Photos
Posts

Superleuk om te ontwerpen: een #spel om complexe materie inzichtelijk te maken: Het Grote Migratiespel van de Universiteit Leiden / Leiden University

Achter de problematiek van vluchtelingen gaat fors meer schuil dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Als een groep Nigerianen naar Europa probeert te vluchten, met welke problemen en partijen krijgen ze dan allemaal te maken? Dit web van smokkelaars, politici en valstrikken wordt voor jongeren op speelse wijze inzichtelijk door Het Grote Migratiespel van de Universiteit Leiden te spelen. #hetgrotemigratiespel #vwo #voortgezetonderwijs #gespreksstarter #gamification

No automatic alt text available.
Image may contain: 3 people, people smiling
Image may contain: 5 people, people smiling
No automatic alt text available.
diezijnvaardig updated their cover photo.
No automatic alt text available.
Posts

Vers van de pers, wederom zo'n superproject met Marcel Kampman voor de Amsterdam Economic Board. Actueler dan actueel: AMdEX

Met de Amsterdam Data Exchange (AMdEX) lossen we het probleem op dat veel organisaties wel data willen delen, maar niet altijd kunnen. Hoe zorg je ervoor dat je alleen data deelt met partijen die je vertrouwt, hoe zorg je dat zij alleen die data krijgen die je wil delen, hoe ga je om met betalingen hiervoor, hoe gaan we om met disputen? Met de Amsterdam... Data Exchange willen we een neutraal model bieden dat dit mogelijk maakt, waarbij autonomie van de deelnemende partijen vooropstaat. Alleen zij zijn eigenaar van hun data en bepalen wat daarmee gedaan wordt.

AMdEX
AMdEX gaat over alle soorten data. Data die consumenten graag delen. Data die bedrijven willen delen om te innoveren en beter samen te werken. Wetenschappelijke en onderzoeksdata. Open data. Als we vertrouwd data kunnen delen, dan is één democratische markt voor data ook mogelijk. Dus niet de versnippering die we nu nog zien. Alle data is van waarde en ontstaan uit de beste bedoelingen. Maar het blijven lastig vindbare eilandjes, elk met andere afspraken, regels, belemmeringen en mogelijkheden.
AMdEX is veel handiger met data. Een soort van supermarkt. Of nog beter — want we praten over een héle grote — een hypermarket met afdelingen voor elk wat wils. AMdEX maakt mogelijk dat jij met vertrouwen bepaalt welke van je eigen data met anderen kunnen worden gedeeld.
Een data hypermarket. Waar je kunt zoeken. Op ideeën komt voor nieuwe producten. Waar je kunt winkelen, kijken, kiezen, vragen en aanbieden. Waar je voor sommige dingen moet betalen. En voor andere niet. AMdEX brengt samen: vertrouwen, duidelijkheid, overzicht en mogelijkheden.

See More
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.

Mooie ontwikkeling! Ipv plastic, zelfs een eetbare verpakking

Image may contain: food
Meldpunt Verpakkingen

Het Indonesisch bedrijf EvowareWorld heeft een eetbare verpakking ontwikkeld. De verpakking is gemaakt van zeewier. Bruxel is één van de eerste bedrijven die de... verpakking gebruikt om wafels te verpakken.
Voortaan kan je dus je Belgische wafel met verpakking en al opeten. Lees verder + video http://www.baknieuws.nl/…/wafel-eetbare-verpakking-zeewier/…

See More

Ontwerpers zeggen het: Plastic is een grondstof, geen afval. Circulair is de enige juiste manier voor plastic producten. Zonde om zulk kostbaar materiaal te laten rondslingeren, toch?

