Eieren, kuikens of kippen te koop?
Speciaal voor liefhebbers van Lakenvelders en Vorwerkers die op zoek zijn naar broedeieren, jonge kuikens of kippen, hebben we een lijst met plaatsnamen en telefoonnummers op onze site geplaatst van een clubleden die hebben aangegeven hun broedeieren, kuikens of kippen te willen verkopen en die schriftelijk toestemming hebben gegeven om hun gegevens te delen. U kunt vrijblijvend met een van onze leden uit uw buurt contact opnemen.

Klik hier... om die lijst te bekijken.

See More
Image may contain: one or more people

Unieke video van de geboorte van een Lakenvelder hoen
Het is bijna Pasen. Veel van onze fokkers hebben hun eieren in de broedmachine. Deze bijzondere video laat zien hoe onze Lakenvelders aan hun wereldse avonturen beginnen. Het is 10 minuten hard werken voor het kleine kuiken. Veel plezier!!

 

...

https://vimeo.com/260009623

Video met dank aan Jolijn Landheer

Deze video laat iets zien van de magie om zelf kippen te houden en er mee te fokken. Het uitbroeden van een kippenei duurt 21 dagen.Deze video laat een samenvatting zien van de laatste 10 minuten, net voordat het kuiken uit het ei komt. De Nederlandse Lakenvelder en Vorwerkhoender Speciaalclub zoekt nieuwe liefhebbers voor het behoud en bescherming van Oud-Nederlandse hoenderrassen. Ook enthousiast: kijk dan voor meer info op deze website.
https://www.lakenvelder-vorwerkclub.nl

See More
No automatic alt text available.
Schani Ehlert Semplus shared a group to the group: Kippenfokkers.

De groep waar jullie alle evenementen kunnen plaatsen en alles wat met TT of jongdieren dagen te maken heeft.

https://m.facebook.com/groups/1565335237107457

Vorige week tijdens de Diertechnische Raad had ik het voorstel om een 'agenda' te publiceren bij Kleindierliefhebbers.nl met alle belangrijke data van speciaalc...lubs (vergaderingen, fokkersdagen) enz. De Lakenvelder en Vorwerkclub heeft direct wat werk gedaan totdat KLN zo ver is.
Kijk eens op https://www.lakenvelder-vorwerkclub.nl/landelijke-evenemen…/
en deel dit bericht naar andere speciaalclubs.
Laten we er gebruik van maken met z'n allen.
Ineke Rijs

See More
Op deze (tijdelijke) agenda pagina vindt u de landelijke activiteiten, zoals jaarvergaderingen (ALV), clubdagen (CD) en jonge dierendagen (JDD) van bij de KLN aangesloten speciaalclubs. Als u een nieuwe activiteit wilt melden, maak dan gebruik van het formulier onderaan deze pagina. Na verzending va...
lakenvelder-vorwerkclub.nl

Laten we er eens met een nette delegatie vorwerkers en lakenvelders naar toe. De nederlandse kwaliteit mag daar gezien worden. 2015 editie Metz heeft een europameister vorwerkhoenders opgeleverd Stef Boumans, en op de Oneto zaten genoeg potentiele kampioenen. Wie gaat er mee?

29e EUROPASHOW

9 t/m 11 november 2018 te Herning, Denemarken

1. Deelname / Inzender

...

Iedere fokker kan dieren inzenden, mits op het moment van aanmelding betreffende nationale bond is aangesloten bij de EE en hij/zij zelf lid is van een aangesloten vereniging.
Inzenders kunnen alleen inschrijven en geaccepteerd worden als de EE hen daartoe de machtiging verstrekt.

2. Gevraagd worden

KONIJNEN
- rascollecties – 4 dieren van één ras en één kleur, beide geslachten
- enkele dieren
CAVIA’S
- rascollecties gelijk aan de konijnen
- enkele dieren
HOENDERS, WATERVOGELS en SIERDUIVEN
- rascollecties gelijk aan de konijnen
- enkele dieren
SIERVOGELS
- volières
- enkele dieren
Ieder dier dient voorzien te zijn van een door de nationale bond erkend merk, bij de konijnen een tatoeage in het oor, bij de vogels een gesloten voetring. Leidend zijn de reglementen van de deelnemende bonden. Dieren mogen niet ouder zijn dan 6 jaar. Voor cavia’s regelt de betreffende divisie de identificatie.

3. Inschrijving

Voor internationale inzenders worden de inschrijvingen door een nationale contactpersoon verzameld en voor de sluiting van de inschrijving ingediend bij de betreffende divisie. Inschrijvingen van individuele internationale inzenders worden niet geaccepteerd en verwerkt.
De inschrijving sluit 1 september 2018.

4. Belangrijke data

Officiële opening op vrijdag 9 november 2018 om 11:00 uur – Beursgebouw Herning

Openingstijden:
Vrijdag 9 november 2018 van 11:00 tot 18:00 uur
Zaterdag 10 november 2018 van 08:00 tot 18:00 uur
Zondag 11 november 2018 van 08:00 tot 14:00 uur

See More

Keuringsverslag Lakenvelders Oneto/Europashow
Van Marcel Eissens, Lakenvelder keurmeester tijdens de Oneto, schrijft over de Lakenvelders Groot en kriel het volgende:

 

...Continue Reading

Ledeninfo beschermd
Met ingang van 1 januari 2018 is onze ledenlijst uitsluitend beschikbaar voor leden. Dit ook in het kader van privacy wetgeving. Alle leden hebben recent per email een nieuwe inlogcode ontvangen waarmee de nieuwe ledenlijst 2018 gedownload kan worden.

