Posts
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by CDA
1,259 Views
1,259 Views
CDA

De stembussen zijn gesloten. Wij willen iedereen die is gaan stemmen bedanken. En in het bijzonder de mensen die op het CDA hebben gestemd. 😉

Vandaag zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De stembureaus zijn open tot 21:00. Grijp je kans en stem voor een beter Schiedam!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by CDA Schiedam
76 Views
76 Views
Videos
Na een serieuze bespreking, tijd voor ontspanning...
6
DENK schrijft in hun verkiezingsprogramma 'Wij nemen verantwoordelijkheid om de ouderenzorg te verbeteren en bestrijden van eenzaamheid onder ouderen te optimaliseren.' Tegelijkertijd komen ze niet opdagen bij het ouderendebat! 😂
6
Het is tijd voor een feestje! We hebben onze 500e like gekregen. Bedankt iedereen! Op naar de 1000 🤗
12
2
Photos
Posts

Wij willen een gemeentelijk participatieplan, dat verder gaat dan een visie. In dat plan moet duidelijk naar voren komen op welke terreinen participatie kan plaatsvinden, hoeveel ruimte je de inwoners wilt geven en wat die ruimte inhoudt.

Wij willen meer aandacht en ondersteuning voor pleeggezinnen. Het CDA wil dat pleegouders meer betrokken worden bij de ontwikkeling van (gemeentelijk) beleid.

Wij willen een effectieve aanpak van huisjesmelkers in de stad door het opleggen van een boete tot in het uiterste geval de onteigening van een pand.

Image may contain: one or more people and food
“@CDASchiedam samen met @CDALansingerlnd en @cdapijno op bezoek geweest bij kamerlid @MustafaAmhaouch over regionaal advies #zestienhoven. Geen uitbreiding huidige geluidsruimte!”
twitter.com

Wij hechten aan waarden en traditie, zo ook aan de zondag als de dag die in onze cultuur is uitgegroeid tot een rustmoment van bezinning en ontmoeting.

Gemiddeld gaat maar liefst 40% van de tijd van zorgverleners naar administratieve taken. Dit kan en moet anders!

👉 Zorg dat informatie over de patiënt makkelijk in te zien is

Doordat de administratiesystemen van verschillende zorgverleners nauwelijks of helemaal niet aan elkaar zijn gekoppeld worden dingen vaak onnodig dubbel geregistreerd. Informatie over allergieën en het medische verleden van de patiënt zijn hierdoor lastig in te zien. Door een centraal systeem te maken w...aarin de informatie van de patiënt staat wordt het mogelijk voor zorgverleners om snel de informatie te krijgen die ze nodig hebben. Hierdoor kunnen zorgverlener sneller en doelgerichter te werk kan gaan. De arts in kwestie houd dan bijvoorbeeld de ID kaart van de patiënt boven een scanner waarna de informatie van de patiënt wordt vrijgegeven. Hierdoor kan bijvoorbeeld ambulancepersoneel snel cruciale informatie over de patiënt krijgen.

See More
Image may contain: 1 person, smiling, beard and text

Gemiddeld gaat maar liefst 40% van de tijd van zorgverleners naar administratieve taken. Dit kan en moet anders!

👉 Zorg dat de administratieve lasten van wijkverpleegkundigen verlaagd worden.

Wijkverpleegkundigen zijn een groot deel van hun tijd kwijt aan het opschrijven van hun uren, bij welke patiënten ze zijn geweest en wat voor zorg ze verleend hebben. Een groot deel van deze administratieve last kan worden weggenomen door de verpleegkundigen een gps zender mee te geven ...die registreert bij wie ze zijn en hoe lang ze daar zijn. Daarnaast is het zo dat de zorgvraag van een specifieke patiënt niet drastisch verandert. Hierdoor is het mogelijk om de zorgverlener automatisch na het verlaten van de woning van de patiënt een vragenlijst op de telefoon te sturen. Omdat de gps zender weet over welke patiënt het gaat is deze vragenlijst gepersonaliseerd. Alle zorg die de patiënt gebruikelijk krijgt kan op voorhand al zijn aangevinkt waardoor de zorgverlener alleen nog hoeft te controleren en aan te passen als dit nodig is. De app herkent patronen, mocht het dus zo zijn dat de zorgverlener bepaalde aanpassingen structureel moet maken dan gaat het systeem dit vanzelf als de norm zien waardoor de zorgverlener geen onnodige administratie hoeft te verrichten. Mocht er zorg zijn verleend die niet in het lijstje staat dan kan de zorgverlener dit eenvoudig toevoegen als opmerking. Opmerkingen die vaak worden toegevoegd worden dan automatisch als standaard optie in de vragenlijst toegevoegd.

See More
Image may contain: 1 person, smiling, beard and text
Initiatieven zoals ‘de kip van morgen’, als beter alternatief voor de plofkip in supermarkten, krijgen wettelijke speelruimte. Staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) dient hiertoe een wetsvoorstel in.
telegraaf.nl
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by CDA
34,621 Views
34,621 Views
CDA

¨Iedereen kan vandaag iemands eenzaamheid doorbreken¨, aldus minister Hugo de Jonge.

Meer dan de helft van onze ouderen voelt zich eenzaam. Dit is een enorm pro...bleem dat we samen aan moeten pakken. Bijvoorbeeld door eens aan te bellen bij een huis in de buurt waar de gordijnen altijd dicht zitten.

De minister komt vandaag met een speciaal actieplan om eenzaamheid aan te pakken. Lees hier meer over zijn plan: https://www.ad.nl/…/minister-komt-met-actieplan-tegen-eenz…/

See More

Met behulp van vrijwilligers (maatjes) kunnen nieuwe Nederlanders snel hun plek vinden in de Schiedamse samenleving.

No automatic alt text available.

Omdat mantelzorg erg belastend is willen we het aantal voorzieningen voor respijtzorg uitbreiden. Hierdoor kan de mantelzorger tijdelijk de zorg aan een ander overlaten om op adem te komen.

Image may contain: one or more people and people standing

Wij willen dat de gemeente het goede voorbeeld geeft door het groen ecologisch te onderhouden (geen chemische middelen).