Posts

21 maart is D.o.P. Daan Nieuwenhuijs weer terug voor een masterclass!

Daan gaat tijdens deze masterclass in op cinematografie voor commercials en speelfilms. Hij vertelt aan de hand van voorbeelden hoe je commercials en grote fictie scenes maakt die worden gedraaid met meer dan 5 camera’s en vooral hoe je dit voorbereidt.

Hij heeft meegewerkt aan vele commercials, speelfilms en videoclips. O.a. de films 'Voor elkaar gemaakt', 'Pak van mijn hart' en 'Knetter' en analyseert graag samen met jou zijn werk.

Inhoud D.o.P. Daan Nieuwenhuijs gaat tijdens deze masterclass in op cinematografie voor commercials en speelfilms. Hij vertelt aan de hand van voorbeelden hoe je commercials en grote fictie scenes maakt die worden gedraaid met meer dan 5 cameras’s en vooral hoe je dit voorbereidt. Hierbij gaat hij...
eventbrite.nl

17 maart: Dans masterclass

Ga aan de slag met Urban Contemporary tijdens deze masterclass! Netwerk met andere dansers, krijg uitleg over de stijl, ga zelf aan de slag en stel al je vragen.

Emma, in 2015 afgestudeerd aan de Academie voor Theater en Dans, is inmiddels al de hele wereld over gereist. Ze is fulltime choreograaf en danseres. Recent danste ze bij Fresco Dance Company. Elle Magazine maakte ook een mooie korte documentaire over haar.

...

Niveau: Intermediate/advanced

See More
Programma Ga aan de slag met Urban Contemporary tijdens deze masterclass! Netwerk met andere dansers, krijg uitleg over de stijl, ga zelf aan de slag en stel al je vragen. 16:30 Introductie docent en leerlingen + netwerkmoment 16:45 Introductie dansstijl + uitleg achtergrond 17:00 Dansles. Ga aan de...
eventbrite.nl
Photos
Videos
Have a nice weekend!
7
Masterclass 'Let there be Light' | Steve Walker
8
KEDI Documentary
20
4
Reviews
4.3
11 Reviews
Tell people what you think
Posts

Wil jij met ervaren acteurs werken aan je spelregie?

Geef je dan op voor deze exclusieve 3 daagse masterclass van Ben Sombogaart waarin je in een kleine groep werkt met ervaren acteurs. Aan de hand van (zelfgekozen) scenes werk je samen met acteurs en Ben intensief aan je regie skills. Leer van de besten en krijg na afloop direct feedback. Wegens het intensieve werkproces is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Ben is regisseur van vele speelfilms met al een totaal van 4,5 miljoen bezoekers (Abeltje, De Tweeling, De Koning van Katoren, Kruistocht in Spijkerbroek). Zijn werk werd bekroond met o.a. 4 Gouden Kalveren, een Emmy Award en een Oscar nominatie.

Deze masterclass wordt gegeven tijdens 3 dagen, waarvan 1 avond. 19-03 19:30 - 22:00 21-03 10:30 - 16:00 22-03 10:30 - 16:00 Let op, er zijn maar 10 plekken beschikbaar en er zullen ervaren acteurs aanwezig zijn. Inhoud In deze Masterclass Acteursregie van Ben Sombogaart leer je in praktijk de begin...
eventbrite.nl

6 maart: Masterclass Storytelling Documentaire door John Appel! (5 uur)

Hoe weet je of je een goed verhaal in handen hebt? Vervolgens zijn er ook nog eens talloze manieren om dit in beeld te brengen. Maar hoe doe je dat het beste en hoe weet je bijv. of je de juiste hoofdpersoon hebt?

John Appel won met o.a. zijn documentaires Andre Hazes - zij gelooft in mij, Wrong Place Wrong Time, The Last Victory en The Player al diverse prijzen en deelt graag zijn ervaringen met je.

