Reviews
Finwhisky has no reviews yet.
Tell people what you think
Videos
Hyvää itsenäisyyspäivää 100-vuotias Suomi! #suomi100
16
Kuukausi ja vuosikin alkaa olemaan lopuillaan ja aika valita tämän kuun top 3 uudet viskit mitä olen maistanut. Parhaan valinta oli helppo, mutta muuten todella vaikeaa joten valitsin tällä kertaa neljä. 1. Glengoyne 30yo 2. Springbank 21yo sc Sweden 3. Graigellachie 19yo 4. Glengoyne 15yo sc 205 Upeita viskejä kaikki! #finwhisky #Glengoyne #graigellachie #springbank Glengoyne Highland Single Malt Scotch Whisky
10
Opening my last bottle of #Glengoyne #Burnfoot Wrote about it to my blog http://finwhisky.com #finwhisky #whisky #whiskey #scottishwhisky #whiskyblog #whiskysite #nofilter #lovethesounds
5
5
Photos
Posts

Ostin läjän vanhoja minipulloja huutokaupasta joku aika sitten. Tämä tuli vähän kuin kylkiäisenä haluamieni pullojen rinnalla. Maistelin tämän modernia versiota joulukuussa viimeksi ja makumuisti väittää tällä kertaa että moderni versio olisi mielestäni parempi. Toki en tiedä ihan tarkkaan kuinka vanha tämä on mutta veikkaan että mennään viime vuosituhannen puolelle.

Image may contain: drink

Pöly on laskeutunut ja omat ajatukseni Uisgeesta kypsyneet kuin paraskin tisle hienoimmassa sherrytynnyrissä. Pullotin tämän tisleen uudeksi blogiksi.

http://finwhisky.juhis.org/2018/02/12/uisge-2018-after/

Uisge 2018 Jälkiraportti Finwhisky 12.2.201812.2.2018 Uisge, Yleinen Kahden päivän Uisgeesta on pikkuhiljaa toivottu. Onnistuneen tapahtuman reseptiikkaan kuuluu vanhoja tuttuja, uusia ystäviä ja pientä hulluttelua. Onnistuin ainakin omalta kohdaltani nämä kriteerit ylittämään. Etukäteen...
finwhisky.juhis.org
Posts

Jatkobileet Tislaamo - Distillery Bar Loistava rye malt whisky sour lasissa! #uisge2018

Image may contain: drink and indoor

Tänään liikkeelle new spiritillä. Uusi päivä mutta tuntuu että tänään parempi kuhina. #uisge2018

Image may contain: 1 person, drink

Hetki olympialaisia ja sit Uisgen toiseen päivään. Ei kovin montaa maisteltavaa jäänyt tälle päivälle, mut jäipä tilaa hullutella.

Eilisen paras oli omalla kohdalla tämä. Glen Moray on muutenkin tislaamona erittäin hyvin pitänyt hinta-laatusuhteen kohdillaan viime vuosina. Suosittelen testaamaan Lignell & Piispanen pisteellä! #uisge2018

Image may contain: drink and indoor

SMWS palkitsi vuoden viskiteosta The Helsinki Distilling Companyn ja Kyrö Distillery Companyn. Onnittelut molemmille! Palkinto osui täysin kohdalleen! #uisge2018

Image may contain: 1 person, smiling

Kyrö Distillery Company kolmas julkaisu saatavilla vain tastingista! Eli jos vaan on tilaa niin kannattaa ilmoittautua! Hieno viski! #uisge2018

Image may contain: drink

UISGE 2018 ENNAKKOINFO

Ovet aukeavat tunnin päästä ja tiedossa on varmasti hieno ilta viskien parissa. Huolimatta lähes nollalinjasta tiedon jakamisessa etukäteen, on jotain ennakkotietoa ollut mahdollista kaivaa esiin. Tapahtumassa on tarjolla n. 400 erilaista juomaa, joista viskejä suurin osa. Ennakkoon viskien listaan tutustuttani, tuli pieni pettymyksen tunne. Tarkemman tutustumisen jälkeen tiedän viettäväni aikaa ainakin Olutravintola Pikkulintu ja Hart Brothersin valiko...iman parissa. N. 20 mielenkiintoista viskiä löysin itselleni, joka on ihan hyvä määrä kahdelle päivälle. Parhaat valikoimat varmastikin paikan päältä löytää Islayn ystävä, joka ei suuri yllätys Suomessa ole.

