Posts

Beste oud-leerlingen,

Op vrijdag 24 november aanstaande vindt de première plaats van "Mens, Erger Je Niet" - de nieuwste cabaretvoorstelling van het Sophianum. Het belooft weer een schitterend spektakel te worden. Getalenteerde leerlingen én personeelsleden zullen te zien zijn in een voorstelling die vermaakt, ontroert, prikkelt, misschien ietwat ongemakkelijk laat voelen, maar bovenal indruk maakt.

De kaartverkoop vindt dit jaar online plaats, ga daarvoor naar www.sophianum....nl Daar is de link ‘Kaartverkoop Cabaret’ rechtsboven eenvoudig aan te klikken. De prijs per kaartje is €10.

De volledige speellijst is:

24.11.2017 Première
25.11.2017 Voorstelling 2
26.11.2017 Voorstelling 3 (**) + 4
28.11.2017 Voorstelling 5
29.11.2017 Voorstelling basisschool (15:30) + 6
01.12.2017 Voorstelling 7
02.12.2017 Voorstelling 8 (**) + 9
Alle voorstellingen beginnen om 19:30 uur. De matinees (**) beginnen om 14:00 uur.

Er is een aparte Facebookpagina, Sophianum Cabaret en een Instagramaccount waar de voorbereidingen op de voet gevolgd worden.


We hopen jullie tijdens één van de voorstellingen te mogen begroeten.

Tot dan!

Productieteam Sophianum Cabaret

See More
Image may contain: text
Stichting Vols added 129 new photos from November 30, 2013 at 9:43am to the album: Cabaret 2011 - Donder en Bliksem.
November 30, 2013 at 9:43am

Tijdens het Cabaret van 2013 "Vanaf Vandaag" komen automatisch de herinneringen over het cabaret van 2 jaar geleden. Ook dat was een prestatie!!!

Wil je nog eens nagenieten van die tijd dan kijk nog eens naar de foto's in dit album. Je zou ons enorm helpen als je de foto's wat minder anoniem zou maken en de personen op de foto's zou taggen!

met dank aan Tom Offermans voor deze foto's

...

Mocht je nog geen vriend(in) van VOLS zijn, dat kun je dat doen door het Sophianum Gulpen/Nijswiller in je Info pagina op te nemen en dan ons een vriendschaps verzoek te sturen.

See More
Photos
Posts
Stichting Vols added 93 new photos from February 17, 2013 at 1:42pm to the album: Cabaret 2009 - W?D!
February 17, 2013 at 1:42pm

Het Sophianum Cabaret stond in 2009 in het teken van "Waarom Daarom". Tijdens de negen voorstellingen werden de bezoekers uitgedaagd om na te denken over de belangrijke vragen des levens. Soms ruig, soms ondeugend maar altijd met een ontwapenende knipoog liet "Waarom Daarom" de bezoekers een wervelende cabaretavond zien. Vooral voor al diegenen die meehielpen een onvergetelijke tijd in hun Sophianum carrière. In dit album een aantal foto’s van deze cabaret periode. Kijk snel... of je erbij staat en help ons met taggen van de personen die op deze foto's staan. Vind je het leuk om in ons archief met nu al honderden foto's te grasduinen en ben je nog geen vriend(in) van de VOLS Facebook pagina, meld je dan aan. Vermeld wel even je eindexamenjaar op je FaceBook info pagina zodat we weten dat je op het Sophianum gezeten hebt. En.....blijf ons vooral "vind ik leuk" vinden.

See More
Stichting Vols added 80 new photos from January 31, 2013 at 12:07pm to the album: Cabaret 2007 - Beestachtig.
January 31, 2013 at 12:07pm

In dit album een selectie van de foto van het Cabaret uit 2007 met de titel "Beestachtig". Wie kan deze foto's aanvullen met een aantal leuke anekdotes? De tijd dat je immers meedeed aan het Sophianum Cabaret vergeet je nooit meer! Met dank aan Tom Offermans voor het beschikbaar stellen van het materiaal. Heb jij ook foto's die je met ons wilt delen, laat het dan via een bericht weten!.

Stichting Vols added 65 new photos from 2015 to the album: Ingezonden foto's.
2015

Dit zijn foto's die we gekregen hebben van onze FaceBook vriendinnen en vrienden. Super bedankt allemaal! Heb jij ook dergelijke foto's ergens in je archief dan laat het ons weten. We plaatsen ze graag in dit album (natuurlijk met bron vermelding). Dit is tevens een geweldige kans om weer in contact te komen met je oud-klasgenoten!
Ben je nog geen vriendin of vriend van onze FaceBook, stuur dan een vriendschapsverzoek en vermeld op je Info pagina dat je op het Sophianum gezeten hebt, dan voegen we je toe aan onze lijst. In totaal hebben we al bijna 1000 foto's in ons archief (dd. 23 maart 2013)

Stichting Vols added 27 new photos from March 21, 2013 at 2:24pm to the album: Schoolkamp Elzet 1981 klas 1B — with John van Den Berg and Maurice Heemels.
March 21, 2013 at 2:24pm

Foto's van een schoolkamp in 1981 van Klas 1B van destijds nog de Lts in Nijswiller. Wie helpt ons taggen? Inmiddels zijn deze jongens al niet zo jong meer en hebben ze de 40 al gezien. Met dank aan Hein Gielgens. Vind je het leuk om in ons archief met nu al bijna duizend foto's te grasduinen en ben je nog geen vriend(in) van de VOLS Facebook pagina, meld je dan aan. Vermeld wel even het Sophianum en je eindexamenjaar op je info pagina zodat we weten dat je op het Sophianum gezeten hebt. En.....blijf ons vooral "vind ik leuk" vinden. Want hoe meer zielen hoe meer vreugde, en zelfs Pythagoras zei reeds "Indien ge vreugde wilt vermenigvuldigen, moet ge haar delen".

