Photos
Posts

[POHVALA in ZAHVALA] Gospod, hvala za p. Vilija in za ta predbožični spletni misijon. Danes smo zapustili varno (anonimno) območje spleta in se srečali pri sv. maši. Z zaupanjem smo prišli. Po Tvojem navdihu nas p. Viljem opogumlja, da se ne bojimo. Veš, kako? Da nam kaže Tebe. Z nežnostjo, pa tudi na zabaven način. Zahvaljujemo se Ti zanj in za tale misijon. Blagoslovi njegovo delo in nas vse. Amen.

Image may contain: 1 person
Viljem Lovše published an article on WordPress.

Video nagovor: GRADIVO: Spletni misijon_Ne bojte se_4 Celotna vsebina iz MAILCHIMP e-pošte

https://jn159.wordpress.com/…/4-teden-glej-spocela-bos-in-…/

Posts

Hvaležna sem Bogu za našega župnika, ki je z veseljem prevzel vodenje ADVŽ. (adventne duhovne vaje v vsakdanjem življenju).
Naša skupinica se letos zbira enkrat na teden pri redni večerni maši. Šteje od 15-20 udeležencev.
Po maši se udeleženci zadržimo še v kapeli. Sledi župnikov nagovor ob nedeljskem evangeliju in potem se razdelimo v male skupine ter si med seboj podelimo sadove molitve preteklega tedna. To je za večino najtežji del, saj niso navajeni govoriti.

Meni so v ...veliko vzpodbudo tudi nagovori na spletu. Večina naših udeležencev pa nima dostopa do interneta tako, da jim jaz vsako sredo razdelim printe.
Mi smo si edini, da je fino, da je dan samo en odlomek in sicer evangelij prihajajoče nedelje. Tako ga v enem tednu res poglobiš, pustiš, da te Bog po njem bolj osebno nagovori, se bolj konkretno srečaš s strahovi, ki kar butajo na plano, ko se obračam k Besedi.
Hvala za ves trud in odprtost Njemu. Za govorjene in pisane besede vzpodbude. Bog res dela čudeže in hvaležna sem za vsakega človeka, ki pride in se odloči, da bo tisto stotinko časa v dnevu podaril Njemu. (odmev udeleženke ADVŽ in spletnega misijona)

See More

Vožnja z avtom zjutraj v službo mi je bila vedno prijetna, saj se bil On večino časa v moji družbi, sedaj pa pogovor z Njim in molitev teče kot bi mi nekdo namazal jezik.....Pa nekaj utrinkov Najinega pogovora: "Moj Gospod, jutro je in čas je za najin pogovor, tudi danes bodi moja Luč in moje veselje, rada bi, da me vodiš, spodbujaš, opominjaš, usmerjaš, grajaš...., da si z menoj vedno in povsod...Pa mi odgovarja tako, da čutim mirnost, toplino, da se smejim, da začnem peti.......Pa mu rečem:" Daj mi to moč, da boš Ti po meni v mojem razredu Luč, ki bo "zasvetila na moje otroke", da jim bova skupaj znala pričarati Božjo ljubezen, ki je tako nebeško čista, čutna....dragocena..."

Hrepenim po Njem, trudim se zase, za mojo družino, za "moje otroke" v službi, trudim se za lepe in strpne odnose z vsemi, ki mi prihajajo na pot. Pa prepoznam, da je z menoj. Kako? Ko mi Jaka cel dopoldan "hodi po živcih", jaz pa ga pogledam, se mu nasmejim, se mirno z njim pogovorim; ko Jan pride k moji mizi in mi reče- učiteljica, rad te imam; ko me zanese po spolzki cesti in On poskrbi, da mi nasproti ni prišel nobeden avto......Ko se mi ura čisto pokvari, in moj Marko vidi, da sem težko brez nje in mi podari drugo....ko slišim, da reče hčerki, lenariš, ne pomagaš mamci, ona se pa tako trudi za vse nas.....

Čutim Ga, da je z menoj.....

Prijetne se tudi vse zahvale Njemu in vsem, ki so z menoj.....

Vsak večer pa z veseljem čakam, da sva skupaj, da skupaj bereva evangelijski odlomek, da se v meditaciji čisto sprostim....in zato mirno zaspim.....

Hvala, p. Vili, da Ga lahko spoznavam na drugačen način, da imam rada Življenje, da sem vesela, da živim.

