FIND US
Скупи 5А
Skopje
@acibademsistinahospital
Call +389 2 309 9500
HOURS
clock
Always Open
barchart
Popular Hours
BUSINESS INFO
Business Details
Parking
Parking Lot parking
Price Range
$$$
Opened on April 7, 2010
MORE INFO
About
Oficijalna strana - Official site® ACIBADEM | SISTINA
Company Overview
Во приватниот здравствен сектор, брендот „Систина“ се појави како прва приватна „Специјална болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица“ – Систина“....

На 14. февруари 2001 година, официјално беа отворени вратите на една нова здравствена институција која понуди професионална заштита и грижа за репродуктивното здравје на жените.

На 7. април 2010 година, Специјалната болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица – Систина“, прерасна во прва Клиничка болница „Систина“ во Македонија.

Во ноември 2010 година, Клиничка болница „Систина“ потпиша договор за афилијација со турски „Аџибадем“, со што Македонија ѝ посака добредојде на најголемата групација на болници во Југоисточна Европа.

На 5 октомври 2011 година „Систина“ стана официјален партнер на здравствената групација „Аџибадем“, што беше своевидно продолжување на соработката која болницата ја воспостави со турскиот ланец болници преку афилијацијата. Партнерството помеѓу „Аџибадем“ и „Систина“ претставува најголема турска медицинска инвестиција надвор од Турција.


Денес, „Аџибадем Систина“ претставува пример на успешна приказна во здравствениот сектор, кој припаѓа на една од најранливите категории во општетсвото. Менаџментот на болницата става посебен акцент на искрената намера да обезбеди професионалнa здравствена негa за своите пациенти.
See More
categories
STORY