Posts

7 april is weer de volgende contactavond van TG040. Zoals altijd weer gezellig buurten met elkaar. Met de ‘oude bekenden’ die zoals gewoonlijk telkens weer komen omdat die weten dat het gezellig is. En met de aanhang omdat die dat inmiddels ook weten. En ook met nieuwelingen die ons telkens weer weten te vinden. Ja, we worden gewaardeerd en dat geven we graag aan jullie terug.

We gaan er voor diegenen die het willen ook een lekker actieve avond van maken rond het thema: techn...iek van het vrouw zijn. De meesten van ons zijn dol op foto’s van zichzelf en plaatsen die bijvoorbeeld graag op fb om te laten zien hoe mooi jullie zijn. En terecht. We gaan foto’s van je/elkaar maken dus er zal geposeerd moeten gaan worden. Je kunt je hierop voorbereiden: In welke kleding wil je gefotografeerd worden? Zoek vervolgens in bijvoorbeeld modebladen en online portfolios van modellenburo’s naar foto’s waarvan jij denkt dat je in die houding met dergelijke kleding er mooi/stoer/zwoel/sexy of hoe dan ook wat jij wilt uit zult zien (uiteraard houden we het wel netjes). Breng de foto’s mee zodat diegene die de foto’s maakt snapt wat je wilt. Je kunt gebruikmaken van de omgeving en spullen die we in/bij de Rondweg ter beschikking hebben. Als je een beetje kunt fotograferen, breng ook gerust je camera mee zodat er een leuke wisselwerking kan ontstaan. Ter plekke gauw even omkleden voor meeeer kan natuurlijk ook gewoon. Uiteraard zijn de foto’s voor de gefotografeerde. Vanzelfsprekend houden we zoals altijd weer rekening met diegenen die ‘buiten schot’ willen blijven. Voor de dames die dat leuk vinden kunnen we dan de maand daarna een portfolio tonen mbv laptop en beamer. Breng dan je (eventueel bewerkte) foto’s mee op stick.

Aansluitend aan het halfweg-de-avond-praatje zal de documentaire van Xena met mij in de hoofdrol vertoond worden. Ik ben zo trots op deze film dat ik zelfs toestemming voor uitzending door omroep brabant heb gegeven. Hierin toon ik ook wat er achter de vrouw in mij schuilgaat. Komt dat zien! Studio040 heeft al toegezegd, ik weet nog niet wanneer, TG040 heeft in elk geval de primeur. Aansluitend aan de vertoning is er tijd voor discussie en vragen.
En mocht er dan nog steeds behoefte zijn aan poseerfoto’s dan gaan we gewoon weer door…

See More
APR7
Sat 8:00 PM UTC+02Buurthuis De Rondweg eindhoven
5 people interested

Verslag middagactiviteit TG040 maart
Het was koud, glad, brrr! Goed excuus voor een binnenactiviteit. Het daf-museum werd voorgesteld en dat leek me prima. Dus smeten we er €9,- tegenaan om daar een paar uurkes rond te snuffelen tussen oude techniek. Van die techniek die je met het blote oog nog gewoon kunt volgen en begrijpen. Toen je met een hamer en een flinke sleutel de meeste bewerkingen gewoon kon doen en geen kennis nodig had van electronica. Omdat die domweg nog niet ...bestond. De bijbehorende werkplaats uit het begin heette dan ook ‘smidse’. Fikkie stoken hoorde er dan ook gewoon bij, want ijzer moet je smeden als het heet is. Toch? Electrische schema’s zijn nog terug te voeren op een veelvoud van schakelaar – kabel – relais – lamp, en vergelijkbaar. Maar vergis je niet, zelfs in een 33je zijn veel draadjes geknoopt.
Er staan volop auto’s binnen, ook sportwagens, maar op de foto gaan met die oude kleine dafjes met twinkel-oogjes is veel leuker. Nog leuker omdat ik zelf ook met zo’n trutteschudder met jarretel-aandrijving gereden heb. Niet op het eurocircuit maar gewoon op de weg. Dus ik weet dat ook zo’n 2cilindertje vlot kan zijn. Zeker als je wat speelt met de gas om zelf de schakelmomenten te bepalen. Tis dan wel een geheel mechanische variomaat en dat wordt duidelijk getoond, maar ondanks de volledige afwezigheid van moderne gizmo’s op het dashboard kun je nog aardig wat sturen. Klinkt in elk geval wel alsof ie snel is. Overigens had je bij die autookes op het dashboard bijna niks nodig. Kilometerteller, contactsleutel, knopjes voor lampjes aan de buitenkant, gas, rem, en natuurlijk dat pientere pookje. Waarmee je aangaf of je vooruit dan wel achteruit wilde. Voor de rest hoefde je alleen maar te gassen! Heerlijk simpel ding…
Vrachtwagens staan er ook. In de dakar-trucks zie je de ambities van Jan de Rooy duidelijk terug. Klein begonnen, maar dan al gauw groter, grootst. Zoals zijn zandbak-racen er uit zag. En dat is in de techniek aan boord terug te zien. Simpel indrukwekkend, indrukwekkend simpel. Toch wel leuk om te zien hoe in de ontwikkeling van de camions door de tijd heen de behoefte van de samenleving is te zien. Hoe daf zich altijd heeft aangepast aan de noden van de samenleving en daardoor nog steeds bestaat. Dus niet star vasthouden aan 1 basis. En in gesprekken met de praatgrage vrijwilligers wordt je wel duidelijk wat je nog niet weet. Dus wil je graag een praatje maken: makkie! En via hen tover je ook weer een deurtje open die dat anders niet is. Zo zat ik lekker binnen in de mobiele woning en hing Rebecca aan de buitenkant van dit 3.80 meter hoge euro6 bakbeest. Het was dat ie al blonk anders hadden we haar de ramen laten wassen. Ben maar van de luchthoorn af gebleven…

