Photos
Videos
Megújul az egri Bárány Uszoda
14
4
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ajánlása: Támogassa Ön is Habis László barátomat, Eger polgármesterét, hogy folytathassa a megkezdett munkát! LEGYÜNK BÜSZKÉK EGERRE!
16
EGER A TE TÖRTÉNETED Mindig szívesen nézem végig ezt az 5 perces egri történetet: elkészült Eger új, friss, üde imázsfilmje.
4
Posts

KÉT KIVÁLÓSÁG, KÉT DÍJ
Kossuth-díjat kapott Március 15-én Tordai Teri Jászai Mari-díjas színművész, kiváló és érdemes művész, valamint Széchenyi-díjat vett át a Nemzeti Ünnepen városunk díszpolgára, Dr. Bitskey István irodalomtörténész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének professor emeritusa és az egri Eszterházy Károly Egyetem oktatója.
Örömteli a hír, hogy két, Egerhez milli...ó szállal kötődő kiválóság a legmagasabb szintű elismerésben részesült ezen az ünnepen.

Tordai Teri egészen apró kislányként, családjával együtt Debrecenből az egri nagymamához költözött a bombázások miatt. Az 50’-es évek elején egy Egerben élő, keletnémet tánctanárnőnél balettozott, majd az egri Tanítóképző Főiskolára nyert felvételt. Itt, Egerben, egy főiskolai szavalóversenyen kapta azt a biztatást Gáti Józseftől, hogy feltétlenül próbálja meg a Színművészeti Főiskolát. Fel is vették és a főiskola befejezése után már folyamatosan filmezett. A többit ismerjük. Eger büszke lehet erre a kötődésre, szívből gratulálunk Tordai Terinek!

Az egri születésű Dr. Bitskey Istvánt gyermekkorom óta ismerem. Én magam kisfiúként vezettem csoportokat a várban, nyári elfoglaltság gyanánt, míg ő már egyetemistaként volt idegenvezető ugyanitt. Sikeres pályáját meghatározta Eger és az itt szerzett ezernyi élmény és impulzus. Tudományos tevékenysége és debreceni élete egy csöppet sem szakította el Egertől, sőt, 15 éven át, egészen 2016-ig tanított az akkori Eszterházy Károly Főiskola Magyar Irodalomtudományi Tanszékén. Ízig-vérig egri ember. Nagy öröm és büszkeség, hogy Eger díszpolgára (2011) ilyen kimagasló állami elismerésben részesült.
Mint fogalmazott: szerencsésnek tartja magát, hogy két nagy felekezet irodalmát is tanulmányozhatta, hiszen az egri érseki Főegyházmegyei Könyvtárban többnyire a katolikus, a Debreceni Református Kollégiumban pedig a református irodalommal ismerkedett meg. „Talán ennek is köszönhető, hogy máig erős bennem az ökumenikus szemlélet, és azt hiszem, hogy a mai világban nagy szükség lenne ennek a szemléletnek az erősödésére” – mondta a professzor. Szívből, nagy örömmel gratulálok neki is! (Fotók: MTI, uni-eszterhazy.hu, Nemes Róbert)

See More
Image may contain: 1 person, smiling, standing, indoor and closeup
Image may contain: one or more people, people on stage and people playing musical instruments
Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and suit

Interjút adtam az EgerHirek.hu hírportálnak. Megtisztel, ha elolvassák, igyekeztem informatív válaszokkal segíteni a tájékozódást, s lehetőség szerint rámutatni az összefüggésekre is. #eger #egripolgarmester #habislaszlo #iloveeger

Látványos és fontos beruházásokkal gazdagszik tovább Eger a közeljövőben. A városi fejlesztésekről és a kormányfővel folytatott megbeszélés eredményeiről kérdeztük a polgármestert.
egerhirek.hu
Posts

Szeretettel várjuk a rallye szerelmeseit, versenyzőket, szervezőket és rajongókat! Irány Eger!

Nem is olyan rég volt, hogy találkoztunk itt, Egerben, az élmények és a nagy történetek városában! Az elmúlt időszakban a konstruktív, jó partneri együttműködésnek – no és persze egy kicsit a jószerencsének is – hála, Eger a rallye sport „alfája és ómegája” lett. Min...
eger-rali.hu

ILYEN KONYHÁBAN KÉSZÜLNEK AZ ISKOLAI ÉTELEK
A napokban látogatást tettem az egri iskolai közétkeztetést végző cég, a TS Gastro Kft. által a Bem utcában kialakított, központi főzőkonyhában. Ezt a vállalkozás a korábbi négy konyha helyett hozta létre az önkormányzatunk által, az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményén keresztül biztosított helyszínen. Takács Zsolt ügyvezető kalauzolt végig a minden szempontból 21. századi létesítményben, ahol éves szinten, hét általános iskol...a számára összesen csaknem 238 ezer adag tízórai, megközelítőleg 435 ezer adag ebéd és 238 ezer adag uzsonna készül. A középiskolák és kollégiumok esetében mindez több mint 19 ezer adag reggeli/év, több mint 31 ezer adag tízórai/év, 42 ezer adag ebéd, több mint 31 ezer adag uzsonna és megközelítőleg 21.600 adag vacsora/év elkészítését jelenti. Emellett a TS Gastro Kft. látja el a négyféle diétás közétkeztetés feladatát is a városunkban, minisztériumi rendelet szerint, a mindenkori szükségnek megfelelően. A központi főzőkonyha létrehozásával egységesen biztosítják Egerben a garantált és ellenőrizhető ételminőséget.

