Photos
Videos
‘Duitsland voor Venlo een lokaal thema’ Op 29 november aanstaande staat het initiatiefvoorstel ‘De toekomst van grensoverschrijdende samenwerking’ op de agenda van de besluitvormende raadsvergadering. Voorgesteld wordt de strategische agenda van de raadswerkgroep de Grens ‘Duitsland voor Venlo een lokaal thema’ vast te stellen. De raadswerkgroep concludeert dat samenwerken met de gemeentes en Kreisen over de grens Venlo enorme kansen biedt, of zoals de Rheinische Post schrijft: ‘Venlo verstärkt die Region Niederrhein.’ De raadswerkgroep heeft een aantal soms prikkelende, opmerkingen en hartenkreten van bestuurders uit het Niederrheingebied, verwerkt in een kort filmpje dat de strategische agenda begeleidt.
21
3
Aankondiging Jaarverslag digitaal
27
Antoin Scholten lanceert onze Facebook-pagina!
57
Reviews
Gemeenteraad Venlo has no reviews yet.
Tell people what you think
Posts

Gisteravond heeft de gemeenteraad een werkbezoek gebracht aan de Brightlands Campus Greenport Venlo. In Villa Flora kregen de raadsleden uitleg over de gebiedsontwikkeling aan de hand van het Masterplan. Daarnaast werden de raadsleden bijgepraat over actuele ontwikkelingen, zoals het Bio Treat Center en het wetenschappelijk onderzoek dat de Universiteit Maastricht in Villa Flora doet naar innovaties op het gebied van gezonde voeding. Na een rondleiding door het gebouw werd de bijeenkomst afgesloten met een informeel netwerkmoment met stakeholders.

Image may contain: 3 people
Image may contain: screen and indoor
No automatic alt text available.

Vanavond komen een groot aantal raadsvoorstellen aan de orde in de besluitvormende raadsvergadering. Een tweetal springt er zeker uit:
1. Het raadsvoorstel Trendsportal, slimme mobiliteit voor morgen. Het trendsportal is feitelijk veel meer dan een gezamenlijk mobiliteitsplan voor de regio Noord Limburg en de 8 gemeentes die deze regio vormen. Zie ook het filmpje hieronder.
2. Van een heel andere orde is het raadsvoorstel voor een nieuwe gedragscode voor de raad. Een dooront...wikkeling van de bestaande gedragscode was nodig, omdat besturen een permanente worsteling met de realiteit van alledag is. Niet omdat de integriteit constant onder vuur zou liggen, maar omdat de samenleving steeds verandert. Daarbij helpt een gedragscode, die past bij het besturen in deze veranderende samenleving, onder het motto ‘Doing the right thing, even when no one is watching’

De raadsvergadering is vanaf 19.00 uur via deze link te bekijken: https://venlo.raadsinformatie.nl/…/Besluitvormende%20Raad%2…

See More
Onze wereld verandert in rap tempo, zo ook de ontwikkelingen in mobiliteit (zelfrijdende auto's, deelconcepten, drones). Hoe zorgen we dat we als Noord-Limbu...
youtube.com
Posts

Eenmalig echt theater in de raadzaal

In samenwerking met de Gemeente Venlo, presenteert De Maaspoort Theater & Events de toneelvoorstelling ‘Niemand wacht op je’ door MATZER Theaterproducties.

Deze voorstelling over betrokkenheid en politieke vernieuwing vindt plaats op een wel heel bijzondere locatie, namelijk in het hart van de Venlose politieke arena, de Raadzaal van het Venlose Stadhuis aan de Markt.

...

In ‘Niemand wacht op je’ kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt.
U moet er wel snel bijzijn als u deze bijzondere productie wilt bijwonen. De raadzaal biedt namelijk plaats aan maximaal 89 toeschouwers.

