Posts

Almere Vlog online.

Gisteren gingen de mannen van de Almere Vlog online en werd de eerste posting geplaatst op de nieuwe FB page. De bedoeling is dat ze regelmatig allerlei nieuwsonderwerpen e.d. mee gaan nemen in de nieuwe postings. Wij zijn in elk geval erg benieuwd naar de ontwikkelingen op deze FB page.

https://www.facebook.com/almerevlog

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
177 Views

Ladies Night van Kinepolis bereikt dubbelzinnig hoogtepunt.

Gisteravond bereikte de Ladies Night van Kinepolis een historische climax. Ruim 16.500 vrouwen genoten in 17 bioscopen van de voorpremière van Fifty Shades Freed en zorgden hierdoor voor een hoogtepunt in de ticketverkoop.

De sfeer was geweldig en de reacties van het publiek zeer positief. Dat heeft zich ook al vertaald naar de ticketverkoop van onze eerstvolgende Ladies Night rondom de Nederlandse film De Matchmaker... op 18 april. Natuurlijk vergeten we bij Kinepolis ook de mannen niet. Op 28 februari is er weer een Bier, Burgers & Blockbuster, ditmaal rondom de film Death Wish."

Volgens distributeur Universal Pictures International is het evenement de meest succesvolle Ladies Night ooit. De sensuele Fifty Shades-trilogie over de spannende liefdesrelatie tussen een naïeve studente en een rijke zakenman is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks die in 52 verschillende talen is vertaald en waarvan wereldwijd meer dan 90 miljoen exemplaren zijn verkocht. Fifty Shades Freed is het derde en laatste deel van deze meest succesvolle boekenreeks ooit.

Fifty Shades Freed draait vanaf 8 februari in 17 Kinepolis bioscopen.

See More
Image may contain: 2 people, concert and indoor
Image may contain: 8 people, people smiling, people standing, outdoor and indoor
Reviews
5.0
1 Review
Tell people what you think
Videos
Hoe gaat het aflopen met Camping Waterhout?
2
Photos
Posts

Almere zet in op aardgasvrije nieuwbouw per 1 januari 2019

Almere heeft hoge ambities op het gebied van energie en klimaat. Door middel van het principebesluit dat nu getekend is, wordt een helder en krachtig signaal afgegeven naar alle partijen, makelaars, projectontwikkelaars en aannemers, maar ook inwoners en kopers. Het besluit past bovendien binnen de kaders als het gaat over onder meer duurzaamheid.

Namens de gemeente Almere zette wethouder Tjeerd Herrema zijn handtekening onder de intentie. Van de gemeenten in de MRA tekenden er 25 de overeenkomst.

Image may contain: 18 people, people smiling, indoor

Tijdelijke sluiting Club 26-12 na ernstig geweldsincident

Op vrijdag 2 februari 2018 is op last van burgemeester Weerwind Club 26-12 aan de Grote Markt in Almere gesloten. De burgemeester heeft het besluit genomen vanwege een ernstig geweldsdelict in de nacht van 27 op 28 januari 2018.

Een geweldsdelict in en rondom een horecabedrijf brengt de veiligheid voor bezoekers en voorbijgangers in gevaar en tast de openbare orde aan. Gelet op de ernst van de feiten en een risico op herhaling, heeft de burgemeester besloten de club per direct voor twee weken te sluiten.

Image may contain: text

Nieuwe supermarkt in Homeruskwartier Almere Poort wordt PLUS

De gemeente Almere gunt de ontwikkeling van een buurtsupermarkt in Homeruskwartier in Almere Poort aan PLUS Vastgoed B.V. Dit nadat meerdere partijen een bieding hebben gedaan. De gemeente beoordeelde de plannen op de criteria prijs, kwaliteit en op het feit of het een nog niet aanwezige formule is in Poort. De komst van een supermarkt naast de Homerusmarkt is een sterke wens van de lokale ondernemers en de bewoners.

Image may contain: sky, cloud, tree, house and outdoor

Almeerse beroepsopleiding tegen personeelstekort van start

Een eerste lichting van 13 Almeerders is begonnen met een nieuwe opleiding Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) bij MBO College Almere. Wethouder Froukje de Jonge en Hannie van Loon, regiomanager van het UWV, kwamen de studenten persoonlijk feliciteren bij de start van het studiegedeelte van hun werk/leertraject (beroepsbegeleidende leerweg, BBL).

De opleiding en de start met deze Almeerders is het resultaat ...van een samenwerking van Zorggroep Almere, ROC van Flevoland, UWV en de gemeente. Hiermee vinden Almeerders via de opleiding gegarandeerd een baan.

Zorggroep Almere zat te springen om geschoold personeel en biedt dus een baangarantie. Het aantal mensen dat een diploma haalt is namelijk niet voldoende om de vraag naar goed opgeleid personeel in de zorg in te vullen. Daarom heeft de Zorggroep contact opgenomen met werkgeversdienstverlening Flevoland en MBO College Almere (onderdeel van ROC van Flevoland). Samen hebben zij een wervings- en selectieprocedure opgestart. Zo'n 50 kandidaten met een bijstand- of WW-uitkering hebben deelgenomen aan het selectietraject. Uiteindelijk kwamen er 8 kandidaten vanuit de gemeente Almere en 5 kandidaten vanuit het UWV in aanmerking voor deze combinatie van werk en opleiding.

