Posts

ELFOGADTA A KÉPVISELŐ-TESTÜLET ÓZD VÁROS 2018. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉT
Idei költségvetésünk jelentősen nem különbözik az elmúlt évitől. Az útfelújításokra azonban elkülönítettünk 20 M Ft-ot, hiszen a város problémás útszakaszain amint az időjárás lehetővé teszi, és beindulnak az aszfaltüzemek, el kell kezdeni a rendbetételt. A Városi Strand megnyitásához szükséges műszaki felújításokra is fedezetet biztosítottunk, így a strand működése idén is zavartalannak ígérkezik. Idén bevétel...eink csökkenése és a kötelező – megérdemelt – béremelések együttes hatása hozzávetőlegesen 250 M Ft-tal csökkentik a lehetőségeket. Kiadásaink bevételeinkhez igazítása tovább folytatódik, a költségvetés biztosítja a működést, a finanszírozáshoz újabb adók kivetésére, hitelfelvételre nincs szükség, kivételt képez az éven belüli áthidaló jellegű hitel, mely ciklusokon átívelően minden esztendőben szükséges volt – csak az utóbbi időben az ellenzék előszeretettel fabrikál belőle címlap sztorit, ugyanakkor az ő idejükben is használták.
Arról is döntött a testület, hogy a Startprogram Iroda feladatait a jövőben a Városüzemeltető Intézmény látja el.

See More
Image may contain: 3 people, people sitting and indoor

A JOBBIK KÉSZEN ÁLL A KORMÁNYZÁSRA:
ITT A VÁLASZTÁSI PROGRAMUNK

Tegnap bemutattuk 67 oldalas választási programunkat, hisszük ugyanis, hogy egy felelősségteljes kormányváltó párt csak egy kiforrott szakmai programmal nyerheti el az emberek bizalmát. Készen állunk, hogy magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel kormányozzuk Magyarországot.
A teljes választási programot itt olvashatod el: https://www.jobbik.hu/hireink/jobbik-keszen-all-kormanyzasra...
A mi körzetünkben Farkas P. Barnabás országgyűlési képviselőjelölt a kormányváltó jelölt! Támogassa Ön is szavazatával április 8-án!

See More
No automatic alt text available.
Photos
Videos
Munkánkat többek között a közbiztonság megerősítésével, munkahelyteremtéssel, az oktatás, az egészségügy és a békés egymás mellett élés feltételeinek megteremtésével fogjuk kezdeni. Ózdnak fejlődésre, friss lendületre van szüksége! A teljes videót itt nézhetitek meg: http://mno.hu/videok/110499
717
40
Zenés ébresztőre ébredhettünk mint régen! Ezután a város több pontját is bejárták még ébresztgetni az ózdiakat! :) Köszönöm az ébresztést!
487
102
A Kézenfogva Idősek Otthona lakóinak az Újváros téri Óvoda apróságai kedveskedtek zenés műsorral. A két intézmény között májusban indult együttműködés szerves részét képezi az óvodai ünnepségek bemutatása a szépkorúak számára. A Nyuszi csoport mondókákkal, énekekkel és körjátékkal kápráztatta el a bentlakókat, akik könnyes szemmel, fülig érő mosollyal nézték végig a kicsik előadását. A rendezvény sikerét nemcsak a hosszan tartó taps igazolta, hanem az a közös táncolás is, amelyben az idősek és az ovisok párokat alkotva vigadtak. Az ilyen közös programok segítenek közelebb hozni azokat a generációkat, akik a mai modern világban gyakran nem is találkoznak egymással. A gyermekekben erősíti az idősek iránti tisztelet, elfogadás érzését, a másik oldalon pedig felejthetetlen emlékekkel gazdagítja azokat az időseket, akik gyermekeiket, unokáikat csak ritkán láthatják.
94
Posts
Janiczak Dávid updated their cover photo.

