Photos
Posts

Hej! Här kommer lite tävlingsinformation:

Schackåttan går av stapeln den 28:e april, vilket är en jättetrevlig lagtävling där varje lag utgörs av åtta personer. Det hade varit jättekul om vi kunde få ihop ett lag ifrån Eslöv, så är ni det minsta spelsugna så skall ni definitivt spela! Skicka svar till mig så snart ni vet om ni kan spela (klart ni kan!) så försöker vi samla ihop ett lag.

Den 5:e maj spelas Københavns Skoleskak som är en tävling som en del av våra ungdomar vari...t med och spelat tidigare och varit nöjda med. Om man är spelsugen och vill prova på att tävla utanför klubben är det en jättebra tävling för att samla på sig erfarenhet. Det finns fyra tävlingsklasser för olika spelstyrkor, vilket betyder att alla från nybörjare till rutinerade rävar kan vara med och spela. Anmäler er gör ni själva, men om ni vill vara med så skicka en bekräftelse även till mig så ser vi till att ordna så att det blir en grupp som åker tillsammans!

Mer info om de båda tävlingarna skall ni ha fått via mail, annars får ni gärna höra av er till mig!

Hälsningar Daniel

See More

Under påskhelgen var två av klubbens spelare i Norrköping för att delta i Lilla Påskturneringen.

Elizabeth Johansson inledde tävlingen med två förluster i snabbschacket, efter pjäsbortsättningar i tidsnöden. De resterande sex partierna var turligt nog med betydligt mycket längre betänketid. Efter sina inledande förluster släppte hon dock inte ett enda poäng (!), och vann alla långpartier. Denna prestation gav henne 6/8 poäng, och en fin delad 3:e plats av 39.
Elizabeth ligge...r nu på 2:a plats i den totala serien för Sveriges lilla Grand Prix.

http://www.schack.se/sve…/lilla-grand-prix-201718-stallning/

Markus Edberg förlorade även han de två första partierna, och fick därmed frirond ronden efter. I fjärde ronden lottades olyckligtvis nog klubbens spelare mot varandra, och Elizabeth gick som segrare ur striden. I de nästkommande fyra ronderna plockade Markus 1,5 poäng, och slutade därmed på 2,5 poäng. Markus hamnade på plats 37.

https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=4927

Som vanligt en mycket trevlig GP-tävling, och förhoppningsvis deltar ännu fler från klubben i den nästkommande som spelas i Göteborg, 20-22/4.

See More
Image may contain: one or more people and people sitting
Image may contain: 1 person, sitting, table and indoor
Posts