Photos
Reviews
5.0
4 Reviews
Tell people what you think
Elizabeth Johansson
· March 14, 2016
Bästa
Posts

Flick-SM som hölls i Västerås är nu färdigspelat, och de tre Eslövsspelarna kan vara mycket nöjda med sina insatser!

Bäst gick det för Elizabeth Johansson, som slutade på en imponerande 2:a plats i klass A med 6/7 vunna partier. I rond tre slog hon högre rankade Brandy Paltzer, för att sedan i rond 4 förlora mot högre rankade Louise Westin. De tre ovannämnda spelarna slutade sedan alla på 6 poäng, och det var särskiljning som fick avgöra placeringarna. Tack vare andraplatsen ...är Elizabeth kvalificerad till NM, som i år spelas på Island!

I klass C deltog Elna Glas, som även hon gjorde en mycket bra tävling då detta var hennes första SM. På de 10 ronderna fick hon 4 vinster, 2 remier och 4 förluster. Detta gav henne en fin 20:e plats av 36!

Även Elsa Andersson spelade sin första stora tävling, och detta i klass D. Tävlingen inleddes med 4 partier utan förlust, för att sedan i femte ronden tyvärr tappa en poäng mot Emma Larsson som sedan vann klassen. Detta stoppade dock inte Elsa, och hon tog sammanlagt 22/30 poäng, eller 5 vinster, 2 remier och 3 förluster. Elsa kom 5:a av hela 26 spelare!

Sammanfattningsvis en mycket trevlig tävling, som vi hoppas att alla tre deltar i även nästa år!

See More
Image may contain: 3 people, people standing, drink and indoor
Image may contain: 3 people, people sitting

Nu kommer här mycket info på en gång! Men här har ni lite information om Eslövsmästerskapen som sätter igång den 30:e januari

Betänketiden kommer att vara 1,5 timme per spelare och parti. Nominella speldagar kommer att vara på tisdagar 18.30 men man kan komma överens med sin motståndare att spela när det passar bäst.

Ni skall ha fått mail med fler detaljer och tävlingsledare Kjells mailadress. Hör av er till honom om ni vill vara med

Posts

Hej igen! Här kommer vårschemat för Eslövs Schackklubb

No automatic alt text available.

Hej allihopa, hoppas allt är bra!

Den 22:e februari klockan 18.30 är det årsmöte i Eslövs Schackklubb. Vi kommer bland annat att välja styrelse för det kommande året och bestämma medlemsavgifter för 2018. Ju fler som kommer desto bättre. Dessutom kommer det att bjudas på semlor och efteråt kommer vi att spela årsmötesblixt. Hoppas vi ses där!

Styrelsen i Eslövs Schackklubb

Hej igen! Nästa vecka sätter ungdomsträningarna i Eslövs schackklubb igång och samma tider gäller som för hösten. Fortsättningsgruppen har träningar tisdagar klockan 17-18 på kulturskolan medan nybörjargruppen har träningar 18-19. Träningsgruppen på Sallerup fortsätter som vanligt onsdagar 19-20.

Hoppas ni är taggade!

Hej! På torsdagen den 11:e drar vår tävlingsverksamhet äntligen igång igen efter juluppehållet och då är det den traditionsenliga nyårsblixten som gäller. Klockan 18.00 är alla hjärtligt välkomna, fika kommer att serveras!

Information om ungdomsträningarna kommer snart, håll utkik 😊

Hej! Det har äntligen blivit juletider och med det så kommer julblixten!

Julblixten är en deltävling i den stora tävlingen månadsblixten och spelas nu på torsdag klockan 18.00. Julfika serveras!

Hoppas vi ses där!

Hej! Här kommer en bra och en dålig nyhet:

Den dåliga först. Tyvärr har vi fått ställa in miniormöte 2 i helg. Tävlingen kommer istället att spelas under våren.

Den bra nyheten: Nästa helg kommer MSF/Malmö Open att gå av stapeln. Malmö Open är en utmärkt tävling om man vill möta kvalificerat motstånd och MSF Open spelas vid sidan av den stora turneringen som är ett bra alternativ för de som har under 1600 i rating. För de som ställer upp i dessa turneringar så betalar dessuto...m Eslövs schackklubb startavgiften för de 8 första medlemmar som spelar och som meddelar detta till Daniel. Länk till inbjudan: http://www.malmoschack.se/…/u…/2017/07/inbjudanMopen2017.pdf

Ha det gott!