Vuosittain tapahtumaan osallistuvat maahantuojat ja muut vastaavat kumppanit saavat lähettää kilpailuun omia ehdotuksiaan hyvistä viskeistä, joista asiantuntijoista koostuva raati valitsee omien kategorioidensa parhaat sekä koko Uisgen parhaan viskin. Tänä vuonna parhaaksi on valittu Edradourin Straight From The Cask 10yo 2006. Se on yhdestä Sherry Butt kokoisesta tynnyristä nro 381 pullotettu viski. Pullotuserä on ollut 941 kpl. Tämä onkin yksi mielenkiintoisimmista tulevista maistettavista. Suosittelen olemaan nopea, sillä veikkaan ettei näitä pulloja kovin montaa ole! Ja jos oikein kolahtaa, niin nokkela saattaa löytää omankin pullon internetistä 78€ hintaan. Toivotaankin ettei viskiä edustava Vinoble hinnoittele tätä pihalle itse tapahtumassa.

Suomen viskit ovat tietysti erittäin hyvin esillä ja sekä näemme monia uusia julkistuksia. Sekä Kyrö Distillery Company että The Helsinki Distilling Company ovat tuomassa uuden ruisviskin maisteluun. Teerenpeli Panimo & Tislaamo taas puolestaan tarjoaa ensimmäisen kerran suurelle yleisölle savuista viskiä.

Hartin valikoimasta aion itse kokeilla:
Glengoyne 1995 21yo
Dufftown 1995 18yo
Allt-á-Bhainne 1996 18yo

Etenkin kahden viimeisimmän tislaamon tuotantoa näkee sen verran harvoin, että on hyvä olla kärppänä paikalla kun nimi vilahtaa.

Pikkulinnulta poimin listalleni:
Ardbeg 21yo committee bottling, tisleet -79&80
Inchgower 1980 32yo
Bowmore 1989 20yo

Oma listani on aika erikoinen, koska olen useimmat saatavilla olevat peruspullotteet maistanut, tokihan sieltä aina jotain löytyy kokeiltavaksi. Suosittelenkin kokeilemaan rohkeasti uutta! Paikan päällä saa tulla nykimään hihasta ja juttelemaan! #uisge2018

See More
Image may contain: drink

Viimeiset pari viikkoa vierähti Karibian risteilyllä sekä Miamissa, viski oli aika pienessä roolissa tällä reissulla. Siltikin olin aavistuksen yllättynyt kuinka hyviä viskikauppoja Karibialla oli, etenkin St. Martinilta olisi voinut kantaa monia pulloja kotiin ja siellä oli pari todella tasokasta liikettä. Eihän toki liikkeissä voinut jättää käymättä.

Tiesin tosin etukäteen että tilaa tulee olemaan vain kahdelle pullolle ja nämä lähtivät mukaan. Craigellachie 19yo oli vii...me vuonna maistamistani viskeistä se mikä jäi melkein eniten harmittamaan etten päässyt ostamaan pullia. Jostain luin että niitä julkaistiin vain 560 pulloa ja tiedossa ei ole lisää. Grand Turkin tax freessä niitä oli vielä viisi jäljellä ja olisin halunnut ottaa ne kaikki, toki sitä rajoitti aika suolainen hinta $219.

St. Martinilta olikin sit paljon vaikeampi päättää mitä otan mukaan, mutta pitkäaikaisena Glengoynen ystävänä valinta oli lopulta helppo, eli 12yo Cask Strength. Sen valmistus on loppunut 2012 ja sitä ei ollut hyllyssäni. Vähän jäi silti kutkuttelemaan yksi IB Glenlivet, joka oli tislattu 1980.

