Photos
Posts

Merawat Pohon Cinta.

Dalam sebuah perhubungan.. banyakkan bercakap, berbincang dan membayangkan hal-hal yang akan membuatkan kita semakin mendekat.

Selalu mencari cara agar pasangan hidup kita merasa bahagia apabila bersama kita. Cari cara agar mereka sentiasa mendekat dengan kita.

...

Tunjukkan keterujaan kita dalam perkara yang dilakukan bersama seolah-olah setiapnya adalah kali pertama.

Terima dia seadanya dia.

#CoachAzeannira
#CahayaCinta

See More
Azeannira Abdul Azeh

Di saat aku memfokuskan diriku kepada pandanganku, nafasku, pendengaranku, fikiranku, pergerakkan ku.. semua 'aku' itu hilang.. yang ada hanya kenikmatan. Tengg...elam dalam 'rasa'. Allah Hu.

See More
Posts
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
441 Views
441 Views
Azeannira Abdul Azeh was live.

#SilakanShare

Dah maaf tapi tetap tak boleh lupa. Kenapa?

Ada 3 sebab kenapa hal itu berlaku. Jom dengarkan..

... See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
1,957 Views
1,957 Views
Azeannira Abdul Azeh was live.

4 Sebab Kenapa Kita Sukar Nak Memaafkan. #SilakanShare

- Kita rasa orang tu tak sepatutnya buat kita macam tu.
- Perbuatan dia berulang-ulang kali.
- Kita tidak... memaafkan diri kita sendiri.
- Tidak tembus memandang Allah pada orang menyakitkan itu.

Teknik memaafkan yang mudah dan simple boleh dilakukan jika kita mahu.

#CoachAzeannira
#EhatiCoach
#CahayaCinta
#BukuAndaiKuTahu
#PenyembuhanEmosi
#ObsesiSyuhudiy
#ZauwiyahHalqalah
#PKD8.0

See More
Image may contain: 1 person, text
Azeannira Abdul Azeh

Assalamualaikum, Program PKD 8.0 akan bermula seketika nanti selama 7 Hari di "Close Group" khas. Mohon sahabat Doa kan segala kebaikan kepada Kami semua...

Perkongsian di Support Group By coach Azeannira Abdul Azeh hari ni.

Niatnya nak share kejap je.. tengok-tengok dekat sejam juga.😂

Rugilah sapa yang tak nak join kami. Topik panas hari ni. Tu yang jadi lama..

...

Masuk percuma.

Tiada lagi alasan untuk kata 'saya mangsa' jika kita sendiri yang tak nak move on.

Nak move on tapi tak tahu cara?

Jom sertai kami di link ini.. https://www.facebook.com/groups/1688129568159463/

Untuk maklumat lanjut buku Andai Ku Tahu, boleh buat pertanyaan di link ini.. https://mssg.me/akt

#CoachAzeannira
#BukuAndaiKuTahu
#PenyembuhanEmosi
#ObsesiSyuhudiy

See More
Image may contain: 1 person, text

Andai kita tidak mampu untuk membahagiakan mereka, setidak-tidaknya jangan kita menyakiti mereka. ~Petikan Buku Andai Ku Tahu.

Image may contain: flower

Siapa yang akan hadir bersama saya nanti di program Cahaya Evolusi Hati?

Tarikh : 07/10/17
Lokasi : Taman Masjid As Salam
Bayaran : Rm 20 seorang (harga promo)...
Terhad kepada 15 orang sahaja.

Untuk pendaftaran dan maklumat lanjut sila tinggalkan nama anda di bawah untuk dihubungi. 💓

See More
Image may contain: 1 person, smiling, text

Duhai Tuhan, disaat aku sedang berduka, tolong ingatkan aku bahawa aku pernah bahagia. ~ Coach Azeannira

Pasangan kita sebenarnya adalah jalan ubudiah dan juga pintu murokobah buat kita.

Sedar atau tidak, dia adalah jalan untuk mendekatkan diri pada Allah SWT dan Rasulullah saw.

Disaat dilukakan.. Kita merintih, mengadu pada Allah swt.

...

Di saat dibahagiakan.. Kita bersyukur pada Allah swt.

Di saat dipenuhi segala keperluan, kita memandang kebaikan Allah swt.

Di saat disakiti, kita memandang teguran Allah swt.

Di saat dikawal dan ditegah, kita memandang penjagaan Allah swt kepada diri kita.

Memandang membuatkan kita tidak berlama-lamaan dalam mainan perasaan.

Pasangan adalah guru dalam perjalanan spiritual.

#CoachAzeannira
#ehaticoach
#PenyembuhanEmosi
#AndaiKuTahu
#ObsesiSyuhudiy
#NurAlaNur

See More
Image may contain: outdoor

Kebencian telah menimbulkan banyak sekali masalah. Tapi ia tidak menyelesaikan satu pun masalah.

Jangan izinkan kebencian menghancurkan jiwamu. Belajarlah untuk mengalir.

Wahai jiwa-jiwa yang indah, sesuatu yang dirasakan tidak penting hari ini, mungkin akan menjadi penting di satu hari. 💓

... See More