Hazánknak legnagyobb szüksége egy valódi kormányváltásra van. Az ország romos és végveszélyben lévő helyzetét, melyet a korrupcióval tetéznek, a migráció napirenden tartásával nyomják el 3 éve.
A határaink és társadalmi egyensúlyunk megvédése mellett azonban a fő hangsúlyokat az egészségügyre, az oktatásra, az utak általános helyzetének jelentős javítására kell fektetni elsőként. Közben pedig egy olyan gazdasági helyzetet kell kialakítani, ami a bérek természetes emelkedését gyorsítja föl, hogy felzárkózzunk a Nyugat-európai szinthez, ne kelljen több fiatalnak elmenekülnie szülőföldjéről! Április 8-án elkezdhetjük!

Image may contain: text

FELHÁBORÍTÓ! Putnok polgármestere most a s*eggére rajzoltatná Vona Gábort és úgy rugdostatná

Egy személyben is reprezentatív módon képviseli a Fideszt, és amit a fideszes életérzésből tapasztalunk. A gyűlöletet, a bunkóságot, a politikai kultúra teljes hiányát, a mániákus hatalomvágyat, aminek megtartásáért, megszerzéséért már semmi sem szent.

Legutóbbi putnoki nyilvános társulási ülésen ez jött ki belőle:...
„Gyurcsányt a seggem egyik felére, Vonát meg a másik felére rajzoltatom és hagyom, hogy rugdossák. Maximum fájni fog, de megéri, mert oda valók. A Fidesz nyer, mert azzal azért tisztában vagytok, hogy nyer, és ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony szopni fogunk. Lófaszt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat.”

Nagyon beszédes az a gondolata is, hogy – bár más kifejezéssel élve – de azt gondolja semmit nem fog egy újabb, esetleges Fidesz kormány adni olyan területre ahol nem az ő képviselőjük van. Egyrészt itt Ózdon is ezzel riogattak a polgármester választás előtt, most pedig maga a képviselő kampányol azzal, hogy több mint 10 milliárd fejlesztési pénz érkezett ózdi vállalkozókhoz, szervezetekhez, önkormányzathoz. Másrészt milyen magyar kormány az, aki nem ismeri el a választók demokratikus jogával kifejtett akaratát és esetlegesen büntetne azért, mert nem az ő képviselőjelöltjüket támogatják? Kell nekünk ilyen Kormány?

Biztosan emlékeznek még, az 1956-os forradalom ünnepén Putnok polgármestere arról beszélt: „Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és olyan embereket enged a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá”
Egy normálisan működő politikai közösség már ekkor lemondásra szólította volna fel. A Fidesznél ez nem történik meg még most sem, mert ez belefér, ezt elfogadják. A közéletet olyan szintre züllesztették, aminek a társadalom hétköznapjaira nézve is nagyon súlyos hatása van.

Bízom abban, hogy még menthető a helyzet, és európai szintre emelhetjük a politikát, leszámolhatunk a gyűlölettel és a kölcsönös megértés jegyében, egymás előremutató ötleteinek támogatásával dolgozhatunk Hazánk szebb jövőjéért!

Kormányváltást MOST! Április 8.! Szavazzon a Jobbik jelöltjére, Farkas Péter Barnabásra!

https://hirtv.hu/…/putnok-polgarmestere-a-sggemre-rajzoltat…

See More
Image may contain: 1 person, smiling, text

Jelölje képviselő jelöltjének Farkas Péter Barnabást!
Holnap indul az ajánlások gyűjtése. Két hét alatt 500 db aláírást kell gyűjteni hitelesített gyűjtő ívre annak, aki meg kívánja méretni magát az április 8-i országgyűlési választáson. Egy választópolgár több jelöltnek is aláírhat. Ajánlja Farkas Péter Barnabást, a Jobbik jelöltjét, az egyetlen valóban esélyes ellenzéki jelöltet!
Ajánlását leadhatja a Jobbik ózdi irodájában a Fogtechnika alatt, vagy a városban fellelhető Jobbik standok valamelyikénél.

