Photos
Posts

Nederland Zoemt
Wilde bijen-expositie in De Bastei

De natuurmusea zoemen! Op maar liefst 11 plekken in Nederland kun je vanaf 15 april 2018 de expositie ‘Nederland Zoemt’ bezoeken, ook in De Bastei! Nooit eerder werkten zoveel musea samen om dezelfde expositie op hetzelfde moment toegankelijk te maken voor het Nederlandse publiek. De tentoonstelling is onderdeel van het landelijk project Nederland Zoemt, waarin diverse partijen in actie komen voor de wilde bijen in ons land. ...‘Nederland Zoemt’ is te zien tot en met 16 september 2018.

In de expositie wanen bezoekers zichzelf een bij en ontdekken zo van alles over deze wonderlijke insecten. Sjouwen met stuifmeel, rondlopen in een dik behaarde jas of de weg vinden in een bloem: het leven van bijen gaat niet over rozen!

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83-84 te Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl of www.nederlandzoemt.nl

See More

Romeinse meivakantie in Rijksmuseum van Oudheden
Knutselen, speuren en kleuren

In de meivakantie (28 april t/m 13 mei 2018) zijn er tal van kinderactiviteiten in het Rijksmuseum van Oudheden. Omdat de meivakantie deels samenvalt met de Nationale Romeinenweek staan alle activiteiten in het teken van de Romeinen. Iedereen kan elke vakantiedag komen knutselen, kleuren en speuren in het museum. Aan de knutseltafels in de Tempelzaal kunnen kinderen een geldbuideltje of ‘Romeinse’ ...sieraden van papier maken. Er zijn kleurplaten voor de kleintjes en bakken vol Kapla-blokken om zelf Romeinse villa’s, aquaducten en triomfbogen mee te bouwen. Wie is uitgeknutseld kan met een speurroute op zoek naar de Romeinen in de museumzalen en maakt kans op een Romeins prijzenpakket. Kijk voor meer informatie op www.rmo.nl/kids

Nationale Romeinenweek
Van 28 april tot en met 6 mei is het Nationale Romeinenweek, met ‘Romeinse’ activiteiten in het hele land. De Romeinenweek is een initiatief van RomeinenNU en Romeinse Limes Nederland.

See More
Reviews
Kinderpretpagina has no reviews yet.
Tell people what you think
Posts

Muzikale robots trappen in meivakantie internationaal robotproject af

Museum Speelklok staat vanaf de meivakantie in het teken van muziekrobots. In aanloop naar de internationale tentoonstelling Robots love Music die het najaar opent, arriveren de eerste robots al op 28 april. Kom oog in oog te staan met het markante robotduo De Double Tino uit begin ’30 of knutsel jouw eigen muziekrobotje.

Robotduo De Double Tino...
Al vanaf de jaren ’30 vermaken deze mechanische jazzmuzikanten jong en oud met livemuziek op de accordeon en drums. Vroeger klonken ze veel in cafés en publieke amusementslocaties van de Franse steden. Achter deze Pneuma Accordeon Jazz gaat een ingenieuze techniek schuil, die op dit moment extra goed te zien is. De muzikanten worden tijdelijk ‘naakt’ gepresenteerd terwijl hun kleding nog gerestaureerd wordt. Op zondag 29 april wordt het mechanische duo speciaal verwelkomt door een levende accordeonist en percussionist! Gedurende de dag zullen de levende muzikanten samen met de Double Tino een kwartet vormen en jazzy muziek spelen.

See More

KLEUTERVOORSTELLING DRIE (4+) IN DE STADSSCHOUWBURG UTRECHT
EEN STOERE DRIELING OP AVONTUUR
Op zondag 6 mei speelt Maas Theater en Dans de kleutervoorstelling Drie (4+) in de Stadsschouwburg Utrecht (11:00 en 14:00 uur). De voorstelling reist tot en met november 2018 door heel Nederland en België.

Drieling loopt van huis weg...
De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. De broertjes willen bij elkaar blijven en uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders. Een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band van broers en over anders zijn.

