Posts

Új rendőrök, négykézláb
Emlékszem amikor körülbelül egy éve felhívott Ózd Város Rendőrkapitánya, Dr. Varga László, hogy lehetőség van bővíteni a kutyás járőr szolgálatot. Így, biztosítottam a rendőrség számára a kutyák beszerzésére kért nagyságrendileg fél millió Ft-os összeget, ők pedig a kutyák képzését.
A kutyusok mára már tanulnak, haladnak a rendőrkutyává válás lépcsőjén, és eredményes vizsgát követően hamarosan az utakon, közterületeken is találkozhatunk velük.
Nekem pénteken már bemutatkoztak, jók lesznek!

Image may contain: 3 people, dog and outdoor
Image may contain: 1 person, dog, tree and outdoor
Image may contain: 2 people, people standing, dog and outdoor
Image may contain: 2 people, people standing, dog and outdoor

Kicsinyeskedés, elferdítés fideszes képviselő módra
Riz Gábor képviselő úr nem először bonyolódik bele a kicsinyeskedés szövevényes hálózatába. Egy órája Facebook oldalán panaszolta el, hogy az utasításomra törölték a Magyar Kultúra Napja programjából köszöntőjét. Lássuk mi történt valójában:
A szervezés során a programra mind képviselő úr, mind a város kultúráért felelős alpolgármestere Farkas P. Barnabás felkérést kapott köszöntő beszédre, ezek a díjátadás előtt és után let...tek volna. A meghívást követő egyeztetés során kértük a szervezést, hogy a kultúráért felelős alpolgármester legyen az, aki a díjátadás előtti köszöntőt mondja (hiszen ez a szakterülete), és Riz Gábor képviselő úr, aki az utána lévőt. A vele való egyeztetéskor ő viszont kijelentette, hogy vagy az elsőt mondja, vagy NEM JELENIK MEG, és akkor ennek hangot fog adni a Facebookon is. Tehát a meghívás él, ő viszont visszautasította. Igen, ezek után most nem feküdtünk le neki, mint egy héttel ezelőtt.

Ez ugyanis nem az első volt. Épp a héten adtuk át a felújított világháborús emlékművet, mely átadó ünnepség szervezésénél szintén előkerült ez a kicsinyeskedés. Képviselő úr kijelentette, hogy vagy elsőként beszél, vagy nem megy el! Azt mondtuk legyen, inkább legyen béke, mi nem veszünk részt ebben a játékban, legyen hát ő az első.

Törlés? Képviselő Úr! Mikor hívtak meg az Erőmű, vagy a Filmtörténeti Élménypark épületében tartandó rendezvényre beszédet mondani? Beszédet? A karácsonyi vásárukra szervezett polgármesteri találkozóra a választókerület 71 településének polgármesterei közül csak egyet nem hívtak meg! Az ózdit! Igaz? A kolléganőmnek küldött karácsonyi rendezvényeket bemutató plakát egy apró sorában láttuk meg, hogy polgármesterek találkozója lesz, így mentem el, hívatlanul. De ha nem jelenek meg, arról zeng a médiájuk, hogy én bojkottálom az Erőművet és nem megyek oda.

Miféle alantas, kicsinyes játszma ez? Mert még csak nem is politikai, rosszabb annál!

A választók szerintem nem erre kíváncsiak, hanem a munkára. Én úgy gondolom a vendégnek ugyan mindegy, hogy ki beszél, nem is arra kíváncsi, inkább a műsort várja. Nem is hoztam az elmúlt három évben a nyilvánosság elé, az efféle kirohanásait, kicsinyeskedését, pedig lett volna mit. Aztán egyszer nem úgy történik valami, ahogy Ön elképzeli, és máris riadót fúj… Komolyan, mint az óvodában! Ha nem ilyen felelős beosztásban lenne azt mondanám nevetséges viselkedés, de így inkább végtelenül szomorú.
És akkor én vagyok a város „ifjú”, „túlfiatal” stb. polgármestere, az Ön jelzőivel. Gratulálok!