See More
Photos
Posts

Verslag uit-eten TG040 maart.
Aansluitend gingen we natuurlijk ook nog eten. Het koken zelf besteden we meestal uit. Vanwege het frisse weer gingen we naar Mount Everest. Om die koude te compenserenn heb je daar de kans om spicy pikant te eten. Wat ze serveren is klein, maar fijn. We raden je aan om voorzichtig te zijn met groothartig te zeggen dat je het “spicy” wilt, want dan zul je dat krijgen ook. Het brood heb je dan nodig. Een drankje als “kingfisher” is dan een verstandige keuze. Overigens heeft die drank dezelfde oorsprong als het gebied van de gerechten op de menukaart. En omdat de gerechten in een kommetje op warmhoudplaat geserveerd worden, is het ideaal om de onderlinge keuzes te proeven en zo in 1 avondje meerdere gerechten te proeven.
Dit was een keertje echt ‘eten anders’ in een gezellige warme en rustige huiskamer-sfeer.

Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting, table and indoor

Het was droog, lekker warm, natje, droogje, en van ijzel of sneeuw hadden we geen last. De deur stond weer eens voor ons open (niet te hard lopen want die deur moet daar wel nog even de kans voor krijgen, anders krijg je net zo’n neus als ik).

Eindelijk had deze gastvrouw eens kans om iedereen die het nodig had persoonlijk aandacht te kunnen geven en tevens ook met andere dames bij te kletsen. We willen tenslotte zo graag dat iedereen zich gewaardeerd voelt…. Zulke avonden zi...jn perfect om de sociale contacten weer eens bij te werken. Overigens ben ik niet de enige gastvrouw dus iedereen kan een persoonlijke rondleiding krijgen. Ook de dames die wel nieuw zijn, maar zo zelfstandig zijn dat zij zonder de hulp van de gastvrouwen kunnen. Daaruit kwamen ook weer goede ideeën. Diana stelde een andere tafelindeling voor die voor meer onderlinge interactie zal gaan zorgen. Het is tenslotte fijn om met meer mensen in contact te komen. Vaste gaste Sophie is altijd op zoek naar een leuke foto van zichzelf. Terecht, want we mogen allemaal trots zijn op onszelf. Die heeft ze weer gevonden en uit de interactie daarbij is een leuk idee voor de contactavond van april gekomen: we gaan oefenen met poses bij het maken van foto’s. Breng dan maar je wensen/ camera/ ideeen/ expertise mee en stem er wellicht je kledingkeuze op af of kleed je ter plekke om in de ruimte die we speciaal voor je persoonlijke verfraaiingen hebben. Of ter plekke als je echt lef hebt of gewoon bij de actie wilt blijven… De DJ was door overmacht afwezig, daardoor heeft een andere dame de hele avond ‘op volle toeren’ zitten oefenen op gezelligheids-muziek. Niet dat de muziek uit de tijd van dat programma was overigens natuurlijk… Af en toe viel er wel even een stilte van boven, maar ze wist een gevarieerd programma samen te stellen dat toch lekker doorliep. Zo te zien werd het als voldoende beoordeeld want niemand vond het nodig om verbeteringen of nummers aan te dragen. De witte lokjes boven dat klavier bleven lekker in beweging.
En zo komt iedereen nog sterker en stabieler te staan op die hakken. Wel zelf kiezen van welke hoogte je wilt kijken….

