Posts

Petak, 09.mart 2018.godine u 20 časova
Kulturni centar Gradiška
Cijena ulaznice 15 KM

MAR9
Fri 8:00 PM UTC+01KULTURNI CENTAR GRADIŠKA
75 people interested
Kulturni centar Gradiška added 6 new photos to the album: Predstavljanjen Pasoša kompetencija u Gradišci — with Nikolina Garača and 3 others.
17 hrs

Članovi Udruženja za razvoj kompetencija „S.K.I.L.L.S.“ sinoć su u Kulturnom centru Gradiška predstavili Pasoš kompetencija i Pasoš kompetencija za mlade.
Šta je Pasoš kompetencija, kome je namijenjen i šta je njegova funkcija ,gradiškoj publici pojasnili su savjetnici i multiplikatori iz Udruženja “S.K.I.L.L.S.”
-Pasoš kompetencija je instrument koji služi pojedincima za prepoznavanje i objedinjavanje svih svoji stečenih vještina i znanja, neformalnim putem. Namijenjen je ml...adima i starijima koji žele bolje da upoznaju svoje sposobnosti i usmjere ih ka postizanju ličnih ili profesionalnih ciljeva, objasnila je Slobodanka Gajić, savjetnica za rad sa Pasošima kompetencija.
Gajićeva je naglasila da je Pasoš kompetencija do sada popunilo preko 2000 korisnika, na području BiH, ističući da popunjavanjem svog Pasoša, uz podršku savjetnika, osoba analizira svoj život i dobija podstrek za dalji razvoj i usavršavanje.
Prema riječima Gajićeve, savjetnici za rad sa Pasošima kompetencija su profesionalci različitih stručnih oblasti, psiholozi, pedagozu, socijalni radnici, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa “Pasošima”.
Tokom prezentacije u Gradišci, savjetnici su govorili su o procesu izrade Pasoša, o ulozi i upotrebi ovog instrumenta u cilju osnaživanja, profesionalne orijentacije, upravljanja karijerom i postizanja veće konkurentnosti na tržištu rada.
Udruženje S.K.I.L.L.S. nevladina, neprofitna, nepolitička organizacija koja okuplja tim profesionalaca različitih stručnih profila, koji se usvom radu bave pitanjima cjeloživotnog učenja. Članovi Udruženja okupljen su oko ideje promovisanja i unaprjeđenja koncepta cjeloživotnog učenja, a djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine. U cilju promovisanja i unaprijeđenja cjeloživotnog učenja S.K.I.L.L.S. je uspostavio mrežu savjetnika na području cijele Bosne i Hercegovine, koji su certifikovani od strane GIZ BiH za rad sa Pasošem kompetencija i Pasošem kompetencija za mlade.
Pored sjedišta Udruženja u Sarajevu u cilju obezbjeđenja dostupnosti usluga savjetovanja te olakšavanja pristupa odgovarajućim informacijama i kvalitetnijoj usluzi, ostvarena je saradnja sa Dijaloškim centrom za Pasoš kompetencija Laktaši.

See More
Videos
50 SHADES FREED
62
26
Javna ustanova "Kulturni centar" u Gradišci izdvaja se po veoma uređenom okolišu i dvorištu punom svakojakog cvijeća. Zaposleni su veoma posvećeni cvijeću koje napreduje u inat suši i velikoj vrućini. Hvala našem prijatelju, novinaru Milanu Pilipoviću. #kulturnicentar #gradiska
44
7
Sarino krštenje i Miodragov 18. rođendan. :) #kulturnicentar #gradiska
50
2
Photos
Reviews
5.0
1 Review
Tell people what you think
Posts

ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT “DJECA ZA DJECU”

