Reviews
5.0
19 Reviews
Tell people what you think
Anny Husebø
· January 4, 2018
«Han har blitt ein aen hest» e kjekt å hørra fra instruktøren sin itte du har vert å behandla Krummi � Tusen hjertelig takk! Tror nok gamlingen satte pris på litt service ♥
Tine Gyring
· July 23, 2017
Super flotte og langtidsvirkende resultater. Eg sier og Tipp Topp Tommel Opp :-)
Ingvild Kristine Røst
· July 6, 2017
Dyktig og grundig, og oppriktig engasjert i kundene sine. Anbefales!
Elna Beate Syversen Hagh
· January 15, 2017
Tina gjør underverker, e dyktig og veldig dyktig med hest � Lucky og jeg trenger deg i livet vårres �
Frank Wåland
· January 12, 2017
Tipp topp, tommel opp. Kjempe resultater på mine hester. Tina er for beskjeden i troa på egen fortreffelighet. ;-) Anbefales.
Tonje Djøseland
· April 20, 2016
Fantastisk flink og utrolig rolig, selv med en meget utålmodig hest!
Posts

Ring 95994350 for timebestilling på hverdager fra kl. 08.00 til kl.18.00.
Priser finner du på www.tina-dyrekiropraktor.no.
Det tilbys ikke faktura, kun betaling med kort eller kontanter.
Timer avbestilt mindre enn 24 timer i forveien og timer der kunden uteblir vil belastes kunden.

Husk å gi meg beskjed ved timebestilling hvis det er syke hester på stallen din 😊 Det er viktig å opplyse om på forhånd slik at jeg kan beregne tid til å desinfisere klær og utstyr for å unngå smittespredning. Det hender at noen desverre unnlater å opplyse om febersyke hester i frykt for å bli pålagt karantene eller rykter om sykdom, men jeg har selvfølgelig taushetsplikt 😷

No automatic alt text available.
Photos
Videos
Endelig dager med sol og minusgrader!
41
3
Ponniene og jeg deltok på kjørestevne på Forus i helgen. Første gang vi har startet maratonklasse! Det ble en hard helg for ponniene som ikke har fått så mye trening i sommer etter at Casper og jeg hadde en liten kjøreulykke. Derfor var det ekstra stort for oss å fullføre stevne med posiive og snille ponnier som gjorde sitt beste fra start til slutt <3 Jeg er så stolt av de og jeg tror de var ganske stolte av seg selv også :) Med 0 baller ned og 3. plass i presisjon og en 1.plass i dressur så gjorde det ikke noe at vi kom tre min for sent i mål i maraton ;) Musikk: Walking on Sunshine av Katrina & The Waves
63
7
Jeg snakker ofte om kjeven og spesielt den store kjevemuskelen, masseter. Mange blir overrasket når jeg sier at den er omtrent 5 cm tykk på sitt største. I helgen var jeg så heldig at jeg fikk bli med på å dissekere en hest, da var masseteren et høydepunkt. Har laget en video til dere som demonstrerer hvordan muskelen ser ut. Ligger et bilde i kommentarfeltet som kanskje gjør det litt lettere å orientere seg. Ved tannproblemer og stress så er denne muskelen utsatt for både spenninger og muskelsvinn. Derfor er det viktig å sørge for at den får den oppmerksomheten den fortjener ved behandling av kjeve- og tannproblematikk. Beklager til de som synes det er ubehagelige bilder.
36
8
Posts

EGERSUND! Jeg kjører sørover til Egersundsområdet på onsdag denne uken. Har tid til å behandle et par hester til på veien 🦄 hyl ut om du ønsker time 😊

Image may contain: text

Vær tidlig ute med de små

Image may contain: one or more people
Image may contain: one or more people
Ellen Frisenfeldt Schmedling added 2 new photos.