Image may contain: 1 person, smiling, eyeglasses

Újabb lakossági kérés teljesítve, a Szigligeti utcából felszedésre kerültek a fekvőrendőrök.
2017-ben, lakossági kérésre – melyet aláírásgyűjtéssel támasztottak alá – fekvőrendőrök kerültek kihelyezésre a Szigligeti utcában. Jómagam nem támogatom a forgalomlassítás azon módjait, amelyek az autókban kárt tehetnek, műszaki állapotukat hosszútávon rontják. Viszont természetesen a lakosság kérése az első számomra, így egy aláírásgyűjtés alapján kerültek kihelyezésre a fekvőrendőr...ök. 2018. február 12-én, a beérkezett panaszok megvizsgálása érdekében rendőrségi, rendészeti és városüzemeltetési bejárást kezdeményeztem, ahol megállapítást nyert, hogy az eszközök kihelyezése nem indokolt, a rendőrség azoknak megtartását nem javasolja, tekintettel az útviszonyokra.
Ezért a Városüzemeltetéstől kértem a fekvőrendőrök felszedését ami a mai napon meg is történt.
Kérem azoknak a megértését, akik támogatták a kihelyezést, és köszönöm azoknak a türelmét, akik a kezdetektől ellenezték azt. Azt hiszem a kipróbálás után mindenki számára bebizonyosodott, hogy több gondot és problémát okoznak ezek az eszközök, mint amennyi hasznot hoznak.
Figyeljen oda mindenki a közlekedési szabályok betartására és
különösen legyen figyelmes arra, hogy ez egy csendes,
kertvárosi, családi házas övezet!

See More
Image may contain: one or more people, people standing and outdoor
Image may contain: tree, sky, outdoor and nature
Image may contain: tree, sky, outdoor and nature
Image may contain: one or more people, tree and outdoor

Új információ a börtön építéséről
Ma végre tényleg a börtönről kaptam levelet. Lajtár József bv. vezérőrnagy úr levelében arról tájékoztat, hogy a megismételt közbeszerzési eljárás során is, a rendelkezésre álló fedezetnél magasabb összegű ajánlatok érkeztek be, így azt eredménytelenné nyilvánították.
Azonban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága mindent megtesz azért, hogy a tervezett intézetek megvalósuljanak.
Itt is köszönöm a tájékoztatást, és sok sikert kívánok Vezérőrnagy Úrnak a megvalósításhoz!
Az országban és Ózdon is nagyon sokan várják, hogy itt dolgozhassanak az újonnan épült börtönben!

No automatic alt text available.

Elérheti a térerő Susát!
Tartó Lajos képviselő úr évek óta küzd azért, hogy egy megfelelő átjátszó állomással olyan körülmények között használhassák mobil előfizetésüket a susaiak, mint a város más részén élők. Nemrégiben hivatalos levélben kértem a szolgáltatót, hogy oldja meg a problémát a területen. A válasz sokáig nem is váratott magára, intézkedéssel együtt érkezett. Szakemberekkel közös bejárás történt, hogy kiválasszák az átjátszó antenna helyét. A terület tulajdonosával való megállapodás után jöhet a tervezés és a szükséges engedélyek beszerzése, majd az építés.
Bízom benne, ily módon mielőbb megoldódik a probléma!

Image may contain: 3 people, people standing, beard and outdoor

Levelet kaptam Magyarország Miniszterelnökétől
Először meglepődtem. Aztán reménykedtem, mert láttam, hogy elsőbbségivel adta fel, fontos lehet! Ekkor már sejtettem, hogy a börtön, hiszen az eredeti tervek szerint márciusban át kellene adni, biztos tájékoztat a kis csúszásról és bejelenti, hogy most már indul az építkezés. Hiszen ezért tanultak a végsőkig kitartó ózdiak, hogy itt, Ózdon dolgozhassanak a büntetés-végrehajtás kötelékében. Még egy tippem volt, ha nem ez, akkor bi...ztos, hogy az út, a 23-as, 25-ös főutak 4 sávossá alakítása, hogy időben közelebb kerülhessünk fővárosunkhoz! Tehát nagy reményekkel bontottam ki a borítékot, elvégre legalább a kampányban végre már csak érkezik valami jó hír tőle!