U velikoj sali Kulturnog centra, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, sinoć je održan humanitarni koncert pod nazivom„Djeca za djecu“ za pomoć Udruženju roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške. Na koncertu su nastupili: PK „Dance Step“, PK „Ritam“ Srbac, KUD „Mirkovo kolo“ Vrbaška, KUD „Kozara“ Gornji Podgradci, KUD „Una“ Kozarska Dubica i domaćin KUD „Kolovit“ Gradiška.
Predsjednik Udruženja “Duga” Saša Kasagić, za...hvalio je građanima Gradiške, koji su se odazvali u velikom broj i kupovinom ulaznice dali svoj doprinos za pomoć djeci sa autizmom, ali i organizatorima i učesnicima koncert “Djeca za djecu”.
-Sav prihod od prodaje ulaznica biće utrošen za pomoć radu Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“ , prvenstveno za angažovanje logopeda ,terapeuta i ostalih medicinskih stručnjaka za rad sa našom djecom, istakao je Kasagić.
Udruženje roditelja djece sa autizmom “Duga” osnovano je prije dvije godine u Gradišci i trenutno broji 23 člana.
–Cilj našeg Udruženja je da angažovanjem medicinskih stručnjaka pomognemo djeci sa autizmom, ali i da pružimo prijeko potrebnu podršku porodici i ublažimo ogromne finansijske troškove roditeljima, rekao je Kasagić, dodajući da trenutno imaju još mnogo djece je na čekanju, zbog nemogućnosti angažovanja više stručnih lica za rad sa djecom.
Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“ uvršteno je u budžet opštine Gradiška, a ove godine lokalna uprava je izdvojila 10 000 KM za rad ovog Udruženja.
Humanitarni koncert “Djeca za djecu” organizovalo je Kulturno umjetničko društvo „Kolovit “ u saradnji sa Kulturnim centrom Gradiška i Udruženjem “Duga”.

See More

Članovi Udruženja za razvoj kompetencija „S.K.I.L.L.S.“ predstaviće Pasoš kompetencija i Pasoš kompetencija za mlade u Kulturnom centru Gradiška u četvrtak, 22. februara u 19 časova. Savjetnici za rad sa Pasošima kompetencija govoriće o procesu izrade Pasoša te o ulozi ovih instrumenata u ličnom i profesionalnom razvoju osoba.
Pasoš kompetencija je instrument koji služi pojedincima za prepoznavanje stečenih vještina i znanja. Namijenjen je mladima i starijima koji žele bolje... da upoznaju svoje sposobnosti i usmjere ih ka postizanju ličnih ili profesionalnih ciljeva. Ispunjavanjem svog Pasoša, uz podršku savjetnika, osoba analizira svoj život i dobija podstrek za dalji razvoj i usavršavanje.
Tokom prezentacije u Gradišci, savjetnici za Pasoš kompetencija govoriće o upotrebi ovog instrumenta u cilju osnaživanja, profesionalne orijentacije, upravljanja karijerom i postizanja veće konkurentnosti na tržištu rada.

Četvrtak, 22.februar 2018. U 19 časova
Sala za seminare i sastanke
Kulturni centar Gradiška

See More
FEB22
Thu 7:00 PM UTC+01KULTURNI CENTAR GRADIŠKA
9 people interested

Srijeda,21.02.2018. u 20 časova
Velika sala Kulturnog centra
Cijena ulaznice 3 KM
*Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć Udruženju roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške.

FEB21
Wed 8:00 PM UTC+01KULTURNI CENTAR GRADIŠKA
28 people interested

U srijedu 21. februara sa početkom u 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra biće održan humanitarni koncert pod nazivom„DJECA ZA DJECU“ za pomoć Udruženju roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške.
Učestvuju: PK „Dance Step“,PK „Ritam“ Srbac, KUD „Mirkovo kolo“ Vrbaška, KUD „Kozara“ Gornji Podgradci, KUD „Una“ Kozarska Dubica i KUD „Kolovit“ Gradiška.
Koncert organizuje Udruženje roditelja djece sa autizmom “Duga“ u saradnji sa Kulturnim centrom i Kulturno umjetničkim... društvom„Kolovit“.
Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć Udruženju roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške.
Srijeda,21.02.2018. u 20 časova
Velika sala Kulturnog centra
Cijena ulaznice 3 KM

See More
FEB21
Wed 8:00 PM UTC+01KULTURNI CENTAR GRADIŠKA
28 people interested

U srijedu 21. februara sa početkom u 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra biće održan humanitarni koncert pod nazivom„DJECA ZA DJECU“ za pomoć Udruženju roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške.
Učestvuju: PK „Dance Step“,PK „Ritam“ Srbac, KUD „Mirkovo kolo“ Vrbaška, KUD „Kozara“ Gornji Podgradci, KUD „Una“ Kozarska Dubica i KUD „Kolovit“ Gradiška.
Koncert organizuje Udruženje roditelja djece sa autizmom “Duga“ u saradnji sa Kulturnim centrom i Kulturno umjetničkim... društvom„Kolovit“.
Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć Udruženju roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške.
Srijeda,21.02.2018. u 20 časova
Velika sala Kulturnog centra
Cijena ulaznice 3 KM

See More
FEB21
Wed 8:00 PM UTC+01KULTURNI CENTAR GRADIŠKA
28 people interested
Kulturni centar Gradiška added 12 new photos to the album: Predstava za djecu „Lepotica i zver” — with Dragana Skrbic and Duska Savanovic.