Reprise van de succesvolle masterclasses gegeven in 2017. Ditmaal duurt de masterclass 5 uur en is er dus meer tijd om dit onderwerp te bespreken. Onderwerp Je hebt het als documentairemaker vast wel eens meegemaakt: je twijfelt of je wel een echt verhaal hebt voor je film en vervolgens zijn er ook....
eventbrite.nl

In wie van jouw vrienden schuilt een geboren acteur en moet zich opgeven voor de audities voor de Opleiding Camera Acteren? Dit is hun kans! Tag je vrienden hieronder en wie weet zie jij hen binnenkort schitteren op tv of het witte doek!

Plan hier de auditie: https://calendly.com/afsaudities/eersteronde

Acteur worden? Opleiding Acteren: Kleinschalig | Parttime | Verschillende niveaus | 32 weken | Voor film & tv | Training in stem, expressie en lichaam.
amsterdamfilmschool.nl

Start in maart met de opleiding Sound Design!

In 8 maanden tijd leer je hoe je geluidseffecten kan creëren en toepassen. Waaronder omgevingsgeluid, het toepassen van geluid voor het creëren van sfeer, het creëren van nieuwe geluidseffecten door middel van foley en het verwerken van geluid voor beeld in professionele DAW software.

Daarnaast leer je de basis van muziek componeren voor beeld, leer je werken met dialogen en ADR en mix je alle geluidselementen samen tot een volwa...ardige soundtrack tijdens de post-productie fase van je film.

Foto: Charles Maynes/VPRO gids

See More
Sound Design: Produceer muziek voor film en tv | Kleinschalig | Verkrijg veel praktijkervaring | 32 weken | Docenten uit het werkveld.
amsterdamfilmschool.nl

28 februari: Masterclass Regie door ervaren regisseur Ben Sombogaart!

Ben is regisseur van vele speelfilms met al een totaal van 4,5 miljoen bezoekers (Abeltje, De Tweeling, De Koning van Katoren, Kruistocht in Spijkerbroek). Zijn werk werd bekroond met o.a. 4 Gouden Kalveren, een Emmy Award en een Oscar nominatie.

Wil jij meer inzicht in het realiseren van je film in de pre-productiefase? Aan de hand van zijn grote filmproducties vertelt Ben Sombogaart waar je mee te maken krijgt in de productie en welke overwegingen je neemt als regisseur in deze fase van het maakproces.

Onderwerp Ook bij de pre-productie speelt de regisseur natuurlijk een belangrijke rol. In de aanloop naar het draaien moeten er veel keuzes gemaakt worden met betrekking tot o.a. locaties, decoupage en VFX. Aan de hand van zijn grote filmproducties als De Storm en Rafael vertelt Ben Sombogaart waar....
eventbrite.nl

16 & 23 februari en 2 maart: Audities Camera Acteren!

Heb jij talent en wil je als acteur aan de slag in de film- en televisiewereld?
Begin dan in april aan de weekendopleiding Camera Acteren i.s.m. faaam.

...

Let op, er zijn beperkte plekken.
Meld je hier aan: https://calendly.com/afsaudities/eersteronde/02-16-2018

See More
Acteur worden? Opleiding Acteren: Kleinschalig | Parttime | Verschillende niveaus | 32 weken | Voor film & tv | Training in stem, expressie en lichaam.
amsterdamfilmschool.nl

27 & 28 februari Masterclass Corporate Storytelling!

Een goed verhaal inspireert en verbindt en kan in hoge mate bijdragen aan je bedrijf. Tijdens deze masterclass gaan Emjay Rechsteiner en Sytske Kok je helpen met het toevoegen van emoties aan je positionering om zo concurrentievoordeel te behalen.

Hoe vertel je efficient en authentiek een verhaal? Tijdens deze masterclass ga je aan de slag met jouw onderneming en/of product.

Masterclass voor het bedrijfsleven Onderwerp Een goed verhaal inspireert en verbindt. Dat kan het verhaal zijn van een persoon, een onderneming of een product. Concurrentievoordeel ontstaat door emoties toe te voegen aan je positionering. Ondertussen wordt communicatie steeds vaker visueel. Dat is l...
eventbrite.nl

Ga 10 zaterdagen of zondagen lang aan de slag met acteren tijdens de vooropleiding i.s.m. faaam! Start in april of in augustus.