Stadsschouwburg Utrecht, Lucas Bolwerk 24
Reserveren: www.stadsschouwburg-utrecht.nl, 030-2302023. Aanvang: 6 mei, 11:00 en 14:00 uur

See More

Avontuurlijke uitjes in de Meivakantie 28 april t/m 6 mei
Vakantie activiteiten voor kinderen en gezinnen
Beleef knallende avonturen en spetterende uitdagingen in je vakantie. Outdoorpark SEC Survivals heeft een vakantieprogramma vol superleuke activiteiten.
Zo kun je boogschieten, survivallen, vuurtje stoken, op zoek gaan naar de schat en nog veel meer. Iedere dag is er iets spannends te beleven.
Om deel te nemen aan de vakantie uitjes kan je alleen komen of met je zus, buu...rjongen, nichtje, ouders, of verzorger. Je beleeft gegarandeerd een super avontuur tijdens je vakantie.

Kijk voor het volledige vakantieprogramma op https://www.sec-survivals.nl/vakantie

See More

Wetenschappers beantwoorden leuke en bijzondere kindervragen in NEMO
Klokhuis Vragendag met Bart, Eva, Janouk, Pascal en Sosha

Waarom is de zee zout? Kun je ruiken in je slaap? Hoe ontstaan sterren? Tijdens de Klokhuis Vragendag op zondag 27 mei zitten wetenschappers in NEMO Science Museum klaar om vele kindervragen te beantwoorden. Zit jij al heel lang met een brandende vraag? Stuur je vraag nu in en maak kans op twee vrijkaartjes voor de Klokhuis Vragendag in NEMO en een ontmoeting met een van de wetenschappers die jouw vraag zal beantwoorden. Kijk op www.nemosciencemuseum.nl/klokhuis voor meer informatie.

nemosciencemuseum.nl

Watermonsters gezocht!
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er deze meivakantie (21 april t/m 13 mei, met uitzondering van Koningsdag) een spannende activiteit bij het Nederlands Watermuseum. Gewapend met schepnet en emmer gaan kinderen watermonsters vangen in de Jansbeek achter het museum. Met een loep of microscoop ontdekken ze in het Waterlab welk watermonster ze hebben gevangen.
De inloopactiviteit is dagelijks tussen 11.15 uur en 16.00 uur. De kosten bedragen € 1,50 plus een geldig entreebewijs. Kinderen mogen de zoekkaart mee naar huis toe nemen. Kinderen onder de 10 jaar; neem een ouder/begeleider mee om te helpen!
Kijk voor meer informatie op www.watermuseum.nl

Tentoonstelling "40 Jaar Dikkie Dik" t/m 2 september 2018

Jet Boeke maakte haar eerste Dikkie Dik-prentenboek voor het televisieprogramma Sesamstraat. Op 3 maart 1978 verscheen Dikkie Dik voor het eerst op televisie. Sindsdien heeft hij de harten van peuters, kleuters én hun ouders gestolen en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Reden voor het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn om de tentoonstelling "40 Jaar Dikkie Dik" van 8 maart t/m 2 september 2018 te tone...n. Ook is er een expositie over Buurman & Buurman te zien.

De afgelopen 40 jaar illustreerde en schreef Jet Boeke honderden verhalen. Uitgeverij Gottmer gaf in 1983 het eerste Dikkie Dik-boek uit en inmiddels zijn er miljoenen boeken verkocht. Bijna elk huishouden in Nederland heeft minstens één Dikkie Dik-boek.

Jet Boeke over het ontstaan van Dikkie Dik: ‘Na mijn opleiding trok ik twee jaar door de Verenigde Staten. Daar zag ik het kinderprogramma Sesame Street en ik was er meteen heel enthousiast over. Terug in Nederland bleek dat Sesamstraat hier net van start ging. Ik nam contact op met de programmamakers. ‘Kom maar met een idee,’ zeiden ze. Voor kinderen van een jaar of zes was er voldoende materiaal (veel ervan komt nog steeds uit Amerika), dus het lag voor de hand iets voor de jongste kijkertjes te maken. Wat vinden peuters leuk? Voorgelezen worden! Dus ik stelde voor prentenboeken te maken die dan weer voorgelezen zouden worden op de televisie. Het idee werd goedgekeurd.

