See more of Burgerinitiatief YAGEO by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more. If you don't have a Facebook account, you can create one to see more of this Page.
See more of Burgerinitiatief YAGEO by logging into Facebook
Message this Page, learn about upcoming events and more. If you don't have a Facebook account, you can create one to see more of this Page.
Not Now
Photos
Posts

UPDATE:
Imnmiddels is de gemeente haar partijen om Yageo weer aan het verzamelen. OML is op zoek naar partijen voor het Yageo-terrein. Wij zijn heel benieuwd wat daar op af komt. Laat geinteresseerden zich vooral melden bij OML.

Het zou zo mooi zijn als er een interessante mix van grote en kleine productiebedrijven zou ontstaan. Stel je voor dat je er dan gewoon kunt wandelen en ergens koffie kunt gaan drinken... En waarom moet dat allemaal in één keer allemaal gebeuren, laat het bestendig groeien dan wordt het misschien wel een succes.
" Ja maar, wat als alles lukt?"

No automatic alt text available.

Roermonds creatief talent denkt mee over Area-M. Misschien waait het enthousiasme ooit ook over naar het Yageo-terrein?

Area-M to Work AREA

"Roermond heeft veel te bieden voor een creatief ondernemer, maar we kunnen er nog meer uithalen".

Creatieve ondernemers en denkers uit Roermond hebben gistere...n hun ideeën en wensen met ons gedeeld tijdens onze allereerste Area-M Work Area. Een hele hele hele dikke dankjewel aan iedereen die aanwezig was.

See More
Posts

Een mooie ontwikkeling in de buurt van het voormalige Philips-terrein! Zou het een stap zijn in de herbestemming van meerdere bedrijfshallen? En wat is er volgens jou nog meer mogelijk? Wij zijn benieuwd!

T-shirts, een eerste verkenning.
Like of niet?

No automatic alt text available.

De nieuwe Vershal Veem op Strijp in Eindhoven laat maar weer eens zien dat je helemaal geen gelikt en afgewerkt gebouw hoeft af te leveren om een ontwikkeling te starten. Dit gebouw ondergaat een organische ontwikkeling, die echt niet 'turn key' wordt opgeleverd. Dat geeft bedrijven een kans zich te oriënteren en te groeien in hun jasje.

Zo zou in onderdelen het Yageo-terrein Roermond er in 5 jaar kunnen uitzien.
Waarom niet?
Parc Winston Churchill, Le Havre, F

Image may contain: outdoor
Image may contain: sky and outdoor
Image may contain: plant, shoes and outdoor
Image may contain: sky, shoes, cloud and outdoor

Mooi initiatief van de gemeente Utrecht: wederopbouwbuurten als monument aanwijzen. Dat zou ik nu ook graag zien in Roermond....

...

(En toen was het even stil in het stadhuis)


Ja het kan, er liggen stempels in de Componistenbuurt, de Planetenbuurt en de Kastelenbuurt.


http://destadutrecht.nl/…/vier-stempels-hoograven-voorgedr…/

See More
Vier zogeheten stempels en de bruggen over de singels door Hoograven worden voorgedragen als nieuwe gemeentelijke monumenten. Dat meldt de wijkkrant Aanzet. Een stempel is een herhaald stukje buurt, opgebouwd uit hoog- en laagbbouw en met gezamenlijke openbare ruimte. De nieuwe monumenten zijn de ge...
destadutrecht.nl

We gaan landelijk!

Van onderop iets lostrekken in onze stad is een lastige klus. Landelijke aandacht voor dat kansrijke terrein levert misschien wat op in de huidige impasse.
http://vanonderop.ruimtevolk.nl/in…/philipsterrein-roermond/

Al meer dan 10 jaar is het voormalige Philipsterrein in Roermond in onbruik. Voor veel bewoners van de omliggende wijken Vrijveld en Maasniel een doorn in het oog. Een groep van zes bewoners zinspeelt op herbestemming, maar er zijn drie grote uitdagingen om te overwinnen. Een inkijk in het proces va...
vanonderop.ruimtevolk.nl

Leuk! Wonen Zuid gaat ontwikkelen op het terrein waar eerder de Campinafabriek stond. Zonder dat er al een plan ligt, betrekken ze daarbij geïnteresseerden en toekomstige bewoners. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan een uniek stukje Roermond. Een prachtig voorbeeld in onze eigen stad hoe het ook kan. Als alle ontwikkelaars nu eens zo te werk gaan.... !

