Photos
Videos
"... cum era, lumea-ntreagă într-un cap, sub o glugă.” ---- Vica Vasilache nu înseamnă doar 513. Vica e o minunăție de femeie-soare, care te inspiră chiar și atunci când tace. Noi toți suntem tare norocoși s-o avem în lista de prieteni, iar eu sunt cu 3 metri în plus, mai norocoasă. Ce contează cum am scris eu, această poezie, când Vica o spune AȘA? Te iubesc, draga mea! Mulțumesc!
219
24
Toată lumea știe că Moldova, așa mică, cum arată pe hartă, este un izvor nesecat de talent și frumusețe. Iar femeile Moldovei - au avut, au și vor continua să aibă „acel ceva”, pentru care nu-ți ajung cuvinte să faci o descriere. Indiana Frunză - Zlotea este una dintre cele mai frumoase și talentate persoane pe care le-am cunoscut. Și atât de modestă... Eu o urmăream de mai demult. Am avut o perioadă, în care o melodie de-a ei a fost pe repeat multă vreme la mine în casă. Acum, sunt fericită să o cunosc și în realitate, și mai ales, să pot avea un vers „șoptit” de-al ei. Este onoare, alint și drag! Mulțumesc, Indiana! --- Tu mi-ai lăsat O șoaptă-n păr. Și un sărut, Pe umărul meu gol. Ești un fior. Ești viitor. Ești sens pentru cuvântul „dor”.
97
14
Eu ii zic in multe feluri, pentru ca ea este in multe feluri. Stie, cunoaste si ma invata o groaza de chestii noi, utile si interesante. Imi explica uneori sensurile prea complicate pentru mine. Ma iubeste, simt ca ma iubeste ...Radem mult impreuna, chiar si cand ne vine sa plangem :). Ne intalnim fara sa ne dam intalnire ... e ... o poveste si o nebunie fata asta. Acum, ca sa ne asiguram ca ramanem "aproape" si la fel de conectate, a devenit doamna unuia dintre cei mai buni, mai vechi si de nadejde prieteni ai mei. Lucia Boaghe - a mea, a lui, a ei, a noastra. --- Atât de „ieri” te simt, iubire... Azi noapte te-am visat. Erai prezent, erai aici, cu mine, Și tot trecutul nostru, rezolvat. Și m-ai cuprins, prin somn, Atât de strâns, iubire, Că ziua, inima și timpul S-au oprit. Și ți-am șoptit: - Rămâi. Poate ajungem "mâine". Nu ne ajunge "ieri" pentru iubit.
51
5
Posts

Poate, nu este genial pe felia lui îngustă, nișată pe un grup limitat de persoane. Alese. Cum ești tu.
Dar e un om bun. Nu duce războaie. Îl doare, când te doare pe tine. Contează, ce contează pentru tine. Ești prioritate. Normalitate. Femeie.

http://www.zina-zen.ro/hello-eu-caut/

Eu am prietene care, după o perioadă sau după „o vârstă”, s-au măritat cu un om bun. Unele s-au resemnat în căutările lor fantasmagorice. Altele nu au mai vrut sau nu au mai putut duce „magia” „une…
zina-zen.ro

S-a uitat încă odată în listă, la calendar, la ceas, s-a îmbrăcat, s-a încălțat și a ieșit din casă.
La policlinică, s-a așezat pe ultimul scaun liber, când, un bărbat a venit spre ea s-o întrebe, cu vocea răgușită:
- Sunteți pe listă?

http://www.zina-zen.ro/buletinul/

Era odată un om care avea înăuntru mult loc gol. Așa trăia. Cu tot acel nimic respira, mânca, mergea ziua la muncă, iar noaptea dormea. Fără vise. Mâncarea nu avea cine știe ce gust. Culorile, ca t…
zina-zen.ro
Posts

