Photos
Reviews
4.8
5 Reviews
Tell people what you think
Kick Gaasbeek
· November 10, 2015
Very very nice to fish. Accommodation as it should be . House with history. Nature great.
Posts

Alan lehdissä:

"Tänäkään päivänä Suomessa ei ole kuin kourallinen virtavesimestoja, joista on lähes pelkkää hyvää sanottavana. Mainitsen tässä vain yhden esimerkin: Nykälänkosket Haukivuorella. Idyllinen paikka tarjoaa siistit majoitustilat vanhoissa hirsiaitoissa, tarvittaessa täydellisen pitopalvelun, asialliset sauna- ja peseytymistilat, laavun, yhteistä tilaa vaikka illanistujaisiin, riittävän saalisvarmuuden ja absoluuttisen rauhan..."
Olli Kauhanen, eräkirjailija ja intohimoinen perhokalastaja - Perhokalastus Nro 1/2013

In the papers: " today, in Finland, there is only a handful of water mesto, which are almost nothing but good to say. I would just like to mention one example: the did touch on pike. The idyllic location offers clean accommodation in old gallows, where appropriate, a complete catering service, sauna and bathing facilities, la help, a common space for a gathering, a sufficient catch and absolute peace. ' Olli Ladle, author and passionate fly fisherman - fly fishing no 1/2013
Translated

Kirjoissa:

"Ydintuote on kokonaisvaltainen elämys huippukalastusta, luonnonrauhaa, Koskentilan ainutlaatuista tunnelmaa ja korkeatasoisia palveluita. Nykälänkoskien yritys ylläpitää hienolla tavalla suomalaista rakennuskulttuuria, eräperinnettä ja siihen liittyen persoonallista vieraanvaraisuutta."
Pekka Borg - Elina Kivi - Minna Partti: Elämyksestä elinkeinoksi - Matkailusuunnittelun periaatteet ja käytäntö, WSOY 2002

Posts

Koskentilan vieraskirjasta:

"Aivan käsittämättömän idyllinen ja hieno paikka!
Koskessa kalaa aivan jumalattomasti, myös kirkkaita kaloja hyvin tiheässä. Tänne tullaan uudestaan! Varustelultaan ja palvelultaan ja tunnelmaltaan hienoimpia taimenkoskia mitä Suomesta löytyy."
Sampsa Vilhunen, FT - WWF Finland 4.-5.6.2007

I'm touching the guest book. " an impossibly idyllic and wonderful place! Touching fish absolutely godless, including bright fish very dense. Here we come again! With its equipment and service and the finest Trout Rapids in Finland." Champagne, ft - WWF Finland 4.- 5.6.2007
Translated
Image may contain: 1 person, smiling, standing, outdoor and nature
Ville Irtamo to Nykälänkosket

Eerikin 9kg hauki Naiskoskesta

Image may contain: 1 person, outdoor, nature and water
Ville Irtamo to Nykälänkosket

Simo Pekka Vannisen komea taimen Mieskosken loppuliusta.

Image may contain: 1 person, sitting, outdoor, water and nature
Ville Irtamo to Nykälänkosket

Hieno kahden päivän kalastuspätkä Nykälässä kolmen miehen yhteissaalis 20 taimenta ja yksi hauki.Taimen oli hyvällä syönnillä parhaiden toimi pinet nynfit ja larvat. Salakkaa oli joessa kudulla jo runsaasti.

Image may contain: outdoor, water and food
Veikko Hiltunen to Nykälänkosket

No nyt oli kivaaa!

Nykälänkoskilla veden korkeus parhaimmillaan ja lämpötila 10 astetta. Taimenet 42, 43 ja 45. sekä säyne 38. Syötteinä oli Mustapäinen tinseli..., jonka perässä roikkui pinkkiliero (malli oli näillä sivuilla hiljattain), Musta-viivinpunainen Muddleri pinkki kiduksilla ja pienehkö musta-fl-vihreä kuulaliitsi.
Iltapäivällä tuuli kääntyi pohjoisesta länteen ja ilma lämpeni selvästi. Muutamia harmaita vesiperhoja pari päikkäriä näkyvissä. Aivan kesäfiiliksiä yllättäen. Lisäksi oli kolme karkuutusta, joista viimeisin oli mönsteri, joka nappasi Mieskosken niskalta ja paineli pitkin pohjaa. Sain pidätellä sitä lähes 10 minuuttia ennenkuin irtosi. Vau!