Dat is maar één van de voordelen van het betaalde clublidmaatschap. Lid worden van onze club is heeft méér voordelen zoals de uitwisseling van fokkers informatie op informative bijeenkomsten en deelname... aan onze jaarlijkse clubdag. Nieuwe leden zijn dus welkom. Zie verder:

 

LID WORDEN VAN ONZE CLUB

 

 

https://www.lakenvelder-vorwerkclub.nl

See More
No automatic alt text available.

Tentoonstelling C.S.Th. van Gink
Het Nederlands Pluimveemuseum laat tot 29 december 2018 werk zien van kunstschilder van Cees van Gink. Vijftig jaar geleden overleed van Gink die vooral bekend staat om zijn afbeeldingen van pluimvee. Op zijn aquarellen, gouaches, olieverfschilderijen en pentekeningen zijn echter ook andere huisdieren te zien, zoals honden, konijnen en cavia’s. Voor openingstijden en ander informatie bezoek de website van het Pluiveemuseum.

 
https://www.lakenvelder-vorwerkclub.nl

No automatic alt text available.
Image may contain: bird
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Thijs Herling to Kippen

Wie heeft de ruimte voor een mooie vorwerk haan? Deze is geïmporteerd uit Duitsland om de Nederlandse tak weer sterker te maken.

Het plan was om er zelf mee te ...gaan fokken, helaas is deze haan niet geschikt voor een woonwijk. Ik heb ook drie onverwante vrouwen die een maandje ouder zijn.

Ze moeten hun eerste eitje nog gaan leggen.

Ophalen in Hoogkarspel

See More

Ledeninfo beschermd
Met ingang van 1 januari 2018 is onze ledenlijst uitsluitend beschikbaar voor leden. Dit ook in het kader van wetgeving op het gebied van privacy bescherming. Zie voor meer info:

https://www.lakenvelder-vorwerkclub.nl

Club berichten op Facebook
Vanaf vandaag zullen berichten die we op onze website posten ook automatisch verschijnen op Facebook.
Voor meer informatie zie:
https://www.lakenvelder-vorwerkclub.nl

Hub Maar

Daar gaan we weer, ook Tentoonstellingsverbod!!

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Biddinghuizen

Nieuwsbericht | 08-12-2017 | 12:09

...

In Biddinghuizen (gemeente Dronten) is op vrijdag 8 december bij een bedrijf met vleeseenden vogelgriep van het type H5 vastgesteld. Het gaat vermoedelijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd. In totaal gaat het om circa 16.000 vleeseenden. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In het gebied van 3 kilometer rond het besmette bedrijf in Biddinghuizen liggen vier andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven worden bemonsterd en onderzocht op vogelgriep. In de 10 kilometerzone rondom dit bedrijf liggen 23 pluimveebedrijve
Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft per direct een vervoersverbod voor pluimvee afgekondigd in een zone van tien kilometer rond het besmette bedrijf in Biddinghuizen. Een vervoersverbod heeft betrekking op pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel, maar ook op andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met commercieel gehouden gevogelte.

Landelijke maatregelen
Omdat er sprake is van een hoogpathogene variant is voor heel Nederland een ophokplicht ingesteld. Dit geldt voor alle commerciële bedrijven die vogels houden die bestemd zijn voor de productie van vlees, eieren of andere producten. De ophokplicht geldt ook voor bedrijven die vogels fokken die in het wild worden uitgezet. De maatregel is uit voorzorg genomen om de kans op verdere besmetting te verkleinen.

Dierentuinen, kinderboerderijen en eigenaren van hobbyvogels zijn verplicht hun pluimvee en watervogels af te schermen zodat deze dieren niet in contact komen met wilde watervogels en hun uitwerpselen. Dit kan bijvoorbeeld door de dieren in een volière te houden of in een ren onder te brengen. De dierentuinen en kinderboerderijen kunnen wel bezocht worden.

Het bestaande hygiëneprotocol voor bezoekers om commerciële pluimveebedrijven te bezoeken wordt uitgebreid. Dit betekent onder andere dat bezoekers alleen nog de stal of erf mogen betreden na het nemen van strenge hygiënemaatregelen.

Verder is er een verbod ingesteld op het tentoonstellen van sierpluimvee en watervogels.

Eenden- en kalkoenenbedrijven

Daarnaast gelden voor eenden- en kalkoenenbedrijven enkele extra maatregelen, deze gaan per direct in. Ten eerste moeten eendenbedrijven een hygiëneprotocol naleven voor strooisel, waaronder het afdekken van de strooisel-opslag en het schoonmaken van het materieel dat wordt gebruikt om het strooisel de stal in te brengen. Ten tweede mogen eenden of kalkoenen alleen worden vervoerd nadat zij onderzocht zijn door een dierenarts. Ten slotte mogen transporten van of naar deze bedrijven alleen rechtstreeks plaatsvinden.

See More

Uitslag clubshow, Europashow bij Oneto

Clubshow, Europashow bij de Oneto te Enschede

Het gaat prima met de media aandacht voor de komende Oneto. De huis-aan-huis kranten van de persgroep geven ruim aandacht aan de tentoonstelling, niet alleen op papier maar tevens op de website:

https://www.huisaanhuisenschede.nl/…/primeur-alle-nederland…

Voor het eerste in de 64-jarige historie van de Oneto is het gelukt om alle Nederlandse hoenderrassen op deze internationale kleindierenshow te krijgen. Voor de inzenders van deze tientallen rassen is deelname aan de show in Twente op 1, 2 en 3 december extra bijzonder. De winnaars mogen zich nameli...
huisaanhuisenschede.nl