Photos
Videos
Megújul az egri Bárány Uszoda
14
4
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ajánlása: Támogassa Ön is Habis László barátomat, Eger polgármesterét, hogy folytathassa a megkezdett munkát! LEGYÜNK BÜSZKÉK EGERRE!
16
EGER A TE TÖRTÉNETED Mindig szívesen nézem végig ezt az 5 perces egri történetet: elkészült Eger új, friss, üde imázsfilmje.
4
Posts

KÖSZÖNJÜK A KÖZÖS MUNKÁT MINDENKINEK!
Az EKF2023 pályázat kapcsán gratulálunk és jó munkát kívánunk a második pályázati körben a továbbjutott városoknak: Debrecennek, Győrnek és Veszprémnek!
Az Egerben az elmúlt egy évben elvégzett munkát illetően nagy értéknek tartom, hogy a 2017-es évben, széleskörű társadalmi összefogással elkészítettük a városunk Kulturális és Közösségfejlesztési Stratégiáját, melyet a Közgyűlés egyhangú döntéssel fogadott el. A dokumentum középpontjában ...a közösségépítés áll, vagyis az a cél, hogy az egriek új generációit nyitottságra, a kulturális értékek tudatos keresésére és befogadására neveljük, s ezzel erősítsük a helyi összetartást, az összetartozás és európaiság élményét.

Köszönetet mondunk mindazoknak a szervezeteknek, civil közösségeknek, egri művészeknek, alkotóknak, egyházi vezetőknek, akik bekapcsolódtak a stratégia és az Európa Kulturális Fővárosa pályázatunk megalkotásába és javaslataikkal, látásmódjukkal, észrevételeikkel gazdagították ezt a közös munkát.

Köszönetet mondunk stratégiai partnereinknek, az Eszterházy Károly Egyetemnek, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak, valamint az Eger térségében található, természeti kincsekben, kulturális értékekben gazdag településeknek.

Közös erővel elindítottunk egy előremutató folyamatot, melynek során számos kiváló ötlet került be a köztudatba és a városfejlesztési, közösségépítési és közönségnevelési céljaink közé. Mindez hosszú távon meghatározza majd Eger kulturális életét, s így - hitünk szerint – újabb lendületet ad városunknak, növelve Eger vonzerejét és megtartó erejét is.

Az eredményből úgy látjuk, hogy talán kevésbé sikerült az európai szakértő zsűri figyelmét ráirányítani azokra a pályázatunk fókuszában álló, innovatív, megújító törekvésekre, melyeket a filmművészet, az előadó- és képzőművészet különböző területein célul tűztünk ki magunk elé.
Mind a kiválasztási ülés során tapasztaltak, mind az eredmény azt tükrözi, hogy az európai értékek mibenlétét illetően alapvető felfogásbeli különbség érzékelhető.

Mindazonáltal biztos vagyok abban, hogy a sok befektetett munka nem volt hiábavaló: olyan értékek jöttek létre és olyan célokat fogalmaztunk meg a résztvevő szakemberekkel és partnereinkkel együtt, melyekre hosszú távon építhetünk. A pályázatunkban megfogalmazott stratégiai célokat szeretnénk megvalósítani.

See More
Image may contain: outdoor

Megosztom EKF2023-as Facebook oldalunk videóját. Mert a művészet mindenütt jelen van az egri mindennapokban, s Eger maga is egy műalkotás. Hiszünk a városunk sikerében. #eger2023 #ecoc2023eger #hajraeger #kulturalisfovaros #switchtoculture

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
4,099 Views
Kultúra Eger

MŰVÉSZET MINDENÜTT
A művészet mindenhol ott van Egerben: körülvesz téged. Élvezd mindazt, amit Eger nyújt neked, csatlakozz hozzánk és kapcsolj a kultúrára!
IN ...ENGLISH: Art can be found everywhere in Eger: it surrounds you. Enjoy all that Eger brings to you, join us and switch to culture! #eger2023 #ecoc2023 #ecoc2023eger #ekf2023eger #hajraeger #kulturalisfovaros #switchtoculture
(Ez a videó még az EKF2023 pályázathoz készült, nagy köszönet érte Domán Dánielnek!)

