certifikat te priliku za prezentaciju rada na Kongresu. Studenti koji se žele uključiti u natječaj za spomenutu nagradu prilikom registracije trebaju ispuniti tražene podatke u za to predviđenoj rubrici.
Na web stranici www.isabs.hr , u rubrici Registration information, studenti mogu doznati iznose kotizacija. Želimo skrenuti pozornost na mogućnost grupne registracije, u slučaju da se skupi 30 studenata sa Sveučilišta u Zagrebu, kotizacija po osobi će iznositi 55 eura. Kako bi se ostvarila ova mogućnost, potrebno je poslati mail sa prijavom na isabs.zagreb@gmail.com , u kojem će se nalaziti ime i prezime, JMBAG te kontakt broj mobitela. Regularna cijena kotizacije iznosi 190 eura za Student- ISABS non-member odnosno 140 eura za Student- ISABS member.
Studentima će zasigurno važno biti pitanje smještaja, zbog čega smo ove godine osigurali smještajni kapacitet za 140 studenata po povoljnijim cijenama. Uz postojeće kapacitete u hotelima 3* (Vis/Komodor) u blizini konferencijskog hotela Dubrovnik Palace po cijeni 127 EUR jednokrevetna soba/noćenje te 144 EUR/dvokrevetna soba/noćenje, postoji i mogućnost smještaja u privatnim apartmanima u Dubrovniku (ovisno o tipu apartmana, kapacitet 3-6 osoba) po cijeni 30 EUR/osoba/dan.
Za više informacija o smještaju, kotizacijama i samom kongresu javite se na mail: isabs.zagreb@gmail.com
Zahvaljujemo Vam na suradnji!
S poštovanjem,
Organizacijski odbor 10. ISABS kongresa

See More
A new crop of medical schools are aiming to create a new breed of American doctor, but those schools face recruitment and funding challenges.
statnews.com

Dragi kolege, sljedeći četvrtak 11.05. nastavljamo naše putovanje "autocestom" neurokirirurgije: Transsilvijevim i drugim temporalnim pristupima! Pridružite nam se i doživite neurokirurgiju posve osobno pod vodstvom našeg neurokirurškog entuzijasta Slavena Gojkovića koji je u sklopu svojih brojnih aktivnosti u području neurokirurgije osvojio 1. mjesto na međunarodnom neurokirurškom simpoziju sa svojim istraživačkim radom iz područja neurotraumatologije! Samo u Neurokirurškom ogranku SSNZ, u 16:30 sati u kompjuterskoj učionici na HIIM-u!

MAY11

6. SSN PUB BRAIN kviz!

Sve je kao i prije:

> Kviz se sastoji od kombinacije pitanja iz opće kulture (40%), neuroznanosti (40%) i nešto malo medicine

...

> Svaka ekipa sastoji se od max. 4 člana
Ime ekipe napišite tu u event...

> Kotizacija je 10kn po ekipi


Vidimo se u 19h u seminarskoj na 1. katu HIIM-a!

See More
This event was canceled
This event was canceled

Dragi svi, sutrašnje predavanje "Eksperimentalna glavobolja" odgođeno je zbog nepredvidivih okolnosti. O vremenu i mjestu održavanja naknadno ćemo vas obavijestiti.
Hvala na razumijevanju.

Vidimo se danas u 6 u KSETu!

MAY2
Tue 6:00 PM UTC+02KSETZagreb, Croatia
328 people interested