De hoofdpersoon werd mijn eigen kat, Dikkie Dik. Ik maakte verhalen in tekeningen, zodat kinderen die niet tegelijkertijd kunnen kijken en luisteren het ook konden snappen. Arthur van Norden ging de tekst bij de tekeningen maken. Na verloop van tijd ben ik ook zelf de verhalen gaan schrijven. Het bedenken en tekenen en schrijven van prentenboeken doe ik nog steeds erg graag.’

Inmiddels is Dikkie Dik niet alleen maar in prentenboeken te zien, maar zijn er ook knuffels, spelletjes, stationery en nog meer artikelen. De populaire oranje kater is ook in het theater te zien: er zijn verschillende theaterproducties die door het land touren met verhalen over Dikkie Dik.

Meer informatie vind je op www.museumhoorn.nl en op www.kinderpretpagina.nl

See More
var vpPlayer = new VpPlayer({ embedId: &quote;czLCE4X9yPKv&quote; }); Koop HIER online uw tickets Contact Lees ook onze parkeer-info! Kijk hier voor veel gestelde vragen: FAQ Nostalgisch museum Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs
museumhoorn.nl
Kinderpretpagina updated their cover photo.
No automatic alt text available.

Paasei Golf, zoek de eieren. 1e en 2e Paasdag Almere
Actief paasuitje voor het hele gezin
Op 1e en 2e Paasdag kun je in Outdoorpark SEC Survivals gewapend met een boerengolfstick en een bal op zoek naar paaseieren. Je volgt een leuk parcours met verschillende opdrachten en leuke uitdagingen. Onderweg wordt je beloond met heerlijke paaseieren, tenminste als je ze kunt vinden. Eet ze niet allemaal op want ze zijn aan het eind van het spel nog erg belangrijk.
Het programma duurt... ongeveer 1 uur, en is leuk voor iedereen vanaf 3 jaar. De kosten zijn € 5,00 pp. Na afloop kun je nog een heerlijke wandeling maken in boswachterij Almeerderhout of met warme chocomel en slagroom aanschuiven bij de buitenhaard. https://www.sec-survivals.nl/pakket-categorie/paasei-golf
Outdoorpark SEC Survivals - Verlaatweg 2- Almere
www.sec-survivals.nl - info@sec-survivals.nl - 036-5384855

See More

Pasen met Dummie de mummie in het Rijksmuseum van Oudheden

Voor fans van Dummie de mummie en het oude Egypte is er op maandag 2 april, tweede paasdag, een feestelijke Dummie de mummie-dag in het Rijksmuseum van Oudheden. Schrijfster Tosca Menten en Dummie geven twee vrolijke voorstellingen, delen handtekeningen uit en alle fans kunnen met hen op de foto. Ook is er een gratis speurkaart om met Dummie in de museumzalen naar eieren en hazen te speuren. Voor oplettende speurneuzen zijn er mooie prijzen om te winnen. Een hiërogliefenposter of mummiemasker maken kan de hele dag bij de knutseltafels bij de Egyptische tempel in de hal. Alle activiteiten zijn speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar en zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Aanmelden voor het ochtend- (11 uur) of middagprogramma (14 uur) kan via www.rmo.nl/dummiedag2018.

Op tweede paasdag, maandag 2 april 2018 is er een feestelijk Dummie de mummie-paasfeest in het Rijksmuseum van Oudheden, met optredens van Tosca Menten. Deze dag is ook voor het eerst haar nieuwe steek-de-mouwen-uit-je-handen-boek Streepjescode Blauw te koop. Kom je ook? Maashi!
rmo.nl

