Photos
Videos
Μαζί με την ζεστή μας καλημέρα, σας δίνουμε και μία μικρή γεύση από τα χειροποίητα διακοσμητικά είδη που κατασκευάζονται στα εργαστήριά μας και θα τα βρείτε στο χριστουγεννιάτικο bazaar στις 8,9 και 10 Δεκεμβρίου!
56
Στιγμιότυπα από την ημερήσια εκδρομή του φορέα μας στις 6/5 στο Κάστρο του Πλαταμώνα, στο γραφικό χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα και την παλαιά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Ήταν μία αξέχαστη μέρα... Περάσαμε υπέροχα!
62
Συμμετοχή του Κεντρο Α.ΜΕ.Α "Ο Σωτηρ" και των τμημάτων παραδοσιακών χορών, χορωδίας και μουσικοθεραπείας του φορέα μας στην 30η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς. Ήσασταν όλοι καταπληκτικοί. Μας κάνατε περήφανους για άλλη μία φορά!
45
1
Reviews
3.7
3 Reviews
Tell people what you think
Ανδρονικη Πασσαλιδου
· January 26, 2018
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕΝΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΓΑΠΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΧΑΡΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΟΛΟΙ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΣ ...ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ See More
Posts
No automatic alt text available.
Χορεύουμε για τη Ζωή to Χορεύουμε για τη Ζωή 2018

Κλείνοντας, με τιμή υποδεχόμαστε τα μέλη του Κέντρου αποκατάστασης, κοινωνικής στήριξης και δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες "Ο Σωτήρ".

Το ΚΕΝ...ΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ «Ο ΣΩΤΗΡ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας που δημιουργήθηκε από ορισμένους εξειδικευμένους επιστήμονες και το Σωματείο γονέων παιδιών με αναπηρία «Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ο ΣΩΤΗΡ», το 2002.
Συστήθηκε από αδήριτη ανάγκη, προκειμένου να δοθεί διέξοδος στο δικαίωμα της συνέχισης της επιμόρφωσης και κατάρτισης των παιδιών – Α.με.Α, καθώς επίσης και στην αυτόνομη διαβίωση τους, αφού άλλη εναλλακτική λύση δεν υπήρχε στη Θεσσαλονίκη, η οποία μάλιστα είναι ιδιαίτερη ελλειμματική σε τέτοιου είδους δομές παροχής κοινωνικής φροντίδας.
Στο Κέντρο μας περιθάλπονται και εκπαιδεύονται και μάλιστα σε ολοήμερο πρόγραμμα 290 Α.με.Α, κυρίως με Νοητική Αναπηρία, που ανήκουν στις διαγνωστικές κατηγορίες των ασκήσιμων και εκπαιδεύσιμων, όπου προσφέρονται υπηρεσίες διημέρευσης-ημερήσιας φροντίδας κλπ.
Σκοπός του Κέντρου σύμφωνα με το καταστατικό είναι η ειδική και κοινωνική αγωγή, επαγγελματική κατάρτιση, κοινωνική ενσωμάτωση, προστατευμένη διαβίωση των ατόμων με αναπηρίες. Τα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρει είναι Εκμάθηση Η/Υ, Θεατρική αγωγή, Μουσική αγωγή και Εκπαιδευτική κουζίνα. Τα προγράμματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης έχουν να κάνουν με Δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής εποχιακών και διακοσμητικών ειδών, Δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής κοσμημάτων και Δημιουργικό εργαστήρι καλλιτεχνικής έκφρασης. Επιπλέον, οι ατομικές θεραπείες που προσφέρονται είναι Λογοθεραπεία, Ειδική αγωγή, Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ατομική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία, Μουσικοθεραπεία, Δραματοθεραπεία, Ειδική Διαπαιδαγώγηση, Ειδική Συμπεριφορά, Ψυχοκινητική και Συμβουλευτική γονέων. Τέλος, παρέχονται προγράμματα προσομοίωσης υποστηριζόμενης διαβίωσης και κοινωνικής ενσωμάτωσης, όπως προγράμματα άθλησης, εκδρομών και θερινών διακοπών.
Ο φορέας στεγάζεται και λειτουργεί μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης από την αρχή της λειτουργίας του έως σήμερα. Οι λόγοι για τη λειτουργία του φορέα μέσα στην πόλη υπαγορεύτηκαν από την κρατούσα αντίληψη ότι οι δομές των Α.με.Α πρέπει να είναι μικρές και ευέλικτες και μέσα στην τοπική κοινωνία, γιατί έτσι έχουμε δύο πλεονεκτήματα, αφενός την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στις ευπαθείς αυτές ομάδες, αφετέρου την καλύτερη κοινωνική ενσωμάτωση των ΑμεΑ, γιατί με την καθημερινή τους επικοινωνία, προσαρμόζουν την συμπεριφορά τους με αυτήν της τοπικής κοινωνίας και έτσι επέρχεται καλύτερα το στοιχείο της αλληλοαποδοχής.
Χοροδιδάσκαλοι: Ρένα Δουδούγκαλα - Νίκος Κώτσιου

Θα μας παρουσιάσουν χορούς από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

#Χορεύουμε_για_τη_ζωή
#Ο_Σωτήρ

See More

Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 και ώρα 21.00 πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για 14η χρονιά, η φιλανθρωπική παράσταση παραδοσιακού χορού και μουσικής«Xορεύουμε για τη Zωή», στην οποία συμμετέχει και ο φορέας μας με το τμήμα των παραδοσιακών χορών.