Csalódtam… A Stop Soros törvényjavaslatról tájékoztat, amit ezerszer láttam már a kormánypárti sajtó ömlengő dicshimnuszai közepette… A lényeg, hogy a jogászok szerint is összecsapott "kampány-törvénnyel" akarnak megállítani egy kilencvenen felüli idős amerikai embert, aki célul tűzte ki, hogy Magyarországra több millió afrikait hoz, és amúgy meg jön a kerítést is lebontani.
Azt a kerítést, amit a Jobbik alelnöke, Toroczkai László javasolt, még azelőtt, hogy miniszterelnökünk a Keleti Pályaudvaron "nyaraltatta" migránsok százait. Igaz, azóta pár ezret be is telepített a szegényebbikből és a letelepedési kötvényekkel a gazdagabbikból is. Jó, tudom, előbbiek illedelmesen kopogtak, utóbbiak illedelmesen fizettek az offshore cégeknek…
A Jobbik csendben védi majd meg az országot, a kerítést határőrséggel erősítjük, és se szegény, se gazdag, se titkos migránst nem fogunk engedni betelepíteni. Ezeket a milliárdokat viszont a rendvédelemre, az egészségügyre, az oktatásra, a bérekre fordítjuk április 8 után.
Kormányunknak viszont volt pár tíz milliárdja arra, hogy évek óta egy amerikai idős ember nézzen vissza ránk minden plakátról. Aztán most levélre is van pénz, a rendőrségeken meg tízszer meggondolják kinyomtassanak-e valamit, mert nincs elég papír… a kórházakban meg alig pár száz Ft van a beteg egy napi élelmezésére... stb...

Azt pedig, hogy mi lesz azokkal a lokálpatrióta ózdiakkal, akik általában család mellett döntöttek úgy, hogy jelentkeznek az új ózdi munkahelyre, a börtönbe dolgozni, azóta se tudtuk meg. Vagyis annyit igen, hogy dolgozhatnak máshol. Viszont, hogy a börtönt végre elkezdik-e építeni, arról mélyen hallgatnak. Én nagyon bízom benne, hogy nem csak átverték azon ózdiakat, akik a végsőkig kitartottak városunkban a megfelelő munkahelyre várva, és mikor elérkezett a lehetőség, még tanulni is elmentek, hogy dolgozhassanak, majd végül maga az Állam az, aki elviszi/elvitte innen őket más városba dolgozni!

STOP ORBÁN!

Most már tényleg itt az idő. Álljunk ki Magyarországért!

See More
No automatic alt text available.

Testvér kapcsolatok ápolása

Tartó Lajos képviselő úr Vasárnap Uraj – Susa testvértelepülésén, a szlovákiai Nagybalogon járt a CSEMADOK (Szlovákiai Magyar Társadalmi és Kulturális Szövetség) Nagybalogi Alapszervezetének meghívására.
Az eseményről így ír:
„Először egy tehetséges nagybalogi fiatal, Kresnye András fotókiállítását tekinthettük meg, majd a Szervezet beszámolóját hallgattuk meg a 2017. évi munkáról.

...

Találkozhattunk Nagybalog polgármesterével, Csúr Tiborral, átadtuk az ózdiak üdvözletét, az ózdi ajándékokat, s egyeztettünk a jövőről.

Üdvözöltem a Vendéglátókat Polgármester Úr, Ózd Város Önkormányzata, az uraji, susai lakosok nevében, majd meghívtam őket az augusztus 18-ai Uraj Napra.