See More
Posts
Február közepétől, fél éven keresztül Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselőjének közbenjárására először a városban lesz látható Székely Bertalan Az Egri...
tveger.hu

Tisztelettel és büszkeséggel fogadjuk Székely Bertalan művének kisebb változatát Egerben! #eger #egeratetorteneted #habislaszlo #egripolgarmester

LEGNAGYOBB ADÓZÓINK KÖSZÖNTÉSE
Eger adóbevételei az elmúlt egy évben 4,5%-kal nőttek, míg a 2013-as évhez képest ez a növekedés 26%-os volt, noha az adómértékek azóta nem emelkedtek. Ellenkezőleg: egyes adónemeket eltörölt a Közgyűlés. Köszönet illeti a korrekt partnerségért városunk valamennyi adózóját, a helyi vállalkozásokat, s közülük kiemelten is azt a 150 céget, amely az önkormányzati adóbevételek 65%-át befizette az elmúlt egy esztendőben. Városunk adóbevételeinek 87%-...a származik egyébként a gazdasági társaságoktól.
Kiemeltem azt is, hogy önkormányzati adóhatóságunk - adónemenként - 11 ezer gazdálkodóval és 61 ezer magánszeméllyel tart kapcsolatot napi szinten.

A legnagyobb adózók fogadásán a Pro Agria gazdasági szakmai díjat a Sanatmetal Kft. és a KEVIKO Prevenció Védőnői Szolgáltató Kft. képviselői vehették át. Munkájukhoz szívből gratulálok és sok sikert kívánok!

Köszöntőmben Garri Kaszparov világhírű orosz sakkozótól idéztem a következő gondolatot: „Világos, hogy tanulnunk kell a hibáinkból, de nagy hiba, hogy gyakran elmulasztjuk értékelni a sikereinkhez vezető okokat és hajlamosak vagyunk készpénznek venni ezeket.”
Örömömre szolgál, hogy Eger Önkormányzata is sikeres az adópolitikában, s hogy sok-sok sikeres egri vállalkozással együtt van mit elemeznünk akkor, amikor erre az idézetre gondolunk. Továbbra is együtt dolgozunk Eger és benne minden egri polgár sikeréért!

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
7,028 Views
Kultúra Eger

EKF2023 Eger: fényfestés-sorozatot láthattak az érdeklődők a város emblematikus kulturális tereinél, a Magyar Kultúra Napjától kezdődően egy héten át, január 29...-ig. A "Kapcsolj a kultúrára!" üzenetet hirdette a Líceum, az Érseki Palota Látogatóközpont, a Kepes Intézet, a Templom Galéria, a Hotel Eger & Park, a Minorita templom és a Városháza épülete. Miután Eger ezernyi értékét kívánjuk megmutatni egész Európának, fontos, hogy előbb mi magunk is szemügyre vegyük, megcsodáljuk ezeket a kincseket „a pályázat adta lehetőség fényében”. Ezúttal szó szerint így történt...
IN ENGLISH: We organized a series of light paintings at the emblematic cultural spaces of our town, in the spirit of the ECOC 2023 Eger application. It was a week long performance from the Day of Hungarian Culture (January 22nd), until January 29th. "Switch to culture!" - a message was proclaimed on the building of the Lyceum, the Archbishop's Palace, the Kepes Institute, the Temple Gallery, the Hotel Eger & Park, the Minorite Church and the City Hall. We want to show ourselves to Europe, so it is important, that the people of Eger should look first at these admirable treasures, "in the light of the opportunity, offered by the ECOC 2023 application." Literally this time...

