Posts

Ca ministru al sănătății m-am preocupat să asigur finanțare adecvată pentru spitalele din municipiul Oradea, astfel încât pacienții bihoreni să beneficieze de servicii medicale cât mai bune.

În acest sens, anul trecut, am alocat peste 1 milion de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală, banii alocați de Ministerul Sănătății fiind cheltuiți de Spitalul Județean. Pentru anul 2018, am alocat spitalului peste 5 milioane lei tot pentru achiziționarea de aparatură medicală ...de specialitate.

Prin finanțarea obținută în cadrul Programului cu Banca Mondială, Centrul Oncologic din Oradea va beneficia de un nou echipament de radioterapie în valoare de peste 1 milion de euro. Achiziția a fost deja finalizată și urmează semnarea contractului. Prin același program, am obținut finanțarea pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean (procedura se află în derulare).

Nu în ultimul rând, am identificat un nou amplasament pentru Spitalul de Recuperare Neurologică - Secția de Copii din Băile 1 Mai. Procedura este în curs de lansare, această investiție fiind finanțată tot prin Programul cu Banca Mondială.

Acestea sunt lucrurile concrete pe care le-am făcut pentru spitalele din Oradea și pentru pacienții care se tratează aici.

https://florianbodog.wordpress.com/…/ce-am-facut-ca-minist…/

See More
Ca ministru al sănătății, m-am preocupat să asigur finanțare adecvată pentru spitalele din municipiul Oradea, astfel încât pacienții bihoreni să beneficieze de servicii medicale cât mai bune. În ac…
florianbodog.wordpress.com

Principalele realizări ale mandatului meu de ministru al Sănătății (4 ianuarie 2017 – 29 ianuarie 2018)

https://florianbodog.wordpress.com/…/realizarile-mandatulu…/

Principalele realizări ale mandatului meu de ministru al Sănătății (4 ianuarie 2017 – 29 ianuarie 2018) Am crescut accesul pacienţilor la tratamente inovative prin desfiinţarea comisiilor de la niv…
florianbodog.wordpress.com
Videos
Repetitia oficiala pentru concertul de maine al fetelor.
203
9
Second Global Ministerial Summit on Patient Safety - Bonn (Germania) - 30 Martie 2017
193
1
Concertul este organizat de Viktor Hartobanu.
130
9
Photos
Posts

Am susținut astăzi prima mea declarație politică din noua sesiune parlamentară, reluând astfel activitatea din Senatul României.
Voi sprijini cu toată energia activitatea Guvernului pentru a îndeplini obiectivele din Programul de Guvernare privind îmbunătățirea funcționării sistemului medical.

https://florianbodog.wordpress.com/…/sprijin-pentru-indepl…/

Am susținut astăzi prima mea declarație politică din noua sesiune parlamentară, reluând astfel activitatea din Senatul României. Sunt deosebit de onorat de faptul că în cursul anului trecut am făcu…
florianbodog.wordpress.com

Am luat decizia să nu îmi depun candidatura pentru un nou mandat la Ministerul Sănătății. Voi susține necondiționat următoarea persoană pe care PSD o va desemna pentru a ocupa acest portofoliu.

Fac apel la medicii de familie să continue activitatea de vaccinare, deoarece, din datele primite la Ministerul Sănătății, au fost vaccinate peste 700 de mii de persoane, ceea ce înseamnă că mai sunt disponibile aproape 300 de mii de doze gratuite în cabinetele medicilor de familie.

Având în vedere evoluția sezonului epidemic de gripă, care în acest an a debutat mai târziu față de sezonul din anul anterior, se recomandă continuarea vaccinării antigripale și în luna ianuarie, mai ales pentru categoriile la risc înregistrate la medicii de familie.

http://www.ms.ro/…/vaccinarea-antigripala-continua-si-in-l…/

Vaccinarea antigripală continuă și în luna ianuarie 18 ianuarie 2018/în stiri /de Gabi BarbuAvând în vedere evoluția sezonului epidemic de gripă, care în acest an a debutat mai târziu față de sezonul din anul anterior, se recomandă continuarea vaccinării antigripale și în luna ianua...
ms.ro

Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentantul Asociației Transplantaților din România, domnul Gheorghe Tache, pentru a găsi împreună soluții la problemele cu care se confruntă pacienții pre și post transplant.