In....jaz sem glas vpijočega v puščavi.......jaz nisem vreden, da bi mu odvezal jermen na sandali......- Besede, ki me spremljajo že cel teden...... (odmev udeleženke v tretjem tednu spletnega misijona)

See More

Berem odlomek iz Janezovega evangelija, ko duhovniki in leviti sprašujejo Janeza (okolica mene) Kdo si ti? Ali se ne da dopovedati, da sem jaz ______, tvoja sodelavka, tvoja žena, tvoja mama, tvoja učiteljica. Zakaj me hočete primerjati z nekom? Jaz sem ena in edinstvena. Prosim te, sprejmi me tako kot sem, ali pa me pusti. Samo Bog mi pusti vso svobodo. On mi ne kaže pot, odpira mi poti, jaz pa izbiram. Počasi nama gre, ampak gre. Zbogom naj bo blagoslovljen teden, lp (odmev udeleženke misijona)

Ne bojimo se iti naprej, v 3. teden priprave na božič.

Viljem Lovše published an article on WordPress.

GRADIVO: Spletni misijon_Ne bojte se_3 Celotna vsebina iz MAILCHIMP e-pošte MEDITATIVNA GLASBA S PSALMI

https://jn159.wordpress.com/…/3-teden-sredi-med-vami-stoji…/

GRADIVO: Spletni misijon_Ne bojte se_3 Celotna vsebina iz MAILCHIMP e-pošte MEDITATIVNA GLASBA S PSALMI
WordPress

Odmev na pretekli teden? ...kako zanimivo; meni se kar naprej pojavlja v mislih stavek:"Ne bojte se!"... ko takole razmišljam se mi zdi, da mi je dan ta nagovor ob pravem času, ob pravem trenutku tudi zato, da "spustim" skoraj odrasle otroke in molim zanje ter zaupam in jih prepustim Njemu in Njegovi volji...

"Ne boj se, ...! Prepusti! Spusti..." Kako je to lažje reči, kot delati..."
Hvala za te spodbude, usmeritve in ves trud! (Odmev udeleženke po 1. tednu spletnega misijona)

Rada bi povedala, da ste mi danes odgovorili na tri vprašanja, ki so me mučila kar nekaj let, in se vam obenem tudi zahvalila.

Rekli ste, da ne rabimo najprej razumeti, da bi lahko sprejeli ampak moramo najprej sprejeti, da bi razumeli. Pot do vere sem našla šele pred nekaj leti in vedno sem imela občutek, da moram razumeti. Odgovore in razlage sem iskala na spletu, v knjižnici, se trudila najti nekoga, ki bi mi vse to razložil… Nisem si upala k maši, ker nisem razumela, ker ...nisem poznala vseh molitev in sem prelagala na takrat, ko bom vse razumela, ko se bom naučila vseh obredov. Danes ste mi v enem stavku povedali vse kar moram vedeti.

Govorili ste tudi o načinu molitve. To je še ena izmed stvari, ki jih nisem razumela - kaj in kako moliti. Ponavadi se Bogu zahvalim in molim v postelji oz. se z njim bolj pogovarjam. Do zdaj sem bila prepričana, da to ni molitev in da nisem dovolj spoštljiva, ker ne klečim. Danes ste me potolažili, ko ste povedali, da je več načinov molitve in da ni nič narobe, če pri tem ležiš v postelji.

Povedali ste tudi, da med sabo ne tekmujemo. Ker sem šele pred kratkim začela zahajati v cerkev, me je vedno skrbelo kaj si bodo mislili drugi, da sem se kar naenkrat pojavila v cerkvi, kaj si bodo mislili, ko ne bom znala sodelovati pri obredu. Do zdaj sem se primerjala z drugimi in seveda vedno pogorela. Danes ste mi odvzeli veliko breme.

Še enkrat iskrena hvala.

(Zahvala udeleženke Predbožičnega misijona)

See More

Drage in vrli udeleženci Predbožičnega spletnega misijona povabljeni!

DEC17
Sun 2:00 PM UTC+01Marijina kapela v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani
5 people interested
Drage in vrli udeleženci Predbožičnega spletnega misijona!
Veseli me, da se v molitvi združujemo z vseh koncev Slovenije in nas je že več kot 600 prijavljenih poleg številnih, ki so na druge načine priključeni. Prišlo je nekaj pobud, da bi vsaj enkrat imeli skupno sveto mašo in podelitev najbolj dragocenih molitvenih spoznanj po skupinah.

