Posts

Aanstaande zondag 22 april gaan onze dames weer de wei in! Om 13.00 uur gaan de deuren van de stal open, dus wees op tijd voor een mooi plekje langs de draad! 😎🐄🐮 tot zondag! Ps. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd! Betreden op eigen risico😉 #koeiendans

Image may contain: outdoor and nature
Image may contain: tree, outdoor and nature
Biologisch Melkveebedrijf 'n Pol added 2 new photosfeeling excited.
February 1

Leuk om zulke berichten voorbij te zien komen wat mensen allemaal maken met ons lekkere vlees😍 We zijn erg benieuwd naar het resultaat! Eet smakelijk Bianca Veenendaal en André Stegeman👍😃

Image may contain: food
Image may contain: food
Videos
En ook de cameraman kreeg een flinke douche...󾌱
16
6
Photos
Posts

Werk in uitvoering... wordt vervolgd!💪

Image may contain: sky and outdoor
Image may contain: sky and outdoor
Image may contain: one or more people and outdoor

Afgelopen nacht is ons laatste kalf, een stiertje, geboren van 2017! Wij wensen iedereen een goede jaarwisseling toe, met veel liefde, geluk en gezondheid voor 2018!

Image may contain: outdoor
Image may contain: sky, cloud, outdoor and nature

Vandaag hebben wij tijdens de najaarsvergadering van EKO-Holland Melk Op Maat dit beeld mogen ontvangen voor onze 10 jaar eerste klas melk die wij geleverd hebben aan deze coöperatie!

No automatic alt text available.

De afgelopen paar dagen hebben wij en de koeien van het mooie nazomerweer kunnen genieten! We hebben een paar ha gras gemaaid waar ronde balen van zijn gemaakt, onze eigen maïs en de aangekochte maïs is ingekuild en de koeien hebben heerlijk in het zonnetje in de wei kunnen chillen.

Afgelopen weekend werden we, na een geslaagde avond van "de vriendschap" verrast door de geboorte van een kalf. Eenmaal bij de vaars gekomen bleek ze nog een kalf te krijgen. Met even een beetje hulp zijn beide heren gezond ter wereld gekomen! Het komt niet heel vaak voor dat een vaars (koe die voor de 1e keer afkalft) een tweeling krijgt. Met de vaars en de heren gaat het uitstekend!

Image may contain: outdoor
Image may contain: outdoor

Vanaf volgende week weer rondleidingen op verschillende bedrijven rondom Enschede. Op de maandagen zijn jullie op ons bedrijf welkom! Graag wel even vooraf aanmelden.

No automatic alt text available.

Stoffige foto's tijdens zonsondergang!😎 Wij hebben het tropenrooster weer ingesteld tijdens deze extreme hitte!😳😰 Dat wil zeggen dat de koeien overdag binnen blijven, lekker in de schaduw met voldoende water en voer. En de ventilatoren die natuurlijk voor een lekker windje zorgen💨😃 'S avonds rond 9 uur gaan ze de wei in, nu kunnen ze ongestoord onder 'normale' temperaturen hun verse gras eten. Zolang er nog wat staat dan, hopelijk valt er snel weer wat regen😁🌧

Image may contain: sky, cloud, grass, tree, outdoor and nature
Image may contain: cloud, sky, grass, tree, outdoor and nature
Image may contain: cloud, sky, tree, grass, outdoor and nature
Image may contain: sky, cloud, grass, outdoor and nature

Vanmiddag is een bezoeker van de koeiendans zijn portemonnee verloren. Het gaat om een bruine portemonnee. Heb jij wat gevonden? Neem dan contact met ons op!

No automatic alt text available.

Na een zeer geslaagde koeiendans komen de dames heerlijk tot rust in de zon!

Image may contain: cloud, sky, grass, tree, outdoor and nature

Gisteren het bord aan de weg gezet en de draad gecontroleerd; de dames kunnen om 13.00 uur de wei in! Ook dit jaar kun je weer genieten van een biologisch broodje hamburger en ijs...🍔🍦😎 Tot vanmiddag!!🐄🐄

Image may contain: tree, sky, outdoor and nature
Image may contain: grass, cloud, sky, tree, outdoor and nature

Het is weer voorjaar: de temperaturen gaan omhoog en de wei staat weer vol lekker vers gras... Hoogste tijd om de koeien weer naar buiten te doen! Aanstaande zondag 23 april om 13.00 uur gaan de staldeuren open en kunnen de dames hun vreugdedansjes gaan maken in de wei! 🐄 Wil je ook van deze KOEIENDANS genieten, kom dan zondag naar de Boekelerhofweg 100 in Boekelo (ingang Beldershoekweg) Auto's graag parkeren langs de Boekelerhofweg! Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Betreden op eigen risico... Tot zondag!! 🐮🐮🐮

