Photos
Reviews
Jongerenraad Hattem has no reviews yet.
Tell people what you think
Videos
Vanavond CMH by Banka: veel jongeren doen mee! Muziekvereniging funky bezig ;)
5
Posts

Eerste jongerendebat Hattem
Jij komt toch ook?

Over minder dan een maand is het zover: stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Voor jongeren hebben de politieke besluiten de grootste impact, zij zullen er immers het langste mee te maken hebben. Het is dan ook heel belangrijk dat deze gaan stemmen! Omdat veel jongeren nog zwevende kiezer zijn, wil de jongerenraad Hattem helpen. De jongeren hebben hierom een debat georganiseerd! Dit jongerendebat vindt aanstaande vrijdag 24 ...februari plaats in café-restaurant Banka, Markt 5, in Hattem.

De jongeren van de jongerenraad hebben Tweede Kamerkandidaten van de Hattemse politieke partijen uitgenodigd en ze hebben een aantal stellingen bedacht. De stellingen waarover gesproken wordt zijn:
1. Op het gebied van onderwijs is het in Nederland al goed geregeld, en hoeft er niets meer te veranderen.
2. De overheid moet zich hard maken voor meer vaste contracten voor jongeren (zodat ze sneller een hypotheek kunnen krijgen)
3. De leeftijd om te gaan stemmen moet verhoogd worden naar 25. Jongeren zijn niet te betrekken bij politiek, moeten we niet meer proberen.
4. We moeten harder inzetten op de aanpak van probleemjongeren (zo ja, hoe dan)?
5. Collegetour-vraag: Wat wilt u de jongeren in deze zaal nu meegeven als advies (niet specifiek politiek, als meer voor algemene ontwikkeling)?

De deelnemers aan het debat zijn: Anja Prins (VVD GLD), Gerdien Rots (ChristenUnie Zwolle), Harold Zoet (CDA GLD), Anna-Lena Hedin - Penninx (PvdA GLD) en de kandidaat van D66 volgt.

Het debat vindt plaats van 19.00 - 20.00 uur. Daarna is er van 20.00 - 20.30 uur gelegenheid voor een informele borrel met alle aanwezigen, zodat aanvullende (politieke) vragen gesteld kunnen worden. De entree is gratis. Jij komt toch ook?

See More
Image may contain: text

Brainstormavond Jongerenraad “Heel jong-Hattem Stemt”

Op dinsdag 1 november begint het politieke seizoen van de Jongerenraad Hattem weer. Ze doen dit met de organisatie van een open brainstormsessie over “heel jong-Hattem stemt”. Het politieke seizoen is weer volop begonnen met de Tweede-Kamer verkiezingen in het vooruitzicht. De jongeren hebben zich als doel gesteld dat alle Hattemse jongeren gaan stemmen. De jongeren gaan zich deze avond bezighouden met de volgende vragen:

...· Hoe worden jongeren in Hattem op de hoogte gebracht van de verkiezingen?

· Hoe zorgen ze ervoor dat Hattemse punten gehoord worden?

· Hoe gaan er zoveel mogelijk jongeren in Hattem stemmen op 15 maart?

Alle jongeren in Hattem zijn welkom om creatief mee te denken hoe we alle jongeren aan het stemmen krijgen. De brainstorm is van 19.00 – 20.00 uur in het Stadhuis van Hattem (Markt 1). Daarna is er een borrel. Aanmelden kan via griffie@hattem.nl .

De missie van de jongerenraad is het vertegenwoordigen van alle Hattemse jongeren, het geven van politieke voorlichting aan jongeren en het politiek vormen van hen door ervaringsgericht bezig te zijn. De jongerenraad is gericht op een creatieve politieke participatie en de politieke standpuntbepaling van alle Hattemse jongeren. Meer informatie over de jongerenraad is te vinden op: www.jongerenraadhattem.nl

See More
www.jongerenraadhattem.nl