Drage in vrli moji, iskrena hvala za res lepe odzive in vaše izkušnje. Vedno ko se odločiš, da se boš bolj zavestno vadil v odnosu z Bogom, se odpori in ovire kar naenkrat povečajo. Hudi namreč hoče, da bi ostal kjer si in bi šlo še na slabše. Zato se ne ustrašite odporov, motenj in strahov, ki se različno pojavljajo pri vsakem izmed nas.
Ne bojte se, če ne razumete besedila razlage, ki vam jo posredujem. Ko sem prišel iz strojništva na teologijo na začetku nisem nič razumel.... Ko imaš rad in si naklonjen se razumevanje počasi odpira.
Najvažnejše je, da odlomek vzamete kot osebno besedo Jezusa Kristusa, ki je v svoji besedi navzoč. Prosimo Duha, da nam da osebno naklonjenost do Njega, da ga bomo imeli radi in ga sprejeli kot najbližjega in najboljšega prijatelja. Važno je Njegovo besedo čim večkrat ponoviti. Morda potem lahko o njej razmišljam, še boljše pa je, če se o tem kar razumem in ne pogovarjam z Jezusom in ga sprašujem. Tako vas vabim da poskusite. Pa ne pozabimo, da je edini molilec, ki zares moli v nas in nas povezuje z Bogom vsak hip, Sveti Duh. Mi molimo zato, da se naučimo pridružiti njegovi molitvi, da nas prevzame in osvobodi malega jaza, ki nenehno hoče pozornost zase in biti središče. Hvala za vaše sodelovanje in navdušenje. Na začetku molitve se vedno spomnimo vseh, ki skupaj hodimo v adventu, da bi se Božična skrivnost ljubezni uresničila tudi v nas in vseh, ki jih Bog daje na pot življenja.

See More

JEZUSOVA MOLITEV V IZKUŠNJI KOPTSKEGA MENIHA

Suvremeni pustinjski otac, brat Lazarus Al-Anthony kopski je monah koji živi u špilji sv. Antuna Pustinjaka.
youtube.com

Spoštovani pater Vili,

sporočam nekaj odmevov na Spletni misijon – Adventne duhovne vaje v vsakdanjem življenju »Ne bojte se« /Lk 12,7/

Vam, pater Vili in sodelavcem iskrena hvala za tako bogato duhovno vsebino, lepo in pregledno oblikovano, za video nagovor. Ta spletna ponudba je zelo dobrodošla novost, čestitam!

...

Ob molitvenem premišljevanju predlagane Božje besede in druge vsebine, se mi v duhovni dnevnik zapisujejo dotiki, odmevi. Veliko jih je. Nekaj jih bom navedla:

To je prava duhovna šola, v kateri se prečiščuje moj pogled na Jezusovo Obličje in mojo notranjost. Vodi me k večji iskrenosti do sebe – prepoznavanju strahov, jeze, nervoze, žalosti in drugih demonov, ki me na zelo »prefinjen« način vežejo nase in jemljejo življenjsko moč. Spoznavam, da so še vedno močni. A prav s tem, da jih prepoznavam in prav poimenujem, ter vabim Jezusa, da vstopa na njihovo mesto, zgubljajo moč. Lahko rečem, da je sedaj v meni več veselja in življenjske moči. Bogu hvala!

Molitev Jaz v Tebi, Ti v meni me globoko nagovarja. Hvala za ponujene molitvene načine, odstirajo novo duhovno bogastvo, so v pomoč in spodbuda molitvenem življenju. Eksamen ob spremljajočih slikah in glasbi mi je v pomoč, z željo, da bi ga bolj redno vključila v svoje življenje. Odnos do Božje besede (da jo poljubim, se ji spoštljivo priklonim) me uvaja tudi v bolj spoštljiv odnos z drugim človekom.

Rodoviten adventni čas in vse dobro želim,

Anica

See More

Hvala za te duhovne vaje! Začela sem z nekoliko zamude prejšnji teden, ker sem prepozno ugotovila, da je treba začeti že kar 1 teden pred začetkom adventa. Mi je pa način zelo všeč. Pred leti sem že redno obiskovala DV v tišini, tako da glede tega nisem čisto nova. Zaenkrat mi vztrajanje v molitvi vsak dan še ni delalo preveč težav, tudi hrepenenje po Bogu se je v meni povečalo, prav tako okus po Njem. Zelo mi je bilo v pomoč razmišljanje o osvoboditvi naših strahov , o tem, da je BOG močnejši od mene in lahko dela v meni, ko jaz ne morem.
Še 1x hvala za vaš trud in naj vas Bog blagoslavlja pri vašem delu in poslanstvu. (odmev udeleženke spletnega misijona)