Gilbert Williams is on Facebook.
To connect with Gilbert, sign up for Facebook today.
Work
 • 2001 to presentAmsterdam, Netherlands
 • August 2001 to present
  • Change Hero
   De drive: We hebben als organisatie veel metamorfoses doorgemaakt. Maar één ding staat vast: we gáán voor onze klanten. De CC-medewerkers zijn de oren en ogen van ons bedrijf. Wij hebben direct contact met de klant en horen zijn probleem uit de eerste hand. Als Change Hero vertaal ik dat naar de interne organisatie.

   De uitdaging: Roep niet dat dingen niet op te lossen zijn. Steek de koppen bij elkaar en ga ervoor zitten. Misschien duurt het soms even, maar er is altijd een oplossing. Een paar jaar geleden - het begrip change hero bestond toen nog niet - ging er iets mis met de Mini Website van een klant. Hij ontving geen activatielink. Ik ging me ermee bemoeien en kwam erachter dat niet de techniek, maar de communicatie het knelpunt was. Het liep spaak tussen ICT en het Customer Center. Foutmeldingen vanuit CC gingen apart naar ICT, die ze vervolgens stuk voor stuk probeerde op te lossen. Dat werkte niet. Alle foutmeldingen heb ik vervolgens gebundeld en samen met ICT en de leverancier hebben we het probleem opgelost. De klant is nu weer dik tevreden.

   Het succes: Onze klanttevredenheid is beetje bij beetje aan het verbeteren, blijkt uit de NPS. Ik weet zeker dat we daar als Change Heroes ook een belangrijke bijdrage aan leveren. We zorgen - afdelingsoverschrijdend - voor een soepele, interne samenwerking. Dat maakt onze processen beter. En daardoor kunnen we klachten weer sneller afhandelen. Vroeger moest een klant tig telefoontjes plegen, nu kunnen we 'm meestal in één keer helpen. Daar wordt iedereen toch blij van?!

   Het gevoel: We maken één vuist en zorgen voor solidariteit binnen het bedrijf. Wij proberen een bindende rol te vervullen binnen DTG. Dat voelt goed. En we horen het terug. Collega's zijn blij met ons. We helpen hun werk makkelijker maken en zorgen er samen voor dat klanten - weer - tevreden zijn. Eigenschappen van een Change Hero? Je moet positief zijn, tegen een stootje kunnen en in oplossingen denken.
 • InterviewerNovember 2010 to April 2011Utrecht (city)
  Interviewer Project Survey Integration Minorities i.e. Living in The Netherlands at Labyrinth Research & Consultancy
  • Board Member Committee Multi Cultural Congress
   Congres MCN 2011

   Vooraankondiging MCN-jaarcongres 2011

   “Eenheid dóór Diversiteit”

   Wanneer: zaterdag 1 oktober 2011
   Waar: Seats2Meet Maarssen Utrecht
   Tijdstip: 10.00 uur – 22.00 uur

   Op zaterdag 1 oktober a.s. vindt in Maarssen het MCN-jaarcongres 2011 plaats. Dit jaar is het thema “Eenheid dóór Diversiteit” en staat het congres in het teken van successen en uitdagingen van culturele diversiteit in Nederland met als doel om optimaler gebruik te maken van de diversiteit in Nederland en welke rol het Multicultureel Netwerk daarin kan spelen.

   Opzet programma in hoofdlijnen
   In het ochtenddeel vertelt een ondernemer een succesverhaal waarin diversiteit een grote rol heeft gespeeld. Daarnaast schetst een politicus voor welke uitdagingen de politiek en de burger staan om een samenleving die multicultureel van karakter is vorm te geven. We sluiten de ochtend af met een paneldiscussie met een aantal keynote speakers die verspreid over de dag een inleiding geven. Centraal staan hieri
 • July 2000 to June 2001
Education
Current City and Hometown

Favorites