E BINE în LABIRINT?
În LABIRINT e BINE!
E zen, cu propoziții scurte, vii, adevărate, cu accent ușor moldovenesc.
Un eveniment „Made in Moldova”. Lansăm 2 cărți bune. Adunăm oameni frumoși împreună, în inima Bucureștiului, pentru a ne reînnoi jurămintele de drag. Cu invitați speciali, muzică aleasă, emoții și glume chiar bune (aici e partea lui Igor ).
Cu stări și înțelesuri noi, cu rime și revederi frumoase. ...
Vă așteptăm!
Zina și Igor

See More
FEB1
Thu 6:30 PM UTC+02Clubul ȚăranuluiBucharest, Romania
201 people interested

Eu și tu,
Suntem numai noi doi,
Sau suntem toate întâlnirile,
Lecțiile și oamenii
Care-au trecut pe lângă,...
Sau direct prin noi?
Suntem eșecuri străine?
Vieți netrăite de nimeni?
Frici absurde,
Venite de niciunde?
Suntem două vechi stele-surori
Sau greșelile altora, cu noi,
Pe care credeam că le plătim amândoi?

Dar iată-mă singură,
În fața unui ghișeu,
Plătesc datorii din trecut
Doar eu,
Pentru amândoi,
Și pentru oamenii
Care-au trecut pe lângă,
Sau direct prin noi.

- Plătiți totul odată,
Sau vreți, în rate, eșalonat?
- Ia vedeți în sistem,
Dacă am făcut aceeași greșeală,
În mod repetat,
Am reducere sau îmi dați,
Poate-un bonus,
Să rămână la mine pe card?
- Daca vreți, puteți plăti și-n avans.
- Depinde. Cate-ncercări mi-au mai rămas?

***
Eu și tu.
Am plătit înc-o șansă în plus.
Uite harta cu locul în care m-am ascuns,
De toți oamenii
Care-au trecut pe lângă,
Sau direct prin noi.

Zina Zen

See More
Image may contain: tree and outdoor

„Sunt Stela.
Mi se întâmplă tot timpul lucruri interesante și noi. Eu nu mă plictisesc niciodată. Am un noroc fantastic în anumite situații și un ghinion demn de scenarii de filme, în altele.”

***

...

Nuvela „Stela” a fost selectată pentru a fi tradusă și publicată în volumul «Les femmes (se) racontent Expériences dans les PECO» editat de Organizația Internațională a Francofoniei.
Publicația conține poeme și nuvele ale tinerelor scriitoare din 23 de țări ale Europei Centrale și Orientale.

http://www.zina-zen.ro/stela/

See More
Sunt Stela. Mi se întâmplă tot timpul lucruri interesante și noi. Eu nu mă plictisesc niciodată. Am un noroc fantastic în anumite situații și un ghinion demn de scenarii de filme, în altele. Am tot…
zina-zen.ro

Să nu fie singurătate. Să nu fie ecou. O singură umbră pe perete. O singură periuță de dinți în baie. Un singur încărcător de Samsung. O singură pernă pentru un singur cap obosit. Să nu mai fie așa.

http://www.zina-zen.ro/sa-fie/

Liniștiți. Ancorați în ziua de azi. Asumați. Responsabili. Previzibili. Siguri pe ziua de mâine. Într-atât de siguri, încât au fost cumpărate deja bilete pentru 2 vacanțe înainte, și mașina – din b…
zina-zen.ro

avem asa o situatie .

Zina Zen a fost nominalizata la rubrica "Literatura", "Omul Anului", acasa la ea, in Moldova.

Zina nu stie cum sa procedeze. Pe de o parte, nu vrea sa-i bata la cap pe prietenii ei, stiind cat de deranjant poate fi "Hai te rog voteaza-ma" . Pe de alta, cativa oameni dragi, in fiecare dimineata, inainte de cafea, deschid calculatorul si pana nu dau cate un vot de pe toate browserele din casa, nici nu ies din pijamale .

...