See More

Nykälänkosket/Koskentila: info@koskentila.com, p. 040 5385166

Etelä-Savossa, Haukivuorella sijaitseva Nykälänkosket on luonnonkaunis, rauhallinen ja mittakaavaltaan miellyttävä 4 km pitkä urheilukalastusalue jossa on viisi koskea joiden rannat ovat metsäiset ja asumattomat. Kosket ovat kapeita, kovapohjaisia, matalia ja hyvin rannalta, laitureilta tai kahlaten kalastettavissa. Rannat ovat vaihtelevia; paikoin erittäin kivisiä ja liukkaita, paikoin myös pehmeähköjä, pääosin ku...itenkin helppokulkuisia. Runsaat suvantoalueet ovat paikoin syviäkin. Joen vesi on puhdasta ja kirkasta, humuksen hieman ruskeaksi värjäämää.

Jokeen istutetaan säännöllisesti oman kalakannan tueksi pyyntikokoisia järvitaimenia. Poikasistutuksin turvataan myös tulevaisuuden saaliit.


Taimenen syysrauhoitus on kumottu Nykälänkoskilla, joten kalastuskausi jatkuu katkeamatta jäiden tuloon asti, alkaen taas kevään koittaessa ja hankikorrien vilkastuttaessa koskien elämän.


Kalastusalueella on siltoja, heittolaitureita, nuotiopaikkoja, tilava hirsilaavu ja tilan pihamaalla savustusuuni/grilli.


Kalastusalueen keskuksena toimii koskien äärellä sijaitseva yksinomaan matkailukäyttöön kunnostettu perinteikäs Koskentila, joka koostuu kymmenestä eri rakennuksesta ympäröivine maa-alueineen. Koskentila on rakennushistoriallisesti ja maisemallisesti arvokas ja nähtävyys sinänsä. Päärakennuksessa on lupamyynti ja kalastusvälineiden myynti- ja vuokrauspiste. Matkailijoiden olohuoneena on mahtava hirsitupa kalakirjastoineen ja saalispäiväkirjoineen.

Talvilämpimiksi majoitustiloiksi on kunnostettu ja sähköistetty vanhoja tunnelmallisia hirsiaittoja, joissa varustuksena mm. kuivauskaappi kastuneille vaatteille. Kuhunkin aittaan sopii hyvin jopa kuuden hengen seurue. Vuodepaikkoja aitoissa on tällä hetkellä 38.
Saunassa voi nautiskella löylyistä ja suihkusta kalastuksen, melonnan, vaellusratsastuksen tai palaverin jälkeen. Saunassa on myös viihtyisä takkatupa.

Koskentila sopii erittäin hyvin myös erilaisten kurssien, kokousten, tapahtumien ja juhlien pitopaikaksi, olematta kuitenkaan mikään "menomesta". Ruokailut ryhmille järjestetään tilauksesta. Koskentilalla yöpyminen on mahdollista paitsi aitoissa, myös laavussa, omassa teltassa tai asuntovaunussa.

Nykälänkosket on myös osa upeaa Naarajoki-melontareittiä (http://www.kanoottiseura.fi/…).

Vanhat (ei enää päivitettävät) sivut löytyvät vielä toistaiseksi osoitteella:
http://www.saunalahti.fi/koskelle/

See More
Koskentila on ainutlaatuisen tunnelman omaava koskikalastuskohde. Koskentila is a wonderful place and a great concept for the serious fisherman.
saunalahti.fi
Nykälänkosket updated their profile picture.
June 5, 2015
No automatic alt text available.