Image may contain: cloud, sky, tree, grass, outdoor and nature

De petitie nog niet getekend? Het kan nog steeds, klik dan op de volgende link! Boeren die geen mestoverschot, maar zelfs een mesttekort hebben, zullen onterecht gestraft worden!!! (En wat betreft dat biologische koeien het per definitie beter hebben als gangbare koeien; het vorige bericht, inclusief tekst, was gekopieerd en betekent dus dat het niet onze woorden zijn... )

Image may contain: horse, sky and outdoor
Bionext

Ruim 8000 mensen staan achter #reddebiokoe! Heb jij de petitie al getekend? Je vindt hem op https://petities.nl/petitions/red-de-biokoe?locale=nl
Duizenden biol...ogische koeien dreigen geslacht te moeten worden. Om het fosfaatoverschot tegen te gaan moeten alle Nederlandse melkveehouders koeien inleveren, ook de boeren die geen mestoverschot hebben. Laat weten dat jij hier niet achter staat!

See More

Als jou buurman door rood rijdt en een bekeuring krijgt, zou het toch belachelijk zijn als jij een gedeelte van die bekeuring mee moet betalen? Hetzelfde dreigt ons als biologische sector nu te overkomen! De petitie nog niet getekend? Heel graag, delen mag ook!!

Uit de nieuwsbrief Natuurweide:

https://petities.nl/petitions/red-de-biokoe?locale=nl

De biologische sector is vandaag een actie “Red de biokoe” gestart, om de ...politiek op te roepen een uitzondering te maken voor de biologische koeien. Duizenden biologische koeien dreigen geslacht te moeten worden om het mestoverschot te verminderen en de derogatie te redden. Alle Nederlandse melkveehouders moeten daarvoor koeien inleveren, ook de biologische boeren die vanwege wettelijke biologische regels niet mogen meedoen aan die derogatie. Bij een derogatie mag een boer veel extra mest gebruiken.

Bij een derogatie mag een gangbare boer veel extra mest gebruiken en op die manier kan de grote mestproductie in stand blijven. De gangbare sector zet momenteel alles op alles om die derogatie te behouden. Biologische boeren doen per definitie niet mee aan de derogatie. Zij gebruiken veel minder mest.

Gerben Braakman, biologisch melkveehouder in Drenthe en bestuurslid van De Natuurweide: “ Onze koeien krijgen de ruimte, lopen veel in de wei, liggen in de stal op strooisel en krijgen biologisch voer. De koeien hebben een beter leven en mogen minder melk per koe geven. Op het biologische grasland komt veel minder mest. Kunstmest en chemische middelen zijn verboden. Moeten wij nu onze koeien laten slachten om de hoge mestproductie van onze gangbare collega’s in stand te houden? Dat is onvoorstelbaar en dieptriest.”

De afgelopen jaren is de vraag naar biologische melk sterk gegroeid. Een deel van de biologische melk moest zelfs uit het buitenland komen. Als biologische boeren koeien moeten slachten, komt die situatie weer terug.

De biologische belangenorganisaties Bionext, Biohuis en de Natuurweide roepen boeren, burgers en buitenlui op om Van Dam en de Tweede Kamer op andere gedachten te brengen, via email, social media (gebruik op twitter #reddebiokoe) en een online petitie.

Toelichting
Derogatie betekent dat een gangbaar melkveebedrijf 35 tot 47% meer mest op het land mag brengen dan normaal. Daardoor kan een gangbare boer veel meer koeien houden, zonder dat hij problemen krijgt met de overtollige mest. Zonder de derogatie kan deze mest niet meer allemaal op het land en ontstaat er een enorm probleem. Biologische bedrijven mogen geen derogatie gebruiken.

Een boer die omschakelt naar biologisch, moet tenminste anderhalf jaar op de biologische manier hebben gewerkt. Dan mag de melk pas als biologische melk verkocht worden. Alle regels voor biologische boeren zijn wettelijk vastgelegd in Europese regels en elk bedrijf krijgt tenminste eenmaal per jaar een inspecteur op bezoek voor een uitgebreide controle.

Door alle extra inspanningen en de lagere productie, is het duurder om een liter biologische melk te produceren. Maar steeds meer consumenten hebben dat er graag voor over. Er is daardoor regelmatig een tekort aan biologische melk.

See More
Het kabinet wil dat ook biologische koeien geslacht worden, zodat gangbare koeienboeren extra mest kunnen gebruiken (‘derogatie (http://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/mest-en-grond/gebruiksruimte-berekenen/derogatie)’). Binnenkort bespreekt de Tweede Kamer dit. Wij willen dat de biologi...
petities.nl

Wat een hitte zeg... Gelukkig zijn wij sinds vorige week volledig hittegolfproof met de ventilatoren in de stal en melkstal. De dames gaan nu 's nachts naar buiten en blijven overdag binnen. Goed vertoeven met voldoende water en schaduw in de stal. En nu dus ook een lekker fris windje erbij. De waaiers draaien al op volle toeren... wordt gewaardeerd door koe, hond en boer!😎

Image may contain: horse and outdoor
Image may contain: outdoor
Image may contain: phone
No automatic alt text available.