În urma discuțiilor, am stabilit o modalitate de lucru pentru soluționarea solicitărilor Asociației Transplantaților din România, care vizează creșterea gradului de accesibilitate la serviciile medicale de profil, în condiții de siguranță pentru viața pacienților.

http://www.ms.ro/…/ministrul-sanatatii-florian-bodog-s-a-i…/

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, s-a intâlnit astăzi cu reprezentantul Asociației Transplantaților din România, Gheorghe Tache. 16 ianuarie 2018/în stiri /de Gabi BarbuMinistrul Sănătății, Florian Bodog, s-a intâlnit astăzi cu reprezentantul Asociației Transplantaților din Româ...
ms.ro

Sunt încrezător că în cadrul Comitetului Executiv Național se va lua o decizie înțeleaptă care va servi în mod obligatoriu interesul românilor de avea o guvernare solidă și eficientă. Scopul nostru este unul singur: continuarea implementării măsurilor din Programului de Guvernare, pentru care PSD a fost votat masiv de români.
La nivelul Ministerului Sănătății, în 2018, vom accelera ritmul implementării acestor politici menite a îmbunătăți calitatea actului medical oferit pacienților români, precum și condițiile de muncă pentru personalul medical. PSD a făcut din Sănătate o prioritate a guvernării, lucru care se vede și în bugetul pentru acest an.
Cred, așadar, că avem nevoie de calm, responsabilitate și unitate ca să realizăm munca pentru care am fost votați.

Deblocarea Acordului cu Banca Mondială a fost una dintre reușitele importante ale Ministerului Sănătății în 2017.
Acest acord prevede asigurarea finanțării pentru construcția de secții noi ATI și UPU, Centre de mari arși, blocuri operatorii și reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialități, precum și achiziții de echipamente necesare în secțiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliație, imagistică, radioterapie și screening afecțiuni oncologice.

https://florianbodog.wordpress.com/…/stadiul-proiectelor-d…/

Contracte finalizate în anul 2017: Dotarea secțiilor UPU din spitalele universitare și județene: achiziționarea a 5.472 echipamente pentru 78 spitale Dotarea secțiilor ATI din spitalele universitar…
florianbodog.wordpress.com

În data de 27.11.2017, am transmis Consiliului Județean Ilfov raportul controlului efectuat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în luna septembrie 2017, control realizat de o echipă mixtă formată din membri ai Corpului de Control al Ministerului Sănătății și reprezentanți ai Consiliului Județean Ilfov.
Raportul transmis a fost însoțit de recomandările Ministerului Sănătății. Decizia de ducere la îndeplinire a recomandărilor ministerului aparține în exclusivitate conducerii Consiliului Județean Ilfov, în subordinea căreia se află unitatea sanitară. Până la această dată, nu am informații despre deciziile luate de Consiliul Județean Ilfov în acest caz.

Informația vehiculată în presă cum că, în primăvara anului trecut, aș fi emis un Ordin de ministru pentru a bloca afișarea prețurilor la medicamente din CANAMED pe site-ul Ministerului Sănătății este eronată!
Începând cu 5 iunie 2015, în conformitate cu prevederile Ordinul Ministrului Sănătății nr. 75/2009 art. 22 alin.1, modificat și completat prin art. 19 din Ordinul 703/2015, Catalogul naţional al preţurilor la medicamentele de uz uman eliberate cu prescripţie medicală, au...torizate de punere pe piaţă în România (CANAMED) nu se mai publică pe site-ul www.ms.ro. De la această dată, Ordinele de ministru privind orice modificare și completare a CANAMED respectă procedura de transparență decizională și se publică în Monitorul Oficial.
Este important de precizat că în CANAMED sunt cuprinse nivelurile maximale ale prețurilor, nu cele de achiziție.