MAR3
Sat 9:00 PM UTC+02Μέγαρο Μουσικής ΘεσσαλονίκηςThessaloníki, Greece
409 people interested
Posts
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
www.kentroameasotir.gr

Το εργαστήριο κοσμημάτων μας βάζει σιγά σιγά σε ανοιξιάτικο κλίμα και για αρχή μας έφτιαξε υπέροχα μαρτάκια... γιατί όπως λέει και ο λαός "του Μάρτη ο ήλιος βάφει και πέντε δεν ξεβάφει" ☀️🌞

Η άνοιξη έρχεται και το εργαστήριο κοσμημάτων ετοίμασε τα πιο όμορφα μαρτακια για την υποδεχτεί!

No automatic alt text available.
Image may contain: shoes
Image may contain: jewelry

Η χρονιά ξεκίνησε για μας με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις! Και φυσικά από τον Ιανουάριο δεν θα μπορούσε να λείψει και η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
920 Views

Στα πλαίσια της κοινωνικής ενσωμάτωσης και κοινωνικής αριθμητικής μία ομάδα παιδιών με τους εκπαιδευτές επισκέφτηκαν γνωστό πολυκατάστημα της πόλης μας προκειμένου να αγοράσουν διάφορα αποκριάτικα είδη της αρεσκείας τους

Image may contain: 3 people, people sitting and indoor
Image may contain: 10 people, people smiling, people standing
Image may contain: 11 people, people smiling, people standing

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση κατανομής χορηγιών των ΕΛΠΕ ΑΕ της 25/01/2018 στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του Κέντρου ΑμεΑ "Ο ΣΩΤΗΡ" κος Γεώργιος Λιακόπουλος, η Διευθύντρια κα Ουράνια Λιακοπούλου και ο προϊστάμενος κος Αθανάσιος Τσαβαλάκογλου.

Image may contain: 5 people, people smiling, people standing
Image may contain: 8 people, people smiling, people standing and indoor
Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and indoor

Πληροφορίες:
2310820655 & 2310820455
www.kentroameasotir.gr
info@kentroameasotir.gr

No automatic alt text available.

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018, τα εγκαίνια του Νέου Κέντρου Θεραπευτικής Αγωγής του Ν. Σωτήρ – « Η Εστία» στο Λαγκαδά, επί της οδού Λουτρών 103.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.Ιωάννης, ο οποίος εκτός από τις ευλογίες του, δήλωσε ότι βρίσκεται και θα εξακολουθήσει να βρίσκεται κοντά στα παιδιά και τις οικογένειες του Φορέα.
Επίσης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γ.Καραγάννης, στο χαιρετισμό του ανέφερε χαρακτηρι...στικά, ότι θα συμπαραστέκεται και θα στηρίζει το Κέντρο .
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Νόμιμος Εκπρόσωπος του Κέντρου ΑμεΑ «Ο Σωτήρ» κ. Γ.Λιακόπουλος, ο οποίος εκτός από τις ευχαριστίες του προς το Μητροπολίτη για τη συμπαράσταση που επιδεικνύει απέναντι στα παιδιά και τις οικογένειές τους,χαρακτήρισε σημειολογική την παρουσία του Σεβασμιωτάτου να τελέσει τα εγκαίνια του Πρότυπου Κέντρου που σηματοδοτεί ,όπως είπε την αγάπη της Εκκλησίας απέναντι σε όλους τους συνανθρώπους μας στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μία καλύτερη κοινωνία, μία κοινωνία αλληλεγγύης και αλλληλοαποδοχής, μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις και δίχως αποκλεισμούς.
Όλοι οι ομιλητές εξήραν τη σπουδαιότητα και χρησιμότητα του Κέντρου για την ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Λαγκαδά κ.Α. Βικελούδας, όπως επίσης και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος κ. Μάρκος Δανάς μετά της συζύγου του και φυσικά παιδιά , γονείς ,εκπαιδευτές και πλήθος κόσμου.
Ακολούθησε παραδοσιακή μουσική εκδήλωση από τους μουσικοθεραπευτές του Κέντρου.

See More

Στιγμιότυπα από την δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος εικαστικών τεχνών που υλοποιούνται στο Κέντρο μας (Ζωγραφική- Art Therapy - Αγιογραφία)
Θέμα: Ζωγραφίζοντας την Αγάπη

Πληροφορίες:
2310820655 & 2310820455
www.kentroameasotir.gr
info@kentroameasotir.gr

No automatic alt text available.

Στιγμιότυπα από τα κάλαντα που έψαλλαν τα παιδιά του Κέντρου μας στην Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στη Διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κο Απόστολο Τζιτζικώστα και στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κο Άνθιμο. Τους ευχαριστούμε όλους για την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στα παιδιά μας.

Πρωτοχρονιάτικα καλαντα τραγούδησε η χορωδία του φορέα μας στο Δημαρχείο Λαγκαδα!

Image may contain: 17 people, people smiling, people standing and outdoor
Image may contain: 16 people, people smiling, people standing, tree and outdoor

Πρωτοχρονιάτικα καλαντα τραγούδησε η χορωδία του φορέα μας στο Δημαρχείο Λαγκαδα! Τη χορωδία μας υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος κ. Αϊβαζιδης και οι εργαζόμενοι! Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και ευχόμαστε καλή χρονιά κι ευλογημένη!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
1K Views