Posts

HAMISÍTOTT AJÁNLÓÍVEK MIATT TETTEK FELJELENTÉST ÓZDON
Az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság feljelentést tett 29 párt esetében a választás rendje elleni bűncselekmény, magánokirattal való visszaélés vétsége, illetve személyi adattal visszaélés vétsége miatt. A parlamenti pártokon kívül alig akadt, aki szabályosan gyűjtött. A kamupártok szinte mindegyike fel lett jelentve. Így néz ki mikor állami segítséggel csinálnak bizniszt a választásból!
http://ozd.hu/news.php?id=6704

Image may contain: 4 people, people sitting

TELEVÍZIÓBAN A NEMZETISZÍN PÁNTLIKÁK!
Szerda este volt a díszbemutatója annak a nagy sikerű teljes mértékben ózdi születésű darabnak, mely a '48-49-es eseményeket dolgozza fel emberközeli oldalról. GRATULÁLOK mindenkinek aki részt vett a darab születésében, színpadra vitelében és sikerében! Büszke vagyok Rátok és a város is méltán lehet büszke az ÓMI Zenés Színház valamennyi tagjára!
Az Ózdi Városi TV rögzítette a Nemzetiszín Pántlikák ősbemutatóját és MÁRCIUS 16-án (pénteken) este műsorra is tűzi. Aki tehát lemaradt, vagy ott volt velünk és újra megnézné, pénteken este 19:00-tól ezt megteheti az ÓVTV csatornáján, vagy akár az interneten élőben is a www.ovtv.eu oldalon.
Ismétlés: péntek 23:00, szombat: 7:00, 11:00, 17:00

Photos
Videos
Zenés ébresztőre ébredhettünk mint régen! Ezután a város több pontját is bejárták még ébresztgetni az ózdiakat! :) Köszönöm az ébresztést!
486
102
Munkánkat többek között a közbiztonság megerősítésével, munkahelyteremtéssel, az oktatás, az egészségügy és a békés egymás mellett élés feltételeinek megteremtésével fogjuk kezdeni. Ózdnak fejlődésre, friss lendületre van szüksége! A teljes videót itt nézhetitek meg: http://mno.hu/videok/110499
717
41
A Kézenfogva Idősek Otthona lakóinak az Újváros téri Óvoda apróságai kedveskedtek zenés műsorral. A két intézmény között májusban indult együttműködés szerves részét képezi az óvodai ünnepségek bemutatása a szépkorúak számára. A Nyuszi csoport mondókákkal, énekekkel és körjátékkal kápráztatta el a bentlakókat, akik könnyes szemmel, fülig érő mosollyal nézték végig a kicsik előadását. A rendezvény sikerét nemcsak a hosszan tartó taps igazolta, hanem az a közös táncolás is, amelyben az idősek és az ovisok párokat alkotva vigadtak. Az ilyen közös programok segítenek közelebb hozni azokat a generációkat, akik a mai modern világban gyakran nem is találkoznak egymással. A gyermekekben erősíti az idősek iránti tisztelet, elfogadás érzését, a másik oldalon pedig felejthetetlen emlékekkel gazdagítja azokat az időseket, akik gyermekeiket, unokáikat csak ritkán láthatják.
94
Posts

Újra március, újra várakozás, amiket tetteknek kell követnie.
Ünnepi beszédemben felidéztem ’48-as hőseink dicső tetteit, és első, egyik legfontosabb kívánalmukra, a sajtószabadság megteremtésére hívtam fel a figyelmet, mellyel még ma is bőven van teendőnk. Tavasszal mindenki a megújulást várja.
Bízom benne, hogy a tavasz valódi változást tartogat számunkra:
- Én azt várom, hogy ne legyünk fásultak, és a változás tavaszi szele valóban új lehetőséget hordozzon magában.
- Azt... várom, hogy ne ellenségképeket gyűlöljünk, hanem egymást szeressük.
- Azt várom, hogy a másképp gondolkodás ne gyűlölködéshez vezessen, hanem beszélgetésekhez, megoldások kereséséhez.
- Azt várom, hogy aki magyarnak vallja magát, az ne legyen megkülönböztetve politikai vagy vallási alapon.
- Azt várom, hogy az egyéni érdekek felé kerüljenek a közösségi érdekek.
- Azt várom, hogy a nemzetünk számára fennmaradást jelentő területek végre kellő odafigyelést és támogatást kapjanak

A városi rendezvényen az ÓMI Zenés Színház a Szabat Szombat Táncegyüttes és az Ózdi Néptáncegyesület tagjai adtak újra egy kiemelkedő kulturális műsort, közreműködtek a huszárok, akik a koszorúzást díszlövésekkel kísérték.
Köszönöm minden fellépőnek és közreműködőnek azt a rengeteg munkát, amit abba fektettek, hogy Ózd város lakossága méltóképpen ünnepelhesse meg a forradalom és szabadságharc hőseit!

