Posts

Copii din Telciu au pictat alaturi de Lucia Marneanu peretele liceului ca sa isi dea in petec talentele

The kids from Telciu decorated the walls of the high school with Lucia Marneanu so they can show off their talent

Atelierul de teatru "Trei zile de poveste la Telciu" alaturi de Gianina Carbunariu a luat sfarsit dar avem cateva materiale foto ca sa aratam cat de tare s-au distrat participantii

The 'Three Days of Fairy Tales in Telciu' theatre workshop with Gianina Carbunariu has finished but we have some photos to show how much fun the participants had!

Posts

Au inceput sa apara poze de la cea de a doua editie, dar fiti fara griji, mai urmeaza
Stay tuned because we will add photos from the second edition

Pe timpul zilei, Cinemobilul se ține de ștrengării la Telciu.

Cinemobilul added 19 new photos — in Telciu.

Cu câtă poftă își trăiesc copiii de la sat viața! Ziua de ieri a fost parcă o zi din și din copilăria mea.. Ne-am jucat fotbal, am cântat, am ars una alta ia...r la final am facut o proiecție... și a fost de vis. P.S. Azi merg la nenea sudor Tică din capătul satului să fac rost de ”carbit” pentru copii )

See More

Inainte si dupa jucarea piesei Provizoriu la Caminul Cultural

Before and after the Provisional theatre play at the Culture House

2nd edition, 1st day

Emil Emil posted in Telciu Summer School 2nd edition — with Mercedes A. Alvarado and Alex Ratiu.

Diseară, de la 21:30, avem parte de o poveste romă despre sănătate.

Tonight at 21:30 we will watch a Roma story about health.

Image may contain: text
Telciu Summer School/Școala de vară de la Telciu added 14 new photos to the album: Telciu Summer School 2nd edition — with Matei Costinescu in Telciul, Bistrita-Nasaud, Romania.
August 16 at 7:53am

Au inceput sa apara poze de la cea de a doua editie, dar fiti fara griji, mai urmeaza
Stay tuned because we will add photos from the second edition

Aseara, telcenii s-au putut bucura de piesa de teatru, "90", piesa gândită, scrisă şi jucată anul acesta. Piesa de teatru are în spate poveştile de viață ale... actorilor şi ideea de a evidenția problemele anilor 90, problemele societății despre care s-ar presupune că s-au rezolvat, dar care încă mai fac victime.

See More
Prima pagina Observator Cultura & timp liber Școala de Vară a adus la Telciu, anii ’90 și poveștile de... ObservatorCultura & timp liberDiversitateȘcoala de Vară a adus la Telciu, anii ’90 și poveștile de viața a cinci actori. Telcenii au avut parte de o piesă de teatru care le-a adus emoții De cătr...
observatorbn.ro

Duminică s-a jucat la căminul cultural spectacolul de teatru „Provizoriu” (regia Raul Coldea și Petro Ionescu), cu sala plină. Diseară, de la 19:00 avem din nou teatru. Cel mai recent spectacol al regizorului David Schwartz ajunge la Telciu. Se cheamă „90” și e de/cu: Fifea Aristide Alex, Alice Monica Marinescu , Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Serban Șerban, scenografia: Irina Gâdiuță, coregrafia: Paul Dunca, afiș: Andrei Câmpan, regia și dramaturgia: David Schwartz)
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

După spectacol va avea loc o discuție cu cei de pe scenă, moderată de Iulia Popovici. Vă așteptăm cu drag.

No automatic alt text available.

Mîine, de la 14:00, începe atelierul de introducere în film documentar (dedicat tinerilor din comuna Telciu și din localitățile învecinate, 14-24 de ani) și coordonat de regizorul Vlad Petri. Atelierul se desfășoară la Centrul de Informare Turistică.

Atelierul își propune familiarizarea participanților cu noțiunile de bază din filmul documentar, pornind de la captarea realității prin intermediul imaginilor și a sunetelor, până la noțiunile de montaj și post-producție.

Vom discuta despre rolul documentarului în contextul actual, despre puterea social media și necesitatea mijloacelor alternative de propagare a informației. Vom face exerciții și vom documenta diverse situații din realitatea imediată. Vom vorbi despre democratizarea mijloacelor de producție, vom pune telefoanele sau camerele din dotare la treabă.