Harlequin hadde en tøff fødsel og overlevde med nød og neppe. En slik tøff start kan gi en del problemer i kroppen i etterkant. Han hadde mye spenninger i nakke... og bekken da jeg fikk ham, og ved undersøkelse i munnen i august (1 år gammel) var det forinnpakninger mellom hver eneste tann. Jeg har renset opp mellom tennene 4 ganger med en mnd mellomrom og samtidig behandlet en del i kroppen - ikke minst kjevemuskulatur og nakke.
Forinnpakninger er svært smertefulle og fører som regel til at hesten endrer tyggemønster og får enda mer spenninger i kjevemuskulaturen, noe som gjør problemet med forinnpakningene større. Min erfaring er at man får enormt mye bedre respons på behandlingen om man kombinerer tannbehandlingen med behandling av muskulaturen.
Ved siste sjekk på lørdag var det ikke spor av forinnpakninger igjen. Om man kommer inn tidlig ved forinnpakninger, er prognosen god. Kommer man inn senere, vil det ofte kreve svært mye mer oppfølging - av og til resten av livet.
Det er svært uvanlig at en 1-åring har så mye forinnpakninger som Harlequin hadde, og jeg mistenker sterkt at det hadde med den tøffe fødselen og påfølgende spenninger i nakken å gjøre.
En annen positiv effekt av behandlingen er at han ikke lenger er uvillig til å bli tatt på ørene, hovveksten er bedre og det er jevnere slitasje på høvene (siden han står mer balansert - nakkeproblemer har en lei tendens til å gi problemer andre steder i kroppen).
When I first checked Harlequin`s teeth in august (when he was 1 year old), he had foodimpactions between all his teeth. He had a very traumatic birth were he almost died, and had ha lot of tension in his neck and pelvic when I got him. I startet cleaning up between the teeth once a month and also treated his tenion in the neck and tmj. When I checked him on saturday, he was fine.
Tension in the neck and body will often lead to tension in the tmj, and sometimes that can cause problems in the mouth. I do believe Harlequin`s problems is mainly due to his problems in the neck.
When the neck was better, the mouth got better, his hoofs got a lot better and the wearing of his hoofs became much more symmetric due to his placement of his whole body.

See More

Viktig å huske på at en liten bit ost eller salami utgjør ganske mange kalorier for en hund eller en katt. Overvekt hos kjæledyr kan føre til mange helseproblemer i tillegg til en økt belastning på muskel og skjelett.

Image may contain: text and food
Image may contain: text and food
Hill’s Pet Nutrition added 2 new photos.

IKKE GI DIN HUND ELER KATT “MENNESKEMAT”
Julen er over, en tid der vi gjerne har tatt til oss litt mer enn strengt nødvendig. Og kanskje har også katten eller h...unden fått litt for mye rester av julematen? Eller kanskje har de ikke det. Men uansett er det viktig å sette fokus på vekt: En sunn katt eller hund har en vekt som passer til størrelse og rase. Her kan du se hva litt godbiter for hunden eller katten tilsvarer for oss mennesker - det er ganske overraskende!

See More
Don't give your dog or cat "Menneskemat" Christmas is over, a time where we would like to have taken to us a little more than strictly necessary. And maybe also has the cat or the dog had a little too much remnants of julematen? Or maybe they don't. But anyway it's important to put focus on weight: a healthy cat or dog has a weight that fits the size and race. Here you can see what a little treats for the dog or the cat equivalent to us humans - it's pretty surprising!
Translated

Denne uken nytes en julegave i ☀️ Tilbake med fulle batterier neste uke 😊

This week nytes a Christmas present in ☀️ back with full batteries next week 😊
Translated
Image may contain: pool and outdoor

Er røntgen et godt nok diagnostisk verktøy for kissing spines, eller er andelen "falsk positiv" for høy? I Tyskland mener de at røntgen av rygg ved handelsundersøkelse kan føre til at friske hester blir feildiagnostisert på grunn av dårlig røntgenteknikk.

Is x-Ray a good enough diagnostic tool for kissing spines, or is the share "false positive" too high? In Germany, they mean x-Ray of back at the handelsundersøkelse can result in fresh horses being misdiagnosed because of bad røntgenteknikk.
Translated
Det tyske veterinærforbund udsender en ny guide til dyrlægerne, som har til formål at øge væsentligheden af den kliniske undersøgelse frem for røntgenbilleder.
everhorse.dk

Til ettertanke 😊

For thought 😊
Translated
No automatic alt text available.
Inger Liv Midgaard Orø

Advarsel: sinnsykt langt innlegg.

Jeg starter nyåret med vel mitt mest alvorlige innlegg på aldri så lenge. Kanskje det mest alvorlige innlegget jeg har laget, ...men det er min egen lille respons sett fra sidelinjen i fra en som har plantet begge beina i den arbeidsgrenen: nemlig hovslager.

