Videos
The team and the robots in action at KOSOVA MAKERS LEAGUE, BONEVET Prishtina
7
3
Photos
Posts

The team and the robots in action at KOSOVA MAKERS LEAGUE, BONEVET Prishtina

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
309 Views
309 Views

U përfundua raundi i parë. Tash po presim rezultatet përfundimtare!

KOSOVA MAKERS LEAGUE added 45 new photos to the album: RAUND 1 - KOSOVA MAKERS LEAGUE — with Alban Maloku and Zana Mejzinolli.

Sot dhe dje u mbajt me sukses Raundi 1 i garës më të madhe të robotikës në Kosovë “KOSOVA MAKERS LEAGUE” në Prishtinë dhe Gjakovë të organizuar nga Fondacioni B...ONEVET.

Në të morën pjesë 38 shkolla dhe gjithsej 195 nxënës nga e gjithë Kosova, të komunave dhe komuniteteve të ndryshme.

Rezultatet e raundit të parë do të postohen në fund të javës në webfaqen tonë zyrtare www.kosovamakers.net. Gjithashtu do t'i shpërblejmë fituesit e raundit të parë me kurse falas në BONEVET.

Ishte kënaqësi të shohim aq shumë shkolla dhe nxënës duke i shijuar pajisjet e tyre më të reja robotike, dhe në të njejtën kohe duke u edukuar.

Synimi jonë kryesor është që t’i bëjmë fëmijët më entuziast për shkencë dhe teknologji, dhe gjithashtu t’i inkurajojmë fëmijët të punojnë në grup, kështu duke e zhvilluar të menduarit kritik, dhe zgjidhjën e problemeve në mënyrë kreative.

KOSOVA MAKERS LEAGUE është e bazuar dhe organizohet në bashkëpunim me Croatian Makers League.

I falenderojme të gjithë mentoret dhe nxënësit nga të gjithë shkollat pjesëmarrëse.

See More
Posts

Sot kemi marrë pjesë në raundin e parë të garës KOSOVA MAKERS LEAGUE te BONEVET Prishtina. I përgëzoj nxënësit për punët që i kanë bërë duke marrë pikë maksimale. Po e presin vendimin përfundimtar për t'a ditur se cilin vend e kanë zënë.

Një falënderim i shkon Klubi i gjelber Emin Duraku që na i kanë mbuluar shpenzimet e udhëtimit.

Image may contain: 4 people
Image may contain: 1 person, standing and indoor
Image may contain: one or more people, people sitting and people eating

Takimi i fundit para garës së KOSOVA MAKERS LEAGUE. Dy ekipe (njëri prej Young Innovators, Shtime, tjetri prej Emin Duraku, Shtime) janë takuar për të sfiduar njëri-tjetrin para se të shkojnë në BONEVET Prishtina,.

Image may contain: 8 people, people smiling, people sitting

Takimi i dytë i KOSOVA MAKERS LEAGUE te Young Innovators.
Robotët tash i ndjekin vijën me shpejtësi të lartë. Puna tash është për të përmirësuar mençurinë e mendjes së robotëve, duke shkruar algoritme. Edhe 3 javë derisa të shkojmë në BONEVET Prishtina për raundin e parë.

Image may contain: 4 people, people sitting
Image may contain: 3 people, people sitting
Image may contain: 1 person, sitting and indoor

KOSOVA MAKERS LEAGUE
Përdorimi i parë i robotëve
https://youtu.be/DTZDKZdMxN8

KOSOVA MAKERS LEAGUE
Sot ka qenë mbledhja e parë e ekipit tonë për garën "Kosova Makers League", raundi i parë i të cilës do të mbëhet me 8 Mai në BONEVET Prishtina. Ekipi katër anëtarësh sot i ka montuar dy robotë, tip mBot, dhe gjithashtu kanë filluar duke i programuar.

Image may contain: one or more people and people sitting
Image may contain: 1 person, sitting and child

Me rastin e pavarësisë së Kosovës, kam bërë një intervistë në KTV.

