Photos
Posts
KOLEKSI TRIAL PT3 --Klik Link Dibawah..tunggu 5 saat..klik skip ad...SEMUA DALAM satu folder..Semoga Membantu...Anda boleh tambah jika a...
sagadbl.com
BAB 1 JAWAPAN BAB 2 JAWAPAN BAB 3 JAWAPAN BAB 4 JAWAPAN BAB 5 JAWAPAN BAB 6 JAWAPAN BAB 7 JAWAPAN ...
sagadbl.com
Posts

Kalau ditangannya HP yes, makanya ia cikgu 😁😂HP free walaupun jenamanya cuma 'yes' .. redha menerima dengan hati terbuka .. free 2gb data lagi 😘😘

TIPS UNTUK PENGGUNA YES ALTITUD

#TIPS1

...

Tau x kita boleh menelefon kawan2 kita menggunakan no yes dgn PERCUMA?? Walaupun simkad kita tiada kredit tapi tetap boleh berhubung asalkan menggunakan ni yes 😱Bagaimana caranya???

1. Pergi ke phone (lambang telefon hijau)
2. Klik contact
3. Klik new contact
4. Masukkan no yes kawan2... tak kira sekolah yg sama atau dari sekolah lain.
5. Boleh mula calling2 secara percuma
👏🏻👏🏻👏🏻

#TIPS2

Jika dah aktifkan phone, tapi tak dapat menerima panggilan... tolong update phone dulu..

#TIPS3

Jika nak tahu status akaun yes kita... boleh klik kat *myyes4G*. Disitu ada ditunjukkan berapa gb dah guna internet. Jika icon *myyes4G* masih warna biru, maksudnya belum update. Icon yes tu mesti warna putih.

#TIPS4

ROM untuk hp yes ialah 8gb
RAM pula 1gb

Jika nak simpanan yg besar, cikgu boleh beli memory card tambahan ✌️️ baru boleh simpan byk benda dan hp tak jadi lembab 😄

#TIPS5

Hp yes kita mmg boleh install whatsapps atau telegram. Tetapi apps2 itu akan mkn data cikgu2 jika tidak menggunakan wifi.....

So..install la FROG CHAT untuk chating secara PERCUMA 👍

#TIPS6

Rasa terganggu dengan auto correction bila menulis msg????

Senang saja nak offkan:
1. Klik setting
2. Klik language&input
3 klik google keyboard
4. Klik text correction
5. Off kan 3 dari atas

Haaa dah boleh taip mcm kilat ⚡️⚡️⚡️ 😜👍

#TIPS8

Bagaimana nak Ada nama sendiri kat Phone Altitude...maklumla hp semua mcm kembar 😅
Caranya:
1. Setting
2. Security
3. Owner Info.....
😂😂😂😂

#TIPS9

BAGAIMANA NAK SCREENSHOT???

senang je... klik button POWER dan button VOLUME serentak 👌✌️

👆🏻Sbg perkongsian maklumat ..tq

#copypaste sharing is caring
#yesaltitude

See More
Cikgu Irwan is feeling excited.

Hai semua..
NOTA LENGKAP PT3 [semua subjek]

http://www.sagadbl.com/?m=1

for all who want to success
sagadbl.com
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Kementerian Pendidikan Malaysia is with P.Kamalanathan and 5 others.

PBS bentuk baharu : mesra guru, berfokuskan pengajaran. #penambahbaikanPBS akan di laksanakan mulai April 1 2014.