See More
No automatic alt text available.
Photos
Videos
Munkánkat többek között a közbiztonság megerősítésével, munkahelyteremtéssel, az oktatás, az egészségügy és a békés egymás mellett élés feltételeinek megteremtésével fogjuk kezdeni. Ózdnak fejlődésre, friss lendületre van szüksége! A teljes videót itt nézhetitek meg: http://mno.hu/videok/110499
717
40
Zenés ébresztőre ébredhettünk mint régen! Ezután a város több pontját is bejárták még ébresztgetni az ózdiakat! :) Köszönöm az ébresztést!
487
102
A Kézenfogva Idősek Otthona lakóinak az Újváros téri Óvoda apróságai kedveskedtek zenés műsorral. A két intézmény között májusban indult együttműködés szerves részét képezi az óvodai ünnepségek bemutatása a szépkorúak számára. A Nyuszi csoport mondókákkal, énekekkel és körjátékkal kápráztatta el a bentlakókat, akik könnyes szemmel, fülig érő mosollyal nézték végig a kicsik előadását. A rendezvény sikerét nemcsak a hosszan tartó taps igazolta, hanem az a közös táncolás is, amelyben az idősek és az ovisok párokat alkotva vigadtak. Az ilyen közös programok segítenek közelebb hozni azokat a generációkat, akik a mai modern világban gyakran nem is találkoznak egymással. A gyermekekben erősíti az idősek iránti tisztelet, elfogadás érzését, a másik oldalon pedig felejthetetlen emlékekkel gazdagítja azokat az időseket, akik gyermekeiket, unokáikat csak ritkán láthatják.
94
Posts

Hősökről emlékeztünk - hűséget és szeretetet leltünk!
A Don-kanyarban elesett szentsimoni hősök tiszteletére celebrált misével, és megemlékező műsorral építettünk a tőlük sugárzó hűségre, szeretetre ezen a hűvös téli estén. Amit a megemlékezők kedves közelsége, mosolya, jó szava, forró teája, és finom fánkja melegített fel.
A templomban Szőke Gábor atya tartott misét, míg az emlékmű előtti, idénre felújított téren, Farkas P. Barnabás alpolgármester úr és Vitális István területi képviselő emlékezett meg a katonákról.

Miért maradnak rossz állapotban az utak? Miért kap egy település többlet támogatást, míg más nem?
Farkas Péter Barnabás alpolgármester, a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltjének írása.

Image may contain: 1 person
Farkas P. Barnabás

Alice Csodaországban – járhatatlan utakon
Aki követi Riz Gábor képviselő úr posztjait manapság, az már-már úgy érezheti, hogy egy csodavilágba csöppent. Mindenh...ol ott van, mindenre odafigyel, mindenkiről gondoskodik, mindenkit köszönt, támogatások, fejlesztések záporoznak. Most. Már lassan második hónapja! Igaz 2010-től képviselő, mostani ciklusát is 2014 tavaszától tölti, de most igen, most belehúzott. Minden nap rácsodálkozom erre a hatalmas változásra!
Érezzük is...vagy nem?!
Ózd legkritikusabb útjainak aszfaltozása hozzávetőleg 500 M Ft-ba kerülne. Ez akkora lakosságszámot érint, hogy azt hiszem jó ideig a nagy többség elégedett lehetne, mert nem menne tönkre az autója, nem kellene sáros lábbal megérkeznie úti céljához. Hangsúlyozom, hogy ha az állam nem venne el a saját bevételi forrásainkból, legalább a gépjárműadó egészét az önkormányzatnál hagyná, évről-évre bár, de így önerőből is meg tudnánk csinálni. Sajnos nem ez a helyzet, a 60%-át, tehát körülbelül évi 75 M Ft-ot elvesz!
Legutóbb arról szólt Képviselő Úr beszámolója, hogy a térség 18 településén 215 M Ft-ból újulhatnak meg utak, hidak, járdák. Ez teljesen normális, bár minden évben jött volna ilyen támogatás a térségbe. A 880 fős Csokvaomány az év végi pénzosztáskor 150 M Ft támogatást kapott konyhára és utakra. Ez is rendben van, bár minden évben kapnának a környező települések hasonló összeget. Azonban Ózd? A térség központja? 35 ezer lakossal, több száz km úthálózattal? Mennyit kapott? Megmondom én: 0, azaz nulla Ft-ot. Az ország pénzköltését figyelve látjuk, hogy lenne miből, csak fel kéne állítani a prioritásokat. Biztos, hogy a presztízs-beruházások a legfontosabbak?
Visszatérve az elejére: Képviselő Úrnak jó munkát kívánok, így kell ezt csinálni, mint az elmúlt két hónapban, van is még három hátra! Milyen jó lett volna így tenni folyamatosan 4 éven át, mert minden egyes hónapnak ilyen sűrűnek kellet volna lennie. Választókerülete azonban 71 településből áll, melynek a központját jelenti Ózd. Tudomásom szerint egyszer sem kérdezte meg Polgármester Urat, hogy Ózdon kell-e utat felújítani, rendben vannak-e a járdák. Ha felhozná példának a Zrínyi út hibátlan részének újraaszfaltozását, kérem ne tegye, mert az olyan erőltetett volt, hogy messzire bűzlött a kampányszagtól! Állami tulajdonú út is van szörnyű állapotban Ózdon, amit újra kellett volna aszfaltoztatni, erre kiválasztottak egy jól járható, senki által nem panaszolt szakaszt… Önkormányzatunk évről-évre pályázik a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton is sikertelenül, amin nem sokat ugyan, de azért egy-két száz méter aszfaltozását el tudnánk nyerni.
A remény hal meg utoljára, mint a történetben, mert miután Alice legyőzte a sárkánygyíkot, és ezáltal felszabadult a Vörös királynő uralma alól, Csodaország újra élhető lett.

