Posts

De Raadsgroep Herindeling heeft donderdag 8 februari unaniem besloten om Jan de Jong te benoemen als kwartiermaker en beoogd griffier van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Eerder werd hij al voorgedragen door de selectiecommissie. http://bit.ly/2EbNoyQ

De Raadsgroep Herindeling heeft donderdag 8 februari unaniem besloten om Jan de Jong te benoemen als kwartiermaker en beoogd griffier van de nieuwe gemeente Westerkwartier.
herindeling.westerkwartier.nl

Wat is de identiteit van het Westerkwartier? Beno Hofman onderzoekt dit met de miniserie HeringedeeldGR op Podium.TV. Kijk de uitzending terug op http://bit.ly/2Euhe4U

Aflevering 4: Westerkwartier
podium.tv
Photos
Posts

Zojuist hebben de vier Westerkwartiergemeenten samen met ongeveer 40 andere organisaties het Armoedepact Westerkwartier ondertekend. Samen gaan we de armoedeproblematiek bestrijden en volwaardig participeren in de samenleving mogelijk maken.

Image may contain: 17 people, people smiling, people standing and indoor
Image may contain: 2 people, people sitting and indoor
Image may contain: 1 person, standing and indoor
Image may contain: one or more people and indoor

Geef je op voor het project Supermama! Een van de deelnemers: “Bij Supermama mag je jezelf zijn en is er veel wederzijds vertrouwen, we kunnen alles bespreekbaar maken”. Project Supermama is al een tijdje geleden van start gegaan en heeft tot nu toe mooie resultaten geboekt met een heleboel mama’s.

“Met zo weinig geld een gezin draaiende houden en kinderen opvoeden, valt niet mee,” zegt wethouder Elly Pastoor. Project Supermama is bedoeld om een vorm van ondersteuning te bie...den aan moeders die graag weer stappen maken in de richting van werk of opleiding. Ook mama’s met een werkende partner behoren tot deze doelgroep. Het project wordt breed getrokken over meerdere gemeenten om zoveel mogelijk mama’s een duwtje in de rug te geven.

De hele maand februari kun je nog instromen bij onze groep Supermama's in Tolbert! Lijkt het je leuk om samen met ons aan de slag te gaan en ben je een mama uit de gemeenten Marum, Leek, Zuidhorn of Grootegast?

Aanmelden kan via supermama@westerkwartier.nl of 06 25 74 67 04.

See More
Image may contain: 5 people, people smiling

De vier gemeenten in het Westerkwartier ondertekenen 8 februari samen met 30 maatschappelijke organisaties het Armoedepact Westerkwartier. Hierin staan afspraken om de armoedeproblematiek in de toekomst te bestrijden. Lees meer: http://bit.ly/2B9LRut

De vier gemeenten in het Westerkwartier ondertekenen op 8 februari 2018 met meer dan 30 maatschappelijke organisaties het Armoedepact Westerkwartier.
herindeling.westerkwartier.nl

Op donderdag 8 februari 2018 is er om 20.00 uur een openbare vergadering van de Raadsgroep Herindeling Westerkwartier, in het gemeentehuis van Zuidhorn. Op deze pagina kunt u de agenda en de bijbehorende stukken vinden. Meer informatie: http://bit.ly/2FAUxsQ

Op donderdag 8 februari 2018 is er om 20.00 uur een openbare vergadering van de Raadsgroep Herindeling Westerkwartier, in het gemeentehuis van Zuidhorn. Op deze pagina kunt u de agenda en de bijbehorende stukken vinden.
herindeling.westerkwartier.nl

Jan de Jong (1955) wordt voorgedragen als beoogd griffier gemeente Westerkwartier. De verwachting is dat hij 1 mei 2018 start. Hij is nu nog raadsgriffier van de gemeente Tynaarlo. Lees verder: http://bit.ly/2Gx5kp5

Image may contain: 1 person, smiling
Image may contain: 1 person, smiling, suit
Image may contain: 3 people
Image may contain: 4 people, people standing
Image may contain: 1 person, smiling, hat
Heringedeeldgr added 4 new photos.

Wat een heerlijke voorstellingen hebben we gespeeld in de Gemeente Westerkwartier. Maar liefst drie keer helemaal uitverkocht! En wat een gastvrije ontvangst in... alle gemeenten.

We zijn enorm dankbaar naar het heerlijke publiek, de geweldige spelers én de medewerkers van de gemeenten!

Binnenkort spelen we in de toekomstige Gemeente Het Hogeland. Kijk voor meer informatie en kaartjes op www.heringedeeldgr.nl

See More

Op woensdag 21 maart aanstaande vinden in de meeste gemeenten de gemeenteraadsverkiezingen plaats, maar niet in de Westerkwartiergemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn en in het gebied Middag. Dit in verband met de herindeling per 1 januari 2019. Woensdag 21 maart 2018 kunt u wel uw stem uitbrengen voor het referendum over de Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten (ook wel bekend als de sleepwet). Lees meer: http://bit.ly/2EkHfB0

Op woensdag 21 maart aanstaande vinden in de meeste gemeenten in Nederland de gemeenteraadsverkiezingen plaats, maar niet in de Westerkwartiergemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Dit in verband met de herindeling per 1 januari 2019.
herindeling.westerkwartier.nl

Astrid Schulting wordt de nieuwe kwartiermaker/gemeentesecretaris van de gemeente Westerkwartier. Ze wordt per 1 maart 2018 benoemd. Meer info: http://bit.ly/2G7GFqX