See More
Image may contain: shoes
Image may contain: car and outdoor
Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

en wat het weer ook is, TG040 laat zich niet tegenhouden door wat sneew.

whatever the weather, TG040 won't be stopped by a bit of snow....

och gut, onze resident-dj is ook getroffen door de griep. Daarom is er deze keer een plekje voor je vrij voor jouw dj-kwaliteiten. Durf je met jouw muzikale aspiraties de speakers tot leven te wekken en de ambiance op onze contactavond van 3 maart te verhogen? Laat het ons even weten en dan geven we je graag die kans!

Image may contain: 1 person, smiling, indoor

Er is wel eens wat gekrakeel over de muziekkeuze door onze dj. schroom niet om een plaatje bij hem aan te vragen, schroom vooral ook niet om muziek mee te brengen. Op die manier kan hij zijn muziek'voorraad' weer op nivo brengen, omdat er een tijd terug bij hem is ingebroken. Ik zal #koud he?!, van Henk Spaan en Harry Vermeegen meebrengen in deze ijskoude dagen! Speciaal om wat beweging in de mensen met 'kouwe klauwen' te krijgen haha

No automatic alt text available.
TG040 shared their event.
MAR3
Sat 5:30 PM UTC+01restaurant Mt everest
2 people went
TG040 shared their event.
MAR3
Sat 2:30 PM UTC+01DAF MuseumEindhoven, Netherlands
2 people went

Na het bezoek aan het daf-museum gaan we uit eten bij restaurant Mt everest bij ons in de buurt. We gaan genieten van haar spicy menukaart en we gaan daar lekker de tijd voor nemen. Mocht je geen tijd hebben voor de daf, dan nog kun je hier makkelijk aansluiten. Tis maar een stukje lopen, dus parkeren kan gewoon bij de Rondweg.
Stuur me een berichtje ivm reserveren als je mee wilt.

After the visit to the DAF museum we'll have a possibly spicy dinner at the Mt restaurant close to the Rondweg. So if you wanna join, you can easily do. This just a short walk, so parking can be done at the Rondweg.
Send me a message for reservations if you wanna join.

MAR3
Sat 5:30 PM UTC+01restaurant Mt everest
2 people went

Een bezoekje aan het wereldbekende vervoersmerk uit Eindhoven.
We verzamelen deze keer om 14:30 rechtstreeks bij het Daf museum. Laat het ons even weten als je mee wilt.
Aansluitend gaan we in de buurt bij Iris uit eten. (http://www.restaurantiris.nl) Bij dit restaurant kan niet gepind worden dus neem contant geld mee.

MAR3
Sat 2:30 PM UTC+01DAF MuseumEindhoven, Netherlands
2 people went

Onze maandelijkse contactavond voor geintereseerden in travestie, crossdressing, transssexualiteit en wat nog meer hiermee te maken heeft

MAR3
Sat 8:00 PM UTC+01Buurtcentrum De Rondweg Eindhoven
2 people went

Jullie herinneren wellicht nog mijn ‘blonde schaduw’ die mij overal volgde met een camera. En ik droeg een heel klein microfoontje… En zo hebben we samen opgenomen wat ik meemaak en hoe ik in het leven sta. Hiervan is een korte documentaire gemaakt die zaterdag 24 februari vertoond zal worden in het TAC-gebouw aan de Vonderweg 1. Vertoning zal zijn als onderdeel van Docedu tussen 13:15 en 14:45. Uiteraard zullen Xena en ik er ook bij zijn.
Je kunt meer info vinden via https:/.../docfeed.nl/films/docedu. helaas vind je daar geen info over wat er van docedu zelf vertoond zal worden. Naderhand kunnen we natuurlijk gezellig nakletsen.
Hieronder haar treffende samenvatting:

José Meinema: a happy part-time girl
"Every man has a bit of woman inside him". We follow José Meinema, the feminine counterpart of a man who bought his first set of female clothes at age 16. Not because he felt he was born in the wrong body but because it makes him happy to be a woman for a few special days a month. Through cross-dressing, José Meinema found sisterhood, confidence and a way to connect with the world.
Film made by: Xena Maria Evers
English subtitles
This film is part of the DOCedu program.

See More
Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and indoor
Image may contain: text
Image may contain: one or more people, sky and outdoor

Tijdens de afgelopen middagactiviteiten en tijdens de contactavond waren er weer enkele nieuwelingen. Ook mijn buurvrouw en mijn moeder waren aanwezig. Mijn moeder wilde eens zien hoe wij zijn, wat we doen, wat we meemaken. Ook gewoon zelf eens zien wat er waar is van de vooroordelen over ons Tdames. Voor mensen met dat soort vragen zijn we er ook gewoon. Als je er een gesprek over wilt, of het gewoon eens wilt meemaken: we zijn er voor je. De ‘aanhang’ zoals we dat hier int ...zuiden ook wel noemen is zeker zo belangrijk. Je familie en vriendenkring vormen tenslotte je emotionele support. Zij zijn zo ontzettend belangrijk als je het (even) moeilijk hebt. Daarom: partner, begeleiding, geinteresseerden, jullie zijn net zo goed welkom.
Achteraf hoor je dan altijd weer dat men het fijn gevonden heeft, bevestigd met de belofte terug te zullen komen…

See More
No automatic alt text available.

