Posts

Ahir es va estrenar Plou Foc, una òpera infantil liderada per Societat Coral Amics de la Unió i Orquestra Cambra de Granollers. La música i l’escenari ens van traslladar a la pell dels nens que viuen sota les bombes, dels qui tots els granollerins som fills!

Image may contain: one or more people, people on stage and crowd
Image may contain: one or more people, people on stage and night
Image may contain: one or more people and night

Aquesta setmana hem expressat el posicionament del grup davant de la problemàtica i la protesta ciutadana que està generant la situació de la Ronda Sud de la ciutat. En primer lloc, compartim el malestar dels veïns que fa temps han decidit que ja n’hi ha prou. Quan aquestes persones es van instal·lar a l’entorn de la Ronda Sud, aquesta via suportava gairebé 10 vegades menys trànsit que en l’actualitat.

Davant aquesta problemàtica que engloba contaminació, soroll, dificultat ...de pas i fins i tot risc pels vianants, és imperatiu posar els elements necessaris per buscar i trobar solucions que no siguin simplement pegats. Demanem un pacte de ciutat, com a mínim entre aquelles forces polítiques centrals, per consensuar solucions factibles. No estem disposats a que aquesta problemàtica, a un any de les eleccions municipals, s’abordi com un campi qui pugui i una subhasta a veure qui promet més coses que després potser no podran tenir un trasllat a la realitat.

Pel que fa al soterrament de la Ronda Sud en tot aquest tram només resoldria el problema de la fractura entre barris i el soroll, però els vehicles seguirien circulant i generant contaminació. De tota manera, caldria un estudi per estudiar-ne la viabilitat, sobretot econòmica. Per nosaltres les mesures més eficients passen per pacificar la via en el seu tram urbà per tal de reduir sensiblement el pas de vehicles, especialment camions, i incrementar-ne la mobilitat de vianants en condicions de seguretat.

Hem estat molt crítics amb l’actuació de l’equip de govern socialista. Han gestionat durant 36 dels darrers 40 anys aquesta ciutat. Són responsables directes de la seva planificació i per tant, de les problemàtiques que se’n deriven. Ara no poden fer com si això fos un element que acaba de ploure del cel i centrifugar, com sempre, totes les responsabilitats a les altres administracions.

Aquesta és una via que és competència de la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu és més important aquest pacte de ciutat: tots els nostres partits tenen representació al Parlament de Catalunya, que és qui controla l’acció del govern de la Generalitat. Per tant, ens hem de poder comprometre a que aquells acords a què arribem a Granollers els traslladarem a la nostra acció parlamentària. En aquest sentit, des d’aquest grup ens hem posat en contacte amb el grup parlamentari de Junts per Catalunya, per traslladar el malestar existent a Granollers i sincronitzar la seva actuació amb la recerca d’una solució. Demanem no utilitzar la Ronda Sud per fer electoralisme.

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Àlex Sastre
480 Views
480 Views
Videos
Perquè torni el President, s’ha de votar el President. #21D Junts per Catalunya
51
7
Vas néixer amb la capacitat de decidir. Hi renunciaràs? #1Oct2017 #referendum
25
Avui he presentat la meva candidatura als companys i companyes del Partit Demòcrata Granollers per ser el candidat a l’alcaldia de Granollers el 2019. Moltes gràcies pel suport, hi deixarem la pell!
43
3
Photos
Posts

🗣️Aquest diumenge, tothom a Barcelona! Pels drets i les llibertats individuals i col·lectius, contra la repressió!
📍Plaça Espanya - Avinguda Paral·lel
🕢12:30

No automatic alt text available.

Per no oblidar quan el nostre alcalde ens enlluerni amb un titular d'agradable digestió.

Els socialistes consideren que s'està patrimonialitzant el concepte de convivència i que només està interpel·lat un dels blocs
naciodigital.cat

A mi m'agradaria anar al Hogwarts al que van els alcaldes de Girona. Quina dignitat en la defensa dels valors que sostenen les societats democràtiques. I quina manera de demostar que es pot ser independentista i representar a TOTA la ciutadania.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
252,350 Views
Alcaldessa de Girona

Avui al #plegirona, el PP de Girona ha presentat una moció demanant la meva dimissió per la gestió que estic fent al capdavant del' Ajuntament de Girona des de ...l’#1OCT en defensa dels drets i les llibertats d’aquest país. La moció s’ha rebutjat per amplíssima majoria i així he contestat els arguments del PP 📹 👇

See More

Us comparteixo l’entrevista que publica l’AraVallès.cat a la Blanca, la dona d’en Jordi Turull. #LlibertatPresosPolítics

–Abans que res, cóm et trobes? –Mira... de vegades enrabiada, d’altres desconcertada... És que arriba un punt que ja no hi ha ni paraules, perquè ets incapaç d’entendre el per què. I més després de la investidura, quan el Jordi només va parlar de diàleg, diàleg i diàleg....
somvalles.cat

