Posts

A temető honlapja tegnap este elnyerte Az Év Honlapja 2017 díjat.

No automatic alt text available.
Nemzeti Örökség Intézete

A Fiumei Úti Sírkert honlapja elnyerte Az Év Honlapja 2017 címet!

A Nemzeti Örökség Intézetének konferenciájára még november 22-ig lehet jelentkezni!

No automatic alt text available.
Nemzeti Örökség Intézete

XVI. Országos Kegyelet és Emlékezet Konferencia 2017. november 30-án az Országház Felsőházi termében.
További információ, regisztráció:
http://nori.gov.hu/hirek/kegyelet-es-emlekezet/512/

Reviews
20 Reviews
Tell people what you think
Johnny Russell
· August 15, 2017
ZOZYMANDIUS

Walking around Fiume uti sirket cemetery this morning provided us with a nice survey of Hungarian history. ...

The large plot dedicated to soldiers of the Soviet Army who lost their lives during the successful battle to retake control of Budapest from Hungarian insurgents during the 1956 uprising is a controversial reminder of the tragic events of just over 60 years ago.
The masoleum in the photo caught my eye. Built to hold the remains of a wealthy Hungarian family in the 1800it speaks of the great wealth and prosperity that some Budapest enjoyed during that Golden Age. Now in a dangerous state of disrepair it reminded me of the Shellley poem Zozymandius

I met a traveller from an antique land,

Who said—“Two vast and trunkless legs of stone

Stand in the desert. . . . Near them, on the sand,

Half sunk a shattered visage lies, whose frown,

And wrinkled lip, and sneer of cold command,

Tell that its sculptor well those passions read

Which yet survive, stamped on these lifeless things,

The hand that mocked them, and the heart that fed;

And on the pedestal, these words appear:

My name is Ozymandias, King of Kings;

Look on my Works, ye Mighty, and despair!

Nothing beside remains. Round the decay

Of that colossal Wreck, boundless and bare

The lone and level sands stretch far away.”

