Photos
Reviews
5.0
2 Reviews
Tell people what you think
Ikram Ben
· June 6, 2015
For en herlig fest☺☺ vi storkoste oss
Videos
Hold av 18.-19. august - Furusetfestivalen 2017! Vi er igang med planleggingen, og ønsker oss innspill fra dere. Er det noe dere har lyst til å oppleve på årets festival? Hvem synes dere vi skal invitere på scenen? Eller har du noe å bidra med selv? Skriv i kommentarfeltet! Furuset Forum Furuset bibliotek og aktivitetshus Furuset Senter Furusetambassadørene Alna Fubiak UNG Bydel Alna Alnaskolen
29
13
Posts

Verdensrekord i antall drager i lufta! Familiefesten på Furusetfestivalen er i gang! 600 drager svever nå over Furuset, og 400 til er på vei opp.. Dragemester Ajaz Ul Haq og alle vi andre venter på dere som ennå ikke har kommet. Vel møtt i Furuset Aktivitetspark! ♥️

Image may contain: cloud, sky and outdoor

Lørdag blir det mulighet for å få med seg triks i verdensklasse når BMX-verdensmester og profesjonell trikser Ola Selsjord kommer til festivalen!
Få med deg Olas triks, og prøv sykkelleken som er satt ut i samarbeid med Furuset IF og Sykkel i Oslo på ishockeybanen etterpå. Furuset bibliotek og aktivitetshus tar med noen sykler til utlån, og el-sykler som det blir mulig å testkjøre. Ta med deg sykkel hvis du har, eller lån av naboen!

Image may contain: sky and outdoor
Image may contain: bridge and outdoor
Posts

Detaljene er klare - og vi gleder oss til helgen!

Image may contain: 1 person

Lørdag blir det skranglejazz, blåsere og generelt god stemning når flinke Dragestil spiller opp! Sjekk ut videoen og få med deg denne gjengen med musikere som lager ekte festivalstemning!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by Skranglejazz
1,446 Views
1,446 Views
Skranglejazz

Skranglejazz på Skranglejazz 😜 Dragestil 👏🎸🎺🎷🥁

VERKSTEDER OG AKTIVITETER PÅ FESTIVALEN

Vil du være med på danseworkshop? Vil du prøve å være sirkusartist for en dag? Har du noen gang prøvd å spille på en fiolin? Vil du prøve deg på tabla-trommer? Eller dhol-trommer?

Under festivalen på lørdag blir det flere aktiviteter og workshops du kan melde deg på. Og gjennom hele dagen blir det mulighet for å prøve kreative aktiviteter i aktivitetsteltet. Vil du lage masker? Prøve marmormaling? Få hennamaling? Lese en spennende hist...orie? Høre fortellinger? Eller kanskje lage din egen fortelling? Tegne? Spille sjakk, eller bare ta en pust i bakken? Eller er du bare nysgjerrig? Stikk innom Fubiak-teltet som er tettpakket med aktiviteter! Med Furuset bibliotek og aktivitetshus.

Takk til The Royal Motion, Sirkuslandsbyen og Sirkus Nysgjerrig, Haugerud strykeorkester og Mari Ystanes Fjeldstad, Pakistansk familienettverk, Integrasjons og kultursenter og alle de aktive organisasjonene som gjør festivalen mulig!

See More
Image may contain: 2 people, beard
Image may contain: 2 people
Image may contain: one or more people, people dancing and text

Dragemesteren - en festivaltradisjon på Furuset!

Fra Drammen kommer en vaskekte verdensmester få har hørt om; Ajaz Ul Haq, dragemaker og drageflyger. Rekorden er 504 drager i lufta på en gang!

Ajaz (52) er født og oppvokst i Pakistan. I 2006 flyttet den botanikerutdannede tusenkunstneren til Norge. I Pakistan jobbet han som forsker, og stua hjemme i Drammen er fylt til randen av drager i alle regnbuens farger. Samtlige kreert og konstruert nede i kjellerboden av mesteren selv....

– Noen er vanskeligere å lage enn andre. De enkleste bruker jeg fem minutter på, de mer avanserte fire timer. Jeg lager tusenvis og forbedrer og utvikler nye hele tiden. Men det går ikke utover familiens tid, bedyrer Ajaz, og forklarer nærmere:

– Jeg holder på med drager når resten av familien sover.

– Jeg har utviklet drager som passer spesielt for barn. Før måtte jeg teste ut dragene jeg lagde, men det behøver jeg ikke lenger nå. Jeg vet at de flyr!

I tillegg til lidenskapen for drageflyging, er Ajaz også mester i den japanske papirbrettekunsten origami. Så dyktig er han, at den japanske ambassaden i Oslo stadig ber ham om å holde kurs.

– Drageflyging er en veldig bra aktivitet – både for barn og voksne. En ting er at den faktisk får folk ut, en annen er at drager har vitenskapelige og pedagogiske egenskaper. I dragebygging løses oppgaver innen matematikk, geometri, aerodynamikk og vindkraft – for å nevne noen. At det også har positiv innvirkning på stress, fremmer kreativitet, konsentrasjon og mosjon, er heller ingen en ulempe.

– Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA har faktisk egen spesialavdeling med drager der de studerer og tester utvikling av romskipsteknologi, forteller dragemesteren.

Lørdag 19. august fra kl. 13.00 møter du Dragemesteren i Furuset Aktivitetspark! Kom og fly med oss!

(Kilde; Drammens Tidende)

See More
Image may contain: one or more people, sky and outdoor
Image may contain: one or more people, sky, tree, outdoor and nature

Becaye Aw og Sidiki Camara opptrer på Fubiak fredag 18.8. I samarbeid med Kultur uten Grenser og Fubiak inviterer vi til en kveld med god musikk og hyggelig samvær, og mulighet for å få en matbit til en rimelig penge.