Voor de onervaren en de beginnende acteurs en actrices is dit de ideale start voor het leren van de juiste acteertechnieken in een veilige omgeving.

Wel al ervaring? Doe in februari auditie voor de reguliere opleiding!

Gedurende de Vooropleiding Acteren maak je in tien zaterdagen kennis met de belangrijkste aspecten van acteren. Wil je in een speelfilm of serie spelen?
amsterdamfilmschool.nl

International Film Festival Rotterdam - IFFR start hun eigen streaming dienst!

Via IFFR Unleashed heb je toegang tot films die je anders alleen op IFFR kan zien.

"Not your everyday films, every day"

Vanaf vandaag kun je met de nieuwe streamingdienst IFFR Unleashed overal IFFR-films bekijken!
iffr.com

20 februari: Masterclass Corporate Filmmaking!

Een goed gemaakt filmpje kan in hoge mate bijdragen aan de identiteit van je bedrijf. In deze masterclass vertelt regisseur en creative Daniel Martens over de fases van Corporate Filmmaking.

Aan de orde komt: aquisitie briefing, concepten schrijven, pitchen, produceren en opleveren. Maar bovenal hoe je tot inspiratie komt.

...

"De zakelijke markt is spannend, omdat je elke keer weer op zoek mag naar nieuwe invalshoeken, technieken, stijlen en manieren om nieuwe concepten naadloos bij merken aan te laten sluiten"

See More
Onderwerp Audiovisuele bedrijfscommunicatie wordt steeds professioneler. Een goed gemaakt filmpje kan in hoge mate bijdagen aan de identiteit van je bedrijf. In deze Masterclass vertelt Daniël Martens over de fases van corporate filmmaking. Hierin komt aan de orde acquisitie briefing, concepten, sc...
eventbrite.nl

Kom jij ons team versterken?
We zijn per 1 maart op zoek naar een fulltime marketeer!

30 januari 2018 - Marketing Manager (40 uur) - p Heb jij een passie voor onderwijs of cultuur en ben je een gedreven marketeer? Dan ben je bij Amsterdam Film School aan het juiste adres. We zijn
indeed.nl

21 februari: Masterclass Spelregie door Ben Sombogaart!

Bij regisseren en het werken met acteurs is het van belang dat je het vakmanschap van de acteur begrijpt. Ben Sombogaart is bij uitstek een regisseur die acteurs weet mee te nemen in zijn verhaal. Aan de hand van o.a. scènes uit Knielen op een bed violen en zijn nieuwe film Rafaël vertelt hij over spelregie, casting en repetities.

Ben is regisseur van vele speelfilms (Abeltje, De Tweeling, De Koning van Katoren, Kruistocht in Spijkerbroek) en won tot nu toe o.a. 4 Gouden Kalveren, een Emmy Award en een Oscar nominatie.

Onderwerp Bij regisseren en het werken met acteurs is het van belang dat je het vakmanschap van de acteur begrijpt. Om jezelf en het verhaal dat je wilt vertellen zo goed mogelijk over te brengen aan je acteurs, zoek je steeds manieren om samen tot de kern te komen van de film. Hierin bestaat geen g...
eventbrite.nl

Vanwege de vele animo gaat deze masterclass 6 maart in reprise!

Hoe ga je van idee, naar research en naar documentaire? Wat is een filmidee? Waarom is een point of view zo belangrijk? Aan de hand van diverse documentaires gemaakt door het echtpaar worden deze onderwerpen in 2,5 uur behandeld.

Peter en Petra Lataster hebben vele documentaires gemaakt, waaronder: De Kinderen van Juf Kiet (Gouden Kalf), Wakker in een Boze Droom (IDFA Award) en Niet zonder Jou gemaakt.

Reprise van de masterclass gegeven op 8 februari. Onderwerp In deze masterclass gaan Peter en Petra het hebben over de weg van het idee naar research voor de documentaire die je wilt maken. Wat is een filmidee? Waarom is een point of view zo belangrijk? Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de research....
eventbrite.nl