Source: Shelley’s Poetry and Prose (1977)
See More
Ferenc Boloni
· October 20, 2017
Amazing beautiful place one huge park old cemetery full with old graves statues some place on it is like a forest in the fall gorgeous colors birds squirrels around even a fox i saw there :)
Judit Putnoky
· June 27, 2017
Mindenek előtt ,ami ismét meghatározó élmény volt az a Róka Zsuzsa,végtelen nagy tudása,előadásmódja,stílusa,közvetlensége,a művészet iránti alázata,a hallgatós...ág elfogadása.Köszönöm Róka Zsuzsának az élményt !!!
Az informatikán bővel lehetne javítani,egy eemail elküldése,nem regisztráció,amiből most is,korábban is voltak zűrzavarok,megérkezéskor.Létre kellene hozni egy regisztrációs felületet,ami egy informatikusnak,nem igazán kihívás,pár perc csupán,ellenben,nagyban megkönnyítené a látogatók dolgát,és az azonosítást az Emlékhelyhez való megérkezés után,
ezen kívül ,már a legelején sem értette-hogy hogy lehet a tematikus sétát,egy időben kezdeni az Apponyi gyászhintó átadásával,ezen később korrigáltak,és a sétát fél órával elhalasztották,amiről az értesítést, többen-én sem-kaptunk meg,
A tematikus séta alatt,egy teherautóból borzalmas nagy és hosszan tartó zaj áradt,talán agregátort üzemeltettek ,ugyancsak a séta alatt,a virtuózok próbáltak,ami ugyancsak erős hanghatás volt,ahhoz,hogy élvezni lehessen a Róka Zsuzsa ,lenyűgöző előadását.
Így sem mondok le az Emlékhely látogatásáról,akár szervezetten,akár egyénileg,mert az ott található művészi érték,és az ott örök álmukat alvó művészek,tudósok,írók,költők,iparosok,stb. hazánk nagyjai ,kultúránk,hagyományunk országunk múltját őrzik,az Emlékhely nem temető,hanem valóban emlékhely hangulatú lett.Köszönöm az élményt!
See More
Tuska Györgyné Rábay Joyi
· June 25, 2017
Fantasztikus volt a program a Múzeumok Éjszakáján. Amúgy is nagyon szeretjük ezt a temetőt, lévén különleges atmoszféràjú, részben szakràlis hely, nemcsak nemze...tünk nagyjainak állít méltó emléket, de az egyedi szobrok,emlékművek, kriptàk múzeumi élményt nyújtanak. Itt talàlkozik a halandó és az örökkévaló, a lét és az elmúlàs, a gyász fájdalma és az emlékezés méltósàga a művészettel és az élettől duzzadó természet burjànzàsàval. Fantasztikus hely, ahol egy séta felemelő meditáció. De most még ezen felül is csoda volt: a fényfestés, a koncert, az Apponyi hintó, a gyertyával jelzett sétànyok, a bejárható kriptàk... Minden. Kedves, segítőkész biztonsàgakkal, ingyen vízzel,tökéletes szervezéssel, le a kalappal a szervezők és az összes dolgozó előtt akik ilyen színvonalas rendezvényt varázsoltak nekünk. Még sokàig elkísér az élmény. Köszönöm :) See More
Livia Magyar
· August 7, 2017
Sajnos a karbantartás mára sok kivetnivalót hagy maga után, különösen a kevésbé preferált -azaz nagyjaink mögötti- részeken. A sírok rendben vannak, hiszen azok...at a hozzátartozók gondozzák, de a sírok közötti közlekedőutakat felveri a gaz (fűnyírás régen, a korábbi vezetés alatt rendszeres volt), a szintén közös területen lévő növények elhanyagoltak, kiszáradtak, amit rovar támadt meg, az boldogan terjed a sírok privát ültetésű növényeire. Felháborító, hogy kizárólag a "látható" helyek gondozottak, két lépéssel a híres látnivalók mögött pedig kosz, piszok, elhanyagoltság. A korábban kedves és gondos személyzet eltűnt, a 14-es parcella elhagyatottan árválkodik. A hozzátartozók mindent elkövetnek, hogy szeretteik méltó helyen és körülmények között nyugodjanak, de a temető jelenlegi vezetése csak a főútvonalak környékére fordít elegendő figyelmet. See More
Eleonóra Gerő
· June 25, 2017
5* Múzeumok Éjszakája, az önmagában is csodálatos temetőben. Köszönjük a szervezőknek!
Margit Sós
· June 27, 2017
Egyszer csak szembe jött velem egy program: Múzeumok éjszakája a Fiumei Úti Sírkertben....és én mentem...
Fantasztikus, felemelő maga a páratlan szépségű, nyuga...lmat árasztó hely.
Ebben a környezetben egy magas színvonalú zenei élmény semmihez nem hasonlítható! Át kell élni!
A koncertet követő éjszakai séta a mécsesekkel kivilágított temetőben, a fényfestéssel kivilágított mauzóleumok látványa , csodálatos belső terük megtekintése olyan élmény volt, amelyet csak megköszönni tudok.
See More
Zoltán Vereb
· June 25, 2017
Érdekes tematikus séta (Mauzóleumok) volt a Múzeumok Éjszakája keretében. Csak egész napra érdemes rászánni az időt a többi helyek megtekintésére...
Lengyel Gézáné Juli
· June 25, 2017
Gyönyörű, rendezett környezet, nagyon sok érdekes látnivaló, régmúltra emlékezés egy helyen🙂
János Hoós
· June 28, 2017
Magyarország legszebb sírkertje - a szó szoros értelmében. Nem csak nagyjaink síhelyének meglátogatására érdemes - de az egyik legszebben karbantartott sétára csábító park is . :)
Tringli Rózsa
· June 25, 2017
Az élő történelem... Csodálatos volt! Köszönjük!
Photos
Posts
Fiumei Úti Sírkert updated their cover photo.

Kossuth Lajos sírja a Kossuth-mauzóleumban.

Fotó: Nagy Balázs

Image may contain: indoor

Jövő héttől ezekkel az ingyenes sétákkal lesz bejárható a sírkert és a szomszédos zsidó temető.

