Posts
Image may contain: sky, tree, grass, plant, outdoor and nature
Dalibor Milan

[OSNOVANO POVJERENSTVO ZA PITANJE VODOCRPILIŠTA DOLJANI]
Jučer samo donio odluku o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za pitanje vodocrpilišta Doljani. Članovi... Povjerenstva su predstavnici Grada i svih političkih stranaka koji imaju svog člana u GV, imenovani su: Filip Dominiković (predsjednik), Robert Doko (zamjenik predsjednika), Milorad Dodig, Rade Nikoletić, Nada Tada Popovac, Siniša Bebić i Petar Marušić. Povjerenstvo je osnovano u svrhu kontinuiranog praćenja i prilagođavanja aktivnosti na području vodocrpilišta Doljani, s ciljem rješavanja otvorenog pitanja uređenja statusa vodocrpilišta. Iako se u javnosti pojavljuju različita tumačenja ovog važnog problema, prava istina je da smo odavno krenuli u početak rješavanja problema ovog vodocrpilišta, odnosno reguliranje njegovog vlasničkog i pravnog statusa, kao i usklađivanje s važećim zakonima BiH.

See More

[PROGRAM POTPORA U POLJOPRIVREDI]
Neosporno je da dolina Neretve ima brojne prirodne prednosti za uspješnu poljoprivrednu proizvodnju. Međutim, unatoč prirodnim... prednostima, poljoprivreda zadnjih godina stagnira i pada. Kako bi pomogao poljoprivredne proizvođače na svom području, Grad Metković po prvi put donosi niz mjera poticanja u poljoprivredi. U Proračunu za 2018. godinu predviđen je iznos od 300.000 kuna za Program potpora u poljoprivredi.

See More
Razvoj poljoprivrede na ovom osjetljivom agroekološkom području treba temeljiti na održivoj i integriranoj proizvodnji koja podrazumijeva uravnoteženu primjenu agrotehničkih i tehnoloških mjera uz minimalni utjecaj na okoliš.
metkovic.hr