Predstava za djecu „Lepotica i zver” odigrana u Kulturnom centru Gradiška

U pozorišnoj sali Kulturnog centra Gradiška juče je odigrana predstava za djecu „Lepotica i zver” u izvođenju glumaca “Mašinog pozorišta” iz Beograda.
Poznate Diznijeve junake utjelovili su glumci: Dragana Sudžuk, Marko Nikolić i Aleksandar Radević, a režiju potpisuje Andrija Kovač.
Glumica Dragana Sudžuk, kaže da je predstava nastala po uzoru na Diznijev klasik i da je prepoznatljiva većini mališan...a.
-Predstava je prevenstveno edukativnog karatktera i izuzetno interaktivna, a što je najvažnije, jako lijepo je prihvaćena kod naših mališana . Kroz ovu predstavu djeci šaljemo poruku o pravim životnim vrijednostima, ljubavi , prijateljstvu i dobroti ,istakla je Sudžukova.
Premijera predstave” Lepotica i zver” bila je prije mjesec dana u Beogradu, a nakon nekoliko izvođenja u Srbiji, upriličena su gostovanja u Republici Srpskoj.
Pored predstave ”Lepotica i zver”, na repertoaru “Mašinog pozorišta” trenutno se nalaze atraktivne dječije predstave kao što su : „Maša i medvjed”, “Štrumpfovi”, “Spužva Bob” i mnoge druge.
Nakon Gradiške, predstava za djecu “Lepotica i zver” odigrana je u Kozarskoj Dubici.

See More

U organizaciji Udruženja „Denarius “ u Kulturnom centru održan je 13. sajam kolekcionarstva i antikviteta “Denarius 2018“ koji je okupio 25 izlagača iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH.
Izvanredne privatne kolekcije iz različitih oblasti sakupljanja i ovaj put privukle su veliki broj ljubitelja kolekcionarstva svih generacija.
Posjetioci su bili u prilici da vide tradicionalne oblasti kolekcionarstva: filatelija , numizmatika, militarija, stare knjige, narodne nošnje, ali ...i druge različite antikvitete.
Predsjednik Udruženja „Denarius“ Alen Mešić rekao je da je izuzetno zadovoljan odzivom kolekcionara-izlagača , kao i posjetom ljubitelja antikviteta. Mešić je dodao da je sajam idealna prilika za druženje, razmijenu informacija i iskustva među kolekcionarima, ali i način da se prodaju i upotpune kolekcije.
Udruženje „Denarius“ sa sjedištem u Gradišci osnovano je u septembru 2012. i jedino je registrovano udruženje kolekcionara u BiH. Trenutno broji preko 80 aktivnih članova sa područja čitave Bosne i Hercegovine.

See More

У Градишци одиграна представа „Корак у Будућност“ аутора Нелета Карјлића и Вулета Журића

У организацији Покрета „Позитивна Српска“ у Културном центру Градишка одиграна је представa „Корак у Будућност“ аутора Нелета Карајлића и Вулета Журића.
Неле Карајлић је истакао да је представа “Корак у будућност“ настала у оквиру програма обиљежавања Дана Републике Српске у Србији, али због позитивне реакције публике представа је надограђена и почела је да живи.
-Представа „Корак у буду...ћност“ је заправо једна образовна прича о нашој прошлости, садашњости и будућности, са поруком -како даље, коју доносе највеће личности наше историје, али свакако са незаобилазном дозом хумора, рекао је Карјалић.
Захвањујући организатору Покрету „Позитивна Српска“ , Градишка је други град, након Бањалуке који је имао прилику да погледа представу „Корак У Будућност“.
-Задовољство је видјети препуну сала Културног центра, што је доказ да овај град цијени оно што ради “ Позитивна Српска“ и пријатељи нашег удружења, међу којима је и изванредни Неле Карјлић, рекао је један од оснивача Покрета „Позитивна Српска“, Ненад Плотан , додајући да је Градишка ,једна од средина која заслужује врхунске културне садржаје, будући да је и у прошлости била један од центара културних дешавања на овим просторима.
-Покрета „Позитивна Српска“ наставља са својим радом, организује различите активности ,којима настојимо помоћи културни живот Републике Српске, да пробудимо и анимирамо младе и покажемо да су знање ,образовање и култура ослонци будућег напретка и развоја, рекао Плотан.
Начелник Општине Градишка Зоран Аџић рекао је да Градишка има велелепни Културни центар који је потврђен од многих врхунских умјетника из читавог региона, као и озбиљну публику која је посвећена културни и умјетности.
-Ми смо увијек ту да подржимо праве ствари, а то је „Позитивна Српска“ која врши афирмацију квалитетних и врхунских умјетника, а прије свега младих људи ,који су креатори и ствараоци друштва и који треба да остану, да стварају и живе у Републици Српској, истакао је Аџић.

