Photos
Reviews
4.4
153 Reviews
Tell people what you think
Kesane Gvetadze
December 10, 2012
hello friends, i am kesane gvetadze, from georgia, tbilisi, self-studied artist, writer,poetess, author of three own books, solo exhibitions, and awarded from many international and national art festi...vals. also i am a student at theater and cinema georgian state university, i would like to be a film-director. i invite to see my several paintings on my facebook page. See More
Uhas Joshi
· November 30, 2016
I would like to share my oil colour on canvas size 18 " X 24" Jaselmer rajasthan India
Vicky Singh
April 17, 2013
A Solo Presentation of Artworks by Ella Prakash

join this art events ...

http://www.facebook.com/events/441562949271613/?ref=22

For more information visit on - tadarts.in
See More
Videos
"Christmas evening" 2013, opening - auto awesome short video.
13
Last 3 days of Rosen Rashev's exhibition :: Enjoy his smile :)
14
1
"Summertime" in the gallery - quick "Instagram" video
6
1
Posts

15 години Галерия ПАРИЖ :: Изложба на Юлия СТАНКОВА.

Галерия ПАРИЖ представя ЮЛИЯ СТАНКОВА ДОКОСВАНЕ В ТЪЛПАТА /Размисли върху Евангелието на Марк / изложба – живопис 22 март – 22 април 2018 Откриване: 22 март (четв.) 18 – 20 ....
sofia-art-galleries.com

15 години Галерия ПАРИЖ
изложба, живопис

ЮЛИЯ СТАНКОВА
“Докосване в тълпата”...
(Размисли върху Евангелието на Марк)

22 март – 22 април 2018
Вернисаж: 22 март (четв.) 18:30 – 20:30 часа – ул. “Цар Самуил” 47, София


Преди седем години бях поканена от френските художнички Елизабет Ламур, Бетси Пекино и Ан Бружирар да участвам заедно с тях в изложба, посветена на изцеленията, описани в евангелието на Марк. Подредихме изложбата в най-старата катедрала на град Виен, разположен на река Рона. Това събитие остави в мен красив спомен за каменни църкви от ранното средновековие и купища антично-римски останки, които можеха да се видят както в музеите, така и разпръснати навсякъде из града.

Най-важната част от подготовката ми за тази изложба беше внимателното прочитане на евангелския текст, което ми помогна да „извадя“ от него няколко нови композиции, между които: „Изцелението на кръвоточивата жена“, „Изцелението на слепия при Витсаида“, „Изцелението на глухия гъгнив човек“ и „Възкресението на дъщерята на Яир“.

След като изложбата приключи, почувствах, че за мен тя е само началото на нещо, върху което тепърва ми предстои да работя. Продължих да чета евангелието на Марк като едновременно с това създавах нови композиции и ето, че се роди една серия картини, които представляват моя прочит в образи на този скромен и вълнуващ текст.

Накрая ще добавя, че храня лична симпатия към това евангелие заради неговата краткост. Марк спестява някои неща като Благовещението и Божественото зачатие на Христос, родословието и събития от детството Му, както и чудното зачатие на Йоан Кръстител, но описва подробно изцеленията, извършени от Христос. А едно от тях – изцелението на глухия и гъгнив човек, присъства единствено в неговото евангелие.

Изцеленията на Христос са израз на безмерната Му любов и състрадание към всеки човек, отпаднал от руслото на живота поради болест или недъг. Като го изцелява, Христос му връща изгубените Божи дарове и му дава възможност да се въздигне до мястото, което Бог изначално му е отредил. Това придава на целия текст по-скоро човешко, отколкото божествено измерение и той ни става близък, вълнува ни и ни оставя обогатени с усещането, че сме обичани.

Юлия Станкова

София, февруари, 2018

See More
Posts