Posts

Den er god, dén her: Der var engang hvor Novo var ca. 500 mia værd. En fiffig journalist har oversat det til:

35.700 BRUCE SPRINGSTEEN KONCERTER??!??

Og det skal altså gøre det nemmere for læseren at få en fornemmelse af hvor meget Novo er værd. Gode gud.

...

Let's do the math: 500 mia. / 35.700 ca. lig 14 mio.
En billet koster vel ikke 14 mio., så måske mener de prisen for hele koncerten? eller? nogle bud?


http://finans.tv2.dk/…/id-51820235:portr%C3%A6t-af-danmarks…

See More
Målt på værdien er Novo Nordisk landets største virksomhed - større end nogen anden dansk virksomhed i historien
finans.tv2.dk

Meget fornem brug af enheden "storebæltsbroer".

http://www.jv.dk/…/1629110:Business--Dansk-landbrug-skylder…

Lændmændene i Danmark skyldte ved udgangen af sidste år 352 milliarder kroner væk, og gælden er igen vokset, viser ny opgørelse.
jv.dk
Photos
Posts

En flink læser sendte os følgende link til højborgen af enheder http://ing.dk/…/670-ton-tung-straalekanon-angriber-kraeftsv….

Hvis man læser billedeteksten, så står der "Det kræver nogenlunde lige så meget energi at drive strålekanonen, som en by med 3.000 indbyggere forbruger."

Og til det vil vi bare sige "a'hva?"

Gigantisk stålkonstruktion kan dreje 360 grader, skyde gennem 30 cm kropsvæv og behandle kræftsvulster med millimeters præcision.
ing.dk

Da vi startede siden havde vi to store mål. Den ene var at komme at komme på bagsiden af ingeniøren, den anden var at blive nævnt i natholdet (https://www.facebook.com/natholdet) på TV2. Begge dele er nu lykkedes.

Det skal iøvrigt siges at hvis alle de besøgende vi har haft vejer det samme som Thomas Warberg, så har der været en vægt på vores side svarende til 2 lastede jumbojets... Nej det gav ikke mening, men som en hyldest til Natholdet, så kan i nu finde Thomas Warberg som en officiel vægtenhed på journalistenheder.dk

TV Show
Natholdet's photo.
Play Video
347,186 Likes
14,646 talking about this

"Det koster jo en bondegård!" hører man tit. Men hvad koster den egentlig? Nu har en af journalistenhedernes højborge (TV2) selv gjort noget for at afklare dette oldgamle spørgsmål:

http://finans.tv2.dk/…/id-65221790:det-koster-en-bondeg%C3%…

Tv2.dk har fundet ud af, hvor dyr en bondegård rent faktisk er.
finans.tv2.dk

Nu har detektor endelig taget fat i klassiskeren: Storebæltsbroen. Og de har jo ret, storebæltsbroen koster ikke længere ca. 21.5 mia kr. Men er der ikke noget uheldigt i at have en journalistenhed hvis størrelse varierer med tiden?!
Her på journalistenheder.dk synes vi det er bedre stædigt at holde fast i noget, som er forkert men som rent kommunikativt er bedre (som en ægte journalist). I øvrigt kan vi godt lide at være konsistente. Derfor: Broen koster 21.5 mia kr!
http://www.dr.dk/…/Detektor/Udsendelser/2013/09/26155554.htm

Storebæltsbroen bliver ofte brugt som målestol for store beløb. Men, som Detektor kan afsløre, sker det ikke altid lige elegant.
dr.dk

95910 hektar = 958 km2 ????

For det første: Hvem har dog rundet dén af ??
For det andet: Den rigtige angivelse ville have været: ca. 32% af arealet af Fyn!

... See More
En voldsom brand, som har hærget et stort område i skovene i det nordlige Californien - heriblandt området omkring den kendte nationalpark Yosemite - begyndte som et ulovligt bål, som en jæger startede og lod brænde ud af kontrol.
nyhederne.tv2.dk

10 ud af 4 landbrug? Det var mange..

http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2013/07/19/125931.htm

I Glamsbjerg på Fyn arbejder 10 østeuropæere hver sommer som jordbærplukkere. Ifølge landmanden Ib Walter Jensen er de bedre arbejdskraft i markerne end de danske arbejdere.
dr.dk

Se lige overskriften på den her: "Tusindvis af data"...
hmm, den skal vi lige tænke nærmere over her på journalistenheder.dk. Er "data" en enhed?