See More

Prvo međunarodno druženje djece sa posebnim potrebama u Gradišci
Pripreme su u toku...
Hvala ljudima velikog srca koji pomažu !!!
#Udruženje_za_pomoć_MNRL_Gradiška

Image may contain: house, sky and outdoor
Image may contain: text and outdoor
Image may contain: outdoor
No automatic alt text available.
Dragoslav Sinik added 4 new photos.

Dokaz da u nasem gradu zive ljudi velikog srca!!!
Danas sam kao predsjednik udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiska povodom održavanja... prvog medjunarodnog druzenja djece sa posebnim potrebama i njihovih roditelja sa prostora bivše Jugoslavije koje ce biti održano 26i27 maja 2018 godine pod sloganom "SVI SMO MI DIO VAS" obavio razgovor sa nasim privrednicima, vlasnicima ugostiteljskih objekata, MOTEL TAXI BAR, MOTEL EUREKA i ETNO SELO BALKIS, te sa svima dogovorio da ce svi oni BESPLATNO UGOSTITI DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA koji nam dolaze u goste na najvecu manifestaciju ove vrste koja je ikada održana na prostoru ex YU. Svi vi koji ste u mogućnosti da nam pomognete da smjestimo na jedno nocenje nase goste, Pisi te nam.
Trenutno imamo obezbjedjen smjestaj za 100 djece i njihovih 100 roditelja, nedostaje nam jos za 550 DJECE I TOLIKO RODITELJA, 26/27.MAJ 2018
SVIM NASIM PRIJATELJIMA I DONATORIMA U SVOJE LICNO IME I SVE NASE DJECE SE ZAHVALJUJEM I ZELIM PUNO ZDRAVLJA, SRECE I USPJEHA....

See More

Вечерас у 20 часова
Културни центар Градишка
УЛАЗ СЛОБОДАН
*Бесплатне улазнице неопходно преузети унапријед на билетарници Културног центра, због ограниченог броја мјеста.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
428 Views

Nedjelja,18.februar 2018. U 16:00 h
Kulturni centar Gradiška
Cijena ulaznice je 5.00 KM.

FEB18
Sun 4:00 PM UTC+01KULTURNI CENTAR GRADIŠKA
25 people interested

13. SAJAM KOLEKCIONARSTVA I ANTIKVITETA U GRADIŠCI
U organizaciji Udruženja „Denarius“ u subotu, 17.februara 2018. sa početkom u 10:00 časova u Kulturnom centru Gradiška održaće se 13. Sajam kolekcionarstva i antikviteta “Denarius 2018”.

FEB17
Sat 10:00 AM UTC+01KULTURNI CENTAR GRADIŠKA
3 people interested

Петак,16. фебруар 2018. У 20 часова
Културни центар Градишка
УЛАЗ СЛОБОДАН
*Бесплатне улазнице неопходно преузети унапријед на билетарници Културног центра, због ограниченог броја мјеста.

FEB16
Fri 8:00 PM UTC+01КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ГРАДИШКА
13 people went

U srijedu 21. februara sa početkom u 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra biće održan humanitarni koncert pod nazivom„DJECA ZA DJECU“ za pomoć Udruženju roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške.
Učestvuju: PK „Dance Step“,PK „Ritam“ Srbac, KUD „Mirkovo kolo“ Vrbaška, KUD „Kozara“ Gornji Podgradci, KUD „Una“ Kozarska Dubica i KUD „Kolovit“ Gradiška.
Koncert organizuje Udruženje roditelja djece sa autizmom “Duga“ u saradnji sa Kulturnim centrom i Kulturno umjetničkim... društvom„Kolovit“.
Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć Udruženju roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške.
Srijeda,21.02.2018. u 20 časova
Velika sala Kulturnog centra
Cijena ulaznice 3 KM

See More
FEB21
Wed 8:00 PM UTC+01KULTURNI CENTAR GRADIŠKA
28 people interested