See More

Találkozunk már reggel 9 órakor a Nagyparkolóban és vonuljunk együtt a Petőfi térre, ahol városi ünnepség keretében idézzük fel a 170 évvel ezelőtti dicső forradalmi tetteket!

Image may contain: one or more people

HOLNAP 19 ÓRAKOR KEZDŐDIK
az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából színpadra álmodott Nemzetiszín Pántlikák című darab díszelőadása. Az előadás teljes egészében saját elképzeléseken alapul. A forgatókönyv, a zeneszerzés, a rendezés, mind a Társulat tagjainak tehetségéről ad tanúbizonyságot.
Érdemes korábban érkezni, mert nekünk, nézőknek egy korhű kávéházi hangulattal is kedveskednek a bemutató előtt és után is, aminek az Olvasó Adorján Lajos terme ad otthont.
Történelmi áron, 1848 Ft-ért még talán hozzá lehet jutni az exkluzív kivitelezésű jegyekhez is az ÓMI jegypénztárában.

Image may contain: one or more people and text

700 ÚJ MUNKAHELY? MÉG A KÖZFOGLALKOZTATOTTAKAT IS LEÉPÍTIK!
Mai fogadóórámon a MaNDA-ban márciusig közfoglalkoztatottként dolgozók kérdezték, hogy miért lettek leszámolva. Elmondásuk szerint 11 embert bocsátottak el márciustól, így már csak valamivel több, mint 50 fő maradt a MaNDA-ban. Elmondtam, 2017-ben az önkormányzattól elvették, az új fenntartóhoz rendelték a közfoglalkoztatást. Nálunk a létszámuk 100 fő felett volt. 700 munkahelyet ígért Riz Gábor képviselő úr a proje...kt indulásakor, az elvándorlás visszafordítását, és Ózd a kultúra fővárosává válását.
Ők előszeretettel kérik számon rajtam pár év után azokat a terveket, amiket a nem egy ciklusra megírt programomban felvázoltam a város távlati lehetőségeiként. Itt viszont konkrét beruházás kapcsán konkrét számok hangzottak el többször, több fórumon is! Már nem is a 700 munkahelyet keressük! Az a kérdés, hogy az a minimális létszámú, közfoglalkoztatásból is leszámolt személy mihez fog kezdeni? Többen a kezdetetektől részt vettek a projekt előrehaladásában, most pedig az utcán találták magukat…

„Riz Gábor szerint a projekt a teljes kiépülés után mintegy 700 embernek ad majd munkát.” http://hvg.hu/gazdasag/20111219_Ozd_RombauerTerv_MaNDA

See More
No automatic alt text available.

A márciusi ifjak 170 évvel ezelőtti forradalmi tetteit, a magyar nép szabadságharcárát ünnepeljük csütörtökön Ózdon.
A rendezvény a hagyományőrző lovasok városközponti felvonulásával kezdődik, majd a Petőfi téren folytatódik.

Image may contain: one or more people

EGY ÚJABB UZSORÁSSAL LETT KEVESEBB VÁROSUNKBAN
"Súlyos bántalmazásokat helyezett kilátásba adósainak egy ózdi férfi, akit a rendőrök elfogtak és gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vettek."
http://www.police.hu/…/legfris…/bunugyek/elfogtak-a-zsarolot

Súlyos bántalmazásokat helyezett kilátásba adósainak egy ózdi férfi, akit a rendőrök elfogtak és gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vettek.
youtube.com

Farkas Péter Barnabás országgyűlési képviselőjelölt úrral és Fidrus Péter alpolgármester úrral, a több mint négy éves ózdi Jobbikos hagyomány szerint, egy szál fehér szegfűvel köszöntöttük a hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából.
Sok-sok boldogságot kívánok!
Becsüljük meg a nőket, ők jelentik a családok összetartó erejét, a családok pedig egy egészséges társadalom alapját képzik, amire országot lehet építeni!