Takács Zsolt cégvezető arról tájékoztatott, hogy heti rendszerességgel, intézményi szinten osztályozzák a fogásokat, folyamatos kapcsolatban vannak az iskolák és kollégiumok vezetőivel és a szülői munkaközösségek képviselőivel. Ebben a folyamatban a minőséggel kapcsolatos visszajelzések mellett fontos tényező az intézményenkénti létszámfigyelés is. A középfokú intézmények esetében a diákok kétféle menüből választhatnak, a rendszer kártya lehúzásával rögzíti, hogy „A”, vagy „B” menüt választott az étkező személy.

A központi konyhában teljesen elkülönített, diétás konyhát üzemeltetnek, ahol névre szólóan készítik el a fogásokat pl.: a különböző allergiával élő gyermekek számára, az óvodákba és iskolákba egyaránt.

A 2017. szeptember 1-jétől fennálló megbízás feltételrendszere a minőség, az ellenőrizhetőség és a fogyasztói kapcsolattartás irányába mozdította el az egri, iskolai gyermekétkeztetést. Továbbra is alapvető szempont az, hogy a nyersanyag-beszerzésben előnyt élvezzenek az Egerben és a város környékén tevékenykedő őstermelők.

Jó munkát kívánok a TS Gastro valamennyi munkatársának, minden egri diák, szülő és pedagógus megelégedésére!

See More

Nőnap alkalmából szeretettel köszöntöm a nem gyengébb (!), hanem a szebbik (!) nem valamennyi képviselőjét, apróbbat, nagyobbacskát, érett, felnőtt asszonyt, anyukát, családanyát, nagymamát, minden drága Hölgyet a csecsemőtől az ezüsthajúakig. Éljenek az Egri Nők!
„A nő olyan fele a férfinak, mint a nappalnak az éj, a lombnak a virág.” ... „A nőnek épp az az értéke, hogy a gondolkodása női. A szíve meg angyali.” (Gárdonyi Géza)

Image may contain: plant, flower, outdoor and nature

Megjelent a Civil Alap, a Kulturális Alap I. félév, az Egri Ifjúsági Zenei Program idei első, valamint az Eger Város Ösztöndíjasa felsőfokú pályázati kiírásunk. Mindenkit arra biztatok, hogy keresse ezeket a lehetőségeket az eger.hu oldalon, a Városháza/Pályázatok, hirdetmények menüpontban.
#egripolgarmester #habislaszlo #egricivilek #egripalyazatok

Idén is pályázhatnak szakmai programok és kulturális rendezvények megszervezésére a helyi civil szervezetek, emellett pedig ebben az évben is elindul az Egri...
tveger.hu

EGER A VÍZILABDA- ÉS ÚSZÓSPORT BÁSTYÁJA
Március 5-én, hétfőn látogatást tett Egerben dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki megtekintette a felújítás alatt álló Bárány Uszodát, Dabrowski Norbert egri vezetőedző kíséretében látogatást tett hivatali irodámban, majd a Bitskey Uszodában zárta a napot. Találkozásunkkor tájékoztattam arról, hogy a Bárány Uszodát két ütemben újítjuk meg: az első a medence rekonstrukciója volt TAO-forrásból, a másodiknál, a kiszol...gáló létesítmények és a lelátó építésénél pedig már a Modern Városok Programból is felhasználunk forrásokat. A cél a miniszterelnök úrral aláírt megállapodás szerint egy Nemzeti Úszó és Vízilabda Központ kialakítása Egerben, egy újabb, 10 pályás, fedett uszoda megépítésével. A központ kiemelt események, versenyek és válogatott edzőtáborok otthona lehet.
Szót ejtettünk arról is, hogy tervezzük a Balassi iskola tanuszodájának újraindítását is, amely tovább erősíti az egri úszásoktatást, melyre eddig is méltán lehettünk büszkék.

Kemény Dénes elmondta: a sportszövetség jelentős TAO-programokat valósít meg, s ezek valójában minden vizes sportot, a versenyszerű úszást, az úszásoktatást, az uszonyos-, a búvár- és a szinkronúszást is támogatják. Mindez azért kiemelkedően fontos, mert az, aki rendszeresen úszik, garantáltan egészségesebb lesz, s ennél jobb befektetés nem létezik. Az MVLSZ háromszoros olimpiai bajnok elnöke kifejtette: feljövőben van a vidéki vízilabda, ám miután Egerben és Szolnokon sok évtizedes hagyománya van a vizes sportoknak, e két város kiemelkedik a mezőnyből, a vízilabda igazi bástyája. Dr. Kemény Dénes szerint mindez jól látszik az utánpótlás-nevelői munkában is.