De Stuurgroep Herindeling Westerkwartier heeft Astrid Schulting met ingang van 1 maart 2018 benoemd tot kwartiermaker/gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Sinds 2010 werkt ze bij de gemeente Meppel als gemeentesecretaris.
herindeling.westerkwartier.nl

De gemeenten van het Westerkwartier laten de nieuwe huisstijl en het logo ontwerpen door 100pk/Mixr uit Groningen. Inwoners mogen vervolgens via een verkiezing meestemmen over het ontwerp voor de nieuwe huisstijl. Lees verder: http://bit.ly/2mgAUOF

Na een aanbestedingstraject voor de huisstijl van de nieuwe gemeente Westerkwartier is de opdracht definitief gegund aan bureaucombinatie 100pk/Mixr uit Groningen.
herindeling.westerkwartier.nl
Image may contain: 2 people, people standing and indoor
Image may contain: 5 people, people smiling, people standing
Image may contain: 3 people, people smiling, people standing
Image may contain: 1 person, smiling
Heringedeeldgr added 4 new photos.

Wat een goede start van het nieuwe jaar! In de Gemeente Westerkwartier mogen we aan de slag met alweer een hele fijne groep spelers.
Zij versterken de vaste cas...t in de theatervoorstelling heringedeeldGR, bestaande uit Lotte Dunselman, Lies Van de Wiel en Bas de Bruijn.
Vanaf volgende week woensdag speelt heringedeeldGR in Westerkwartier. Koop kaartjes via www.heringedeeldgr.nl of bij één van de fysieke verkooppunten.

heringedeeldGR is te zien op
Woensdag 17 januari om 20.30 in het Gemeentehuis in Zuidhorn
Dinsdag 23 januari om 20.30 in de Raadzaal van het gemeentehuis in Marum
Donderdag 25 januari om 20.30 in het Gemeentehuis in Grootegast
Vrijdag 26 januari om 20.30 in het Gemeentehuis in Leek

En dit zijn de fysieke verkooppunten:
Zuidhorn: 't Kappertje delicatessen (Hoofdstraat 29b)
Marum: Primera (De Wending 71)
Grootegast: Hazenberg Dier & Tuin Grootegast (Rondweg 5)
Leek: La pasión delicatessen (Samuel Leviestraat 51c)

See More

Deze week verschijnt er weer een nieuwspagina in de kranten, met het laatste nieuws over de toekomstige gemeente Westerkwartier. Bekijk of download de nieuwspagina (pdf) op de website: http://bit.ly/2CRgVQN

Deze week verschijnt er weer een nieuwspagina in de kranten, met het laatste nieuws over de toekomstige gemeente Westerkwartier. U kunt de nieuwspagina ook online bekijken op deze pagina.
herindeling.westerkwartier.nl

De Raadsgroep Herindeling Westerkwartier vergadert op donderdag 11 januari a.s. om 20.00 uur in dorpshuis 'De Rotonde' in Niekerk. U bent van harte welkom deze vergadering bij te wonen. Meer informatie: http://bit.ly/2BpDD2p

Op donderdag 11 januari 2018 is er om 20.00 uur een openbare vergadering van de Raadsgroep Herindeling Westerkwartier, in dorpshuis 'De Rotonde' in Niekerk. Op deze pagina kunt u de agenda en de bijbehorende stukken vinden.
herindeling.westerkwartier.nl

Supermama: aan de slag met “wat wil ik, wat kan ik en wat heb ik daarbij nodig”, aandacht voor opleiding, werk, opvoeding en financiën. We starten op woensdagochtend 10 januari 2018 met een groep Supermama’s bij De Zijlen, locatie Sintmaheerdt in Tolbert. Kinderen mogen mee.

Op 20 december is er een informatiebijeenkomst in de bibliotheek in Leek: inloop vanaf 9.30 uur, programma van 10.00-11.00 uur. Info en opgeven via supermama@westerkwartier.nl of 06 25 74 67 04. Supermama is voor mama’s woonachtig in de gemeente Grootegast, Leek, Marum of Zuidhorn met kinderen jonger dan 12 jaar.

Image may contain: text

De Raadsgroep Herindeling heeft op 14 december de contourenschets ‘Verbindend in beweging’ vastgesteld. Hierin staat de visie van de raad en de besturings- en managementfilosofie van de nieuwe organisatie. Lees verder op http://bit.ly/2ClRdAH

De Raadsgroep Herindeling heeft op 14 december de contourenschets 'Verbindend in beweging' vastgesteld. Hierin staat de visie van de raad en de besturings- en managementfilosofie van de nieuwe organisatie en hoe deze eruit gaat zien.
herindeling.westerkwartier.nl

Interview met kunstenaar en muzikant Gert Sennema: "De rust, reinheid en ruimte, dat kenmerkt het Westerkwartier, dat is ons kapitaal."

Lees in het interview hoe Gert denkt over de mentaliteit van Westerkwartierders, de landelijke uitstraling van het Westerkwartier en de streektaal: http://bit.ly/2nZdlxR

Gert Sennema (1962) uit Grijpskerk is beeldhouwer, theatermaker en muzikant. De streektaal van het Westerkwartier staat in veel van zijn werken centraal. Wat is volgens hem de identiteit van het Westerkwartier en wat kan de nieuwe gemeente Westerkwartier straks betekenen?
herindeling.westerkwartier.nl