2e Paasdag: High Tea voor kids in Kinderwereld!
Kom 2e Paasdag naar Kinderwereld, want dan mag je net als vorig jaar weer in het echt spelen met oude kinderserviesjes van het speelgoedmuseum.
Drink thee of limonade uit een kopje in miniformaat en eet van een minibordje met minibestek je eigen versierde taartje!
Paasmaandag organiseert Speelgoedmuseum Kinderwereld een High Tea voor kinderen tussen 13 en 16 uur.
De paastafel wordt gedekt met oude kinderserviesjes en bestekjes u...it het depot van het speelgoedmuseum en de serveerschaaltjes worden gevuld met koekjes en eitjes.
Op kleine bordjes kunnen minicakejes worden
versierd met allerlei lekkers en uiteraard
hoort daar ook een flinke toef slagroom bij.
Eten met minibestek, thee of limonade schenken uit koffie- en theekannetjes in de kleine kopjes van de kinderserviesjes, is al een feest op zich.
Na de High Tea kun je uitbuiken op bijvoorbeeld de speelzolder of in de knutselkamer, maar je helemaal uitleven op de grote buitenspeelplaats behoort ook tot de mogelijkheden.
Een bezoek aan Speelgoedmuseum Kinderwereld is tijdens de Pasen een van de leukste uitstapjes voor het hele gezin.
Het museum is beide paasdagen geopend tussen 11 en 17 uur.
Adres: Brink 31, 9301 JK Roden. Tel. 050 5018851. www.museumkinderwereld.nl

See More
No automatic alt text available.
Kinderpretpagina updated their cover photo.
No automatic alt text available.

Eieren tellen met Buurman & Buurman én Dikkie Dik

In de zalen van het Museum van de 20e eeuw liggen altijd al eieren… Bij de bakkerij, in de grutterswinkel, in de keukentjes, in de vele eierdopjes in het Open Depot, in de Tomado eierrekjes. Omdat het nu Pasen is mag jij ze zoeken en tellen! Tel je goed en vind je ze allemaal? Dan krijg je na afloop een chocolade paaseitje bij de kassa!

Bewonder dan ook de twee wisselexposities over Buurman & Buurman én 40 jaar Dikkie Dik. Wis...t je trouwens dat de koppen van Buurman & Buurman eigenlijk ook eieren zijn? Een liggend en een staand ei. Zo kwam de bedenker op deze handige mannetjes uit! Tijdens zijn ontbijt bedacht terwijl hij eitjes op tafel had staan.

Je kunt verder een trekpoppetje en kleurplaat van Buurman & Buurman maken en bij Dikkie Dik lekker puzzelen. Voor alle bezoekers een gratis drankje: koffie, thee of ranja. En dus een chocolade paaseitje als je goed kan zoeken en tellen…

Het Museum van de 20e Eeuw is het hele Paasweekend open van 12 tot 17 uur. Kijk voor info zoals parkeren hier: www.museumhoorn.nl

See More
var vpPlayer = new VpPlayer({ embedId: &quote;czLCE4X9yPKv&quote; }); Koop HIER online uw tickets Contact Lees ook onze parkeer-info! Kijk hier voor veel gestelde vragen: FAQ Nostalgisch museum Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs
museumhoorn.nl

22 januari 2018 start voor de derde keer Raadgedicht voor jongeren. Iedereen vanaf 14 jaar kan gratis gratis meespelen via de website www.raadgedicht.nl en via de gratis Raadgedicht app (voor iPhone en Android). Zowel scholen als individuele deelnemers kunnen meedoen.
Gedurende tien weken wordt elke maandag een nieuw raadgedicht gepubliceerd. Deelnemers raden
naar het ontbrekende woord. Elke vrijdag verschijnt de oplossing in een woordwolk.
Honderden schoolklassen stuurden vo...rig jaar hun oplossing in. Ook dit jaar verwachten we weer veel
belangstelling. Raadgedicht is een interactieve manier van lezen en schrijven. Dichters vinden het
spannend om te ervaren welke woorden de lezers voor hun gedicht aandragen. Leerkrachten zijn
enthousiast, omdat Raadgedicht tot een geconcentreerde manier van lezen leidt en tot een hernieuwde
belangstelling voor poëzie in de klas.
De gedichten zijn speciaal voor Raadgedicht geschreven door bekende dichters.
Deze keer zijn dat
22 januari – Kees Spiering
29 januari – Linda Vogelesang
5 februari – Jonathan Griffioen
12 februari – Bette Westera
19 februari – Ted van Lieshout
26 februari – Vicky Francken
5 maart – Chrétien Breukers
12 maart – Dean Bowen
19 maart – Babette Groos
26 maart – Alexis de Roode.
Alle dichter hebben een profielpagina op de website www.raadgedicht.nl.

See More
Kinderpretpagina updated their cover photo.
January 8
No automatic alt text available.