Maandag 12 maart | 20:15 uur | € 15,00 | De Raadzaal Stadhuis Venlo | Tickets www.maaspoort.nl

Voor meer informatie over de productie:
https://www.maaspoort.nl/…/niemand-wacht-…/12-03-2018-20-15/

See More
Image may contain: 1 person, closeup

Geanimeerde discussies tijdens de Themabijeenkomst Algemene Voorzieningen sociaal domein van de raad op 17 januari!

Image may contain: one or more people, shoes and indoor

Hoogwater: afgelopen zaterdag bracht de gemeenteraad Venlo een wijkbezoek aan dijkversterkingen aan de Maas (Steyl, Blerick en Arcen).

Image may contain: 4 people, child, outdoor and water
Image may contain: 3 people, people standing, tree and outdoor

Wilt u ons helpen?
De gemeente Venlo is erg benieuwd wat volgens u de belangrijkste thema’s voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen zijn. Waar moet de politiek in Venlo volgens u mee aan de slag? En waarover wilt u meer weten van de partijen?
Door het invullen van de enquête https://necker.datacoll.nl/zyfawoeyjd?l=nl kunt u ons dit laten weten.
Uw antwoorden vormen de basis voor de stemhulp die het bureau Citesens voor Venlo maakt.
Alvast bedankt!

necker.datacoll.nl

De gemeenteraad van Venlo neemt in februari een besluit over het windpark in Blerick. Vanavond delen indieners uit Venlo, Blerick en De Boekend hun zienswijzen met de gemeenteraad in de beeldvormende raadsbijeenkomst. O.a. de actiegroep Windturbines Blerick voert hierbij het woord. Dit agendapunt staat gepland van 19.05 tot 20.05 uur in de raadzaal van het stadhuis Venlo.

Image may contain: sky

School in Stadhuis - leerlingen van het Blariacumcollege onder begeleiding van raadsleden Mieke van Rijn, Peter van Crooy, Ton Drissen, Huub van Eijck en Tom Verhaegh.

Image may contain: 9 people, people smiling, people sitting, table and indoor
Image may contain: 3 people, people smiling, people sitting and indoor
Image may contain: 4 people, people sitting and indoor

De leerlingen van het Blariacumcollege zijn aanwezig in het stadhuis en spelen een raadsvergadering na met raadsleden Peter van Crooy, Mieke van Rijn, Ton Drissen, Huub van Eijck en Tom Verhaegh.

Image may contain: 3 people, people sitting, table and indoor

Deze week zijn de studenten van het Blariacum college te gast in het stadhuis. Zoals jaarlijks krijgen de studenten de kans om meer te leren over de gemeenteraad. Samen met (oud-)raadsleden spelen zij een echte raadsvergadering na.

Government BuildingVenlo, Netherlands
348 people checked in here

‘Duitsland voor Venlo een lokaal thema’

Op 29 november aanstaande staat het initiatiefvoorstel ‘De toekomst van grensoverschrijdende samenwerking’ op de agenda van de besluitvormende raadsvergadering. Voorgesteld wordt de strategische agenda van de raadswerkgroep de Grens ‘Duitsland voor Venlo een lokaal thema’ vast te stellen. De raadswerkgroep concludeert dat samenwerken met de gemeentes en Kreisen over de grens Venlo enorme kansen biedt, of zoals de Rheinische Post schrijft: ‘Venlo verstärkt die Region Niederrhein.’

De raadswerkgroep heeft een aantal soms prikkelende, opmerkingen en hartenkreten van bestuurders uit het Niederrheingebied, verwerkt in een kort filmpje dat de strategische agenda begeleidt.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
620 Views
620 Views

Oordeelsvormende raadsbijeenkomst inzake de begroting

NOV1

Oordeelsvormende raadsbijeenkomst inzake Kadernota

MAY17
Thu 7:00 PM UTC+02Stadhuis VenloVenlo, Netherlands

Oordeelsvormende raadsbijeenkomst

JAN17
Wed Jan 171 TimeStadhuis VenloVenlo, Netherlands