According to designer Jan Puylaert, recycling plastic will soon be the only choice: "We are running out of raw materials and their extraction is killing the ear...th" (via Dezeen). At #DDW17, we already noticed many designers presenting solutions that extend further than just recycling plastic. Read more about this trend via ddw.nl/en/article/no-waste ♻️

See More
A new generation of sustainably minded designers is pioneering ways of using recycled plastic as a raw material, as concern over pollution increases.
dezeen.com

Nieuwe grondstoffen mijnen! Deze ontwerpers maken van laagwaardig ingezameld zacht plastic —wat normaalgesproken in de afvalverbrander verdwijnt— hoogwaardige producten. Mooi
https://www.bright.nl/…/wake-call-bank-uit-zacht-plastic-af…

Folie en ander zacht plastic wordt ondanks inzamelen verbrand. Dat kan beter, bewijst Eco-oh met de H-bench.
bright.nl

KetenzorgNU wilde haar jaarbericht dit keer lekker overzichtelijk maken en in hapklare brokken aanbieden. Daarmee ontstond de behoefte aan meer verduidelijking van complexe materie en doet dus het pictogram zijn intrede. Meteen een fijne uitbreiding van gemaakt voor de identiteit!

De essentie van KetenzorgNU is het makkelijker maken van een lastig traject en pictogrammen kloppen daar bij. Uiteraard is het jaarbericht responsive, da's gewoon slim.
In samenwerking met wizard ...Marijn Tijhuis van Fatpixel.

See More

Rond de Dag van de Mantelzorg wordt de dubbeldikke editie Mantelzorger van Mezzo mantelzorg uitgegeven. Dit keer rondom het thema 'Mantelzorg doe je samen.' Hulp en zorg vragen én ontvangen schijnt heel lastig te zijn, zowel voor de hulpbehoevende als de mantelzorger. Je leest er hier alles over.

Tekst en redactie @Annemieke Lenssinck Tekstproducties Coverfoto Angeline Swinkels | fotograaf

Image may contain: 1 person, text
Image may contain: 4 people, people smiling
Image may contain: 1 person, smiling, dog
Image may contain: 2 people, people smiling

Voor het #ErfgoedhuisZuidHolland is het altijd feest om iets te ontwerpen. Veel ruimte voor speelsheid en eigen inbreng, ‘als het maar niet saai wordt, want erfgoed is juist ontzettend leuk!’
De Wegwijzer voor Watereducatie is een gezamenlijke editie van de 5 belangrijkste instellingen op het gebied van watereducatie in Zuid-Holland —zoals #WerelderfgoedKinderdijk— en toont spetterende educatieve projecten die te doen en te beleven zijn voor basis- en voortgezet onderwijs. Als we geen natte voeten willen in de toekomst, zullen we er alles over moeten leren!

Opdrachtgever: Erfgoedhuis Zuid-Holland, Evelien Masselink, Concept en ontwerp: Diezijnvaardig, Druk: Libertas Pascal

Na een jaar van voorbereiding is vrijdag De Dag Van De Oversteek!

Image may contain: 1 person, standing, cloud, outdoor and nature
No automatic alt text available.
Image may contain: cloud, shoes, ocean, outdoor and nature
Plastic Soup Surfer added 3 new photos — with Bram Hoogendijk.

vrijdag, vrijdag, VRIJDAG!

Waar ruim een jaar aan is gewerkt gaat nu echt gebeuren!

We gaan de recordpoging doen! Samen met surfboard shaper en surfbuddy Bram ...Hoogendijk op de door hem gebouwde hydrofoil 'bottle-boards'. Twee volgboten mee voor de veiligheid.

See More

De voorbereidingen voor #Mezzo Mantelzorger #4 zijn alweer in volle gang, tijd om #2 en #3 nog even te delen

Tekst en redactie Annemieke Lenssinck Coverfoto Angeline Swinkels | fotograaf

Vanaf dag 1 steunt #Diezijnvaardig de #Plasticsoupsurfer. Nu jij nog, en je hebt nog 5 dagen! Help je mee?

No automatic alt text available.
Plastic Soup Surfer

We gaan geschiedenis schrijven!
124 funders gingen je voor. En jij hebt nog 5 dagen om deel te worden van de missie!

Kijk op http://tinyurl.com/jju7gxo

...

Plastic free Seas!

See More

Ascom Benelux wilde graag haar personeelsmagazine nieuw leven inblazen. Aanleiding daarvoor waren een aantal ontwikkelingen waarvan verbinding leggen tussen de verschillende culturen er een is. Daarnaast is informeren belangrijker dan ooit.