See More

GRATULÁLOK A KITÜNTETETTJEINKNEK
Őszinte elismeréssel, szívből gratulálok a Magyar Kultúra Napján városi kitüntetést, szakmai díjat, valamint országgyűlési képviselői elismerést átvett egri kiválóságoknak! Köszönjük, hogy mindennapi munkájukkal sokat tettek és tesznek az egriekért és öregbítik Eger és az egri kultúra hírnevét. További, sikeres munkát, jó egészséget, életükre Isten gazdag áldását kívánom! #eger2023 #ecoc2023 #ecoc2023eger #ekf2023eger #hajraeger #kulturalisfovaros

EGER A MAGYAR KULTÚRA GAZDAGSÁGÁNAK JÓ PÉLDÁJA
Köszönet illeti azokat, akik a mindennapokban Eger kulturális életének magas szinten tartásáért és emeléséért dolgoznak, legyenek akár kulturális intézmények dolgozói, civil szervezetek tagjai, vagy alkotóművészek. Nagy elődök nyomban járunk. Szent István királyunk az egri püspökség alapításával meghatározta Eger pályáját, kijelölte városunk helyét a Magyar Kultúrában. Olyan városépítő püspökök, mint Eszterházy Károly, tovább erő...sítették Eger szerepét. Munkájuk nyomán Eger kulturális és szellemi központtá vált e Hazában. A Magyarországon elsőként valóban egyetemi célra épített házban, a Líceumban tartottuk a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett díszünnepségünket, január 22-én, s e házban mutattuk be a sajtónak az "Európa Kulturális Fővárosa 2023" cím elnyerésére készített pályázatunkat is.
Az ünnepi köszöntőre készülve nem volt nehéz azonnal példákat találni arra, hogy milyen gazdag kulturális élettel is rendelkezik a mi városunk. Valódi civil értéke a 135 éves Agria Vegyeskar, s az Egri Érseki Fiúkórus, amely a napokban Shanghajban képviseli Egert és a Magyar Kultúrát. Felfigyelt az évek óta működő Egri Ifjúsági zenei Programra a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programjának Kollégiuma, s nem túlzás, hogy az EIZP országos mintaprogrammá vált, Eger országos konferenciának adhat majd otthont a témában. Fontos érték az is, hogy 2017-ben Eger egy nívós, Speciális Művészeti Fesztivált otthon a lehetett, s a rendezést önkormányzatunk is támogatta. Sokáig sorolhatnánk ezeket az értékeket és az elismerést nyert egri kiválóságokat. Büszkék vagyunk rájuk, ez a gazdagság adja azt a meggyőződésünket, hogy Eger egy igazi, európai hely, s a mi városunk nem csupán a maga szépsége és történelmi gazdagsága okán méltó Európa figyelmére.
#eger2023 #ecoc2023 #ecoc2023eger #ekf2023eger #hajraeger #kulturalisfovaros

See More
Image may contain: night and outdoor
Image may contain: night, sky, table and outdoor
Image may contain: night, table and outdoor
Kultúra Eger added 3 new photos.

EZ ÜNNEPLÉSRE MÉLTÓ
Kosztolányi Dezső soraival ünnepeljük a Magyar Kultúrát.
„Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, élete...m legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható. Nem külsőséges valami, mint a kabátom, még olyan sem, mint a testem. Mélyen bennem van, vérem csöppjeiben, idegeim dúcában, metafizikai rejtélyként.” (Kosztolányi Dezső)
IN ENGLISH: this is worth celebrating... we celebrate Hungarian Culture with these words from Dezső Kosztolányi:
“The simple fact, that my mother language is Hungarian, and I am speaking Hungarian, and I am thinking and writing on a Hungarian way, that is the biggest thing in my life, and there is nothing in the world, which can be compared to it. This is not something formality, like my jacket, neither like my body. It is deeply in myself, in the drops of my blood, in my nerves, like a methaphysical mistery.”
#eger2023 #ecoc2023 #ecoc2023eger #ekf2023eger #hajraeger #iloveeger #kulturalisfovaros

See More

2017 és 2018
Évértékelő és előretekintő interjú jelent meg velem a Heves Megyei Hírlapban és a HEOL-on. Megosztom.