Image may contain: 5 people, people standing, shoes, wedding and outdoor

Kedves Hölgyeim!
Ugye tudják? Önök jelentik a családok összetartó erejét, a családok pedig egy egészséges társadalom alapját képzik, amire országot lehet építeni.
Boldog nőnapot kívánok!

Image may contain: flower

ZŰRZAVAR, VAGY ZAY-ÁRTALOM VAN AZ ÓZDI FIDELITASNÁL?
Sajtótájékoztatón olvasták fel délelőtt, hogy ugródeszkának használom Ózdot és arra számítanak, hogy országgyűlési képviselő leszek. Az olvasási készséget látva megértem miért nem tudják értelmezni a szavaimat. Én viszont bevallom, nehezen tudom már értelmezni az ő párhuzamos világukat. Minden lehetséges fórumon elmondtam, de újra megteszem: Polgármester maradok. Köszönöm a Jobbiknak a megtisztelő, várhatóan befutó helyet a...z országos listán, ami előnyös a városunknak is, hisz jelzés értékű, hogy számításba vesznek, odafigyelnek ránk. Azonban megbízatásom szerint a 2019-es önkormányzati választásokig polgármester leszek, így a képviselői mandátumomat VISSZA FOGOM ADNI, és a polgármesteri feladataimat fogom ellátni a továbbiakban is. Tudom, hogy csalódást okoztam a Fidesznek és Fidelitasnak, de nem mondok le és nem lesz időközi választás. Kérem, ezt dolgozzák fel most már és igyekezzenek kevesebbet hazudni az embereknek, akkor talán még egyesek szemében hitelesek lehetnek.
Bár gondolom azért is fájhat a 10. helyem, mert Riz Gábor a Fidesz listáján csak a 109. …

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
8.8K Views

SORSOLÁS! 24. LESZ FARKAS PÉTER BARNABÁS A SZAVAZÓLAPON!
A sorsoláson az egyetlen esélyes ellenzéki jelölt, Farkas Péter Barnabás a 24. lett. Ő a felmérések alapján fej-fej mellett áll a kormánypárti jelölttel. Így április 8-án, aki a kormányváltásra szavaz, az ózdi választókerületben a 24. helyen lévő Farkas Péter Barnabásra kell, hogy a szavazatát leadja.
Ma zárult az ajánlás gyűjtés. Aki a mai napig leadta az 500 ajánlást, elindulhat az országgyűlési választáson. Az ózdi v...álasztókerületben jelen állás szerint 36, azaz harminchat párt jelöltje indul el. Az egyéni jelöltek szavazólapi sorrendjét a jogszabályoknak megfelelően ma egy nyilvános sorsolás keretében döntötte el az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság. A sorszám visszalépések esetén még változhat, ebben az esetben szólni fogok róla.
A jelöltek sokasága azonban sok mindent befolyásol. Egyrészt az ellenzéki szavazatokat megoszthatják, másrészt hatalmas lesz a szavazólap, valószínűleg több mint 1 méter. Bízom azonban a választói felelős döntésben, a jó belátásban, hogy nem fogják a kormányváltást akarók olyan jelöltre adni a voksukat, akinek biztosan nincs esélye.

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
3.2K Views

Ózdon és a választókerület településein járt a HírTV FrontVonal c. műsora. Az embereket kérdezték a környékről, politikáról.
Érdemes megnézni

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
63,886 Views
Hír TV

A nép hangja – Borsod 3-as számú választókerülete, Ózd és körzete. #Ózd

TÉRFIGYELŐ KAMERA OKOZTA A BUKÁST
A szociális tűzifa telephelyéről lopták a fát, meglopva ezzel mind az Önkormányzatot, mind a rászorulókat. A három rajtakapott fogdában töltötte a következő napokat, majd a bíróság pénz büntetésre ítélte. A telephelyen a számonkérés nem maradt el. Köszönöm a Polgárőrség a Rendészet és a Rendőrség eredményes munkáját!
„A városi rendészet felvételein jól látszik, hogy fényes nappal több személy farönkökkel a kezében a Velence telepen valahová i...gyekszik. Talán egy külső szemlélő számára nem is lett volna feltűnő a szituáció, ha nem rohamléptekkel teszik ezt. Az eseményt ez a telepen található kamera közvetítette a központba. Nem volt nehéz kideríteni, hogy a közeli volt Oxigéngyár területéről származik a zsákmány, ahol a Startprogram Iroda dolgozói jelenleg is folyamatosan dolgozzák fel a szociális tüzelőnek szánt faanyagot. A rendészet munkatársai ezért rögtön felvették a kapcsolatot az illetékesekkel, és tájékoztatták őket a tapasztaltakról.” http://ozd.hu/news.php?id=6640