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) 2017. november 18-tól minden hétvégén, előre meghirdetett időpontb...
fiumeiutisirkert.nori.gov.hu

Az ország legszebb temetője kezdi visszanyerni azt a reprezentatív szerepet, amit az elmúlt két évtizedben elvesztett - a Heti Válasz legújabb számában!

Az ország legszebb temetője kezdi visszanyerni azt a reprezentatív szerepet, amit az elmúlt két évtizedben elvesztett. Egyik legszebb része, a Salgótarjáni úti zsidó temető még világörökség is lehet. Részletek a friss Heti Válaszban.
valasz.hu

2017. november 2-án megemlékezést tartott a sírkertben az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár.

2017. november 2-án megemlékezést tartott a Fiumei úti Sírkertben az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD).
bhd.honvedseg.hu

Mikszáth Kálmánra emlékezett az író sírjánál az Identita Szlovák Egyesület.

Image may contain: one or more people, tree, sky and outdoor

Stróbl Alajos síremlékeiről írt a pestbuda.hu.

A művészet kialakulásában az emlékállításnak meghatározó szerepe volt. A szobrászat egyik fontos feladata a síremlékek elkészítése volt. Ebben olyan kiváló alkotók is részt vettek, mint a századforduló legjelentősebb szobrásza, Stróbl Alajos.
pestbuda.hu

Free themed tours guide visitors around this tranquil inner-city landmark, providing insight into the most influential and intriguing personalities in Hungarian history.

Kerepesi Cemetery is a truly special place hiding in the heart of Budapest, housing the graves and magnificent mausoleums of the greatest Hungarians. Many are true works of art adorned with ornate sculptures, frescos and mosaics. Standing here since the mid-19th century, Kerepesi is an open history…
welovebudapest.com

Halottak napja alkalmából a Magyar Tűzoltó Szövetség és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma gyertyagyújtással és koszorúzással emlékezett a Fiumei Úti Sírkertben örök nyugalomra helyezett tűzoltókra.

Halottak napja alkalmából a Magyar Tűzoltó Szövetség és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma gyerty...
fiumeiutisirkert.nori.gov.hu

"A kocogókból, gyerekkocsit toló anyukákból, fényképezőgéppel, útikönyvvel felszerelt turistákból lassan többen lépik át az egykori Kerepesi, majd Mező Imre, ma Fiumei Úti Sírkert kapuját, mint a sírokat látogató hozzátartozók."

​A kocogókból, gyerekkocsit toló anyukákból, fényképezőgéppel, útikönyvvel felszerelt turistákból lassan többen lépik...
muzeumcafe.reblog.hu

A Ridikül magazin olyan ismert és kevésbé ismert nők sírjait látogatta meg, akik "a férfiak uralta 19. században is kitűntek munkájukkal, erős egyéniségükkel".

Csupán néhány lépésre vagyunk a forgalmas Fiumei úttól, ahol a reggeli órákban nagy a hangzavar. Egymást érik a villamosok, az út mellett pedig ott tornyosul a
ridikul.hu

Mozart Requiemjét adta elő tegnap este a Budapesti Lantos Kórus és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság a sírkertben.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
177 Views
177 Views
Gergely Bokodi-Oláh was live.

W. A. Mozart: Requiem a Fiumei Úti Sírkertben

Központi megemlékezés és meghosszabbított nyitvatartás mindenszentek és halottak napja alkalmából.

NOV1
Wed 5:00 PM UTC+01Fiumei Úti SírkertBudapest, Hungary
170 people interested

A BKK idén is rendkívüli, sűrűbben és nagyobb kapacitással közlekedő járatokkal segíti mindenszentekkor és a halottak napján, valamint már október 28-tól az azt megelőző napokon is a temetők gyorsabb és kényelmesebb megközelítését.

A BKK idén is rendkívüli, sűrűbben és nagyobb kapacitással közlekedő járatokkal segíti mindenszentekkor és a halottak napján, valamint már október 28-tól az azt megelőző napokon is a temetők gyorsabb és kényelmesebb megközelítését. A hozzátartozóik, ismerőseik nyughelyét meglátogatóknak a várhatóan…
bkk.hu

A Fiumei Úti Sírkert a rendkívüli időjárási körülményekre való tekintettel ma 18 órakor bezár.

Megértésüket köszönjük!