Posts

Προσευχόμαστε για τους συμπατριώτες μας στην Αττική, στα νησιά και σε όλα τα μέρη της Ελλάδας που υπέστησαν καταστροφές, ζημιές και πόνο λόγω των καιρικών φαινομένων. Προσευχόμαστε για παρηγοριά στους συγγενείς των θυμάτων, βοήθεια σε όσους έχουν χάσει περιουσίες, κουράγιο σε όσους προσπαθούν να σταθούν ξανά επάνω σε χαλάσματα. Ο Θεός κάθε παρηγοριάς να δώσει παρηγοριά σε όλους μας και σοφία στους υπευθύνους.

Το κήρυγμα της προηγούμενης Τετάρτης.
https://www.youtube.com/watch?v=QSl0li0Am40

Κήρυγμα στην Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής Καβάλας Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, Παναγιώτης Λιλής
youtube.com
Reviews
1 Review
Tell people what you think
Bruno Casolari
· September 28, 2017
Il mio pensiero e il mio desiderio è quello di essere con voi il 2 Ottobre,però purtroppo mi è impossibile, Dio lo sa. Spero che il Signore sia presente perc...hé il Suo Nome venga glorificato,e che la memoria e la testimonianza del caro Lambis, produca nei presenti uno stimolo di consacrazione e di fedeltà nel servire il Signore, come l'esempio che l'amato Lambis ci ha lasciato. Coraggio cari fratelli, e voi Karà, Giovanna, Takis, Kety e tutti i familiari, un giorno lo rivedremo lassù,e non ci lasceremo più. Pace!!! Bruno Emy Casolari. (S. Teresa di Riva ) (ME) See More
Videos
Η ομιλία του γιατρού κ. Τουραμανίδη Νίκου για τον Λάμπη Σιδηρόπουλο στην εκδήλωση των Γιατρών του Κόσμου.
16
Photos
Posts

Ας ενώσουμε τις προσευχές μας για τις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές στο Ιράν και στο Ιράκ. Ας προσευχηθούμε για τον έγκαιρο απεγκλωβισμό παγιδευμένων επιζώντων στα συντρίμμια, για την παρηγοριά όσων θρηνούν αγαπημένα τους πρόσωπα, για την προστασία από καταστροφές λόγω μετασεισμών, για να φτάσει έγκαιρα ανθρωπιστική βοήθεια και για προστασία από τις καιρικές συνθήκες και ασθένειες.

Image may contain: outdoor

Αύριο στην Κομοτηνή, θα παρουσιαστεί το βιβλίο "Εδώ στέκομαι" για τη ζωή και το έργο του Μαρτίνου Λούθηρου, με αφορμή τα 500 χρόνια από την έναρξη της Μεταρύθμισης. https://www.facebook.com/events/1906478216036914??ti=ia

Tomorrow in komotini, the book "here I stand" for the life and work of Martin Luther, for the 500 years since the beginning of the. https://www.facebook.com/events/1906478216036914??ti=ia
Translated

Ήταν χαρά μας να έχουμε αυτές τις μέρες στην περιοχή τον αδ. Παύλο Κατρισιώση, ποιμένα της εκκλησιας Βαγίων και αντιπρόεδρο της Συνόδου των εκκλησιών μας. Ο αδ. Παύλος διακόνησε το Σάββατο στην εκκλησία Σερρών, την Κυριακή πρωί στην εκκλησία Καβάλας και το βράδι της Κυριακής στην εκκλησία Δράμας. Ο Θεός να ευλογεί τη διακονία του και την εκκλησία των Βαγίων!

Image may contain: 1 person, standing and suit

Κυριακή Προσευχής για την Ευρώπη. Υπό την αιγίδα του PEF. Ας προσευχόμαστε για μια ανανέωση στην ήπειρό μας. Έζησε ένδοξες στιγμές στο παρελθόν αλλά ο Θεός μπορεί να κάνει θαυμάσια πράγματα και στο παρών!

Sunday prayer for Europe. Under the aegis of the pef. Let us pray for a renewal on our continent. He lived glorious moments in the past but God can do wonderful things in the present!
Translated
Image may contain: text and outdoor

Το κήρυγμα της Κυριακής

https://www.youtube.com/watch?v=uNtBkEmgHFY

Κήρυγμα στην Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής Καβάλας Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, Γιώργος Αγγέλου
youtube.com

Μια επίθεση σε έναν χώρο λατρείας είναι πάντα αδιανόητη, ανεξαρτήτως θρησκείας ή δόγματος. Πόσο μάλλον όταν είναι απρόκλητη και αφήνει πίσω της τόσους νεκρούς και τραυματίες. Οι προσευχές μας είναι μαζί με τα αδέλφια μας στην First Baptist Church of Sutherland Springs, τις οικογένειες των θυμάτων και όλη την κοινότητα. Προσευχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο της βίας και της αμαρτίας η αγάπη του Θεού να φανερώνεται όλο και περισσότερο στις καρδιές των δικών Του και η αιωνιότητα να γίνεται όλο και σημαντικότερη για όλους μας.

http://www.protothema.gr/…/purovolismoi-se-ekklisia-sto-te…/

Image may contain: 3 people, night

Το ερχόμενο Σάββατο 6μ.μ, η αδελφική Ελευθέρα Ευαγγελική Εκκλησία Καβάλας θα γιορτάσει την μετεγκατάστασής της στο νέο της χώρο. Θα είναι χαρά μας να μοιραστούμε τη χαρά των αδελφών μας.

