Photos
Videos
Interjú Eger fejlesztéspolitikájáról
27
3
Habis László újévi köszöntője
161
19
Így láttam a 2016-os évet
56
7
Posts
A rekordszámú hosszú hétvége megtette a hatását.
origo.hu

FRANCIA ÉS LENGYEL DIÁKOK AZ EGRI DOBÓBAN
Az Egri Dobó István Gimnázium két testvériskolájából, Eger két testvérvárosából érkeztek diákok Egerbe. Minden alkalommal örömmel fogadom a Városházán a nálunk vendégeskedő fiatalokat és kísérőiket, mert fontosnak tartom, hogy a testvérvárosi kapcsolatok ne csupán-, sőt, ne elsősorban a kölcsönös, hivatali, vagy intézményi látogatások és tapasztalatcserék szintjén működjenek, hanem valódi, a fiatalok és a testvérvárosok polgárai közöt...ti kapcsolatot, ismerkedést és barátságokat jelentsenek.
A lengyel fiatalok Przemysl város VI Liceum Ogólnokształcącym im. Juliusza Słowackiego w Kielcach iskolájából érkeztek az egyhetes programra, a francia diákok pedig Maconból látogattak el hozzánk, a Collège Saint-Exupéry de Mâcon képviseletében.
Mindkét program az önkormányzat kezdeményezésére indult: az egri Dobó a lengyel iskolával 10 éves jubileumát ünnepli, a maconi intézménnyel pedig három éve vették fel a kapcsolatot, s ez az első alkalom, hogy az együttműködés keretében francia diákok látogattak Egerbe. A francia relációban a közös program a korábbi, "Ki tud többet Maconról?" c. vetélkedő utódja, melyet Eger Önkormányzata is támogat.
A lengyel és francia fiatalok programjában városnézés, kulturális programok, budapesti és környékbeli kirándulások, nyelvi és más óralátogatások szerepelnek. Vendégeink a magyar emberek mindennapjaiba is betekintést nyerhetnek az őket fogadó egri családoknak köszönhetően.

See More
Image may contain: 27 people, people smiling, people standing and indoor
Image may contain: 2 people, indoor
Image may contain: one or more people and indoor
Posts