See more of Academie voor Theater en Dans by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more.
See more of Academie voor Theater en Dans by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more.
Not Now
De Academie voor Theater en Dans is de enige academie in Nederland waar alle theater- en dansdisciplines onder één dak vertegenwoordigd zijn.
People
4,692 likes
4,557 visits
Visitor Posts
PlacesAmsterdam, NetherlandsAcademie voor Theater en Dans
Posts
Zina shared an event.

TRY-OUTS: 7 t/m 10 juni
PREMIERE: 14 juni
SPEELDATA: 14 juni t/m 1 juli | woensdag t/m zaterdag

TIJD: 12:45 - 17:00u...
LOCATIE: in de huizen van De Banne en Floradorp, je wordt enkele dagen voor de voorstelling gebeld over de preciezez startlocatie.

--

32
studenten
van de Academie voor Theater en Dans
van
5
verschillende opleidingen: Regie, Mime, Productie Podiumkunsten, Theaterdocent en van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA)
staan aan het roer van een nieuwe WijkSafari samen met
10
adoptieouders | wijkbewoners

Een nieuwe generatie theatermakers grijpt haar kansen en bivakkeert wekenlang bij bewoners in de Banne Noord, Zuid en Floradorp.
Zij bespelen een maand hun huizen en straten.

Adelheid Roosen – al bijna 30 jaar docent op de Academie voor Theater en Dans -draagt haar succesvolle theaterformule de WijkSafari voor het eerst over aan studenten. Roosen coacht met een team van haar kompanen achter de schermen.

Meer info over het project en tickets: http://tolhuistuin.nl/evenement/wijksafari-maakt-school/

See More
Jun 7 12:45 PM UTC+02 · Amsterdam-Noord
shop3.ticketscript.com

Open Calll: - Module Context Voor nieuwsgierige, ondernemende professionals met werkervaring als producent, zakelijk leider, curator, programmeur of bemiddelaar - die zich willen ontwikkelen als Creative Producer.

OPEN CALL: Deelnemers module ‘Context’ Master DAS Creative Producing - Creative Entrepeneurship in the Arts
ahk.nl
Photos
Reviews
26 Reviews
Tell people what you think
Marco Pruim
· January 22, 2017
Geweldige dag , leuke vriendelijke jongeren die doen wat ze leuk vinden en goed in zijn .....
Nathalie Houssart
· January 22, 2017
Super leuke middag gehad en goed geinformeerd. Echt een hele leuke school. Me dochter is super enthousiast en heeft zich al ingeschreven voor de auditie
Rosemary van Giezen
· January 22, 2017
Super leuke dag! Leerlingen komen gelijk naar je toe om uitleg te geven en hun enthousiasme over te brengen. Meedoe-les van Percy Kruijthoff was ook helemaal leuk!
Yvonne Smits
· February 19, 2016
Is dit het instituut dat met behulp van overheidsgeld een leerling onder het mom van "kunst" een kip midden in de hal liet zitten, etensresten van studenten gaf en een poll op internet hield of hij deze kip zou laten slachten? Geweldige opleiding dit zeg, not! #slecht #flutopeiding
Tryntsje Hospes-Rinkema
February 11, 2013
Nog enkele tickets beschikbaar!! Publiek gezocht voor "De Grote Improvisatie Show" donderdag 14 februari!

Met De Grote Improvisatie Show zijn Tijl Beckand en R...uben van der Meer weer terug waar ze begonnen zijn: improvisatie. Naast echte improvisatie klassiekers als "ik wil graag zien" zit het programma boordevol nieuwe spellen, waarin improvisatie soms wordt gemengd met muzikale en fysieke spellen. In een prachtig decor worden zij elke week bijgestaan door verrassende gasten en omdat de onderwerpen door het publiek worden aangereikt is elke show weer totaal nieuw en anders. Wil jij een opname bij wonen? Bestel dan nu je tickets op http://www.rtl.nl/service/rtltickets/

De kaarten kosten €10,- hiervoor krijg je een ontzettend leuke en gezellige middag. Daarnaast ontvangt je ook 2 consumpties.

Opname: donderdag 14 februari
Deuren open: 14.30uur
Inloop Studio: 15.30uur
Start show: 16.00uur
Einde show: 18.00uur

Locatie:
Dutchview mediapark, studio 2
Sumatralaan 45
1217 GP Hilversum Noord

Je kunt de kaarten bestellen op http://www.rtl.nl/service/rtltickets/
See More
Videos
Flashmob dance!
21
4
Slowmotion during the 24hours
17
2
Techniek en Theater - Lichtontwerp
21
1
Posts

Mime Opleiding vandaag premiere in Frascati!

Posted by Wouter van Loon
219 Views
219 Views
Wouter van Loon to Academie voor Theater en Dans

Reserveer nu je kaarten voor Playtime Festival van de Mime Opleiding Opleiding in Frascati van 19 t/m 22 april

No automatic alt text available.
Mime Opleiding

Parool 18 april 2017
Artikel over Playtime met Ayrton Fraenk en Freek Nieuwdorp!

Verschillende alumni van de Academie voor Theater en Dans werken in de theatergroep Firma Ducks samen aan de productie 'Face to Face'.

Vanaf 10 mei te zien in verschillende theaters door heel het land!

