Posts

Langzaam schuift Anders de oceaan over; we zijn geselecteerd voor het Translations: Seattle Transgender Film Festival! Gefeliciteerd cast & crew, more to come!

Image may contain: text

Ook voor het Niederrhein Filmfestival (van 2 tot 4 maart) in Wesel is Anders geselecteerd. Glückwunsch Alex!

Image may contain: text
Photos
Posts

UPDATES

Het gaat goed met Anders! Inmiddels hebben al diverse belangenorganisaties en gemeenten de film aangevraagd voor vertoning en discussie. Blijf deze pagina volgen voor openbare vertoningen die hier bekend worden gemaakt.

In samenwerking met Provincie Drenthe, kenniscentrum CMO STAMM en auteur Kees Opmeer wordt er ook gewerkt aan een lesbrief in diverse categorieën ontwikkeld voor scholen. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

...

Daarnaast is Anders geselecteerd voor de Roze Filmdagen in Amsterdam (8 t/m 18 maart 2018) en het Internationaal filmfestival Assen (10 t/m 11 maart). Daar zijn we als cast en crew ontzettend blij mee! We hopen binnenkort nog meer festivals bekend te maken!

Op de hoogte blijven van deze film? Schrijf je dan nu in voor onze speciale nieuwsbrief via: info@hellenthalstudios.nl

See More
Image may contain: text
Image may contain: text
Image may contain: 2 people, child, closeup and outdoor

Ook Commissaris van de Koning in de provincie Drenthe, mevrouw Jetta Kleinsma, heeft gehoord van Anders en is benieuwd naar de film. Binnenkort geven we een exclusieve vertoning. Een mooi moment om dit persoonlijk onder de aandacht te brengen.

Image may contain: 6 people, people standing

Binnenkort maken we een aantal filmfestivals bekend waar Anders is geselecteerd en zal gaan draaien. In de tussentijd blijft de film niet stilstaan, afgelopen middag werd er door 25 deskundigen uit het onderwijs gebrainstormd hoe de film het beste ingezet kan worden met een passende lesbrief. Goed nieuws voor de film, goed nieuws voor het onderwijs en belangenorganisaties!

Image may contain: text

Op zondag 14 januari wordt om 10.00 uur, exclusief de korte LHBT-film Anders vertoond in bioscoop Pathe De Munt in Amsterdam. Anders werd gemaakt in het kader van de Culturele Regenboogweek Drenthe en gefinancierd door de Provincie Drenthe. Met deze film wil de provincie zowel de homogene als heterogene doelgroepen benaderen en de discussie omtrent diversiteit aanmoedigen en acceptatie bevorderen.

Na afloop van de vertoning is er ruimte voor een nagesprek met producent, regis...seur en scenarioschrijver.

Een uitgebreide persmap met informatie over de film is hier te vinden: www.hellenthalstudios.com/anders/Anders_EPK.pdf

(Voor het volledige aantal gasten graag van tevoren aanmelden op: info@hellenthalstudios.com)

See More
JAN14
Sun 10:00 AM UTC+01Pathé De MuntAmsterdam, Netherlands
28 people interested

Leuk om te lezen dat Vance Anders vermeldt in hun tien beste queer films van 2017.

Mede dankzij Netflix zien we een wereldwijde toename van queer cinema. Dit zijn de leukste, of alom beste queer films van 2017!
vance.nl

Wat een warme woorden van burgemeester Marco Out van Assen, die op Paarse Vrijdag samen met een groep leerlingen van het CS Vincent van Gogh de film Anders heeft gekeken en besproken. Meer scholen zullen in het nieuwe jaar beschikking krijgen over deze film; voor de klas of in de bioscoop.

‘Anders’ is een film over waarom Alex anders is.
Vanmorgen bekeek ik hem t.g.v. Paarse Vrijdag in Bioscoop DNK - De Nieuwe Kolk met een groep leerlingen van het... CS Vincent van Gogh.
Wat het met mij deed? Na afloop gunde ik het Alex heel erg om gewoon anders te zijn!
Het is een film over sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders, kortom, over mensen die ook in Nederland anno 2017 nog wel eens worden bestempeld als ‘anders’. De film Is gemaakt in opdracht van van de provincie Drenthe.