See More
Image may contain: 1 person, sitting, screen, office and indoor
Image may contain: outdoor
Image may contain: sky and outdoor
Image may contain: one or more people and outdoor

DÖNTÖTTEM: NEM LESZEK ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ, ÓZDON MARADOK POLGÁRMESTERKÉNT!
A Jobbik országos vezetősége úgy döntött, hogy az országgyűlési listán, a megtisztelő tizedik helyen szerepeljek. A választás után, országgyűlési mandátumomat vissza fogom adni, és a lakosság általi megbizatásom értelmében a polgármesteri hivatásomnak teszek eleget, amíg számítanak rám. Megtisztelő és jól eső az előkelő hely, amit eredendően az ózdiak bizalmának köszönhetek, hiszen az itteni városv...ezetői éveim bizonyították a pártvezetőségnek, hogy alkalmas lehetek a Jobbik frakció tagjaként dolgozni az Országgyűlésben. Azonban ezt a bizalmat az ózdiaktól arra kaptam, hogy itt Ózdon, a város élén végezzek szolgálatot 2019-ig. A továbbiakban is itt helyben igyekszem megszolgálni a bizalmukat. Az országgyűlési képviselőség bár az egyik legszebb szolgálat, amit a lakosságért végezhet egy politikus, most nem fogok élni a lehetőségemmel.

Viszont kérem, hogy április 8-án, menjenek el szavazni, és válasszák a legesélyesebb ellenzéki jelöltet, Farkas Péter Barnabás képviselőjelöltünket, hogy valódi, emberközeli képviseletünk legyen az országgyűlésben. Az állam jelenlegi berendezkedésében onnan lehet a legtöbbet segíteni városunknak!

Tudom, ezzel a döntéssel elkeserítem a Fideszt, akik időközi választásra számítottak még ezen a nyáron, távozásom esetére kalkulálva. Sajnos magukból indultak ki, hogy első adandó alkalommal elhagynák a várost, mert már két éve azt jósolják, hogy úgyis „az Országgyűlést választom, és itt hagyom Ózdot”. Tisztelt helyi fideszesek! Ez nem a pezsgőbontás ideje! A mi megmérettetésünk 2019-ben lesz.

See More
Image may contain: sky, cloud and outdoor

SZOLGÁLATBAN RIO A RENDÉSZ KUTYA!
A négylábú feladatát természetesen nem egyedül látja el, Durkó Gáborral járőröznek közösen. Mint ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a kutyus gazdájával együtt 83 százalékos eredménnyel tett sikeres vizsgát az Országos Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Kutyakiképző Iskolájában múlt héten. Tegnap már meg is kezdődött a terepmunka. Durkó Gábor azt mondja, Ózd szinte minden területén lehet majd velük találkozni.

„Egy szolgálati kutya gyalogosa...n összefüggően hat órát, gépkocsival kombinálva tíz órát lehet szolgálatban. Ezt a vezetőim által meghatározott külön útirány alapján hajtjuk végre. Ezek változnak a közbiztonság helyzetétől függően is a rendőrkapitány úrral is egyeztetve. Főleg a hajléktalan vonulások és a segélyek osztásakor járőrözünk” - nyilatkozta Durkó Gábor, kutyás rendész, Ózd Városi Rendészet. http://ozd.hu/news.php?id=6637

A Városi Rendészet továbbra is 0-24-ben, non-stop hívható ezen a számon: 06 30 281 7321 Javaslom, hogy mentsék el telefon készülékeikben, hogy baj esetén azonnal hívhassák a segítséget!

See More
Image may contain: 1 person, dog and outdoor
Image may contain: one or more people, people standing, tree, outdoor and nature
Image may contain: one or more people, people standing, tree, shoes, dog and outdoor
Image may contain: 1 person, dog, tree and outdoor