Årsaken til at jeg skriver dette er på grunnlag av et helt ordinært spørsmål som dukker opp kanskje 1 til 2 ganger i året på diverse facebook-forum som omhandler hest: Hvor mye betaler du for å sko din hest?
Kommentarene angående priser er veldig sprikende, noe som er helt forståelig for det avhenger av hva slags inntekt som er normalt i området, kjøreavstander, bokostnader, antall hovslagere og tettheten av hest.

Og selvfølgelig mengden svart arbeid. Det er ganske tydelig at mange av prisene viser at her er det en del snusk på gang.
Midt oppi dette har jeg en hovtrimmer/hovslagervenninne som tør å dytte sleiva nedi disse innleggene og røre litt godt rundt denne tematikken. Det blir som å velte hele krydderhylla nedi det du koker kraft på. Jeg er for øvrig veldig glad i deg Tina!

Jeg forstår henne godt, for det er tøft å prøve å drive lovlig og samtidig se priser som ikke det kan la seg gjøre å livnære seg på, eller se at andre hovslagere føler de må holde prisen lav og jobber seg halvt fordervet for å få hjulene til å gå rundt.

Det ble mange kommentarer rundt dette, noen enkelte forstår at en bør ha seg betalt, men når en kommer med et spesifikt tall på en ønsket hovslagerinntekt på 500 000,- så triller det inn kommentarer om at det er en drømmeinntekt, etc etc etc.

Jeg skulle gjerne kommentert slike innlegg men jeg har ikke tid til å pleie eventuelle kommentarer som kommer i etterkant, så jeg lager heller mitt eget innlegg.

Av en eller annen grunn så blir en viss yrkesgruppe stadig vekk sammenligningsgrunnlaget for hva en hovslager skal/bør/må tjene. Jeg vet ikke helt hvorfor akkurat den yrkesgruppen blir nevnt, men det er nok fordi det er hovedvekt av kvinner i den gruppen, og det er hovedsakelig damer som driver med hest som sport og livsstil - så jeg regner med det er grunnen.

Jeg tok for ordens skyld og sjekket denne lønnen som ligger på 427 000,- som minste grunnlønn.
Jeg kan bare drømme om en slik inntekt foreløpig, men når og hvis den kommer så vil den dekke opp for litt av manglende inntekt for mange intensive år innen yrket.

Satt i perspektiv - om hver og en i denne yrkesgruppen i Norge var nødt til å lage sin egen bedrift ville nok den gjennomsnittlige lønnen sannsynligvis vært mye høyere.

Det er ikke fordi denne yrkesgruppen representerer noe spesielt, men fordi en som selvstendig må beregne å sette av penger til:
- egen pensjon
- sykeforsikring *
- yrkesskadeforsikring
- ansvarsforsikring
- kurs og videreopplæring
- utstyr, arbeidsklær og vedlikehold av verktøy
- regnskapsførerbli syk/skadet eller egenandel til forsikring
- tapt kapital
- reservekapital skulle du ha ev krediteringer/kundefordringer

Det ble mange bolker, men det har seg slik at disse punktene ligger faktisk skjult bak en lønnslipp man får ved hver utbetaling i måneden. Den er dekket av en arbeidsgiver som ordner dette for deg - det er de "usynlige utgiftene" en arbeidsgiver har det øyeblikket en ansetter noen.
Og en får som arbeidstaker en gitt sum tikkende inn på sin lønnskonto en gitt dag i måneden.
Det er en sikkerhet en selvstendig næringsdrivende ikke har, og det er spesielt vanskelig de første årene en begynner. En vet bare ikke hva en tjener.

Angående punktet reservekapital til skade/sykdom:
Nå som du driver for deg selv så får du ikke automatisk sykepenger fra dag 1. De starter først etter dag 16 med mindre du har tegnet en sykeforsikring - om du har råd til å tegne den.
...Så skal du virkelig ta deg fri på grunn av sykdom så holder det kanskje ikke med litt influensa, lungebetennelse, brudd, etc (been there, done that) - spesielt når du er i startfasen - da har du simpelthen ikke råd til å ta deg fri hvis dagen er fullbooket og det er den dagen i uken du vil se pluss i boka.
Du får heller ikke full sykepengeutbetaling, men rundt 75% av gjennomsnittet av din inntekt for de siste 3 årene. Om du vil ha full utbetaling fra dagen du blir syk så vil en slik forsikring koste 42 000,- i året om din inntekt er 420 000,- **

De som driver for seg selv vil nok kjenne seg igjen - og hver arbeidsgren har sine utfordringer og utgifter. Det økonomiske er bare en del av det.
Vi har også den tiden vi setter av til regnskap, journaler, prepping før dagens arbeidsøkt, planlegging av arbeidsuken - og hjelp fra familie/kjærester/samboer/ektefeller til å kunne jobbe de ekstra timene som er nødvendig for å få hjulene til å gå rundt.