See More

Emlékezzünk együtt pénteken, Szentsimonban, az elesett hőseinkről.

Image may contain: outdoor

Újabb országos eredménnyel büszkélkedhet a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium. A tavaly októbertől tartó több fordulós pénzügyi-gazdasági verseny országos döntőjében három diákjuk képviselte középiskolájukat, egyben városunkat. Az erős mezőnyben az előkelő 7. helyet szerezték meg, melyhez ezúton is gratulálok a Trió tagjainak, név szerint: Demeter Dorottyának, Lőrinc Annának, valamint Ribánszky Róbertnek és felkészítő tanáruknak, Koós Richárdnak! További szép sikereket és eredményeket kívánok!

A részleteket az alábbi linkre kattintva olvashatják el: http://ozd.hu/news.php?id=6466

Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting and indoor
Image may contain: one or more people, people standing and indoor
Image may contain: 1 person, on stage, standing, screen and indoor

Megújult az I. világháborús emlékmű
Amíg emlékezünk hőseinkről, újra és újra össze tudunk fogni Hazánkért, addig Nemzet vagyunk. Száz esztendővel ezelőtt gondolkodás nélkül voltak képesek életüket áldozni hazájukért katonáink. Az utókor országszerte emlékművek állításával tisztelgett emlékük előtt. Mára viszont a felújítások ideje is elérkezett. A jubileum alkalmából, most egy 100%-ban támogatott pályázati forrásból újítottuk fel a Gyári temetőben található I. világháborús emlékművet. Riz Gábor országgyűlési képviselő és Farkas Péter Barnabás alpolgármester úr beszédeit követően a történelmi egyházak képviselői áldották és szentelték meg a hőseinknek emléket állító szobrot. Az avatást végül katonadalok és koszorúzás zárta. A rendezvényen a középiskolák is jelentős létszámban részt vettek. http://ozd.hu/news.php?id=6465

Végre méltó helyet kaphatnak a mentősök!
Akik mások életéért küzdenek nap mint nap, megfelelő, 21. századi körülmények között kell, hogy dolgozzanak, hogy az infrastrukturális felkészültség lehetővé tegye a lehető leggyorsabb és legeredményesebb beavatkozást. Ózdon a helyzet kritikus. Méltatlan, lerobbant állapotú épületben van az állomás, és az autók tárolása sincs megoldva. Az eltelt években mi is sokat kilincseltünk azért, hogy valamilyen módon új állomás épülhessen városunkban.
A nemrégiben megjelent kormánydöntés alapján mára már elkülönítették a tervezésre, előkészítésre szükséges összeget 21 településre, köztük Ózdra is.
Bízom benne, hogy a tervezés után a kivitelezés is mielőbb elkezdődik, hiszen a mentősök mindenkiért vannak, és ott vannak amikor az életünk múlik rajtuk!
http://ozd.hu/news.php?id=6458

Image may contain: outdoor

Kedves Ózdiak!
Továbbra is minden hónapban állok a lakosság rendelkezésére fogadóórámon. A helyszín változik, a Vasvár Úti Általános Iskola helyett, a Polgármesteri Hivatalban találnak meg. Bejelentkezni nem szükséges, a képen látható időben jöjjenek el, és érkezési sorrendben tudunk találkozni. Természetesen a többi megkeresési mód is él:
Titkárság: 06 48 574 111
E-mail: janiczak.david@ozd.hu; problemak@ozd.hu; otletek@ozd.hu
Facebookon pedig kizárólag itt, a hivatalos oldal...amon.
Köszönöm és még egyszer Boldog Új Évet Kívánok!