Ezután Pál Dénes egykori iskolaigazgató „Életem korképe” című könyvének bemutatójára került sor
A programot jó hangulatú baráti beszélgetés zárta.”

See More

Díszvendégek jelenlétében adtuk át városunk legjobb sportolóinak elismeréseit a 2018-as Városi Sportgálán!
Urbán Flórián 40-szeres magyar válogatott labdarúgó, Kis Gergő és Mutina Ágnes Európa-bajnok úszók is elfogadták a meghívást az eseményre, sőt még a díjak átadásában is segédkeztek. 24 kategóriában 48 serleg került méltó tulajdonosához, városunk kiemelkedő sportolóihoz. A díjak odaítélését egy kilenc fős, sportszakemberekből álló kuratórium végezte.

GRATULÁLOK MINDEN DÍJ...AZOTTNAK! HAJRÁ MINDENKI 2018-BAN IS!

Ózd sportélete meglehetősen szerteágazó, és gazdag. Az alábbi linken megtekinthetik a 2017-es esztendő legjelentősebb pillanatait: https://youtu.be/Vn0qzKAl8Pw

A Sportgáláról készült összefoglalót pedig itt olvashatják: http://ozd.hu/news.php?id=6557

See More

Áruházat nyit Ózdon az ALDI
A Gyöngy Üzletház (Inkubátor ház) mögötti, korábbi Plus, Spar épületében nyit áruházat az ALDI Ózdon. A munkaerő toborzás már elkezdődött online, itt találják az álláshirdetést és a jelentkezést:
https://karrier.aldi.hu/…/bolti-e…/channel/recruitingaldihu/

Image may contain: 1 person, smiling

Kíváncsi vagy milyen sokrétű a sportélet Ózdon?
Ameddig ezt a videót nem látod, biztos nem tudod elképzelni, hogy milyen szerteágazó területeken bizonyítanak városunk sportolói!
A tegnapi Sportgála nyitó videója:
https://youtu.be/Vn0qzKAl8Pw

Új szállító jármű a szociális intézményünknél
Egy vadonatúj Opel Vivaro végzi az ebédek szállítását intézményünkben. A korábbi autó hatalmas szerviz igénye, állapota hatalmas terhet rótt már a működtetésre. Közel 8 millió Ft volt az ára az új autónak, mely korszerű, a modern kor követelményeinek megfelelő kivitelezéssel készült, így biztosítja ezentúl a fenntartható, biztonságos működést. A forrást Önkormányzatunk sikeres pályázata biztosította a Területi Operatív Program keretében, száz százalékos támogatással.

Image may contain: 2 people, people standing, beard and outdoor
Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and outdoor
Image may contain: 2 people, people standing
Image may contain: car and outdoor

Marosi István többszörös világválogatott olimpikont, Ózd város díszpolgárát, február 5-én, hétfőn, 12 óra 30 perckor, a Gyári temetőben kísérjük utolsó útjára.
Emléke szívünkben örökké élni fog.

Image may contain: 1 person, smiling
Janiczak Dávid

† Marosi István olimpikon, Ózd város díszpolgára, a mai napon, 73 éves korában elhunyt.
Őszinte részvétem a családnak.
A városvezetés tisztelettel adózik emlé...ke előtt.
Isten óvja lelkét, nyugodjon békében!

Életútját, sikereit itt foglalják össze: http://napkeletnepe.blog.hu/2012/06/25/marosi_istvan

See More

† Marosi István olimpikon, Ózd város díszpolgára, a mai napon, 73 éves korában elhunyt.
Őszinte részvétem a családnak.
A városvezetés tisztelettel adózik emléke előtt.
Isten óvja lelkét, nyugodjon békében!

...

Életútját, sikereit itt foglalják össze: http://napkeletnepe.blog.hu/2012/06/25/marosi_istvan

See More
Image may contain: 1 person, smiling