Moxon familja qe la Londren per te jetuar ne Shtime_17.02.2018
youtube.com

TOP TIP
Le të mbrojmë fëmijët tonë prej rreziqeve më të këqija të internetit

Në vend të google.com, fëmijët duhet të përdorin një motor kërkimi (Search Engine) që është i përshtatshëm për ta.

...

www.kidrex.org është një mundësi e mirë, rezultatët e të cilit janë pothuajse gjithmonë të përshtatshëm për fëmijët.

See More
No automatic alt text available.

TOP TIP!
Në vend të YouTube-it, instaloni 'YouTube Kids' falas (Apple dhe Android), që ka vetëm përmbajte të përshtatshme për fëmijët.

No automatic alt text available.

BE INTERNET AWESOME!
(Të jemi mbresëlënës në Internet)

Sot, me datë 29/11 është mbajtur mësimi i dytë i kursit.
Tema ka qenë: ...
MOS U MASHTRO!

Këto janë 6 këshilla të cilat mund të na ndihmojnë për të daluar uebfaqe të rreme nga të vërteta:

LAJMI I RREMË
- A është lajmi shumë i çuditshëm?
- A gjendet tjetërkund?
- Çka është burimi? A është burimi i besueshëm?

MASHTRIMET
- A është lidhja me uebfaqen e sigurt? (një dry te adresa)
- A është adresa në rregull?
- A ka shumë reklame?

A është lajm i vërtetë në pikturë?

See More
Image may contain: 2 people, phone and text

BE INTERNET AWESOME!
(Të jemi mbresëlënës në Internet)

Sot, me datë 22/11, Andy Moxon fillon një kurs trijavor me fëmijët e klasës dytë të shkollës Emin Duraku. Kursi vjen nga Google dhe është i bazuar në pesë vlera kryesore, që fëmijët të jenë:
1. Të mençur kur e përdorin internetin...
2. Vigjilent për rreziqe
3. Të fortë ndaj tundimeve
4. Të mirë ndaj të tjerëve
5. Trim me fol me prindërit për shqetësimet që mund
të hasin onlajn.

See More
Image may contain: text

Në ditët e sotme është shumë e rëndësishme që të jemi të vetëdijshëm për rreziqet që i paraqet interneti, dhe për të mbrojtur fëmijët ndaj abuzimit online dhe materialeve të papërshtatshme.

Platforma Kombëtare për Internetin e Sigurtë për Fëmijët www.Isigurt.al është një hapësirë e dedikuar në internet e cila shërben si një burim unik informacioni, manualesh, udhëzuesish në lidhje me internetin e sigurt për fëmijët

Internet I Sigurt Per Femijet
isigurt.al

Urime te gjitheve te cilet e kane perfunduar kursin "Minecraft" me sukses. Ne kete link qe vijon, mund te gjeni kodin tuaj:

https://www.dropbox.com/…/78btul…/AAAP2D-QtIkZnrr9oYEFCDbfa…

Shared with Dropbox
dropbox.com

PiWars, Cambridge, UK

Me 1 Pril mbahej gara PiWars ne Angli, gati njejt sic e kemi bere ne (ne dhjetor te vitit 2016). Shpresoj qe do te na jepet mundesi te organizojme PiWar 2.0 prape ne Shtime.

Results The results of this year’s competition can be found on the following pages: Saturday – Schools Sunday – Beginners, Intermediate & Pros/Veterans Press coverage We featu…
piwars.org

Perfundimi i Kursit "Python ne Minecraft"

15 nxenes kane kryer kete kurs me sukses, duke e krijuar lojen e vet ne gjuhen programuese "Python", te lidhur me lojen "Minecraft".

Gjate kursit nxenesit kane mesuar:...
- Logjiken e kodimit
- Si te mendojne ne 3-dimensionale
- Gjerat kryesore te gjuheve programuese (funksionet, ciklet, ndryshoret etj)

See More