Eredményre vezettek a munkahelyteremtő és gazdaság­fejlesztési törekvések, s számos nagy ­beruházás indul­ a ­megyeszékhelyen az idei évben.
heol.hu

Egyre több amerikai, ázsiai, lengyel, német és cseh turista érkezik Egerbe. A 2017-es évre vonatkozóan egészen biztosan ismét túllépjük majd a félmillió vendégéjszakát, s a környék turistacsalogató értékekben gazdag települései is szépen teljesítenek. #eger #iloveeger #egripolgarmester #habislaszlo

A korábbi évekhez hasonlóan, a 2017-es évben is rengeteg turista látogatott mind Egerbe, mind pedig a környékbeli településekre.
heol.hu
Habis László shared a Page.
January 5

Érdemes lájkolni és követni az alábbi oldalt, hiszen itt minden aktuálisan megtalálható Eger "Európa Kulturális Fővárosa 2023" (ECOC2023) pályázatával kapcsolatban. Hajrá Eger!

Városunk ismét részt vesz az „Európa Kulturális Fővárosa 2023" címért folyó versenyben.

Egy szakmai beszámoló a Modern Városok Program keretében a történelmi városfalnál elvégzett munkáról.

Az egri vár állagmegóvó rekonstrukciójához kapcsolódva év végéig felújítják Egerben a XVI. századból fennmaradt városfal maradványait.
turizmus.com

Áldott, boldog, sikerekben és előrevivő napokban gazdag Újévet kívánok minden Egri Polgárnak!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
1.9K Views

ÉVÉRTÉKELÉS ÉS JÓ REMÉNYEK 2018-ra
Minden kedves Egri Polgárnak őszinte szívvel kívánok áldott, sikerekben és örömökben gazdag Újévet!
A megosztott évértékelő interjúban beszélünk az elvégzett, sok-sok közös munkáról, a rengeteg tervezésről, vitáról és döntésről, melyekre alapozva elmondhatjuk, hogy a 2018-as esztendő Egerben bizakodásra ad okot.

Főoldal Fogadóóra Fogadóóra – Évértékelő beszélgetés Habis László polgármesterrel Fogadóóra2017. dec 27. http://tveger.hu/media/video/Habis_evertekelo_2017.mp4 Twitter Facebook Google + Pinterest Előző hírJézus megismeréséről szólt az érsek az éjféli misénKövetkező h�...
tveger.hu

A Kereszténydemokrata Néppárt Egri Alapszervezete számára fontos, hogy Karácsony szent ünnepét mindenki szeretetteljes légkörben, békében várhassa és így élhesse át. A nehéz szociális helyzetben élő, rászoruló családok, idős egri polgárok megsegítése ezért ebben az időszakban különös jelentőséggel bír.

Az Ünnep közeledtével az egri alapszervezet gyűjtést szervezett, melynek eredményeként 25 egri család számára tesszük szebbé a Karácsonyt. A megajándékozott egri családok fenyő...fát, valamint egy szaloncukrot, lisztet, rizst, cukrot és étolajat tartalmazó élelmiszercsomagot kaptak.

A gyűjtés során számos magánszemély adakozott a nemes célra, valamint támogatói felajánlások érkeztek. Köszönet mindenkinek, aki részt vett a jótékonysági akcióban, s külön köszönet illeti az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnáziumot, az Egererdő Zrt-t, a BE-L-GA Kft-t és a Segít a Város Alapítványt.

Áldott, békés és boldog Ünnepet kívánunk minden egri polgárnak!

A Kereszténydemokrata Néppárt Egri Alapszervezete nevében:
Habis László
elnök

See More
Image may contain: 2 people, people standing
Image may contain: 3 people, people standing and outdoor
Image may contain: 2 people, people standing