See More

Hej! Glöm inte att idag är sista dagen att anmäla sig till klubbmästerskapet som spelas på lördag och söndag! Anmäl till eslovsschack@gmail.com

Hoppas vi möts!

Hej! Denna veckan är det höstlov. Det betyder att schackträningarna har uppehåll. Men häng inte läpp för det! På torsdag klockan 18 anordnas allhelgonablixten i vår klubblokal och alla spelsugna är välkomna. Halloweenutstyrsel är valfritt!

Hej! Här kommer lite tävlingsinformation:
Allhelgonablixten som står schemalagd imorgon torsdag har dessvärre skjutits upp till nästa vecka. Mer information skickas ut senare!
På lördag däremot anordnas Minior- och Kadettmöte 1 i klubblokalen på Brinken 1.
Tävlingen är öppen för:
Kadetter födda 2001-2004...
Miniorer födda 2005 och senare
Personlig anmälan i spellokalen kl. 09:45
Ingen startavgift! Miniormöte och Kadettmöte 1 är den första deltävlingen i Eslövs schackklubbs Miniormötet. I år så börjar vi med miniormöte 1 och sparbanksschacket som också är en deltävling spelas senare under höstterminen. Deltagarna räknar sina tre bästa resultat i den totala tävlingen av fyra deltävlingar. I Miniormötet utdelas pris till de tio bästa totalt och till de fem bästa nybörjarna (de som börjat spela schack i klubben under hösten 2017 eller senare. Fika utlovas!
VÄLKOMMEN!

See More

Under den gångna helgen spelades Lilla Västerås Open där tre spelare från Eslöv var på plats.
Bäst gick det för Elizabeth Johansson som hade en strålande tävling. Efter att ha tagit 3/4 poäng i snabbschacket radade hon upp tre vinster till innan hon till slut kunde säkra andraplatsen (av 62) med en remi mot slutvinnaren. Förutom en massa rankingpoäng är det värt att tillägga att Elizabeth leder Lilla Grand Prix efter två spelade tävlingar.
Benjamin Olsson samlade ihop tre och en halv poäng på de åtta ronderna, vilket resulterade i en 39:e plats efter att ha mött väldigt tufft motstånd.
För Markus Edbergs del blev det 3/8 poäng och en 49:e plats. Även han spelade många fina och tuffa partier.
Summerat en fin insats av tre spelsugna ungdomar. Detta bådar gott inför Skol-SM som börjar på fredag.

Under helgen arrangerades Skånska Skolmästerskapet i Helsingborg, och från Eslövs SK (inklusive Marieholm) hade vi 7 deltagande spelare.

I klassen Yngre Minior spelade David Tellenbach Uttmann och tog på de 7 ronderna 4 poäng. Detta resulterade i en fin delad 12:e plats (av 45). Även Elsa & Hugo Andersson spelade i denna klass och plockade båda två 2 poäng. De kämpade på bra och hamnade på en delad 37:e plats.

I Miniorklassen deltog 2 av våra spelare, och dessa var Adam West...erling och Elna Glas. Efter 6 ronder av tufft motstånd hade Adam samlat ihop 2 poäng och därmed en delad 25:e plats (av 38). Elna spelade på lika bra, men slutade på 1,5 poäng och en delad 34:e plats.

Elizabeth Johansson och Elias Glas var våra äldsta spelare och deltog båda i Kadettklassen. Efter en bortsättning i första ronden tog Elizabeth full pott på resterande partier och hamnade på en delad 4:e plats (av 27). Oturligt nog möttes Elizabeth och Elias i sista ronden, vilket slutade med vinst för Elizabeth. Elias fick då totalt 2 poäng, och delade 10:e platsen med några andra spelare.

Sammanfattningsvis en trevlig lördag där våra ungdomar, både äldre & yngre, kämpat på mycket bra!

See More

I helgen spelades klubbmästerskapen i snabbschack och 7 personer deltog. Ny klubbmästare är Daniel Jogstad, tätt följd av andrapristagaren Kjell Lindström och tredjepristagaren Alexander Aindow!

Glöm inte att sista anmälningsdagen för de som är intresserade av att spela skånska skolmästerskapen är imorgon den 11:e september! I år spelas den i Helsingborg den 16:e och är en bra tävling för ungdomar i alla åldrar!

Glöm inte snabbschacksturneringen ikväll 17.30 i klubblokalen. Tävlingen spelas med tidshandikapp för lägre rankade spelare. Hoppas vi ses!