Photos
Reviews
5.0
14 Reviews
Tell people what you think
Brigitte Van Dooren
· July 14, 2017
zo blijf je wel steeds op de hoogte van Brecht echt leuk
Cornelia Laurijssen
· February 27, 2017
Tof een krantje waar we veel over Brecht te weten zullen komen, hartelijk bedankt en ik wens je veel succes
Videos
In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 maart 2017 schakelen we weer over op de zomertijd. We gaan dan van 2u naar 3u.
2
Mooie organisatie van de jeugddienst Brecht. Veel volk en gezelligheid.
179
13
Posts

Peter De Boever verenigt inwoners Sint Job op Facebook

Sint-Jobbenaar Peter De Boever (52) bereikt elke dag gemiddeld 10.000 à 15.000 mensen met zijn Facebookpagina's Brechtsnieuws, Ge zijt van Bracht als... en Ge zijt van Sint-Job als... Hij timmert al 16 jaar aan die weg en sinds anderhalf jaar is de populariteit groot.

Toen de geboren en getogen Sint-Jobbenaar na een intermezzo van zo'n dertig jaar in horeca en lokale radio (Antigoon, Contact en Maeva) zestien jaar geled...en opnieuw in Sint-Job kwam wonen, was zijn verbazing groot dat er op oudejaarsavond vlak bij zijn deur een groot vuurwerk werd afgestoken. "We woonden hier aan halfjaar en hoorden plots geroezemoes en zagen mensen richting Max Wildiersplein stromen. We wisten niets van dit vuurwerk af! Hoe kon dat? Daar moest verandering in komen en zo ben ik toen gestart met de site Sintjob.tk. Internet stond toen nog in de kinderschoenen. Mensen waren nog niet met dat medium vertrouwd", start De Boever zijn relaas.
Ruim twee jaar later kwam de domeinnaam brechtsnieuws.be vrij. "Hoewel de gemeente een gelijknamig blad uitbracht, was ze niet geïnteresseerd in de url. Kwamen er op sintjob.tk alleen maar aankondigingen van activiteiten, dan kon ik op brechtsnieuws.be nu ook nieuws brengen, maar dan van de hele gemeente en zo de mensen uit de drie deelgemeenten althans virtueel samenbrengen, wat fysiek nog steeds niet altijd evident blijkt."

Het was volgens De Boever geen gemakkelijke start. "Er was aanvankelijk wel wat tegenwind en ook de gemeente zag er het nut niet van in om samen te werken. Dat waren natuurlijk andere tijden en intussen hebben we elkaar wel gevonden. Ik krijg nu wel geregeld de vraag van de communicatiedienst om er wat nieuws op door te linken. Zo werden er gemachtigde opzichters gezocht voor Sint-Lenaarts. In een mum van tijd kwamen de aanvragen bij de gemeente binnen zodat ik deze oproep al snel weer moest verwijderen", lacht De Boever. Intussen is de site een Facebookpagina geworden. "Alles wat met onze gemeente te maken heeft, probeer ik daarop te centraliseren. Dat is wellicht de reden waarom er zoveel mensen de pagina volgen. En zeker ook sinds de Facebookpagina's Ge zijt van Bracht als en Ge zijt van Sint-Job als... erbij zijn gekomen. Het grote verschil is dat daar de mensen zelf het nieuws maken, ik ben slechts moderator. Maar de pagina's leven echt bij de bevolking en dat is wel heel leuk om te volgen."

Dat hij intussen lid is geworden van OpenVld Brecht, hoeft voor Peter geen obstakel te zijn. "Dit staat er volledig los van . En wat de toekomst brengt ik heb geen glazen bol . Maar ben er zeker van dat mijn dorpsgenoten de juiste keuze zullen maken.

See More
Image may contain: 1 person, closeup

Fase 1 van de werken aan de St Jobsesteenweg zijn klaar! Geheel volgens planning. De werken duren volgens het huidige schema nog tot eind volgende week, en ook dat is volledig volgens de planning. 👷‍♂️👍

Image may contain: tree, plant, sky, outdoor and nature