See More
Image may contain: 1 person, sitting and text

Együtt töltöttük a szilvesztert
A jó hangulatról DJ Dany - L. Lone gondoskodott, aki több zenei korszakból válogatta össze az est slágereit. Újra megtelt a tér, hogy ismerősökkel és ismeretlenekkel közösen lépjünk át a 2018-as esztendőbe. A kései időpont a gyerekek kedvét sem vette el, hiszen vidám öltözetekbe, trombitát fújva, a felnőttekkel együtt szórakoztak. Éjfél előtt egy pár gondolattal én is búcsúztattam az ó, és köszöntöttem az új évet.
„A most következő új év le...hetőséget ad arra, hogy tiszta lappal kezdjünk. Erre a tiszta lapra pedig mindenki felírhatja azokat a dolgokat, amiket élete napjain eltölt. Így mindenkin saját magán múlik az, hogy milyen lesz a következő esztendeje. A mi közös új évünk olyan lesz, amilyennek egymásnak létrehozunk. Azt kívánom mindenkinek, hogy a következő év teljen egészségben, legyen mindenkinek sok része a boldogságban és legyen sikeres, boldog új esztendeje Ózd város lakosságának."

Farkas Péter Barnabás alpolgármester úrral együtt számoltuk visszafelé a másodperceket 2018-ig, majd éjfél után közösen énekeltük a magyar és a székely himnuszt. Ezt követően a 2018-as esztendő zenés tűzijátékkal kezdődött, bár a sűrű köd jelentősen csökkentette a látványt, de nem úgy a hangulatot. A fényparádé után, retro hangulatban folytatódott tovább a szabadtéri zenés est.
Boldog új évet kívánok!

See More

2014 óta már hagyomány, hogy együtt köszöntjük Ózdon az új évet. Így lesz ez idén is, amikor már 4. alkalommal koccinthatunk együtt a Nagyparkolóban.
Ami pedig szintén jó hír, hogy az előző évektől eltérően, most nem lesz csontfagyasztó hideg
Várunk mindenkit!

Image may contain: fireworks and text

Lakossági tájékoztatás a városi ivóvízellátó rendszeren keletkezett mai üzemzavarral kapcsolatosan.

A városi ivóvízhálózaton keletkezett üzemzavar miatt, a város több részén, főleg a magas ponti területen nyomáscsökkenés, vízhiány volt tapasztalható.

A hiba kizárását követően, az ÉRV ZRt. szakemberei az érintett végpontok üzembe helyezését végzik folyamatosan.

...

Hamarosan helyre áll mindenhol a vízszolgáltatás. ÉRV ZRt. hiba bejelentés ózdi telefonszáma: 48/ 471-111

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Tisztelettel,
ÉRV ZRt.

See More

Családjával, barátaival együtt töltött áldott ünnepet kívánok!

Image may contain: text

Berki Lajos roma referensem elmondta a véleményét, és azt is, hogy milyen egy Jobbikos városvezetés cigány szemmel.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
100,837 Views
Vona Gábor

„Tisztességesen kell élni és tisztességesen kell dolgozni!”

Szendrőn tartottunk lakossági fórumot, ahol Berki Lajos ózdi roma referens egyszer csak felállt és nemcsak a cigányságnak, de a magyar közvéleménynek is üzent.
#Jobbik2018

Címzetes főorvosok, és az év utolsó képviselő testületi ülése
Háziorvosoknak, gyermek háziorvosoknak, fogorvosoknak adtam át a címzetes főorvosi címet adományozó díszoklevelet. Ők mind, több mint 20 esztendeje szolgálják az egészségügyön keresztül a lakosságot. Jogszabály adott lehetőséget a cím adományozására. Munkájukhoz további kitartást és egészséget kívánok!
Mai, az év utolsó képviselő testületi ülése Tartó Lajos képviselő úr napirend előtti felszólalásával kezdődött. Re...agált azokra a hazug rágalmakra, melyeket a Lokál Extra legutóbbi száma fogalmazott meg a független képviselőkkel szemben, akik három éve azért választották a függetlenséget, hogy a város működőképes lehessen, és ne politikai viszályok, betartások szabdalják szét a költségvetést, a fontos döntéseket. A konstruktív hozzáállás és a pártfüggetlen döntések nélkül most sem működhetnénk. Az ellenzék viszont több esetben is emberséget, egészséget, családot, ünnepet figyelmen kívül hagyva görcsösen, piszkos eszközöktől sem visszariadva kampányol. Van is félni valójuk az új évben.
Az ülésen megállapodást kötöttünk az Ózdi Sport és Élményközpont NKft-vel is egy támogatásból megvalósuló, 10 millió Ft összértékű uszodafejlesztésre, valamint elfogadtuk a költségvetés módosítását. Módosítottuk a hulladékszállítással kapcsolatos rendeletünket, mivel a központosítás következtében, új megyei szolgáltató fogja januártól a szállítást végezni. Megszűnhetnek a lomtalanításkor tapasztalható állapotok, ugyanis külön lakossági kérésre, évente két alkalommal szállítják majd el ezeket, nem pedig szervezetten, területenként egyszerre.
Áldott, békés, meghitt, boldog Karácsonyt kívánok!

See More