Jump to
Press alt + / to open this menu
CommunitySee All
Highlights info row image
632 people like this
Highlights info row image
646 people follow this
Highlights info row image
1 person has visited
AboutSee All
Highlights info row image
08 776 16 80 (tala in ditt meddelande i tel svarare)
Highlights info row image
Opens Sunday
Closed Now
PlacesHanden, SwedenPet ServiceAnimal ShelterDjurskyddet Kattvärnet Haninge - ny
Posts

Hej alla kattvänner! Här har vi Kattvärnets NYA Facebook-sida!
Hoppas Ni lägger in den här sidan bland era favoriter! Har Ni synpunkter om den här sidan, skicka gärna meddelande till oss här på FB!
Kattvärnet har öppettider onsdagar 18-20 och söndagar 12-14

Image may contain: cat
Image may contain: cat
Image may contain: cat and indoor
Image may contain: cat
Daniel Eriksson added 3 new photos — with Julia Eriksson Geland and Åsa Geland.

Om man inte kan ta hand om djur skall man INTE ha djur. Punkt.
Hur svårt skall det vara att fatta!?
Förra veckan (troligtvis helgen 12-13:e) hände det som aldr...ig borde hända men som tyvärr händer då och då. 😡 Någon tröttnade på sina små kattungar när de blev belastning istället för bara kul, orkade inte ta sitt ansvar som djurägare eller helt enkelt skulle lämna sommarstugan för att dra hem till stan och sa till sina ungar "att tyvärr har kattungarna som var så kul att ha i sommar bara försvunnit. Kanske räven har tagit dem?". Allt för vanligt fenomen idag!
Har man inte råd att sterilisera och ta övriga kostnader för sin katt eller vara beredd att ta sitt ansvar som kattägare kanske tjugo år framöver - ja då skall man INTE ha katt!
Att ha katt "över sommaren" är även det bland det mest idiotiska jag hört.
Djur är ett ansvar! Ett ansvar som tar tid, pengar, närvaro OCH kärlek! Kan man inte uppfylla alla delarna - ja då är det bättre att åka till leksaksaffären och investera i ett gosedjur. I TYG!
Blir så förbannad. Som sagt i fredags (den 18:e) hörde vi i familjen talas om att de stod två kattungar och skrek vid vägkanten mitt ute på Brudfjället (Dalsland). Avsläppta i sin ensamhet. Trötta, hungriga (de grävde efter maskar och försökte äta blåbär medans vi var där) och allmänt slut. Vi åkte såklart genast dit ihop med vår vän som berättat för oss om dem och efter tre timmars gediget arbete med mat, håv och bur hade vi till slut fått in de två. De åkte med oss hem. Åt och drack i mängder (utportionerat så klart) och fick sin energi. Den ena visade sin kärlek direkt med tillgivenhet och spann av glädje och tacksamhet. Den andre vågade inte ge sin tillit (den var den beskyddande i skogen och lämnade inte sin bror med mer än tio meter även om den ville fly under infångandet).
Dagen efter visade de sin kärlek än mer båda två. Till och med den skygge vågade släppa garden.
Eftersom vi efter hört rykten om att de ev. var tre kattungar och även att någon observerat en med vita tassar (vilket inte dessa två har) bestämmer vi oss för att ta ännu en sökvända på lördagen. Vi går en grundlig "skallgång" över ett stort område. Lockar, lyssnar kollar av. Det finns inget mer liv. Vi konstaterar att vi gjort vad vi kan och åker hem. Den ev. tredje har nog tyvärr gått döden till mötes konstaterar vi sorgset.
Men det gnager i oss, magkänslan säger att den är därute någonstans ändå och trots att klockan är efter tio och vi sitter och ser serie på TVn så bestämmer vi oss för att bege oss ut med pannlampor.
Efter 15-20 minuter är vi där med bilen och beger oss ut. Vi hinner inte lägga många lockrop i mörkret innan vi hör ett desperat skrik hundra meter bort. Gång på gång. Den ger sig inte. Det är hennes sista chans och hon vet det!!!
Vi närmar oss henne snabbt. Hon är rädd men vill samtidigt bli räddad. Efter femton minuter får vi henne tröttkörd i håven. Hon vill bli upplockad. Utmärglad och ofantligt liten...med sina fina vita tassar! Trött ligger hon i mitt knä i baksätet. Hela vägen hem skriker hon samtidigt som hon slickar min hand i hopp om lite salt med sin torra mun. Hon är dyblöt i pälsen. Det har regnat under kvällen. Hon skakar. Hon är rädd. Någon hon litat på övergav henne!
Vi kommer hem. Samma procedur sen kvällen innan. Mat och dryck. Vila. Efter några timmar in på natten börjar energin komma så smått. Hon spinner och pussar. Hon är återförenad med sina syskon som mötte henne med tillrop och slickade henne om den smala ryggen.
Det var dig de litade på!
Det var dina katter!
Du svek dem och övergav dem!
Hoppas du mår ordentligt dåligt! 😡
Så här ser de ut nu och ökat i vikt har de gjort på bara ett par dagar och de är nu välmående och omhuldade av kärlek och värme. 💖
Jag är intresserad av vem du är. Du skall inte ha djur. Du skall ha djurförbud. Precis som alla andra som inte klarar ta sitt ansvar!
Jag är intresserad av att veta var de kommer ifrån. Är du inte sommargäst så bor du troligtvis i Bengtsfors kommun eller Melleruds kommun. Någon kanske känner igen de små liven? Kanske har ägaren dragit en lögn även för dig om var de tog vägen? De är uppskattningsvis födda v. 22 (plus, minus någon vecka).
Dela, sprid så vi slipper fler såna här stolpskottagerande i framtiden. 😡
Tack för att just du tog dig tid att läsa!
/ Daniel med familj