Karibian risteilyn selvisin yhdellä maistetulla viskillä. Laivalla ei ollut yhtään single malttia, jota en olisi jo maistanut joten testasin Dewar'sin 12yo, joka olikin positiivinen yllätys. En voi suositella Carnivalin laivoja viskinystävälle.

Perjantaina sit ennakkopakettia Uisgesta ja nähdään siellä!

See More
Image may contain: drink

Illan #GlenMoray Twitter tastingin valikoima on todella mielenkiintoinen. Homma pyörähtää siis Twitterissä käyntiin klo 21 siideritynnyrissä viimeistellyllä viskillä. Ota seurantaan siellä @finwhisky ja #GlenMoray.

Image may contain: drink

Aika usein tulee baarissa maistettua jotain todella hyvää viskiä ja harmiteltua ettei sitä saa koskaan mistään enää pulloa itselle. Näitä kahta maistoin pari viikkoa sitten Olutravintola Pikkulintussa ja pienen työn jälkeen ne löysivät tiensä viskikaappiini! Molemmat on pullotettu tislaamon tiedon mukaan 80-luvulla. Pikkasen eri kamaa kuin nykyiset vastaavat!

Quite often, you come to the bar and try some really good whiskey and a pity that you never get a bottle of it again. These two I tasted a few weeks ago in @[167994196544401:274:Olutravintola Pikkulintu] and after a little job they found their way into my whiskey locker! Both have been bottled according to the distillation of the distillery in the 80 s. A little different stuff than the current ones!
Translated
No automatic alt text available.

Tein selvitystyötä viskitynnyrin hankkimiseksi Suomesta ja kirjoitin tilanteesta blogin. Jo aiemmin kerroinkin, että olin itse mukana The Helsinki Distilling Companylta hankitun tynnyrin täytössä.

Kannattaa lukea jos mielessä on käynyt oman viskitynnyrin hankkiminen! Hyvä keino jakaa kustannuksia on ottaa tynnyri yhdessä kaveriporukalla. Kenen kanssa sinä haluaisit jakaa tynnyrin?

Getting your own whisky cask from Finland Land of thousand lakes has more than thousand whisky casks Finwhisky 21.1.2018 Ägräs, Distillery, Finwhisky, HDCO, HDCO, Helsinki, Kyrö, valamo, Whisky, Yleinen There are at least five distilleries that produce whisky continuously in Finland. Many distill...
finwhisky.juhis.org

Jos et vielä seuraa Finwhiskyä Twitterissä, niin nyt viimeistään kannattaa virittää seurannat kohdilleen ja istua koneen ääreen valitsemansa hyvän viskin kera ensi keskiviikkona klo 21. Luvassa on Glen Moray Tweet tasting, jossa olen mukana maistelemassa. Tämän twiitin perusteella itselläni ainakin on kovat odotukset tulevista viskeistä!

https://twitter.com/finwhisky

Image may contain: text

Oli niin mahtava lumimyräkkä ulkona että oli pakko vetäytyä sisätiloihin ja matkan varrelle osui sopivasti Bar Havenin pullomeri. Otin aika erikoisen kattauksen tällä kertaa.

Blanton's oli #pakkojoskusmaistaa listalla ja tänään oli se päivä. Mackmyrassa tuntuu menevän niin että joka toinen on mun makuun ja joka toinen taas ihan jotain muuta. Noh, Glendronach osui sitten kunnolla makuhermoon ja sanoisin että paras maistamani kyseisen tislaamon tuote!

Suosittelen vierailemaan paikassa. Heiltä löytyy etenkin jenkkiviskejä loistava valikoima ja muutenkin panostettu viskeissä laatuun!

Image may contain: drink and indoor
Image may contain: drink
Image may contain: drink
Image may contain: drink and indoor

Kuinka moni on menossa helmikuun alussa Suomen suurimpaan viskitapahtumaan Uisgeen? Itse tulen olemaan paikalla molempina päivinä!