Jeg kjenner mange som jobber for seg selv i yrker som en regner som lukrative. En “regner bare med” at de lever godt siden de fakturerte så og så mye for 1 times besøk. Sannheten er at mange sliter med depresjoner, følelsen av å ikke kunne prate med noen om det økonomiske av frykt for hvordan det vil se ut utad, og ikke vite hvordan neste måned blir.
Jeg har hatt venner med egen bedrift som er så utslitt at de sovner i sofaen mens de er på besøk hos oss.

Om jeg hadde tatt alle mine arbeidstimer gjennom året og fikk kastebyttet det med timer som butikkmedarbeider, så ville min inntekt vært 625 000,-. Og det er uten overtidsbetaling.. (ingen sleivspark til butikkmedarbeidere overhodet! De fortjener lønnen sin )
Så hvorfor ikke heller være en vanlig ansatt?
Vel, jeg har en jobb som er min, som jeg har laget og dyrket fra første dag - jeg er stolt av den og den fungerer tålig godt i forhold til de fysiske utfordringene jeg har i hverdagen.

....men jeg har også en jobb med et relativt stort faremoment; Jeg skal i år starte dagen i dag med en enkelt ting. Det er noe så trivielt som å bare sette på en tapt sko for en kundehest.
No big deal egentlig.
Det er gjort ganske fort.

Men jeg vet også at dette kan være den siste hesten i min karriere.
Ting kan gå til helvete på null komma svisj. Et røkk med foten. En oppdatering av facebook mens en egentlig skal holde hesten. En bøtte som smeller i bakken. Hester løse på utsiden som tordner forbi. En forsinket nyttårsrakett sendt opp av nabogutten. You name it.

Jeg kan i 99% av tilfellene sanse at noe kommer til å skje et halvt sekund før det går galt - selv med nesa pekt nedover og rumpa i været med null mulighet til å ha noen forutsetninger whatsoever for å vite hva som skjer rundt meg. At det går så bra som det gjør er ikke nødvendigvis flaks, det ligger årelang erfaring bak det. Og et godt antall skader.
Min sjette sans er å vite hvor jeg skal stå sånn cirka for å unngå et spark fra en uenig hest.

Men enkelte ganger eksploderer vulkanen før tiden og uten forvarsel.

Livet som hovtrimmer - og nå hovslager - er spennende, det er givende, kreativt, variert, tungt, mangefasettert og berører hele følsesspekteret. Jeg har funnet mine fortrinn og styrker og jobber videre med mine svakheter. Jeg møter FANTASTISKE folk hver dag, og akkurat nå som jeg ser 2018 så føler jeg at nå har jeg en bedrift. En ordentlig bedrift som ser ut til å ha potensiale til å gå rundt.
Med bra kunder som jeg virkelig trives med ordentlig med, som stoler på meg, som tør og vil gi tilbakemeldinger.
Det er som å åpne en østers og vite at du finner en perle hver dag.

Mitt største ønske for 2018 er å kunne ha mer dialog om hvordan yrket hovslager kan bli en mer beskyttet tittel og få det mer under ordnede former med bedre utdannelse innen Norge/Norden.
Om en hadde gjort det samme som en gjorde innen taksidermi med krav om autorisasjon for å drive ervervsmessig, så ville vi nok sett en endring i lønnsnivå og forhåpentligvis en større rekruttering i yrket.
Ved å gi en automatisk godkjenning og autorisering av alle som kan vise til inntekt som hovslager så ville det vært en start. Mulig det er vanskelig i og med de store distansene vi har, men det burde ikke være helt utenkelig.

Til alle mine kunder og venner - takk for et flott år 2017. Vi sees nå i 2018!
Til alle som driver for seg selv - rock on!