See More
Videos
Katniss
60
2
Posts

Tjoho i morgon är det onsdag igen och öppet-tid. Vi har ju ett gäng katter på Kattvärnet, men vi har också katter i jourhem. Dem kan man få träffa efter överenskommelse med oss och jourhemmet. Idag är det fina Smulan född 2009 vi presenterar. En ljuvlig liten varelse, som älskar att döda mattor hon bor tillsammans med sin dotter Syrran, som vi presenterar nästa gång.

Image may contain: cat

Den tuffa tiden för katthemmen fortsätter. Tidigare i år har det varit larm om kattmammor med ungar. Nu kommer det ungar som inte fångades in av olika anledningar. De har lyckats klara sig över sommaren men börjar söka sig till bebodda trakter. De kommer till trädgårdar, stall, byggplatser mm mm.

Vi fick ett rop om en sån liten ca 6-månaders kattunge som slagit sig ner i ett stall men de andra boende katterna gillade den inte. 2-beningarna som bodde där matade den försiktigt..., för den var mager och skruttig och kontaktade oss.

Var den kommer från vet ingen. Inga av dem som bor runtomkring har sett den förr, så den har nog varit på vandring ett tag. Det handlar om att många kattägare släpper ut sina katter okastrerade eller åker ifrån dem utan en tanke på hur livet för den stackars katten blir. Dessa katter söker sig ofta till ställen där det finns andra katter och så småningom blir det kolonier av katter, som resulterar i inavel och sjukdomar.

Den här lille stackaren hade tur att det var kärleksfulla människor som hittade den. De lyckades få in den i en bur och vi åkte och hämtade den lille skrutten. Som ni nog förstår stod vi inte på plus-listan, för den var rädd och skrämd och ville inte vara i buren.

Vi tog hand om den och den var full av ohyra, som måste klia förskräckligt plus full med fästingar. Nu får den regelbundna matransoner och fått medel på sig som ska ta bort ohyran. Den fräser fortfarande och försöker vara farlig, men så småningom kommer den nog att bli en go' kärvänlig katt. Vi vet fortfarande inte ordentligt vilket kön den har men så småningom får vi reda på det.

See More

Tusen tack till Djurmagazinet i Tyresö för den stora lasten! Även till deras kund som speciellt hade skrivit på 2 påsar att sanden skulle till oss 😊😊

Image may contain: indoor

Tack Alari Sigander och Mikael Jonsson för den fina gåvan till våra katter

No automatic alt text available.

Tack Karoline Andréason för den fina gåvan till våra katter.

Image may contain: food

Tack Susanne och Ingvar för den fina gåvan till våra katter.

Image may contain: indoor

Så var det söndag i morgon. Ni är välkomna till Kattvärnet och träffa våra charmiga kissekatter. 12-14 väntar de på er. Välkomna

När en tidigare rumsren katt börjar kissa på andra ställen än på kattlådan är det viktigt att avgöra om kattens ändrade beteende beror på sjukdom eller på störa...nde faktorer i miljö eller skötsel. Har katten samtidiga sjukdomssymtom? Drar den sig till exempel undan, äter sämre eller dricker mer? Undviker den helt att gå på lådan eller uträttar den sina behov både där och på andra ställen? En katt kan börja rata kattlådan om man exempelvis har bytt till ny sorts kattsand eller inte gör rent lådan så ofta som katten önskar.

See More
Att katter kissar på andra ställen än på kattlådan är en vanlig orsak till att djurägare tar kontakt med veterinär. Beteendet kan ha medicinska eller psykologiska orsaker.
anicura.se

Idag är det alla svarta katters dag. Glöm inte ge era svarta kissar nåt smaskigt idag.

Ett varmt tack till Carita och Mattias för gåvan till våra katter.

No automatic alt text available.
Image may contain: indoor
Djurskyddet Kattvärnet Haninge - ny

Tack Thess Österman för 2 stora lådor blötfoder och en stor låda torrfoder till våra kissar.

Tack Thess Österman för 2 stora lådor blötfoder och en stor låda torrfoder till våra kissar.

Image may contain: indoor

Tack till hela familjen Järvlind för den fina gåva till våra kissar.

No automatic alt text available.
Nu har många kommit tillbaka till vardagen efter semestern och lämnat sommarstugan för den här gången. En del katter lämnas också kvar. Här är några...
norrteljetidning.se

Och i morgon är det onsdag igen! Och vad betyder det? Jo, ni är välkomna att komma och hälsa på våra gosiga katter. De är så fina att jag inte kunde välja ut en enskild katt idag. Vi har öppet mellan 18 och 20. De väntar och längtar alla efter besök och kanske säger det klick med någon.