Wethouder Participatie, Werk en Inkomen, Froukje de Jonge denkt dat dit een goed voorbeeld is waarin werkgever, overheid en onderwijs de toenemende nood; en het stijgende tekort in bepaalde sectoren op de arbeidsmarkt gericht aanpakken: "De vraag kwam vanuit de markt en die heeft zijn rol gepakt om te zorgen dat wij mensen geschikt kunnen maken. Het onderwijs reageert daar goed op met als gevolg dat 13 Almeerders een goede opleiding met baangarantie krijgen

See More
Image may contain: 3 people, people sitting

Gemeente Almere en Staatsbosbeheer ruilen Kromslootpark en Almeerderstrand

Gemeente Almere en Staatsbosbeheer ruilen het eigendom van de gronden van het Kromslootpark en het Almeerderstrand bij Almere. Hiervan profiteren zowel de bezoekers als de natuur. Almere versterkt de recreatieve mogelijkheden van het Almeerderstrand en Staatsbosbeheer investeert komende jaren in de natuurontwikkeling en belevingsmogelijkheden van het Kromslootpark. De formele overdracht bij de notaris werd afgelopen vrijdag beklonken door bestuurders van beide organisaties.

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing, beard, tree and outdoor

In Het Tuinhuis in Almere Haven gaat het net even anders

In plaats van alles vooraf te regelen voor huurders, heeft woningcorporatie de Alliantie de bewoners van Het Tuinhuis de mogelijkheid gegeven elkaar ver voor de oplevering van hun huis te leren kennen en zelf afspraken te maken over het beheer en onderhoud. Op woensdag 24 januari werd het gebouw symbolisch geopend met de onthulling van de eerste drie bomen voor de gezamenlijke tuin die de bewoners – hoe kan het ook anders – met elkaar inrichten.

Meer informatie over Het Tuinhuis vindt u op www.de-alliantie.nl/tuinhuis

Image may contain: 2 people

Aanbieden 1e exemplaar SP verkiezingsprogramma 2018 – 2022.

De SP Almere heeft maandagavond 29 januari haar verkiezingsprogramma 2018-2022 Voor Een Sociaal Almere aangeboden aan de inwoners van Almere tijdens de buurteettafel in de Wijkhoek in Stedenwijk- Noord.
Joke Rebel en de vele vrijwilligers van de Wijkhoek verzorgen elke week een maaltijd voor ouderen en/of minder draagkrachtige Almeerders.

...

De eerste 6 kandidaten van de SP lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen waren aanwezig om met deze Almeerders te spreken over een sociaal Almere. Na afloop van dit prettige samenzijn met de zeer betrokken buurtbewoners heeft de SP zijn fractievergadering gehouden in de Wijkhoek.

De SP staat voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.
De belangrijkste speerpunten zijn:

 Méér sociale woningen in Almere;
 Méér geld naar armoedebestrijding;
 Géén aanbestedingen in de zorg. Stop de marktwerking;
 Géén gemeenschapsgeld in de Floriade!

See More
No automatic alt text available.

Lezing over archeologisch DNA-onderzoek in het Erfgoedhuis Almere

Elke laatste donderdag van de maand organiseert Erfgoedhuis Almere een bijeenkomst over de geschiedenis van Almere; het Erfgoedcafé. Onderwerpen die besproken worden hebben betrekking op archeologie en het gebouwde erfgoed. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Tijdens het Erfgoedcafé op donderdag 25 januari introduceert Eveline Altena, DNA-specialist en archeoloog, u in de wereld... van archeologisch DNA-onderzoek.

Genetische informatie speelt een belangrijke rol bij het ontdekken van ons verleden. Wanneer menselijke resten worden opgegraven is DNA-onderzoek een manier om meer te weten te komen over de persoon. Geslacht, gezondheid maar ook uiterlijke kenmerken! De opkomende technologie heeft geleid tot een stortvloed aan genetische informatie van (pre)historische mensen en zelfs populaties! Met deze informatie kunnen vragen worden beantwoord waarvan jaren geleden gedacht werd dat die nooit beantwoord zouden kunnen worden. Tijdens deze lezing kunt u meer ontdekken over DNA-onderzoek in de archeologie. Altena schetst een beeld van nieuwe inzichten op dit gebied en wat de mogelijkheden zijn voor de Nederlandse archeologie.

Eveline Altena heeft archeologie gestudeerd in Leiden en is sinds 2006 werkzaam op het Forensisch Laboratorium voor DNA-onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum in Leiden. Daar promoveert zij op DNA-onderzoek op archeologische menselijke resten. Daarnaast maakt ze, samen met Lisette Kootker, deel uit van het samenwerkingsverband Skeletloket van waaruit op commerciële basis archeologisch DNA- en isotopenonderzoek wordt uitgevoerd.