Verslag middagactiviteit februari 2018.
TG040 had deze keer weer een actieve middag in elkaar geknoopt. We begonnen bij Mince in Waalre. We zijn allen altijd zo degelijk en netjes, maar achter de muren hebben velen toch gezond ondeugende interesses. En waarom ook niet als je het leuk, en sexy vind en jezelf af en toe de kans wilt geven op een ander vlak stralende oogjes te hebben. De dames die toch al ruim op tijd kwamen gingen enthousiast mee. Vanwege drukte in de winkel was... er weinig tijd. Een vakman vond het nodig mijn corset te verbeteren en me fatsoenlijk in te snoeren. Om dat goed te doen hebben we een excuus om over een aantal maanden nog eens terug te gaan.
Na Loes en Jo-an opgepikt te hebben gingen we bowlen, waar mijn moeder en mijn buurvrouw binnen al de kou ontvlucht waren. Zij wilden gewoon weer eens wat leuks meemaken en dat gaat prima met ons. Ik had high-heel-bowling besteld dus gingen we vrolijk op hoge hakken gooien met die grote gekleurde ballen. Het bowlingcentrum was vergeten voor ons de rode loper neer te leggen, maar dat houdt ons niet tegen. Ook al is die houten vloer goed glad, dat maakt het bal-werpen alleen maar leuker. En wij hoge-hakken-specialisten hadden er geen moeite mee: er werden ook strikes gegooid en niemand ging onderuit. Ik gaf het de mogelijkheid maar niemand heeft mij omgekegeld. De kegels waren wel meermalen helemaal ondersteboven van ons. Soms zelfs allemaal tegelijk wat een strike schijnt te heten. Toch worden die kegels weer snel overeind gezet om weer opnieuw omgekegeld te worden. Aan de reacties was te merken dat men niet gewend is aan bowlende dames op hoge hakken, maar wij lieten zien dat dat gewoon prima mogelijk is op zo’n gladde baan. En het geeft jezelf vertrouwen als je op die dingen gewoon lekker enthousiast die grote ballen weg kunt gooien. Midden in alle drukte hadden we een gezellig uurtje dat veel te snel om was dus dat gaan we nog wel een keertje doen over een paar maanden. (noot, er waren ook enkele dames op standaard laag-bij-de-grond-platschoenen, dat kon natuurlijk gewoon)
Na het bowlen dineren bij The Ottoman. Omdat we met 13 zouden zijn had ik toch maar gereserveerd. We hadden een mooie ruime tafel tussen de spiegels en sfeerlampen gekregen waar we goed bij konden kletsen na het actieve uurtje. De beelden op de achtergrond probeerden ons in hogere sferen te krijgen. Dat was niet nodig, want daar hadden we toch al geen tijd voor. Het samen eten werd door 3 dames wel heel letterlijk opgevat. Zij konden niet kiezen en aten dus maar gezamenlijk uit 1 schaal. Ach, bij ons multitalenten is alles mogelijk.. Zo’n schaal maakt wel indruk, voor honger achteraf geen kans meer… Voor ongeveer E10,- pp hadden we lekker en warm gegeten en gedronken. Er was ruim voldoende tijd, maar we hielden zoveel tijd over dat we om half acht mee konden helpen de andere gasten te verwelkomen voor de rest van de avond.

See More
TG040 shared their event.
January 28

Ga je graag mee bowlen? Geef je op. We gaan er weer een leuk 'speels' uurtje van maken.

FEB3
Sat 3:45 PM UTC+01Bowlingcentrum in eindhoven
4 people went
TG040 added an event.
January 9

Na het bowlen gaan we zaterdag 3 februari de energienivo’s weer aanvullen bij The Ottoman. Dat is vlakbij de Sint Trudokerk. We zijn daar al eerder geweest en de warme kachel, relaxte sfeer, goed eten en lage prijs zijn ons destijds goed bevallen. Parkeren in de buurt kan gratis (even om het hoekje kijken aldaar…)
Wil je verzekerd zijn van een leuk plekje, geef je op.
Wil je tevoren ook nog mee gaan bowlen, laat me dat ook even weten. Dit ivm de baanhuur.

FEB3
Sat 5:30 PM UTC+01TheOttoman EindhovenEindhoven, Netherlands
7 people went