Stichting Vols added 24 new photos from August 9, 2014 at 5:37am to the album: Bloemendal - de rijke historie van het Sophianum in Vaals (II).
August 9, 2014 at 5:37am

Deze foto's werden in 1980 ter gelegenheid van het afscheid van het oude Sophianum in Vaals gepubliceerd in een speciaal foto boekje. De foto's stammen uit de archieven van het Sophianum en geven een indruk van de tijd toen het Sophianum nog een internaat was voor de welgestelden.

Nou, nou. Het heeft even geduurd maar we zijn weer online. Facebook was zo vriendelijk ons account om te zetten naar een pagina . Was wel te verwachten, maar of we dat nu leuk vinden...

Stichting Vols added 11 new photos from April 1, 2012 to the album: Groepsfoto's Sophianum Nijswiller.
April 1, 2012

Zoek jezelf op deze foto's en help ons namen te vinden bij de personen op de groepsfoto's. Weet je wanneer deze genomen is en ter gelegenheid waarvan? Alvast bedankt voor je hulp!
Met dank aan Hein Gielgens !

Stichting Vols added 12 new photos to the album: Rome reizen door de jaren heen.
July 1, 2015

Rome reizen horen als vanouds bij het Sophianum. Al sinds de begindagen van het Sophianum wordt jaarlijks voor de leerlingen van 4 Havo en 5 Atheneum een schoolreis georganiseerd naar deze prachtige stad. Voor velen was het in die begin dagen het eerste bezoek aan het buitenland en sowieso de eerste reis zonder vader en/of moeder. Spannend dus, heel spannend. De docenten hadden er dan ook een dagtaak aan om de groep in toom te houden. Er zijn reizen bekend waar de docenten ’s... nachts op de gang moesten patrouilleren om te voorkomen dat de jongens de meisjes bezochten. De reizen waren zeer leerrijk in alle opzichten. En nog steeds wordt deze reis door velen genoemd als hoogtepunt van hun schooltijd.

In dit foto album vind je een aantal groepsfoto’s van deze reizen. Jammer genoeg zijn alle foto’s relatief recent. VOLS is dan ook nog op zoek naar foto’s van Rome reizen van vóór 2000. Wie o wie kan ons hieraan helpen?
We plaatsen ze graag in dit album (natuurlijk met bron vermelding). Dit is tevens een geweldige kans om weer in contact te komen met je oud-klasgenoten!

Met dank aan Epi van Winsen voor deze foto's

Ben je nog geen vriendin of vriend van onze FaceBook, stuur dan een vriendschapsverzoek en vermeld op je Info pagina dat je op het Sophianum gezeten hebt, dan voegen we je toe aan onze lijst. In totaal hebben we al meer als 1000 foto's in ons archief (dd. 18 december 2013)

See More
Stichting Vols added 11 new photos from June 2014 to the album: Bloemendal - de rijke historie van het Sophianum in Vaals.
June 2014

Deze foto's werden in 1980 ter gelegenheid van het afscheid van het oude Sophianum in Vaals gepubliceerd in een speciaal foto boekje. De foto's stammen uit de archieven van het Sophianum en geven een indruk van de tijd toen het Sophianum nog een internaat was voor de welgestelden.

Stichting Vols added 13 new photos from February 14, 2015 to the album: Carnaval op het Sophianum.
February 14, 2015

"Duivels", carnaval met 3 atheneum in 2003

Met dank aan John Pennings

Stichting Vols added 13 new photos to the album: Groepsfoto's Sophianum Bloemendal Vaals.
July 1, 2015

Zoek jezelf op deze oude foto's uit de tijd van voor 1980 toen het Sophianum nog in Vaals (' Vols' ) gevestigd was en help ons namen te vinden bij de personen op de groepsfoto's. Weet je wanneer deze genomen is en ter gelegenheid waarvan? Alvast bedankt voor je hulp!

Ben je nog geen vriendin of vriend van onze FaceBook, stuur dan een vriendschapsverzoek en vermeld op je Info pagina dat je op het Sophianum gezeten hebt, dan voegen we je toe aan onze lijst. In totaal hebben we al bijna 1000 foto's in ons archief

Stichting Vols updated their cover photo.
July 1, 2015
No automatic alt text available.
Stichting Vols updated their profile picture.
July 1, 2015
No automatic alt text available.
Stichting Vols added 9 new photos from 2013 to the album: Terug in de tijd (2).
2013

Gulpense "Schoolguerillas ontvoeren onderwijsteam". Op 23 mei 1984 werd door 6 VWO een stunt uitgehaald die de krant haalde. Een gedeelte van het lerarenkorps werd opgesloten in een kooi door zo'n 120 eindexamenleerlingen die verkleed waren als guerillas. Hieronder het krantenbericht en een paar foto's. Wie heeft nog meer foto's naar aanleiding van dit stukje Sophianum geschiedenis? Met dank aan Magda Roumans-Daniëls en Patrick Melchiors voor het beschikbaar stellen van het materiaal. Heb jij ook foto's die je met ons wilt delen, laten het dan via een bericht weten!

Stichting Vols added 3 new photos from June 11, 2014 at 2:38am to the album: Bloemendal 1980.
June 11, 2014 at 2:38am

Foto's van het oude Sophianum in Vaals begin jaren 80. Het gebouw lag toen al leeg. De foto met het ronde kader is gemaakt door het gat waar ooit de klok in de timpaan heeft gezeten.

Met dank aan Thei Bosch.

Heb jij ook nog foto's van je schooltijd op het Sophianum? Wij zijn bijzonder blij als we een kopie zouden kunnen krijgen.