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2013/06/17/0617114202.htm

Store it-selskaber er havnet med ryggen mod muren efter afsløring af samarbejde med USAs efterretningstjeneste
dr.dk

Det tager kun et øjeblik. Sådan siger vi tit, men hvor lang tid skal vi da vente? Det kan vi nu svare på via journalistenheder.dk. JVi kan oplyse at det tager mellem 6 og 7 øjeblikke at koge et æg.

Hvordan i al verden forestiller de sig dog, at vi skal kunne forstå hvor mange penge det er? 1. Der er så mange nuller og 2. det er i en fjern og fremmed møntfod. Godt vi får det angiver i kroner per EU-indbygger nedenunder.
journalistenheder.dk kan være behjælpelig med yderligere forklaring: ca. 350 storebæltsbroer eller 3.7 mio almindelige danske villaer.

No automatic alt text available.

"Lottogevinster", "huse i danmark" eller bare "danske kroner". Hvilken enhed kan du bedst MÆRKE?

http://bolignyheder.boligsiden.dk/…/dagens-lottogevinst-ka…/

Do you feel lucky? I dag kan en heldig vinder stikke af sted med en præmie på 100 millioner kroner i Lotto. Vinder du, kan du købe 417 af de huse, der er til salg netop nu, viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk
bolignyheder.boligsiden.dk

Vi har nu lavet en opdatering til journalistenheder.dk, så du kan regne frem og tilbage mellem journalistenheder og journalistenheder hvis du har lyst til det. F.eks så kan vi rapportere at der går lidt over 21 almindelige stenkast til et ejendomsmægler stenkast, og at man for udgiften til storebæltsbroen kunne en mellemstor folkeskole i over 500 år. Så slå jer endelig løs.

Her på journalistenheder overvejer vi at tilføje en enhed der angiver et antal mennesker. Altså: En "landsby" kunne være ca. 2000 mennesker, og (jvf artiklen i linket) kunne "hvad der svarer til ét mandat" være ca. 20.000 mennesker. Målet er, at vi skal kunne angive helt uforståelige størrelser som "ca 1000 kroner per person" som det langt mere jordnære "en villa per landsby".
Er der andre gode forslag til angivelser af menneskemængder derude?


http://m.b.dk/…

Egentlig er Tobias Zimling Kristiansen uenig med Enhedslisten om stort set alt. Men han overvejer alligevel at kigge i ELs retning ved næste valg. Her er han fanget ved lærernes demonstration onsdag foran Christiansborg. Foto: Martin Sylvest Andersen
m.b.dk

Vi har fået et bud på en god enhed i form a langspyt. Jeg kan fortælle at vi graver i det, men hvor langt er det egentlig lige, og er langspyt farligt? Kom gerne med dit på disse interessante spørgsmål.

Baseret på et par af de fantastiske forslag i har kommet med, kan man nu finde eiffeltårnet som en mulig højde og olympiske svømmebassiner som et volumen. Så hvis man nu tager sig et kubikeiffeltårn, så svarer det til indholdet af 10.800 olympiske svømmebassiner.

En lærer i Finland kan på en arbejdsuge enten (A) undervise 24 lektioner á 45 min. eller (B) koge 108 æg efter hinanden! De to tager ca. lige lang tid. Hvor mange æg er 108 egentlig? Tjoo: de vejer ca. det samme som 60 iPhones! Men hvor meget er 60 egentlig? Jo, hvis de var sekunder, ville de svare til 1 minut. Men hvor lang tid er det? Tja: Du skal bruge 10 af dem til at koge et æg! Ahh. Tak, journalistenheder.dk.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/04/15/140538.htm

Det finske skolesystem er udråbt til verdens bedste i de berømte Pisa-undersøgelser. Danmark kunne med fordel kigge mod nord, hvor arbejdstidsreglerne er simple. Men den finske skolemodel bygger på en helt anden respekt for lærergerningen.
dr.dk