Posts

Fantastisch!!!

De leerkrachten van het S. Adelbert College in Wassenaar hebben het weer gedaan. Net als de afgelopen twee jaar verwelkomen zij hun nieuwe leerlingen met een 'eigen' lied.
ad.nl

Gewoon even lekker kijken op deze zonnige zondag ☺️

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
56,245,985 Views
BBC Family & Education News
June 18

These children were asked how they were different from one another. Their responses might just bring a tear to your eye! 💗

(via CBeebies)

Photos
Posts

Eindelijk!!! Super leuk

Image may contain: one or more people, sky, cloud and outdoor
Monkey Town Haarlem

Dag allemaal,

Even een update.
Volgens de plannen van de oude verhuurder was het de bedoeling dat wij in april 2016 gingen verbouwen. Zoals sommigen van jullie... het al weten is het gehele terrein aan de Plaza West verkocht. De nieuwe eigenaar heeft grote plannen met het terrein. Op dit moment zijn wij nog even bezig met de onderhandeling met de nieuwe eigenaar. Zodra wij rond zijn met de onderhandeling en de opleveringsdatum bekend is zullen wij dit naar jullie communiceren. Wij verwijzen jullie naar de Plaza West Haarlem site voor meer informatie over het project.
Voor nu een impressie hoe het gebouw waar Monkey Town Haarlem zit eruit komt te zien wanneer het project af is.
Ps: Voor de duidelijkheid, wij gaan niet wachten totdat het gehele project af is. Wij gaan gewoon open wanneer wij het pand opgeleverd krijgen. Het gebouw wat jullie op de foto zien is gewoon het huidige pand waar wij eerder foto's van hebben gepost. Ze gaan alleen de buitenkant renoveren. Monkey Town Haarlem gaat gewoon open tijdens de verbouwing aan het terrein.

See More

We werken harder dan ooit, stelt Rutger Bregman. Zelfs kinderen hebben het te druk. Ondertussen gaat er iets heel waardevols in onze samenleving verloren:

Kinderen krijgen steeds minder tijd en ruimte om vrij te spelen. Ranglijsten, toetsen en resultaten zijn belangrijker dan ooit.
decorrespondent.nl

Wat doen jullie op school?

Schoolcadeau: Juffen en meesters op basisscholen worden bedolven onder cadeautjes aan het eind van het schooljaar. Soms dure cadeaus, soms iets erg lelijks. Hoe ga je ermee om?
www.nrc.nl

Worthwile reading!

“Here is my new blog post. I encourage every parent who cares about the future of his/her children to read it. I know that many would choose not to hear what I say in the article, but your children need you to hear this message. Even if you disagree with my perspective, please,
yourot.com

"En toen was ik de bakker...", een zin die waarschijnlijk wel herkenbaar is. Kinderen gaan nl praten en handelen zoals de personen die ze spelen. Je kind laat zien dat het oog heeft voor situaties uit de werkelijkheid en dat het deze situaties samen met anderen kan omzetten naar fictieve situaties. Best bijzonder eigenlijk! "De ander" komt steeds meer in beeld en hele toneelspellen zijn het gevolg. Vanmiddag maar weer eens klaar gaan zitten voor een nieuwe opvoering 😊

Prachtig..💗 daarom: geniet van de kleine -in onze ogen zulke normale- dingen samen met je kids!

Waarom maken wij specifiek houten speeltafels? Houten speelgoed wordt veelal duurzaam geproduceerd; een boom krijgt een tweede leven. En bij het produceren komen ook gelukkig geen schadelijke stoffen vrij. Hiernaast vinden wij hout gewoon mooi. Hout heeft karakter en vanwege de vormgeving is het ook aantrekkelijk om naar te kijken. Wij gebruiken hout met het Fsc keurmerk van berken of populier. Daarnaast gebruiken we stoot/krasvaste lak op waterbasis van oa Sigma. Onze tafels kunnen dus tegen een stootje. Gewoon een mooi en kwalitatief hoogwaardig product!

Image may contain: table and indoor

Mooie inzichten

Het belang van vrij spelen wordt onderschat door ouders, waarschuwt de Amerikaanse psycholoog Peter Gray. 'Ouders die er steeds bovenop zitten, doen hun kind tekort.'
www.trouw.nl
Houten speeltafels updated their status.
April 25

Opruimen!!! Het blijft een hele uitdaging met al dat speelgoed door het huis. En ja, je verwacht natuurlijk wel een helpende hand van jouw mini-me. Hoe pak je dat nou aan? Eigenlijk zijn kinderen van zichzelf al enorm gestructureerd, vooral in het verwerken van informatie in hun kleine bovenkamer. Dus wat het beste werkt is; de rode blokken in deze bak, de poppen in de volgende, de auto's onderin, het geven van (gestructureerde) duidelijkheid. Zo wordt opruimen eigenlijk ook een spel en de kindjes die een beetje competitief zijn, een tijdslimiet toevoegen geeft nog meer lol 😀. Veel plezier met opruimen vanmiddag!

Ik ben een enorme fan van Lego, je vindt het echt overal in ons huis. Maar wist je ook dat je kind enorm werkt aan zijn/haar fijne motoriek door het spelen met Lego? Voor kleine kinderen is bijvoorbeeld Duplo al een enorme uitdaging. De stenen op elkaar zetten is nog niet zo makkelijk, dat vereist echt enorme concentratie en is dus erg goed voor het ontwikkelen van geduld en van doorzettingsvermogen. Hoe langer en vaker je kind met lego speelt hoe sneller de ontwikkeling van de hand-oog coördinatie zal gaan. En wat dacht je van zelfvertrouwen en zelfrespect, je kind is super trots op zijn resultaat...."mama, kijk, papa, kijk" 😉. Goede redenen om dit weekend weer eens samen een mooi bouwwerk te creëren op onze stevige houten speeltafel!

Image may contain: table and indoor

Wat een mooie tafels hebben we weer mogen leveren afgelopen periode. Tijd om weer actief wat foto's te gaan posten en jullie ook mee te nemen met wat tips en ervaringen rondom spelen, bewegen, kinderen onder elkaar en nog veel meer. Komende tijd dus weer wat meer actie op de social kanalen! We kijken er naar uit, geniet van het heerlijke weer 😎.

Houten speeltafels added a new photo.
Image may contain: people sitting, table and indoor
Houten speeltafels added a new photo.
Image may contain: indoor
Houten speeltafels added a new photo.
Image may contain: table and indoor