#ÚltimaHora L'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein descarta el delicte de rebel·lió

#Últimahora the territorial audience of Schleswig-Holstein discards the crime of rebellion
Translated

Jo no tinc la capacitat de fer titulars que surtin a tots els mitjans, però dormo molt tranquil. Sé que sempre he estat allà on tocava: reclamant el referèndum, defensant els col•legis l’1-O, denunciant la repressió als carrers tots aquests mesos, i dient les coses pel seu nom, com ahir al Ple. No sé si els que es mouen a cop de titular poden dir el mateix.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Àlex Sastre
1,428 Views
1.4K Views

Ahir segurament el VEUS - Cor Infantil Amics de la Unió va arribar a un dels seus moments més històrics, a l’oferir la Passió segons Sant Marc, de Bach, dirigida pel mestre Jordi Savall. Veure un cor de casa convertit en un dels millors cors d’Europa i dirigit per un dels referents més indiscutibles de la música contemporània, és un orgull.
I si a més dediquen el concert als presos polítics catalans i el Teatre Auditori de Granollers acaba en crits de “Llibertat”, la dignitat de País ja és total.
Gràcies, Societat Coral Amics de la Unió!

Image may contain: one or more people, people on stage and indoor
Image may contain: one or more people, people on stage and indoor
Image may contain: 8 people, people on stage, people standing and indoor
Image may contain: one or more people, people on stage and indoor

Ja n’hi ha prou. Tothom al carrer.

Benvolgut Jordi, avui aprofito per últim dia per anomenar-te així. A partir de la tarda d’avui seràs el President, i passaré a tenir-ne dos: el President Puigdemont, a l’exili de Brussel•les, que encarna la llibertat de l’1-O, i el President Turull, a Catalunya, que denúncia la repressió de l’Estat i la manca de democràcia a Espanya.
Tota la força, Jordi Turull! Visca el Vallès Oriental i visca Catalunya!

Image may contain: 2 people, people sitting

Amb una Europa que reté un vaixell que salva vides al Mediterrani no anem bé. És urgent reformar el projecte europeu per tornar a enfocar-lo cap a les persones.

No automatic alt text available.
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
188 Views

Hem presentat una bateria d’al·legacions al Pla de Mobilitat Urbana (PMU) que el ple del consistori va aprovar el passat mes de novembre. Per la intensa activitat política no vam poder treballar tan en profunditat com haguéssim volgut el PMU i ja aleshores ens vam comprometre-hi a fer aportacions a posteriori en forma d’al·legacions.

Aquestes al·legacions volen millorar el text i sobretot, donar-li una voluntat d’integrar la intermodalitat (l’ús de diferents modes de transpor...t) en lloc de tractar-los de forma diferenciada. Cada cop més els ciutadans fan servir diferents maneres de moure’s, Els regidors Oriol Vila i Eugènia Llonch m'han acompanyat. També s’ha destacat que les dades d’origen per desenvolupar el PMU són de 2015 i fruit d’una enquesta d’hàbits de mobilitat entre els granollerins. Potser seria convenient actualitzar les dades i ampliar la mostra per conèixer els hàbits de mobilitat de tota la gent que ens visita.

Les al·legacions que plantegen actuacions concretes són les següents:

Tranport públic:
- Millores de la mobilitat transversal del servei d’autobusos, incloent una parada d’autobus al TAG.
- Mesures per incrementar la velocitat comercial del transport públic i fer-lo més competitiu.

Vehicle privat:
- Mesures restrictives del pas de vehicles als carrers Francesc Fàbregas, Camí Ral i la riba est del Passeig de la Ribera (mobilitat a l’entorn del camp de futbol de Palou)
- Optimització de recorreguts i sentits de circulació als carrers a l’entorn de l’illa de vianants per evitar desplaçaments excessivament llargs i sinuosos.

Aparcaments:
- Fomentar, en els aparcaments dissuassoris, un canvi de modalitat de transport, especialment en el repartiment de paqueteria i productes.

Altres:
- Centralització informàtica del sistema semafòric.
- Pla de contingència de supressió de les barreres arquitectòniques per millorar l’accessibilitat i complir amb la llei que obliga a fer-ho abans del gener de 2019.
- Disseny d’una corona de doble sentit de circulació als carrers Roger de Flor, Torras i Bages, Foment i avinguda Sant Esteve/Avinguda del Parc/Girona.

See More
El grup presenta al·legacions al Pla de Mobilitat Urbana
naciodigital.cat

Gran feina durant els darrers anys del Govern de Catalunya per tornar a dotar Granollers d'un equipament de salut que el govern socialista de la ciutat i la Generalitat van liquidar fa més de 10 anys.

L’obra del nou centre es va adjudicar el 12 de desembre per import de 9.645.695,79 euros (sense IVA) –en total, uns 11,68 milions– a la Unió Temporal d'Empreses (UTE), formada per Agefred, SL, i Copisa Constructora Pirenaica, SA.
aragranollers.cat