See More
De 14-jarige Alex is de beste maatjes met zijn toekomstige zwager Hendrik die bij hem en zijn ouders inwoont. Het is zijn veilige haven met wie hij kan stoeien in…
vimeo.com

Anders draait op donderdag 14 en vrijdag 15 december exclusief in de bioscoop in Assen. Een mooie kans kans ‘m op het grote scherm te zien! Kom je ook?

Maas Bronkhuyzen, Juna de Leeuw, Kay Greidanus, Roos Netjes, Joes Brauers, Marike van Weelden, Ad van Kempen, Ben Abelsma, Mischa Kastelein
dnk.nl
ASSEN - In het bijzijn van burgemeester Marco Out wordt 8 december de korte film Anders vertoond aan leerlingen van het Vincent van Gogh College uit ...
hetgezinsblad.nl

In verband met Paarse Vrijdag hebben scholen in Assen de mogelijkheid de film Anders te bekijken in DNK - De Nieuwe Kolk. Scholen die zich hier nog niet voor hebben aangemeld en wel interesse hebben, kunnen dit alsnog doen tot 2 december.

Aanmelden kan via: info@hellenthalstudios.nl

Bioscoopvertoning voor scholen bedraagt € 5,00 per leerling. Aanvraag via CJP is ook mogelijk.

DEC8
Fri 10:45 AM UTC+01DNK - De Nieuwe KolkAssen, Netherlands

Heb je de korte film Anders gemist en wil je de film alsnog in de bioscoop ervaren? We organiseren daarom speciaal een exclusieve en doorlopende vertoning voor iedereen op donderdag- 14 en vrijdagmiddag 15 december in Bioscoop De Nieuwe Kolk in Assen. Na afloop van de film is het mogelijk om na te praten met de regisseur. Toegangsprijs: € 5,00

DEC15
Fri 3:30 PM UTC+01DNK - De Nieuwe KolkAssen, Netherlands
44 people interested

Heb je de korte film Anders gemist en wil je de film alsnog in de bioscoop ervaren? We organiseren daarom speciaal een exclusieve en doorlopende vertoning voor iedereen op donderdag- 14 en vrijdagmiddag 15 december in Bioscoop De Nieuwe Kolk in Assen. Na afloop van de film is het mogelijk om na te praten met de regisseur. Toegangsprijs: € 5,00

DEC14
Thu 3:30 PM UTC+01DNK - De Nieuwe KolkAssen, Netherlands
5 people interested
Een uur voor aanvang was ik een van de eerste gasten voor de première van de Drentse LHBT-film: ‘Anders’. De bioscoop, Kinepolis in Emmen, had...
expreszo.nl
Op woensdag 11 oktober, Coming Out Day, ging deze bijzondere film in Emmen in première. “Anders” vertelt het verhaal over een jonge Drentse transgender, zijn gevoelens, de uitdagingen, de moeizame weg naar acceptatie en jezelf durven te zijn. Een indrukwekkende film die de 400 bezoekers zo raakte da...
hardenberg.groenlinks.nl
Image may contain: 2 people, people smiling
FoxText

Wat bijzonder en indrukwekkend is de transgenderfilm ‘Anders’ geworden. Gisteren mocht ik aanwezig zijn bij de première (http://bit.ly/2xzH84y) van deze film, d...ie gemaakt is in Drenthe en door de Drentse filmmaker Reinout Hellenthal Hellenthal Studios. Een maand of twee geleden mocht ik Reinout interviewen voor het DrentheMagazine.

Het is zo leuk om na zo’n interview het artikel terug te zien in het magazine en nu ook het eindresultaat van de film.

See More

Wat een overweldigende filmpremière van ANDERS hebben we achter de rug! Namens cast en crew bedankt om dit met ruim 400 mensen te mogen meemaken!

Yolanda Visser Photography added 107 new photos to the album: ANDERS — at Kinepolis Emmen.

De premierefoto's van de film ANDERS...
Gemaakt in Drenthe door filmmaker Reinout Hellenthal uit Assen.
meer info over de film vind je hier: https://www.facebook.com/SomethingAboutAlex/