*
https://www.nav.no/…/Sykepenger+til+selvstendig+naringsdriv…
**
https://firmanytt.no/regne-ut-sykepenger-for-enkeltpersonf…/

See More

Ønsker alle et godt nytt år! Håper 2018 bringer mye glede og fine stunder Jeg ser tilbake på et herlig år, med mange koselige kunder og med mye latter sammen med de to trolla på bildet 😂 Man skal aldri undervurdere en shettis! Det er tross alt mer spennende å sprette rundt på tunet enn på ridebanen 😉

Wishing everyone a happy new year! Hope 2018 brings a lot of joy and nice moments ❤ I look back at a wonderful year, with many cozy customers and with a lot of laughter together with the two trolls on the picture 😂 one should never underestimate a shettis! It's after all more exciting to bounce around in the yard than on the show grounds 😉
Translated
Image may contain: horse and outdoor

Vi går mot slutten av 2017, men det er fortsatt litt tid igjen av året til å behandle dyr. Jeg er tilgjengelig 19.-22. og 29.-30. des. med ledige timer for både hest og hund Ta kontakt på 95994350 for timebestilling.

We go towards the end of 2017, but there's still some time left of the year to treat animals. I'm available 19.- 22. And 29.- 30. Nov. With Vacant hours for both horse and dog :) get in touch at 95994350 for timebestilling.
Translated
Image may contain: 1 person, smiling, horse, outdoor and text

Tøffe Lego har vært inne for en behandling i dag Han jobber som søkshund i Detecta som blant annet gjør søk etter veggedyr! Når man har en så spennende jobb så er det ekstra viktig at kroppen fungerer optimalt 😉

Tough Lego has been inside for a treatment today ❤ He's working like dog sniffing in detecta who among other things do search for bedbugs! When you have such an exciting job then it's extra important that the body works optimal 😉
Translated
Image may contain: dog

Veldig interessant TED-talk om mentale lidelser hos dyr. Dyr kan også være deprimerte, ha tvangstanker og angst. Det finnes måter å behandle det på, men først må vi anerkjenne at det eksisterer.

https://www.ted.com/…/laurel_braitman_depressed_do…/up-next…

Behind those funny animal videos, sometimes, are oddly human-like problems. Laurel Braitman studies non-human animals who exhibit signs of mental health issues -- from compulsive bears to self-destructive rats to monkeys with unlikely friends. Braitman asks what we as humans can learn from watching�...
ted.com

Så var det tid for den årlige førjulsturen til Østlandet 😍 Gleder meg til en uke med familie, hyggelige kunder og ikke minst til å tilbringe to dager hos kunnskapsrike Ellen Frisenfeldt Schmedling. Jeg er tilgjengelig på telefon hele uken og er tilbake i Stavanger på torsdag 😊 Har fortsatt noen ledige timer før jul 🎄 God helg!

So it was time for the annual førjulsturen to differently 😍 looking forward to a week of family, nice customers and not least to spend two days with knowledgeable @[100000116152553:2048:Ellen Frisenfeldt Schmedling]. I'm available on phone all week and am back in stavanger on Thursday 😊 still have some free hours before Christmas 🎄 happy weekend!
Translated

Når den rolige ponnien plutselig ikke er den rolige lenger! 😂 Sjeldent det er så fint vær at de ser sin egen skygge, det er jo selvfølgelig litt skummelt 😛 I tillegg blir de ganske så festlige når man klipper bort litt av vinterpelsen! Ønsker alle en god helg 😊

When the calm pony suddenly is not the calm anymore! 😂 Rare It's so nice weather that they see their own shadow, it is of course a little scary 😛 in addition they become quite so festive when you cut away a bit of vinterpelsen! Wishing everyone a good weekend 😊
Translated
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
541 Views

Anbefaler barnefamilier å henge seg på dette snille og greie ponnier under kyndig veiledning!

Recommend families together to hang themselves on this ❤ nice and nice ponies under knowledgeable guidance!
Translated
NOV25
Sat 11:00 AM UTC+01Forus TravskoleStavanger, Norway
30 people interested

🎄Det nærmer seg jul og mange ønsker en sjekk av hesten sin før juleferien☃️ Erfaringsmessig er mange ute i siste liten med å bestille time, det fører til at det fort blir fullt de siste dagene før jul 🎅 Anbefaler derfor å være tidlig ute med timebestilling, veldig greit å ta en sjekk av hestekroppen etter en lang stevnesesong 🦄🏇
PS: jeg har fått timebok for 2018 nå!

🎄 it's getting closer to Christmas and many wishes a check of his horse before the Christmas break ☃️ erfaringsmessig is many out at the last minute with making an appointment, it leads to it fast will be full the last few days Being early with timebestilling, very fine to take a check of hestekroppen after a long stevnesesong 🦄🏇 PS: I've got timebok for 2018 now!
Translated
Image may contain: 1 person, smiling, horse, text and outdoor