Posts

Hiuksianostattavin tarina jonka kuulin kirjamessuilla: Terho Miettinen kertoo, miten kymmenkunta lahkolaista vakavissaan yritti herättää vainajaa henkiin. Terhon vieressä Harhaanjohtajat kirjan toinen kirjoittaja Raija Pelli ja Pyhät, pahat ja pelokkaat -kirjan kirjoittaja Aila Ruoho.

Image may contain: 4 people, people sitting

Yksi päivän tietokirjakeskusteluista. Oliver Backmanin Ullakon aarteet muistuttaa meikäläisenkin vinttiin kätkemistä omaisuuksista.

Image may contain: 2 people
Videos
Messuilla ovat nyt kaikki - mutta vielä mahtuu! Tässä legendaarisen uutisankkuri Arvi Lindin suosikkiteokset.
4
Uutinen, jossa on jo nyt kaihoisa sävy: Christoffer Carlssonin seuraavasta eli neljännestä Leo Junker -romaanista tulee sarjan päätösosa.
3
1
Uskokaa tai älkää, kirjamessut Helsingissä saivat alkunsa vasta vuonna 2001. Entinen ohjelmajohtaja Stig-Björn Nyberg paljastaa idean isät - ideointi alkoi nimittäin Liettuan matkalla vuonna 1999.
2
Photos
Posts

Innostava puolitoistatuntinen Järvenpää-talossa tänään. Haastateltavana alkusyksyn myydyin ja kenties kiireisin kirjailija Kjell Westö.

Image may contain: one or more people, people sitting and indoor

Kokka pian kohti Turkua. Haastateltavien joukossa niin vanhoja kuin uusia tuttavuuksia. Yksi odotetuimmista on elokuvamies Ilmar Taska jota pääsen jututtamaan pe klo 16.20. Imbi Paju on asialla jo aikaisemmin klo 11.30.

Alice Martin

Ilmar Taska, koskettavan Pobeda 1946 -romaanin kirjoittaja, on tulossa Turun kirjamessuille! Keskustelussa Imbi Pajun ja toimittaja Rain Koolin kanssa on aiheen...a lapsen käyttäminen omia vanhempiaan vastaan (perjantai 6.10. klo 11.30-11.50, Agricola, A-halli). Iltapäivällä Taska keskustelee romaanistaan toimittaja Juha Hietasen kanssa (perjantai 6.10. klo 16.20-16.40, Tieto, B-halli). Keskustelujen jälkeen hän allekirjoittaa teostaan WSOY:n osastolla.
Pobeda 1946 on kirjoitettu lapsen näkökulmasta. Häikäilemätön pahuus kohtaa viattomuuden, ajat ovat kauheat, mutta lukija säilyy ehjin nahoin. Tervetuloa kuuntelemaan!

See More
Herkkä romaani kovasta ajasta miehitetyssä Virossa.Uusi auto loistaa jalokiven lailla lapsen silmissä. Pikkupoika ei tiedä, että sellaiseen aarteeseen oli sodanjälkeisessä Virossa varaa vain valtion turvallisuuspalvelulla.Ilmar Taskan esikoisromaani Pobeda 1946 on harvinaisen hieno ajankuva sodanjäl...
wsoy.fi

Jyväskylän Hygge-tapahtumassa oli monipuolinen kirjalavakin. Aavikkofantasian saloista kertomassa kirjailija Katri Alatalo.

Image may contain: 1 person, sitting

Elina Sanan kirja Isän sota tekee vaikutuksen. Pistää ehkä pohtimaan omiakin lapsuuden kokemuksia. Kiinnostava juttutuokio Kampin Suomalaisessa kirjakaupassa.

Image may contain: 3 people, people sitting and indoor

Logistiikka on jostain syystä aina kiinnostanut. Blogissani vilkaistaan kirja-alan kulissien taakse.

Kirjavälitys Oy:n hyllyihin mahtuu kerralla kymmenen miljoonaa kirjaa. Ei ihme, jos on käynyt niinkin, että työntekijä on kärähtänyt lukemisesta työaikana.
juhahietanen.fi

Gummeruksen syyspressissä eilen hoksasin jutun, joka yllätti myös swahilirunoudesta tohtoriksi väitelleen kirjailija Katriina Ranteen; hänen kuvansa kustantamon syyskatalogissa on ilmiselvä peilikuva. Jakaus paljasti! Swahiliksi: Hivyo ndivyo ilivyo eli näin se oli. Ranteen Miten valo putoaa ilmestyy syyskuussa.

Image may contain: 4 people, indoor
Image may contain: 2 people

Nathan Hillin Nix on Gummeruksen uutuuksia. Kirjailija saapuu Suomeenkin Anna Baijarsin mukaan.

Image may contain: 1 person, indoor

Lämmin tunnelma Savoyssa - nyt tauollakin.

Image may contain: 2 people, people on stage, people standing, concert and indoor
Juha Hietanen is attending Helsinki Lit 2017 at Savoy-teatteri.

Suomentaja Helinä Kangas ansaitusti parrasvaloissa. Hänen Elena Ferranten Loistava ystäväni -käännöksensä lumosi Jarl Hellman -palkinnon raadin. Ferranten Napoli-sarjalle on luvassa jatkoa Suomessakin. Kangas suomentaa kakkososankin WSOY:lle.

Hoikka mies, tuhti teos. Miki viihdytti eilen yleisöä, kirja valvotti yöllä. Ensimmäinen sata grammaa vakuutti: ymmärrän HS:n ja TS:n hehkutuksen jo nyt.

Image may contain: 2 people, people sitting, shoes, beard and indoor
No automatic alt text available.

Puitteet upeat Näin on kirjat -kiertueen päätöspäivänä Helsingissä.. Panama-papereista kirjoittanut Ylen Minna Knus-Galan Mirjam Ilvaksen haastattelussa.

Image may contain: one or more people and indoor

Näin on kirjat -kiertueen kirjat upposivat otolliseen maaperään Turussa eilen - on lukijahullua väkeä, kuten katukuvasta ja kirjastosta näkee😉

No automatic alt text available.
Image may contain: outdoor
Image may contain: 1 person, sitting

Kolme kaupunkia, kymmeniä kirjailijoita - ja jotain mitä harvalla on: kirjaämpäri sadalle ensimmäiselle!

APR25
Apr 25, 2017 - Apr 27, 2017
90 people interested

Sanna Wikström ja Unelmakarttakirja liimasivat yleisön. Hymy oli herkässä Juha Itkosen (Minun Amerikkani) ja Petri Tammisenkin (Suomen historia) kuuntelijoille. Otavan kevään satoa.

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and indoor
Image may contain: 1 person, sitting and indoor
Image may contain: 2 people, people sitting and indoor

Kevään kiinnostavia kirjailijoita pitkin päivää Helsingin Aleksin Suomalaisessa. Minulla on ilo jututtaa kolmikkoa Juha Itkonen, Petri Tamminen ja Sanna Wikström. Jokaisella on uuttaluotaava näkemys aiheeseensa. Poiketkaa jos osutte hooodeille!

Image may contain: 3 people