Zina stie in sinea ei ca pentru niste oameni, ea este si Omul Anului, si Femeia Moldovei, si Omul Zilei, pur si simplu. Zina.
Zina va continua sa scrie, chiar daca nu va strange prea multe voturi. Pentru ca nu e pe asta .
Zina oricum vede lista si intelege ca in stanga si dreapta ei sunt scriitori adevarati, cu nume si renume, iar ea e o fata simpla, nascuta in Moldova, care acum mestereste la o carte noua si-i tresare inima din piept cand mai vede cate o poza noua cu Labirint.

Hai ca Zina s-a intins prea mult cu vorba, nu fi ca Zina .

Se voteaza zilnic, pana la sfarsitul lui ianuarie.
Multumesc
http://arhiva.vipmagazin.md/contest-compl…/Omul-Anului-2017/

See More
arhiva.vipmagazin.md

Ne-am văzut la Unirea 10 minute. O veșnicie. Exact cât aveam nevoie să-i văd fața, ochii, zâmbetul, să-i simt disperarea, emoțiile, tropăitul inimii. Degetele lui lungi prin părul meu creț, un sărut lung, important, de capăt de lume…
Țin minte totul.
Tot așa, ninsese…
http://zinazen.revistatango.ro/tot-asa-ninsese-1190

Tot așa, ninsese. Eu trebuia să plec seara cu trenul din București, el trebuia să ajungă la prânz cu mașina. Trebuia să avem vre...
zinazen.revistatango.ro
Zina Zen updated their cover photo.

În Chișinău, cartile `Labirint` sunt de găsit, cumpărat, iubit și dăruit în rețelele librăriilor www.librarius.md, www.pronoi.md, www.moldpresa.md, www.cartier.md, www.cartea.md, www.prut.ro.
Online în Chișinău se poate comanda pe www.elibraria.eu. Kristina Doba are și 513 și It s complicated.
În Europa, ajunge repede și ușor dacă o comandați la Galerie Moldave à Paris. Și Léa Art are 513 și It s complicated.
În România, până la lansarea din 1 februarie 2018, dacă vreți carte...a cu autograf, pentru a bucura, impresiona sau găsi cea mai scurtă cale spre inima cuiva deosebit, o puteți comanda pe www.zina-zen.ro.
http://www.zina-zen.ro/comanda-cartea-labirint-cu-autograf/
Vă mulțumesc pentru că iubiți cartea mea.

See More
Image may contain: one or more people and text
Zina Zen updated their profile picture.
Image may contain: one or more people and people sitting

In dialog cu HaiBun.

HaiBun.md - Revistă online despre cărți și pentru pasionații de lectură.
haibun.md

In Chisinau, cartile `Labirint` sunt de gasit, cumparat, iubit si daruit in reteaua Librarius, PRO NOI Retea de librarii, Libraria Din Centru, Libraria Din Hol, Libraria Cartea si Elibraria.eu.

Pentru Europa, Léa Art de la Galerie Moldave à Paris le va avea in stoc zilele acestea. Puteti sa-i scrieti pentru precomanda. Ea are si `It's complicated` si `513`.

Pentru cei care vor sa daruiasca cartea/cartile cu tot cu autograf de zen, comandati cartea, completand formularul de p...e site.
Multumesc!
http://www.zina-zen.ro/comanda-cartea-labirint-cu-autograf/

See More
Comandă cartea LAbirint Completează formularul de mai jos pentru a comanda cartea cu autograf
zina-zen.ro
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Matinalii
592 Views
592 Views
Matinalii

Deși Zina Zen este politolog cu acte în regulă, scrie versuri. Prima ei carte, „Paralele”, a obținut premiul „Cartea anului” la editura unde a fost lansată. Ma...ine, de Ziua Naționala a României, Zina Zen va lansa al patrulea volum de carte, „Labirint”. De ce a decis să-si lanseze noul volum de ziua României, aflăm direct de la prima sursă.

See More