Image may contain: 1 person, beard and closeup

Aseară s-a dat film. Proiecțiile continuă pînă vineri. Astă seară avem, în paralel cu spectacolul de teatru „90”, proiecția filmului „Morgen” la Bichigiu.

Last night we were watching films. The projections continue till Friday. Tonight we have in parallel the theatre show '90' and the projection of the film 'Morgen' in Bichigiu.

Cinemobilul added 18 new photoscelebrating this special day.

Fain tare aici la Telciu! Așa a fost la prima proiecție din seria celor cinci în cadrul Telciu Summer School/Școala de vară de la Telciu!

Atelierul de teatru "Trei zile de poveste la Telciu" continua si azi de la ora 16:00
Tinerii cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani sunt asteptati pentru activitati de cunoastere si autocunoastere prin intermediul teatrului alaturi de Gianina Cărbunariu la Liceul Tehnologic Telciu in corpul after-school

Image may contain: 1 person, sitting and indoor
Image may contain: 5 people, people smiling, people sitting
Image may contain: 6 people, people smiling, people sitting
Image may contain: one or more people, people sitting, shoes and table

Se întîmplă chiar acum la Liceul Tehnologic Telciu. Elevii din sat, alături de Lucia Mărneau, pictează pereții școlii.

It's happening right now at the Technologic High School of Telciu. Students from the village are painting the walls of the school with Lucia Mărneau.

Image may contain: 2 people, people standing and indoor

Mâine seară, de la 21:30, proiecția filmului „Morgen” (2010, regizat de Marian Crișan), în aer liber pe platoul Zăpode, lîngă Cabana Zăpode. Intrarea este liberă. Înainte de proiecția acestui film, de la orele 20:00, se vor proiecta filme pentru copii. Vă așteptăm în număr cît mai mare.

Tomorrow from 21:30 the film 'Morgen' (2010, produced by Marian Crișan) will be projected in the open air on the Zăpode platform, next to the Cabana Zăpode. The entry is free. Before the projection of this film, from 20:00, there will be films projected for children.

Trailer Morgen (2010) http://cinemagia.ucoz.ro/
youtube.com

Ieri s-a lansat Ghidul Imaginar al Telciului. Informații despre ghid și aplicația aferentă puteți găsi la Centrul de Informare Turistică din Telciu. Mulțumim Claudiu Lorand Maxim, Silvana Rapeanu și copiilor din Telciu implicați în acest proiect.

The Imaginary Guide to Telciu was launched yesterday. Information about the guide and the application that goes with it can be found at the Tourist Information Centre of Telciu. Thank you Claudiu Lorand Maxim, Silvana Rapeanu and the children of Telciu implicated in this project!

Image may contain: one or more people, people standing, plant, tree, outdoor and nature
Claudiu Lorand Maxim with Ciprian Andrei and 16 others in Telciu.

https://soundcloud.com/…/trailer-sonor-ghid-imaginar-al-tel…
Trailerul ghidului „Telciul Copiilor” realizat alături de copiii din comună.
>> Lansarea ghidului „Telciul Copiilor” astăzi, ora 17.00 la Căminul Cultural Telciu <<

Vă așteptăm!!!!

Diseară, de la 21:30, se proiectează două filme documentare despre adolescenții din mediul rural. Unul dintre ele a fost realizat integral în Telciu. Vă așteptăm cu drag.

Tonight at 21:30 two documentaries are projected about adolescents from rural areas. One of them was fully made in Telciu. You are welcome.

Image may contain: 1 person, smiling, text
Telciu Summer School/Școala de vară de la Telciu in Telciu.

Deschidem seria de proiecții de film din anul ăsta cu două documentare despre viața adolescenților în lumea rurală de astăzi, realizate de Alina Manolache.
Lun...i, 14 August, orele 21:00, în curtea Centrului de Informare Turistică sau la Căminul Cultural în caz de ploaie. Proiecție „End of Summer” (2015) și un documentar surpriză, în prezența regizoarei.

See More