Locatie: Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112, Almere Buiten

Dag: donderdag 25 januari 2018

- 16.30 uur inloop

- 17.00 uur welkomstwoord

- 17.05 uur lezing door Eveline Altena

- 17.40 uur borrel

- 18.15 uur einde

Erfgoedhuis Almere is dé plek waar u alles te weten komt over de ontstaansgeschiedenis van Almere. Erfgoedhuis Almere biedt lezingen, tentoonstellingen, kinderactiviteiten, lessen voor het basis- en voortgezet onderwijs en nog veel meer. Erfgoedhuis Almere is een ontmoetingsplek voor iedereen. Kijk voor meer informatie op www.almere.nl/archeologie

Erfgoedhuis Almere
Baltimoreplein 112
1334 KA Almere Buiten

Openingstijden: dinsdag, woensdag, donderdag 13.00-16.00 uur.

See More
Archeologie lijkt een vreemd onderwerp voor de jongste stad van Nederland. Toch woonden er zo'n 10.000 jaar geleden al mensen in dit gebied. Hun sporen zijn overal in Almere te vinden. Net als die van de Romeinen en de handelaars die voeren op de 'Mare Flevum', de latere Zuiderzee. Archeologen hebbe...
almere.nl

De Almeerse Uitdaging feestelijk van start met 400 entreekaarten Vis-a-Vis

De Almeerse Uitdaging is, in aanwezigheid van Minister van Financiën Wopke Hoekstra, feestelijk van start gegaan in de Nieuwe Bibliotheek. Samen met wethouder Froukje de Jonge en Monique van de Wakker, voorzitter van de Almeerse Uitdaging, gaf hij het startsein voor de goede doelen marktplaats van Almere.

Om de lancering te vieren bood Vis-a-Vis 400 entreekaarten inclusief diner voor hun voorstellingen aan. De Almeerse Uitdaging maakt het eenvoudig voor bedrijven en organisaties om elkaar te vinden voor matching bij goede doelen en initiatieven voor Almeerders.

Image may contain: 7 people, people smiling, people standing and suit

Nieuwe kraal zorgt voor veiliger transport wisenten

Op de wereld leven slechts 5000 wisenten. Eenentwintig van deze prachtige dieren zijn te vinden in Natuurpark Lelystad van Het Flevo-landschap. De stichting is een belangrijke speler voor het voortbestaan van deze soort, ook wel Europese bizon genoemd.

Vanuit het Natuurpark gaan elke twee jaar wisenten op transport naar plaatsen in Europa waar zij in de vrije natuur kunnen leven. Het is voor de dieren en de stichting van groot belang dat deze transporten veilig gebeuren. Met het plaatsen van een nieuwe wisentkraal kunnen de dieren voor transport rustig onderzocht en ingeënt worden en hoeft er geen risicovolle verdoving meer aan te pas te komen.

Image may contain: one or more people, text and outdoor

Staatssecretaris Van Veldhoven opent uniek Upcyclecentrum in Almere

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat opende dinsdag 23 januari het eerste Upcyclecentrum in Nederland samen met wethouder Mark Pol van Almere en gedeputeerde Jaap Lodders van de provincie Flevoland.

Het Upcyclecentrum in Almere Haven is een unieke plek, waar Almeerders hun afval gescheiden kunnen inleveren en waar direct ook bedrijven aanwezig zijn om nieuwe producten van hun afval te maken. Bij de opening zijn op het Upcyclecentrum al twee ondernemingen gestart: Ruig & Geroest en RUIK. Verder is er een educatiecentrum om uitleg en toelichting te geven op circulaire economie.

No automatic alt text available.

Gastgezinnen gezocht voor toekomstige hulphonden

Hulphond Nederland zoekt liefdevolle gastgezinnen voor opvoeding pups

Hulphond Nederland is in de regio Almere op zoek naar gastgezinnen die pups gedurende het eerste jaar van hun opleiding een warm thuis willen bieden. De stichting leidt hulphonden voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of emotionele problemen, psychiatrische problematiek, ontwikkel...ingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden.

Meer informatie
Voor meer informatie over Hulphond Nederland en wat het betekent om gastgezin te zijn, kan men terecht op de volgende website: www.hulphond.nl/steunen/gastgezin.

See More
Image may contain: dog, outdoor and nature

Operatiecomplex Flevoziekenhuis wordt ingrijpend gemoderniseerd

Het Flevoziekenhuis gaat het operatiecomplex ingrijpend moderniseren. Dit is nodig om in te spelen op de zorgvraag van patiënten en de nieuwste eisen op het gebied van patiëntveiligheid, hygiëne en (medische) techniek. In een complex bouwtraject worden vier nieuwe operatiekamers met eigen opdekruimtes gerealiseerd, en worden bestaande ruimtes verbouwd en verbeterd.

Halverwege 2019 beschikt het Flevoziekenhuis dan over negen klasse 1 operatiekamers. Daarvan zijn er twee ook inzetbaar als high-turnover OK. Tijdens de bouw blijft de volledige operatiecapaciteit van het ziekenhuis beschikbaar en gewaarborgd.

Image may contain: fruit