See More
Image may contain: 3 people, people sitting
Image may contain: 2 people, people smiling, people standing, suit and indoor
Image may contain: 1 person, sitting and beard

Egy uniós pályázat keretében “Nőközpont” felállításával, a rugalmas munkavégzés számtalan formájával, közvetítéssel, tanácsadással, segítő szolgáltatásokkal igyekszünk az édesanyák, és így az egri családok mellé állni. (A TV Eger tudósítása)

Női információs központok kezdik meg működésüket a közeljövőben országszerte, így Egerben is. A kezdeményezéssel kapcsolatos munkáltatói fórumon a városházán...
youtube.com

Jó volt együtt lenni!

Jakabné Jakab Katalin added 25 new photos — with Zsóka Simon and 7 others.

Cukorbetegek Egri Egyesületének Nőnapi Ünnepsége
Én nem tudom, hogy mi történik,ha együtt vagyunk, de mintha angyalok szállnának le közénk!

Virtuális valósággal is bemutatkozott Eger az Utazás 2018 kiállításon.

Eger is képviselteti magát a 280 kiállító között az Utazás 2018 kiállításon Budapesten. Programfüzetekkel, brosúrákkal, egri borokkal és különleges, virtuáli...
youtube.com

Megosztom ezt a posztot, kiegészítve azzal, hogy Eger polgármestereként csak azt tartom elfogadhatónak, ha a Bíróság Törvényház útra való visszaköltözését követően a Laktanya a Városi Rendőrkapitányság felújtását segítené, hasonlóan az eddigiekhez. Nem szeretnénk Egerben migránsokat, sem menekülttábort!

Image may contain: 2 people, people standing, beard and outdoor
Image may contain: 2 people, people standing, beard and outdoor
Nyitrai Zsolt added 2 new photos — with Deutsch Tamás.

A betelepített migránsok eddig Európa-szerte mindenhol megszüntették a biztonságot és a nyugalmat, leépítették a településeket.
Ebből mi nem kérünk.
Azt akarjuk..., hogy továbbra is nyugalomban éljünk és fejlődjünk.
Ez az április 8-i választás tétje.

See More

Ma együtt gyűjtöttünk támogató aláírásokat a Katona téren Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselővel, a Fidesz-KDNP jelöltjével. Köszönjük a biztató szavakat és őszinte véleményeket!

Image may contain: 2 people, hat and outdoor
Image may contain: 2 people, people standing, child and outdoor
Image may contain: one or more people and people standing

Egri Civil Fórum, immár 20. alkalommal: a Városháza dísztermében több mint 100 egri nonprofit szervezet képviselője gyűlt össze. Köszönet minden civil közösségnek az általuk életre hívott, színes eseményekért, azért a rengeteg szép eredményért, amit közösen gondolkodva, partnerségben hoztunk létre. Köszönet a méltó és büszke hagyományőrzésért, a lelkes, önkéntes munkáért!
A teljesség igénye nélkül: mozgáskorlátozottak belvárosi kiszolgálásának javítása; Speciális Művészeti F...esztivál rendezése; állatmenhely fenntartása; véradás szervezése; karitatív tevékenységek; túra- és kerékpáros programok szervezése; sokrétű, tanórán kívüli oktatási és szakköri munka; az egri borkultúra ápolása; a környezetvédelem fontosságának kiemelése; az egészséges életmódra nevelés; az utánpótlás sport; az életmód-tanácsadást a tartósan betegséggel élők számára. Mindez a civil tevékenység a babáktól az iskolás gyermekeken át az egyetemistákig, a fiatal családosoknak szóló rendezvényektől, táboroktól kezdve az idősek mindennapi összefogásáig minden társadalmi csoportnak sok-sok értéket nyújt. Hajrá Eger!
#eger #habislaszlo #egricivilforum #egripolgarmester #iloveeger

See More
Az eseménynek a Városháza díszterme adott otthont február 28-án, ahová a megyeszékhely civil szervezeteinek képviselői érkeztek.
egerhirek.hu

Középpontban a család és a gyermekek. Mindig jó látni a büszke egri szülőket.

A kormány a Családok évének nyilvánította 2018-at. Ehhez kapcsolódóan számos programot szervez a Három Királyfi és Három Királylány mozgalom. Egerben is csat...
youtube.com

Megható gesztus. Azt hiszem, ilyen a szívből jövő hála.

Mi köszönjük a jordán keresztényeknek!

„Magyarország a dicsőség földje, Magyarország a nemzetek kincse” – erről énekel magyar nyelven előadott dalában Tomeh Jbara, aki nemrégiben a Jordániai Karitász katolikus szervezet képviseletében látogatott hazánkba William Shomali jordániai püspök társaságában, hogy besz...
pestisracok.hu

Hajrá Hunyadi!
Tegnap meglátogattuk és támogatásunkról biztosítottuk az ismét országos döntőbe jutott egri gyermekeket.

A hétvégén Dunaújvárosban rendezik a Játékos Sportverseny Diákolimpiai Országos Döntőt. Az Egri Hunyadi idén is bejutott a nyolccsapatos fináléba. A szerdai ...
youtube.com