Επισυνάπτουμε την σχετική ανακοίνωση:

Αγαπητοί αδελφοί,...
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με τη χάρη του Θεού, ο Κύριος επέτρεψε ως Ε. Ε. Ε. Καβάλας, να έχουμε ένα δικό μας χώρο στο κέντρο της Καβάλας, στην οδό Καράνου 27 (απέναντι από το πάρκινγκ Αγίου Γεωργίου).
Με την ευκαιρία αυτή της μετεγκατάστασης, θα έχουμε μια πνευματική γιορταστική βραδιά το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:00.
Ζητάμε τις προσευχές σας ώστε ο Κύριος να εξακολουθεί να ευλογεί πλούσια πνευματικά την εκκλησία Του.
Με αγάπη Χριστού,
Το πρεσβυτέριο Ε.Ε.Ε. Καβάλας

See More

Ηχογράφηση του χθεσινού κηρύγματος

Recording of yesterday's sermon
Translated
Κήρυγμα στην Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής Δράμας, Κυριακή 29 Οκτ 2017, Γιώργος Αγγέλου
youtube.com

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους συγγενείς και σε όλα τα μέλη της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας Πεντηκοστής Καβάλας, που σήμερα αποχαιρετούν τον επί πολλά χρόνια ποιμένα της εκκλησίας, αδελφό Χρήστο Χρήστου. Ο Θεός να παρηγορήσει τους αδελφούς και να αναπληρώσει το κενό που αφήνει η αναχώρηση του αδελφού στη δόξα του Κυρίου μας.

Μια σκέψη από το χθεσινό κήρυγμα:

Στο σπίτι του Σίμωνα του Φαρισαίου, μια αμαρτωλή γυναίκα έπεσε συντριμμένη στα πόδια του Ιησού και έφυγε συγχωρεμένη και με ειρήνη.

Ο Σίμωνας, όμως, είχε στρέψει την προσοχή του στην γυναίκα, και σκεφτόταν μέσα του: "Αν ήξερε τι λογής γυναίκα είναι αυτή..." (Λουκάς 7:39)

...

Αν μόνο καταλάβαινε τι λογής Σωτήρας ήταν αυτός που βρισκόταν μπροστά Του! Δυνατός να συγχωρήσει κάθε αμαρτία, να αλλάξει κάθε ζωή, να βοηθήσει σε κάθε αδυναμία!

Το αποτέλεσμα: Ο Σίμωνας είχε τον ίδιο τον Ιησού στο σπίτι του και δεν πήρε τίποτα.

Μέσα στη ζωή σου, κοίταζε στην αγάπη και τη σωτήρια δύναμη του Ιησού. Μην αφήνεις την άσχημη συμπεριφορά των άλλων, το κακό γύρω σου, ή τις ίδιες τις αδυναμίες σου να πάρουν το βλέμμα σου από τον μεγάλο, δυνατό Σωτήρα!

See More
Image may contain: text

Η ομιλία του γιατρού κ. Τουραμανίδη Νίκου για τον Λάμπη Σιδηρόπουλο στην εκδήλωση των Γιατρών του Κόσμου.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
345 Views

Ήταν μεγάλη ευλογία για όλους μας που είχαμε για λίγες μέρες κοντά μας τον αδελφό και ποιμένα Αντώνη Χαραλάμπους. Ο αδελφός διακόνησε στις εκκλησίες Ξάνθης, Σερρών, Καβάλας και Δράμας, και μας ευλόγησε σε κάθε συνάθροιση. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να έχουμε επικοινωνία μαζί του σε σπίτια αδελφών και να συζητήσουμε μαζί του.
Ο μεστός του λόγος, η απλότητα της συμπεριφοράς του, η ταπεινότητα και η ευγένειά του μας ενθάρρυναν και μας ενέπνευσαν. Πολύ δε περισσότερο καθώς γνωρίζαμε ότι προέρχονται από έναν υπηρέτη του Θεού με υψηλή βιβλική κατάρτιση, με τεράστια εμπειρία στην υπηρεσία του Κυρίου στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, με αποδεδειγμένη καρποφορία στα πάνω από 50 χρόνια διακονίας του.

Image may contain: 1 person, standing and indoor