Sidiki Camara var i mange år soloartist i Malis omreisende nasjonalballett, og utviklet seg senere som perkusjonist sammen med mesteren Mamady Keïta. Han er fast medlem av den legendariske amerikanske jazzgitaristen Bill Frisells gruppe The Inter Continentals, ...har jobbet med Rokia Traoré og Ali Farka Touré. I Norge har han samarbeidet med blant annet Bugge Wesseltoft og en rekke andre jazzmusikere. Han har høstet lovord for å ha modernisert den vestafrikanske Manding-musikken, og for å ha inspirert jazzmusikere over hele verden med sitt presise spill og sine unike komposisjoner. Det er spesielt den tradisjonelle vestafrikanske trommen djembe som er Sidikis spesialitet. I tillegg bruker han stemme, kalebass, og ngoni som puls i musikken.

«Malis hovedstad Bamako er Vest-Afrikas musikalske hjerte, der regionens rike tradisjoner møtes og harmoniserer med musikalske impulser fra alle verdenshjørner. En av Bamakos store sønner, Sidiki Camara, har etter mange år på veien slått seg ned i Oslo og kombinerer svevende vestafrikansk musikk med sofistikert moderne jazz.» (Oslo World Music Festival 2016)

«Becaye Aw er født i Mauritania og oppvokst i Senegal, der han startet sin musikalske karriere som ung og lydhør gutt. Han lyttet og lærte av kora-musikk, et uttrykk som fortsatt preger spillestilen hans. Instrumentet kora ligner på en lutt eller harpe, og spilles over hele Vest-Afrika. Ved å lære seg koraens spilleteknikk og bruke den på gitar, utviklet han et egenartet uttrykk. Hans spesielle knipsestil gir andre klanger enn det vi er vant med å høre på gitar. De siste 20 årene har Becaye bodd i Oslo, og han har samarbeidet med artister som Baaba Maal, Ali Farka Toure, Haddy Njie og Women’s Voice.» Becayes siste plateprosjekt, «Offroad» er et spennende musikkverk der han blander norske og vestafrikanske musikktradisjoner og musikere, hardingfele, djembetromme, vokalinnslag mm.

Når de kommer til Fubiak under Furusetfestivalen er det en mulighet til å møte og høre to store afrikanske stjerner. Arrangementet begynner kl 16 fredag, og det vil bli en pause i konserten med tid til mingling og matservering, så det er mulig å komme rett fra jobb. Kommer dere etter at konserten har begynt - bruk meråpent-inngangen på baksiden av huset.
Med Furuset bibliotek og aktivitetshus og Kultur uten grenser - Culture without borders

See More
Image may contain: one or more people
Image may contain: 1 person, playing a musical instrument and indoor

Samsaya headliner årets program på dagtid. Vi gleder oss! Sjekk ut et par av videoene hennes her;
https://www.youtube.com/watch?v=QaT6JWWF01w
https://www.youtube.com/watch?v=U-gcWdHP9JQ

This is Samsaya's official website. Here you will find the latest news, contact/booking information, events and much more
samsaya.com
Furusetfestivalen updated their profile picture.
Image may contain: 3 people

Familiefest og Blokkparty i Aktivitetsparken med sceneprogram v/ FUBIAK, markedsdager på Furuset senter, Nora Toure m/ TRC, Samsaya, festivalåpning på Trygve Lies plass m/ Family Reggae Disco, Bydelsprisen 2017 deles ut av BU-leder Knut Røli, MAT fra hele verden, Flere hoppeslott, masse lokale artister, sosial samling og konsert på FUBIAK v/ Kultur uten grenser, ansiktsmaling, hennamaling, Dragemester, dansegrupper, sykkellek og sykkelshow, fotballtennis-turnering med flotte ...premier, Adam Ezzari, Shablo, Speideraktiviteter, eget FUBIAK-telt med verkstedsaktiviteter, leker, quiz og konkurranser, fortellerstunder, workshops OG MASSE MER!!

Alt er GRATIS og RUSFRITT.

Følg oss på www.facebook.com/Furusetfestivalen for oppdateringer og detaljert program.

Ses på #Furuset 18. og 19. august!!

See More
AUG18
Aug 18, 2017 - Aug 19, 2017Furuset Aktivitetspark, FUBIAK, Furuset senter og Furuset Forum
112 people interested
Furusetfestivalen updated their profile picture.
No automatic alt text available.
Furusetfestivalen updated their cover photo.
No automatic alt text available.

Hold av 18.-19. august - Furusetfestivalen 2017! Vi er igang med planleggingen, og ønsker oss innspill fra dere. Er det noe dere har lyst til å oppleve på årets festival? Hvem synes dere vi skal invitere på scenen? Eller har du noe å bidra med selv? Skriv i kommentarfeltet!
Furuset Forum Furuset bibliotek og aktivitetshus Furuset Senter Furusetambassadørene Alna Fubiak UNG Bydel Alna Alnaskolen

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
733 Views
733 Views

INFORMASJON OM FURUSETFESTIVALEN 2017

Kjære festivalvenner! I år endrer vi litt på datoene for Furusetfestivalen. Tidligere har vi arrangert festivalen ved inngangen til sommeren - i år blir det stor fest rett før skolestart! Sett av fredag 18. og lørdag 19. august for årets happening på Furuset. Vi lover som vanlig et program med masse aktiviteter for store og små - god musikk - masse mat - lek og moro. Følg med videre for oppdateringer!

See this Instagram photo by @ailinlinh
facebook.com