Verschillende alumni van de Academie voor Theater en Dans werken samen in Ingmar Bergman's Face to Face. Face to face is een fysiek teksttheater over de zoekende mens te midden van anderen. De regie is in handen van Liliane Brakema.
ahk.nl
Academie voor Theater en Dans added 3 new photoscelebrating Easter with Jeroen de Beer and Wouter van Loon.

De paashaas is vandaag langs de Academie komen huppelen en heeft deze 3 mensen gelukkig gemaakt met een reuze-ei of reuze-paashaas van chocolade!

Geniet ervan Simone Giel, Wouter van Loon & Jon Silber!

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing
Image may contain: 2 people, people smiling, people standing and indoor
Image may contain: 1 person, smiling, standing and indoor

Voor belangstellenden in de opleiding Theaterdocent Verkort van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam organiseren we op zaterdag 22 april 2017 vanaf 10:30 een workshopdag. Op deze dag krijg je een kijkje in de keuken van de opleiding. Meld je nu aan!

Voor belangstellenden voor de opleiding Theaterdocent Verkort van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam organiseren we op zaterdag
ahk.nl

Playtime Festival van de Mime Opleiding in Frascati van 19 t/m 22 april

Posted by Wouter van Loon
729 Views
729 Views
Wouter van Loon to Academie voor Theater en Dans

Mime Opleiding Festival Playtime in Frascati 19 t/m 22 april

Vanaf woensdag 19 april t/m zaterdag 22 april zijn er meerdere voorstellingen per avond te zien in Frascati 3 en 4. Laat je meenemen door de fascinaties van deze makers en spelers van de toekomst.

De Mime Opleiding presenteert Playtime. Een klein festival waar vierdejaarsstudenten hun eigen werk laten zien en/of zich tonen als speler.
ahk.nl

HALf6 - 11 april 17:30 - Is jeugdtheater ook theater?
Het jeugdtheater is tegenwoordig dé plek voor experiment, diversiteit, en interdisciplinair werk. Toch is de belangstelling vanuit het werkveld, de opleidingen en ook de aankomende speler, danser en maker vaak gering…

Hoe komt dit? Discussieer mee met: Moniek Merkx (artistiek leider Maastd), Kees Blijleven (directeur De Krakeling), Josephine van Rheenen (artistiek leider De Dansers, Docent Dans 2010) en Jef Van gestel (the...atermaker,Toneelacademie Maastricht 2004) en Gale Rama (Mime Opleiding 2016) en Art Srisayam (Urban Contemporary /JMD 2013)

Je bent welkom om 17:30 in de hal van de Academie!

See More
In theater en dans gemaakt voor jeugd lijkt veel vanzelf te gaan. Diversiteit op het podium en in de zaal; ruimte voor experiment; het verbinden van verschillende disciplines; plek voor jonge makers; publiek dat wordt beschouwd als creatief onderdeel van de voorstelling; het verbinden van kunst en g...
ahk.nl

Ja! Het staat er nu echt op: Academie voor Theater en Dans

Image may contain: sky
Image may contain: outdoor
Image may contain: outdoor
Image may contain: sky, night and outdoor

Gefeliciteerd! Koen Steger (alumnus Opleiding Scenografie) en Neal Groot (alumnus Design & Technologie) winnen de VPRO Zomergasten decorpitch!

Koen Steger (alumnus Scenografie) en Neal Groot (alumnus Design & Technologie) hebben donderdagavond 30 maart de decorpitch gewonnen van het VPRO-programma Zomergasten. Met hun schetsontwerp 'De Camper' versloegen ze de vier overige genomineerden. Ze gaan nu samen met VPRO Zomergasten en VJ collecti...
ahk.nl

Scenografen Sanne Lips en Liesje Knobel, afgestudeerd in 2013 aan de Opleiding Scenografie, hebben De Troffel 2017 gewonnen!

De Troffel is de aanmoedigingsprijs van Festival CEMENT.

Scenografen Sanne Lips en Liesje Knobel, afgestudeerd in 2013 aan de Opleiding Scenografie van de Academie van Theater en Dans, hebben De Troffel 2017 gewonnen. De Troffel is de aanmoedigingsprijs van Festival Cement. Ze wonnen de prijs na een dag met pitches van projectplannen voor een voorstelling...
ahk.nl

Koen Steger (Opleiding Scenografie) en Neal Groot (Design & Technologie) zijn geselecteerd voor de Finale Zomergastendecor. Donderdag 30 maart vanaf 20:00 uur pitchen Koen en Neal hun idee in Pakhuis de Zwijger. Benieuwd? Kom dan naar de finalepitch in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger, waar wordt bepaald welk idee wordt uitgewerkt en reserveer kaarten.

VPRO Zomergasten schreef een decorpitch uit voor een nieuwe look van het programma en vroeg creatieve geesten om mee te denken over een ander decor. Alumni van de Academie voor Theater en Dans Koen Steger (Scenografie) en Neal Groot (Design & Technologie) zijn uitgekozen tot de beste 5 ideeën voor h...
ahk.nl

Wil je toelating doen voor de Regie Opleiding?
Dat kan nog t/m 10 april via het online aanmeldingsformulier!

Een regisseur moet in staat zijn vanuit zijn autonome artistieke noodzaak een tekst, een dans, een mime, een performance in theater om te zetten. Theater dat de weerklank is van zijn of haar waarheid, dat speelt met de parameters poëzie, verrassing, gevaar, perversiteit (afstandelijke betrokkenheid) en humor.