Image may contain: outdoor
Area-M
May 25, 2016

Area M. Nu nog een braakliggend terrein aan de Prins Bernhardstraat in Roermond. Wonen Zuid wil hier woningbouw realiseren. Maar hoe en wat? Dat is aan jou. Zonder al te veel verplichtingen. Omdat je er niet per se hoeft te wonen. Alleen meedenken mag ook.

Wij hebben een visie. Waar wachten we op? De WING Group werkt een plan uit. Hoe gaat het verder? Het blijft erg stil. En de gemeente: wat weet die wel of niet?
In ieder geval gaat het dagelijks leven door. Vrijdagmiddag: drukte bij de cafetaria aan de Bredeweg. Het gras is gemaaid.

Image may contain: tree, sky and outdoor
Image may contain: tree, sky and outdoor

Doorzetten.... Wie weet lukt het ooit! Net zoals in Apeldoorn. Dat zou super zijn!

Oh ja, als je nog niet weet wat te doen vandaag, tegenwoordig achter het megagebouw van Easent, tegenwoordig Roooms.

http://geneetvanutlaeve.webklik.nl/page/-geneet-van-t-laeve-

Home Toegangsprijzen Inschrijfformulier Wie zijn wij Wat is een kofferbakverkoop Reglement kofferbakmarkt Album Gastenboek
geneetvanutlaeve.webklik.nl

Een gemeente met VISIE! Zo kan het natuurlijk ook:
- Een oude montagehal die volgens de wethouder heel veel mogelijkheden biedt, wordt nu aangeboden om nieuwe functies in te vestigen.
- De oproep is aan de markt, die wordt met enthousiasme uitgedaagd.
- de nieuwe functie moet passen in de visie die bij het her te bestemmen bedrijfsterrein past.

... See More
VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is op zoek naar ideeën voor de monumentale Machinefabriek op het oude Scheldeterrein bij de binnenstad. Het enorme pand telt 10.000 vierkante meter en is 20 meter hoog, en staat sinds 2004 leeg. De gemeente wil het gebouw graag behouden, maar heeft zelf geen geld…
omroepzeeland.nl

Ondertussen gebeurt er aan de Bredeweg heeelemaaal niets, nakkes, nada. Of het moet zijn de constante pogingen van duistere figuren om in de hallen te komen of het terrein te gebruiken voor de dump van vanalles en nog wat.
Wat moet er toch gebeuren zodat er hier eindelijk wat positiefs gebeurt?

Vandaag een interview gedaan voor een artikel in de landelijke pers... We houden het nog even onder de pet tot het uit is.

Image may contain: one or more people and outdoor

Het staat er nog maar eens, omdat het zo duidelijk is. Het kan ook heel simpel zijn als alle partijen in een project gunstig ten opzichte van burgerparticipatie zijn.
Spreek van te voren af hoever je mag of wilt gaan.

No automatic alt text available.

Iets om in de gaten te houden, met name door Roermondse bestuurders en raadsleden. Ambtenaren mogen ook meekijken.

BREDA - 22 APRIL STADEXPEDITIE
Pioniers die gewoon beginnen laten zien dat het wel kan. Daar geloven we in. Het doel van Stadsambassade Breda is de realisatie v...an vruchtbare bottom-up initiatieven in Breda. Daarvan zijn er al veel. Een aantal pionierende pareltjes delen graag hun verhaal met andere Stadmakers. Waarom en hoe zijn ze begonnen? Waaraan danken ze hun succes? En welke beproevingen komen ze tegen?

See More
Gewoon beginnen. Omdat het kan.
stedenintransitie.nl

Onofficiëel bericht
Vandaag vernam ik uit niet officiële bron dat de Kofferbakmarkt van Geneet van 't Laeve (https://www.facebook.com/Geneet-van-t-Laeve-1417707378485…/…) nu bij Roooms zal plaatsvinden.
De Kofferbakmarkt vond tot voor een halfjaar toch al weer drie keer plaats op het parkeerterrein van het Yageoterrein.
Roooms is het multifuncitoneel bedrijfsverzamelgebouw in het oude Essentgebouw aan Westhoven (Megagebouw van Jo Coenen).
Mooie alternatieve lokatie. http://roooms.nl

Image may contain: sky, cloud and outdoor
Wij willen ruimte creëren voor nieuwe ontwikkelingen op het voormalig Philips-terrein in Roermond. DEEL en LIKE. Contact: burgerinitiatief@yageo.nl
People
Visitor Posts