See More

Noile măsuri privind debirocratizarea și optimizarea actului medical agreate astăzi împreună cu reprezentanţii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate vor fi introduse într-un proiect de ordonanţă care va fi supus aprobării Guvernului în cursul acestei luni.

Obiectivul nostru este să avem un sistem de sănătate în care medicii să poată oferi un act medical de calitate, acordând mai mult timp consultaţiilor şi discuţiilor cu pacienţii.

https://www.agerpres.ro/…/florian-bodog-afirma-ca-noile-mas…

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, afirmă într-un comunicat remis presei că noile măsuri privind debirocratizarea actului medical agreate împreună cu reprezentanţii CNAS vor fi introduse într-un proiect de ordonanţă care va fi supus aprobării Guvernului în cursul acestei luni
agerpres.ro

M-am întâlnit astăzi cu echipa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate condusă de președintele Laurențiu Mihai. Am discutat propunerile pentru debirocratizarea actului medical care vor fi preluate în OUG de modificare a Legii Sănătății.

Image may contain: 3 people, people sitting, table and indoor
Image may contain: 4 people, people sitting

Astăzi am îndeplinit o măsură importantă din Programul de Guvernare, care prevede un CT (Computer Tomograf) și un RMN (Rezonanță Mangetică Nucleară) pentru fiecare spital din țară care nu are astfel de echipamente. Nu ne-am limitat doar să bifăm o măsură, ci am înlocuit și echipamentele vechi din spitale, care nu mai puteau fi utilizate.
Pentru prima dată în istoria sistemului public de sănătate, facem achiziții de aparatură imagistică medicală pentru a crea, la nivel națion...al, o rețea de imagistică medicală sustenabilă și interconectată.

34 de spitale din țară și din Capitală vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf (14), Rezonanță Magnetică Nucleară (24) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).
Cele trei contracte în valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achiziționarea echipamentelor medicale au fost semnate astăzi, la Palatul Victoria, în prezența premierului Mihai Tudose.

See More
Contracte în valoare de 19,8 milioane euro pentru dotarea spitalelor cu echipamente de imagistică 9 ianuarie 2018/în stiri /de Gabi Barbu34 de spitale din țară și din Capitală vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf (14), Rezonanță Magnetică Nucleară (24) și ...
ms.ro

Ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziția a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
33,720 Views
33,720 Views

Doresc să-i informez pe toți absolvenții stagiilor de pregătire în rezidențiat care au finalizat aceste stagii în data de 15 decembrie 2017, că certificatele de medic specialist au fost deja transmise de Ministerul Sănătății către Direcțiile județene de Sănătate Publică încă la sfârșitul lunii decembrie, iar pentru cei care au finalizat aceste stagii pe 31 decembrie sau 1 ianuarie, certificatele au fost transmise ieri, 5 ianuarie, urmând ca Direcțiile județene de Sănătate Publică să realizeze distribuția certificatelor.
În cazul absolvenților din Capitală, certificatele vor fi ridicate de la Ministerul Sănătății de către Direcția de Sănătate Publică a municipiului București prin delegat în cursul zilei de luni, 8 ianuarie.

Image may contain: one or more people and people sitting

În calitate de ministru al Sănătății, am colaborat instituțional cu magistrații DIICOT încă din faza cercetării deschise împotriva prof. Mihai Lucan.
În cursul zilei de ieri, am dat declarații complete, în calitate de martor, în acest dosar. Ca de fiecare dată, am răspuns favorabil demersurilor justiției și voi continua să fac același lucru ori de câte ori sunt solicitat, ca ministru dar și ca cetățean.
Deoarece există o ancheta în curs am datoria și responsabilitatea unui comportament discret, prudent și rezervat. Voi sprijini pe căi instituționale, în măsura competențelor de care dispun, aflarea adevărului în acest caz, ca și în celelalte dosare din Sănătate.