De nieuwe scandinavische huisstijl liet voldoende ruimte voor een fris ontwerp: we maakten een rijk gevuld magazine, typografisch verzorgd met glossy elementen.

Redactieformule en tekst: Annemarieke Noordhoff van JCM Context, Concept: Annemarieke Noordhoff en Diezijnvaardig, Ontwerp: Diezijnvaardig, Coverfoto: NFP Utrecht, Druk: LibertasPascal

Als eerste de Noordzee over op een kitefoil! Check dit

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
1,990 Views
Plastic Soup Surfer

Zo dus! - maar dan helemaal naar de overkant.... en op een board in de vorm van een PET fles. Message on a Bottle - Noordzee record oversteek in augustus.

Volge...nde week een demonstratie van de Plastic Soup Surfer bij Round Texel / rondje Texel wedstrijden. Kom kijken...

Deze schitterende beelden bij Zandvoortse avondzon door Sander van Weert tijdens de Ozone Kites demo dag van vorige week dinsdag. Hydrofoil: WoodyCookie kitesurfboards

See More

Het gevoel en de geur van een mooi gedrukt boek in je handen, de balans tussen het ontwerp en het materiaal, de liefde voor het medium... dat weegt toch ook niet op tegen een pdf? Je mist de essentie, namelijk de ervaring. De beleving!

Digitaal is prima, maar het werkt anders, de ervaring is totaal anders, het is een ander medium wat op een andere manier ingezet dient te worden. Ga ik nu weer even een vers boek bij mijn werk zetten

For years, book-lovers have been lamenting the inevitable demise of the printed book in the face of competition from a digital behemoth. But reports of the death of the traditional book have been greatly exaggerated, according to the definitive annual survey of the industry. The Publishers Associati...
telegraph.co.uk

De rijkheid van de identiteit van Stad&Esch is zichtbaar én voelbaar. De optelsom van iedere leerling, medewerker en betrokkenen zorgt voor de basis, en dat is onderdeel van de visie. De school moet een omgeving zijn waar leren en ontdekken als vanzelf gaat, dus dat houdt in dat ieder detail belangrijk is. Plus, als je 'Creativiteit als sleutel tot succes' en 'Ruimte voor lef' als pijlers van je visie hebt, dan moet je dat ook bewijzen.

Statisch past niet bij 3.0 leerlingen ...- en dus ook niet bij de school. Iedere vraag wordt op dezelfde manier benaderd: hoe kunnen we voor welke doelgroep zo goed mogelijk vertellen wat we willen vertellen, en welke vorm past daarbij? Daarom is iedere uiting duidelijk familie, maar toch weer anders. Trots op!

Concept/creative direction: Marcel Kampman. Ontwerp: Martine Eyzenga, Marcel Kampman. Illustraties: Stang, Zeeton. Fotografie: Maurice Mikkers, medewerkers en leerlingen van de school. Copy: Theo van der Vlugt. Opdrachtgever: Peter de Visser en Marian Zeelenberg. Productie: zwaan printmedia, Booxs
Productfotografie: Michiel Spijkers

See More
diezijnvaardig added a new photo to the album: KetenzorgNU.

Op de valreep nog twee websites live! Wat begon als een vraag naar een nieuwe website, liep een beetje uit de hand en werd een compleet identiteitstraject: KetenzorgNU, de netwerkorganisatie van eerstelijns hulpverleners en huisartsen in Noordwest-Utrecht.

Ketenzorg gaat over ziek zijn, en dat is negatief. Hoe kantelen we dat naar positief? Door het traject wat je als patiënt ingaat, zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door te gidsen en te helpen, en door zo goed mogelijk s...amen te werken. Door het onvoorspelbare voorspelbaar te maken. Als een knikker in een knikkerbaan.

Concept: Marcel Kampman Ontwerp: Martine Eyzenga Webbouw Marijn Tijhuis Fotografie Maurice Mikkers

www.ketenzorgnu.nl
www.cooperatiezorgnu.nl

See More
Image may contain: 1 person